خوراکی ‌ها

توی این تابستون داغ ، فالوده خنک خونگی می چسبه

چگونه فالوده درست کنیم ؟ برای درست کردن یک فالوده خوشمزه خانگی به موادی همچون آبلیمو یا آب آلبالو، طالبی، نشاسته و شکر احتیاج داریم همچنین برای این کار به وسایلی مثل چرخ گوشت نیاز است تا یک فالوده کرمانی عالی داشته باشیم.

مواد مورد نیاز برای درست کردن فالوده:

  1. آبلیمو
  2. شکر
  3. فالوده

در ادامه سایر مواد ذکر شده اند.


آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر

مشخصات

  • حجم
    900 میلی‌لیتر
  • ابعاد بسته‌بندی
    28.5 × 7.5 × 7.5 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    15/14123
  • سایر توضیحات
    5 سی سی معادل یک قاشق چای خوری:
  •  انرژی:1.76 کیلوکالری
  •  چربی:0.005 گرم
  •  قند: 0.05 گرم
  •  نمک: 0.003 گرم

خرید محصول


شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم

مشخصات

  • وزن
    2.7 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    2.7 کیلوگرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    25x20x6 سانتی‌متر
  • نوع
    سفید
  • شماره پروانه بهداشت
    34/19169
  • نوع بسته‌بندی
    فله

خرید محصول


فالوده از دسرهای سنتی و خوشمزه ایران است که به دلیل خنک بودن آن را بیشتر در فصل تابستان سرو می کنند . سه نوع فالوده شیرازی ،کرمانی و یزدی داریم که در کل شبیه هم هستند ولی تفاوت جزیی با هم دارند .

مقاله پیشنهادی:پودر کیک آماده

در این مقاله ما شیوه تهیه این دسر خنک تابستانی  را در منزل به شما آموزش می دهیم .

اگر شما دوست دارید دسرهای ایرانی را درست کنید ، پیشنهاد ما به شما فالوده است .

مقاله پیشنهادی:کیسه خواب گایا

فالوده معمولا بنا بر ذایقه شما با آب لیمو یا آلبالو سرو می شود و فالوده بستنی نیز طرفداران زیادی دارد .


آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر

مشخصات

  • حجم
    900 میلی‌لیتر
  • ابعاد بسته‌بندی
    28.5 × 7.5 × 7.5 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    15/14123
  • سایر توضیحات
    5 سی سی معادل یک قاشق چای خوری:
  •  انرژی:1.76 کیلوکالری
  •  چربی:0.005 گرم
  •  قند: 0.05 گرم
  •  نمک: 0.003 گرم

خرید محصول


رشته فالوده چیست : حتما هنگام خوردن فالوده برایتان سوال پیش می آید که ماده اولیه این رشته های ماکارونی مانند شفاف و سفید چیست ؟

مقاله پیشنهادی: لپ تاپ ارزان و خوب

رشته فالوده از دو  ماده در دسترس نشاسته گل و آب درست می شود . رشته های فالوده را هم می توانید در منزل آماده کنید هم اینکه نوع بسته بندی آن را تهیه کنید و نوع خانگی آن راحت و بی دردسر است .

مقاله پیشنهادی:پودر وانیل برای چی خوبه


نشاسته گل گلها – 150 گرم

مشخصات

  • وزن
    150 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    16x1x11 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/10789

خرید محصول


فالوده در ایران در دو نوع کرمانی و شیرازی وجود دارد . ما ابتدا طرز تهیه فالوده شیرازی را با همه نکات آن برای شما شرح می دهیم .

مقاله پیشنهادی:کلاه کاسکت ارزان قیمت

فالوده یا پالوده از دسرهای تابستانی و خنک سنتی ایران است و در روزهای گرم تابستانی می چسبد . ریشه واژه فالوده پالودن به معنی پاک و صاف کردن است .

مقاله پیشنهادی:اینه کنسول ارزان

فالوده شیرازی را با رشته های باریک نشاسته در آب ، یخ و شکر درست می کنند .‌برای اینکه نشاسته طعم بهتری بگیرد به آن عرق نسترن ، اب آلبالو ،اب لیمو اضافه می کنند .‌


آب آلبالو خالص 125 – 1000 میلی لیتر

مشخصات

  • ابعاد بسته‌بندی
    8x8x28 سانتی‌متر
  • حجم
    1000 میلی‌لیتر
  • وزن بسته‌بندی
    1070 گرم
  • نوع بسته‌بندی
    خانواده
  • نوع آبمیوه
    آلبالو
  • پالپ
    ندارد
  • شماره پروانه بهداشت
    20/10408
  • طریقه مصرف
    -آماده مصرف
  • قبل از مصرف تکان دهید
  • پس از باز کردن ضمن نگهداری در یخچال از نگهداری طولانی پرهیز شود.
  • سایر توضیحات
    ترکیبات: آب آلبالو تازه
  • هر 100 میلی لیتر آب آلبالو بدون شکر افزوده دارای
  • انرژی59.56 کیلو کالری
  • قند 7.7 گرم
  • فاقد چربی
  • فاقد نمک
  • فاقد اسید چرب ترانس

خرید محصول


سه نوع فالوده شیرازی ، کرمانی ، و یزدی در آب آن معروفند . که روش کار شبیه به هم است اما نوع سرو آنها با هم فرق دارد. . فالوده شیرازی را با عرق نسترن، شربت آب لیمو یا آلبالو میل میکند.


عرق نسترن پروند – نیم لیتر

مشخصات

  • حجم
    500 میلی‌لیتر
  • وزن بسته‌بندی
    520 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    7x7x24 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    بله
  • استان تولید
    فارس
  • محل تولید
    لارستان

خرید محصول


فالوده کرمانی را با گلاب و نعنا سرو میکنند‌ .‌فالوده یزدی که در شهر یزد به ماقوتک نیز معروف است به سبک همان فالوده معمولی است ولی داخل شربت آن تخم شربتی می ریزند .


تخم شربتی کرالیچین – 200 گرم

مشخصات

  • وزن
    200 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    7 × 2 × 13 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    12/1065-40

خرید محصول


طرز تهیه فالوده شیرازی در خانه

مواد لازم برای تهیه فالوده شیرازی

شکر      ١۵٠گرم

آب         ١۶٠گرم

گلاب      ٢ قاشق غذاخوری

لیمو تازه (اختیاری) 1 عدد

شربت آلبالو (برای تزیین)     به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه رشته فالوده

آب ولرم  ۴ پیمانه

نشاسته گندم          ١٠٠ گرم


پودر نشاسته گندم ضامن – 900 گرم

مشخصات

  • وزن
    900 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    13×4×25 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    50/10323
  • سایر توضیحات
    تهیه شده از بهترین مواد اولیه
  • با کیفیت و درجه یک

خرید محصول


گلاب ربیع مقدار 0.43 لیتر

مشخصات

  • حجم
    430 میلی‌لیتر
  • وزن بسته‌بندی
    503 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    24 × 6 × 6 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    40/10014
  • سایر توضیحات
    درجای خشک و خنک نگه‌داری شود

خرید محصول


لیمو ترش سنگی Fresh مقدار 500 گرم

مشخصات اصلی

  • وزن
    0.5 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    0.510 کیلوگرم
  • تعداد تقریبی در بسته
    بین 3 تا 5 عدد
  • ابعاد بسته‌بندی
    13 × 12 × 4 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • سایر توضیحات
    لیمو ترش سنگی درجه یک بدون بسته‌بندی

خرید محصول


طرز تهیه شربت فالوده : شکر را در قابلمه ریخته و ۱۶۰ گرم اب روی شکرها بریزید تا با هم ترکیب شوند .

این ترکیب را روی حرارت متوسط بگذارید و فرصت دهید تا جوش بیایید و بلافاصله که جوش زد آن را از روی حرارت بردارید به آن گلاب بزنید و دوباره آن را هم بزنید تا ترکیب شوند.

شربت را درون یک ظرف فلزی بریزید و سپس در فریزر بگذارید .‌

پس از حدود ۴ ساعت شربت را از فریزر بیرون بیاورید و باید حالت یخی داشته باشد و دوباره آن را با چنگال خوب هم بزنید و دوباره در فریزر بگذارید اینکار را هر یک ساعت یکبار باید انجام دهید .

شیوه تهیه رشته فالوده :

حالا به سراغ رشته فالوده برویم , نشاسته را در یک ظرف بریزید ، یک پیمانه آبی را که برای رشته کنار گذاشته اید را به نشاسته اضافه کنید و نشاسته و آب را خوب به هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و نشاسته کاملا در آب حل شود.

در حین کار حواستان باشد که نشاسته گلوله نشوند و در اب به خوبی ترکیب شود .

سه پیمانه دیگر از آب  را در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا داغ شوید و بعد ترکیب نشاسته و آب را به این آب داغ اضافه کنید و تند تند هم بزنید .

نشسته با گذاشتن در آب داغ سریع به غلظت می رسد و قوام دار میشود . برای اینکه نشاسته ته نگیرد و گلوله گلوله نشوند باید آن را مرتب هم بزنید .

حرارت نشاسته نیز باید کم باشد و آنقدر آن را هم باید تا به غلظت مناسب و خمیری برسد .

باید حدود نیم ساعت نشاسته را هم بزنید تا بوی خامی آن گرفتن شود و آب اضافه اش تبخیر شود و نشاسته به غلظت مناسب برسد و بپزد .

هنگامی که خمیر نشاسته تهیه شد ، باید آن را داغ و پیش از سرد شدن حالت رشته در یخ بگذارید .

رشته نشاسته را در چرخ گوشت ، صافی ،قیف ماسوره ی مدل چمنی می توانید درست کنید . بهترین روش نیز چرخ گوشت یا ماسوره است که هیچ در سری ندارد .


ماسوره قیف مدل 8579 مجموعه 30 عددی

مشخصات

  • ابعاد
    21x21x3 میلی متر
  • وزن
    10 گرم
  • جنس
    پلاستیک
  • قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی
    ندارد
  • سایر توضیحات
    دارای 30 طرح متفاوت
  • جنس : پلاستیک مقاوم

خرید محصول


ریختن رشته های فالوده در ماسوره :

ماسوره ای که چند سوراخه است را در قیف نسوز یا سیلیکونی بگذارید ، نشاسته داغ را درون قیف ریخته و‌درون یک کاسه را پر از اب یخ کنید .‌ اب باید خیلی سرد و یخکی باشد .

سپس نشاسته ای که در قیف ریختید را به وسیله قیف و ماسوره در کاسه پر از آب یخ بریزید . معمولا قیف داغ است برای سهولت کار و نسوختن دستتان آن را با یک پارچه بگیرید و برای اینکه نشاسته بیرون بیاید آن را خوب فشار دهید .

حواستان باشد هنگامی که نشاسته را داخل کاسه حاوی آب و یخ می‌رسد سر ماسوره هم داخل آب یخ باشد تا نشاسته ها به هم نچسبد . نشاسته به حالت رشته های در اب سرد شناور میشوند .‌

هنگامی که نشاسته ها رشته رشته از ماسوره بیرون آمد حالا آنها را درون شربت بریزید ، شربت را از فریزر بیرون بیاورید ، کمی از آن را در کاسه ای دیگر بریزید .

البته باید حتما جنس کاسه استیل و از قبل دو ساعت داخل فریزر گذاشته شده باشد تا بدنه اش سرد شود. و شربت یخ زده را به این کاسه استیل سرد منتقل کنید . مقداری از رشته های فالوده را به شربت اضافه کنید .


کاسه استیل ایکیا مدل Blanda – سایز 20

مشخصات

  • ابعاد
    قطر 20 و ارتفاع 9 سانتی‌متر
  • تعداد
    یک عدد
  • جنس
    استیل
  • قابلیت شستشو
    با دست , در ماشین ظرفشویی
  • قابلیت استفاده در ماکروویو
    ندارد
  • سایر توضیحات
    – کاسه بزرگ استیل

دوباره کمی شربت اضافه کنید و روی آن مقداری رشته فالوده بریزید و هم بزنید . در این مرحله رشته های فالوده به شکل منجمد در می آیند .

پس از طی این مراحل مجددا رشته ها را با همان شربت در فریزر گذاشته تا کنار هم یخ بزنند . پس از یخ زدن آن را از فریزر بیرون آورده و دیگر فالوده خانگی شما آماده سرو است .

آماده کردن و تزیین فالوده برای سرو کردن :

هنگام سرو فالوده بر اساس ذائقه تان می توانید. وی آن آب لیمو تازه ، شربت آلبالو و یا توت فرنگی بریزید یا همچنین به سبک کرمانی ها روی آن ترکیب عرق نعنا و گلاب بریزید .


عرق نعنا دو آتیشه مرصاد – 1 لیتر

مشخصات

  • حجم
    1000 میلی‌لیتر
  • وزن بسته‌بندی
    1040 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    9×25 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    بله
  • شماره پروانه بهداشت
    40/10999

خرید محصول


می توانید فالوده را به تنهایی یا با بستنی سنتی که یک ترکیب ایده آل  و لذیذ است , میل کنید . فالوده پس از سرد باید سریع خورده شوید زیرا رشته ها در دمای محیط تردید خود را از دست می دهند و نرم


چند نکته مفید برای درست کردن فالوده :

برای اینکه درست کردن فالوده زمان کمتری بگیرید ، وی توانید رشته آماده ان را از هایپر مارکت ها یا فروشگاه لوازم قنادی که به صورت بسته بندی عرضه میشود را تهیه  کنید  .

نشاسته های آماده را برای ترد شدن باید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید .

زمانی که در حال فراهم آوری رشته های فالوده هستید ، حرارت اجاق همیشه کم باشد ، تا آب به آهستگی بخار شود و نشاسته ها خوب بپزند .‌

زمان حرارت دیدن نشاسته تا وقتی است که کشدار شود و قوام بیاید . زیرا اگر به این غلظت و حالت نرسد و در حرارت زیاد پخته شود ، زمان ریختن رشته فالوده در یخ ، آن سفتی مورد نظر را فالوده ندارد .

برای درست کردن فالوده بهترین نشاسته ،نشاسته گندم است و سراغ سایر نشاسته ها نروید.

رشته های باریک نشاسته در چرخ گوشت نتیجه بهتری دارد و از آبکش و صافی بهتر است .‌

برای خوش طعم و خوش عطر کردن فالوده ، می توان به آن کمی اسانس هل اضافه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید .

البته اسانس هل تلخ است و بر اساس حجم فالوده ، یک تا دو قطره کفایت می کند و بیشتر از آن طعم فالوده را عوض میکند .


هل سبز سحرخیز مقدار 20 گرم

مشخصات

  • وزن
    20 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    10.5 × 10.2 × 0.3 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    32/ظ/1089
  • سایر توضیحات
    حاوی دانه‌های هل
  • در محیط خشک و خنک نگه‌داری شود

خرید محصول


برای تزیین فالوده ،می توانید لیمو ترش برش خورده ، برگ ریحان ، آلبالو بی هسته روی آن بچیند .‌

خواص اعجاب انگیز فالوده :

درمان اسهال : فالوده برای درمان اسهال بسیار. مفید است ، اگر با تخم شربتی یا تخم ریحان مصرف شود باعث بهبود معده و قطع اسهال خواهد شد .

ایجاد نشاط و شادی : فالوده به دلیل داشتن گلاب سبب آرام بخشی و نشاط می شود .

تقویت پوست و دندان : نشاسته برای جوان سازی پوست موثر است و همچنین سبب مستحکم شدن دندان هم میشود .

درمان یبوست : نشاسته یکی ازمواد مفید برای درمان یبوست می باشد .

سخن آخر

فالوده در قدیم به خوراکی از بادام پخته و شکر درست میشد ، گفته در امروزه  گونه ای دسر سرد و خنک است پایه اصلی آن نشاسته است ، در تابستان ها اغلب همراه بستنی سرو میشود .

این دسر با مواد مختلفی مثل  آبلیمو، شربت آلبالو و عرقیاتی مانند گلاب ، عرق نعنا ، عرق نسترن طعم دار می‌شود و گاهی نیز در کنار نوشیدنی‌هایی مثل لیموناد یا موهیتو برای برطرف کردن تشنگی و گرمازدگی آن را استفاده می کنند .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن