خوراکی ‌ها

از کجا می توانیم لیمو عمانی تهیه کنیم

لیمو عمانی چیست ؟

لیمو عمانی یکی از انواع چاشنی ها در غذا های مردمان خاورمیانه به خصوص مردمانی از سرزمین ایران است. لیمو عمانی طعمی ترش و رنگ خردلی دارد و به عنوان چاشنی استفاده می‌ شود و نمی‌ توان آن را به تنهایی مصرف کرد. رنگ پوست های خارجی لیمو عمانی از زرد تا قهوه ای مایل به سیاه است و به صورت اسلایس شده یا پودر شده و کامل به فروش می رسد.

لیمو عمانی جز کدام گروه مواد غذایی است ؟ لیمو عمانی جزو خانواده مرکبات است و طبع لیمو عمانی سرد و خشک است. لیمو عمانی را می توانید از سایت های معتبری چون دیجی کالا و سایر فروشگاه های معتبر سراسر کشور به صورت پودر شده، اسلایس شده و… تهیه کنید.

از خواص لیمو عمانی می توان به کاهش فشار خون و کلسترول و چربی خون اشاره کرد. شما می توانید همراه چای و گل گاوزبان لیمو عمانی حلقه ای را دم کنید و برای کاهش فشار خون چربی و کلسترول استفاده کنید. لیمو عمانی تنها به عنوان چاشنی در غذاها استفاده نمی شود، بلکه به عنوان یک محصولی برای تهیه چای و دمنوش کاربرد دارد و می‌ توانید دمنوش لیمو عمانی با گل گاوزبان را در کنار شیرینی و پولکی میل کنید و از طعم ترش و شیرین آن لذت ببرید.

لیمو عمانی از محصولاتی است که در جنوب کشور استفاده می‌ شود و پودر لیمو عمانی در غذاها و خوراک های پر ادویه و تند خلیجی کاربرد زیادی دارد. از نظر طب سنتی این محصول خنک کننده است و می تواند برای مقوی کردن معده و از بین بردن نفخ موثر باشد و التهابات و گرمی غذاها را خنثی می کند.

لیمو عمانی چقدر باید خیس بخورد ؟ لیمو عمانی را باید به مدت کوتاهی درون آب ولرم بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس از لیمو عمانی تو ابگوشت یا انواع خورشت ها استفاده کنید.

برای جلوگیری از تلخ شدن لیمو عمانی در قیمه می توانید قبل از استفاده از لیمو عمانی آن را برای مدتی کوتاه در آب بجوشانید و آب را دور بریزید سپس لیمو را به خورشت قیمه اضافه کنید.حتما لیمو را در دقایق آخر که خورشت جا افتاده اضافه کنید، چرا که اگر زود تر اضافه کنید خورشت بیش از حد طعم لیمو عمانی را به خود جذب می کند و ممکن است طعم آن ناخوشایند شود‌. هرچقدر لیمو عمانی بیشتر خشک شود غلظت تلخی آن بیشتر می شود.

برای جلوگیری از تلخ شدن لیمو عمانی در قورمه سبزی

باید در زمان استفاده از آن تخم های درون لیمو برداشته و دور ریخته شود. اگر تخم های لیمو خشک را جدا کردید اما باز هم طعم تلخ آن از بین نرفته باید برای گرفتن تلخی لیمو عمانی

آن را برای مدتی در آب بخیسانید و آب آن را دور بریزید تا طعم تلخ لیمو گرفته شود. توجه کنید که لیمو عمانی خواص زیادی دارد اما نباید در انواع خورشت ها لیمو عمانی را بخورید، چرا که لیمو خشک شده روغن ها را جمع می کند.

 

لیمو عمانی همان لیمو های ترش کوچک است که آن را خشک می‌ کنند و در طی فرآیند خشک کردن رنگ آن مایل به سبز و زرد یا قهوه ای تیره می شود. معمولاً لیمو عمانی هایی که در آفتاب خشک می شوند رنگ قهوه ای روشن داشته و درون آن ها سیاه رنگ می باشد. بسیاری از افراد معتقدند که لیمو عمانی های درشت و تیره کیفیت بالایی دارند اما بسیاری از لیموعمانی هایی که مرغوب هستن رنگ خردلی داشته و بسیار ترش می باشد.

 

________________________

 

در لیمو تازه ویتامین c بیشتر از لیمو عمانی است اما خواص لیمو عمانی در مقایسه با لیمو ترش یکسان است و زمانیکه لیمو خشک می شود حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از خواص بی نظیر آن از بین می رود و تنها ویتامین c از بین می رود. این محصول غنی از پتاسیم و کلسیم بوده و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ضد سرطان است.

افراد سالم می توانند از لیمو عمانی اسلایس شده برای تهیه چای و گل گاوزبان استفاده کنند و در کنار آن از نبات یا عسل برای خوش طعم کردن چای بهره ببرند. البته این محصول تنها به صورت پودر شده و اسلایس شده موجود نیست، بلکه به صورت پوست کنده هم قابل خریداری است و شما می توانید از لیمو عمانی بدون پوست در غذا ها استفاده کنید. همچنین پودر لیمو عمانی در انواع سالاد ها استفاده می شود و برای بیماران قلبی مفید است.

 

لیمو عمانی مرغوب رنگ روشن دارد و به هیچ عنوان رنگ آن تیره نیست. طعم لیمو عمانی ترش است و نباید تلخ باشد. همچنین

لیمو عمانی مرغوب پوست های چروکیده ندارد و بسته بندی آن مناسب است.

یکی از بزرگ ترین کشور های مصرف کنند لیمو عمانی، کشور ما است، چرا که این میوه خشک شده جایگاه مهمی در آشپزخانه ما ایرانیان دارد. اگر بتوانید لیمو عمانی را بدور از رطوبت و در جای خشک و خنک نگه دارید کنید تا 5 سال سالم می ماند.

 

لیمو عمانی سیاه از دیگر انواع لیمو عمانی است که برای تهیه چاشنی غذا های ایرانی و عربی کاربرد دارد. قبل از استفاده از لیمو عمانی سیاه باید با استفاده از چاقو در لیمو سیاه حفره ایجاد کنید تا طعم ترش لیمو به غذا منتقل شود.

 

از لیمو عمانی برای ترش کردن و مزه دار کردن غذا های مانند قورمه سبزی و قیمه و آبگوشت استفاده می شود. این میوه خشک شده عطر و طعم قوی دارد. البته در غذا های دیگر چون ماهی، کباب و مرغ هم از چاشنی لیمو عمانی استفاده می شود.  لیمو عمانی زرد طعم غذا را دگرگون می کند و دارای خواص بسیار زیادی برای بدن است. لیمو عمانی زرد برای قلب مفید بوده و کمک زیادی به بهبود عملکرد سیستم گوارش می کند. این میوه خشک شده دارای مواد معدنی چون ویتامین ب، اسید فولیک، منیزیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده که کمک زیادی به تولید سلول های جدید می کند. همچنین خاصیت ضد سرطانی دارد و کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن می کند. به دلیل داشتن مواد معدنی استخوان و دندان ها را تقویت و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. لیمو عمانی زرد از سنگ کلیه جلوگیری کرده و تاثیر زیادی در زیبایی و سلامت پوست دارد. لیمو عمانی دارای پتاسیم است، به همین دلیل می تواند غذا را تقویت کند. لیمو عمانی روده را تمیز می کند و خواص ضد باکتری دارد و می تواند مواد و سموم و باکتری های مضر را از بدن خارج کند. لیمو عمانی برای اسهال و سایر مشکلات استفاده می شود و یک پاک کننده طبیعی دستگاه گوارش است و هم می تواند یبوست را برطرف کند. لیمو عمانی به دلیل داشتن خواص ضد سرطانی مانع از تغییر dna می شود و کاربرد زیادی به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی دارد. لیمو عمانی ویتامین سی را در بدن ذخیره می کند و از بدن در برابر استرس و عفونت‌ های ویروسی محافظت می نماید.

 

لیمو عمانی سیاه برای درمان زخم معده و کاهش چربی خون موثر است. برای اینکه خواص لیمو عمانی حفظ شود باید آن را در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید. از دیگر انواع لیمو عمانی می توان به لیمو عمانی سفید اشاره کرد که بیشتر در خورشت قیمه استفاده می شود و تاثیر کمتری نسبت به لیمو های سیاه دارد اما کیفیت آن بیشتر است و دارای پوستی نازک می باشد. این نوع لیمو عمانی برای سرماخوردگی مفید است و سرفه های شدید را درمان می کند. همچنین تنظیم کننده فشار خون بوده و اشتها و صفرا بر می باشد.

 

طرز تهیه لیمو عمانی در منزل

در این قسمت قصد داریم طرز تهیه لیمو عمانی را شرح دهیم‌. لیمو عمانی در دو روش تولید می شود. روش اول سنتی است که بیشتری از افراد در خانه به روش سنتی لیمو عمانی را تهیه می کنند. روش دو صنعتی است و در کارخانه ها توسط دستگاه های خشک کن پر قدرت لیمو ها خشک می شوند. توجه کنید اگر شما لیمو عمانی را به روش سنتی در آفتاب خشک کنید ویتامین دی آن بسیار بیشتر از روش صنعتی است. شاید بپرسید حال لیمو عمانی چطور خشک کنیم ؟

برای تهیه لیمو عمانی به یک کیلو لیمو ترش، یک فنجان سرکه و نمک احتیاج دارید. در ابتدا باید لیمو ترش های خریداری شده را به خوبی بشویید تا آلودگی های موجود در سطح لیمو ازبین برود. سپس مقداری نمک بر روی لیمو عمانی های شسته شده بریزید و بگذارید تا یک روز در نمک بمانند. بعد از گذشت یک روز باید لیمو عمانی ها را در آب سرد شستشو دهید. در یک قابلمه یک فنجان آب و سرکه بریزید و بگذارید به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن لیمو ها را درون آن بریزید و بگذارید ۱۰ ثانیه بجوشد. بعد از اینکه ده ثانیه جوشید با آب سرد لیمو ها را بشویید. مجددا لیمو ها را درون آب جوش و سرکه قرار داده و بگذارید یک دقیقه بجوشد و لیمو ها را درون یک آبکش ریخته و بگذارید بمانند تا خنک شوند. بعد از خنک شدن لیمو ها را با خلال دندان سوراخ کرده و بر روی آن ها یک پارچه نخی تیره رنگ گذاشته و مقابل نور خورشید یا آفتاب بگذارید. بعد از گذشت ده روز لیمو های شما تا حدودی خشک شده اند و  باید آن ها را درون یک سبد زیر سایه قرار دهید تا کاملا خشک شوند. توجه کنید برای خشک شدن لیمو ها باید یک یا دو ماه صبر کنید، اما اگر در منطقه ای زندگی می کنید که به نور خورشید دسترسی ندارید باید با دستگاه خشک کن یا در کنار بخاری آن ها را خشک کنید.

 

 

.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن