توی این تابستون داغ ، فالوده خنک خونگی می چسبه
چگونه فالوده درست کنیم ؟ برای درست کردن یک فالوده خوشمزه خانگی به موادی همچون آبلیمو یا آب آلبالو، طالبی، نشاسته و شکر احتیاج داریم همچنین برای این کار به وسایلی مثل چرخ گوشت نیاز است تا یک فالوده کرمانی عالی داشته باشیم.
مواد مورد نیاز برای درست کردن فالوده:
- آبلیمو
- شکر
- فالوده
در ادامه سایر مواد ذکر شده اند.
آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر
مشخصات
-
حجم900 میلیلیتر
-
ابعاد بستهبندی28.5 × 7.5 × 7.5 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت15/14123
-
سایر توضیحات5 سی سی معادل یک قاشق چای خوری:
-
انرژی:1.76 کیلوکالری
-
چربی:0.005 گرم
-
قند: 0.05 گرم
-
نمک: 0.003 گرم
مشخصات
-
وزن2.7 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی2.7 کیلوگرم
-
ابعاد بستهبندی25x20x6 سانتیمتر
-
نوعسفید
-
شماره پروانه بهداشت34/19169
-
نوع بستهبندیفله
فالوده از دسرهای سنتی و خوشمزه ایران است که به دلیل خنک بودن آن را بیشتر در فصل تابستان سرو می کنند . سه نوع فالوده شیرازی ،کرمانی و یزدی داریم که در کل شبیه هم هستند ولی تفاوت جزیی با هم دارند .
مقاله پیشنهادی:پودر کیک آماده
در این مقاله ما شیوه تهیه این دسر خنک تابستانی را در منزل به شما آموزش می دهیم .
اگر شما دوست دارید دسرهای ایرانی را درست کنید ، پیشنهاد ما به شما فالوده است .
مقاله پیشنهادی:کیسه خواب گایا
فالوده معمولا بنا بر ذایقه شما با آب لیمو یا آلبالو سرو می شود و فالوده بستنی نیز طرفداران زیادی دارد .
آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر
مشخصات
-
حجم900 میلیلیتر
-
ابعاد بستهبندی28.5 × 7.5 × 7.5 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت15/14123
-
سایر توضیحات5 سی سی معادل یک قاشق چای خوری:
-
انرژی:1.76 کیلوکالری
-
چربی:0.005 گرم
-
قند: 0.05 گرم
-
نمک: 0.003 گرم
رشته فالوده چیست : حتما هنگام خوردن فالوده برایتان سوال پیش می آید که ماده اولیه این رشته های ماکارونی مانند شفاف و سفید چیست ؟
مقاله پیشنهادی: لپ تاپ ارزان و خوب
رشته فالوده از دو ماده در دسترس نشاسته گل و آب درست می شود . رشته های فالوده را هم می توانید در منزل آماده کنید هم اینکه نوع بسته بندی آن را تهیه کنید و نوع خانگی آن راحت و بی دردسر است .
مقاله پیشنهادی:پودر وانیل برای چی خوبه
نشاسته گل گلها – 150 گرم
فالوده در ایران در دو نوع کرمانی و شیرازی وجود دارد . ما ابتدا طرز تهیه فالوده شیرازی را با همه نکات آن برای شما شرح می دهیم .
مقاله پیشنهادی:کلاه کاسکت ارزان قیمت
فالوده یا پالوده از دسرهای تابستانی و خنک سنتی ایران است و در روزهای گرم تابستانی می چسبد . ریشه واژه فالوده پالودن به معنی پاک و صاف کردن است .
مقاله پیشنهادی:اینه کنسول ارزان
فالوده شیرازی را با رشته های باریک نشاسته در آب ، یخ و شکر درست می کنند .برای اینکه نشاسته طعم بهتری بگیرد به آن عرق نسترن ، اب آلبالو ،اب لیمو اضافه می کنند .
آب آلبالو خالص 125 – 1000 میلی لیتر
مشخصات
-
ابعاد بستهبندی8x8x28 سانتیمتر
-
حجم1000 میلیلیتر
-
وزن بستهبندی1070 گرم
-
نوع بستهبندیخانواده
-
نوع آبمیوهآلبالو
-
پالپندارد
-
شماره پروانه بهداشت20/10408
-
طریقه مصرف-آماده مصرف
-
قبل از مصرف تکان دهید
-
پس از باز کردن ضمن نگهداری در یخچال از نگهداری طولانی پرهیز شود.
-
سایر توضیحاتترکیبات: آب آلبالو تازه
-
هر 100 میلی لیتر آب آلبالو بدون شکر افزوده دارای
-
انرژی59.56 کیلو کالری
-
قند 7.7 گرم
-
فاقد چربی
-
فاقد نمک
-
فاقد اسید چرب ترانس
سه نوع فالوده شیرازی ، کرمانی ، و یزدی در آب آن معروفند . که روش کار شبیه به هم است اما نوع سرو آنها با هم فرق دارد. . فالوده شیرازی را با عرق نسترن، شربت آب لیمو یا آلبالو میل میکند.
عرق نسترن پروند – نیم لیتر
مشخصات
-
حجم500 میلیلیتر
-
وزن بستهبندی520 گرم
-
ابعاد بستهبندی7x7x24 سانتیمتر
-
ارگانیکبله
-
استان تولیدفارس
-
محل تولیدلارستان
فالوده کرمانی را با گلاب و نعنا سرو میکنند .فالوده یزدی که در شهر یزد به ماقوتک نیز معروف است به سبک همان فالوده معمولی است ولی داخل شربت آن تخم شربتی می ریزند .
تخم شربتی کرالیچین – 200 گرم
مشخصات
-
وزن200 گرم
-
ابعاد بستهبندی7 × 2 × 13 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت12/1065-40
طرز تهیه فالوده شیرازی در خانه
مواد لازم برای تهیه فالوده شیرازی
شکر ١۵٠گرم
آب ١۶٠گرم
گلاب ٢ قاشق غذاخوری
لیمو تازه (اختیاری) 1 عدد
شربت آلبالو (برای تزیین) به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه رشته فالوده
آب ولرم ۴ پیمانه
نشاسته گندم ١٠٠ گرم
پودر نشاسته گندم ضامن – 900 گرم
مشخصات
-
وزن900 گرم
-
ابعاد بستهبندی13×4×25 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت50/10323
-
سایر توضیحاتتهیه شده از بهترین مواد اولیه
-
با کیفیت و درجه یک
گلاب ربیع مقدار 0.43 لیتر
مشخصات
-
حجم430 میلیلیتر
-
وزن بستهبندی503 گرم
-
ابعاد بستهبندی24 × 6 × 6 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت40/10014
-
سایر توضیحاتدرجای خشک و خنک نگهداری شود
لیمو ترش سنگی Fresh مقدار 500 گرم
مشخصات اصلی
-
وزن0.5 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی0.510 کیلوگرم
-
تعداد تقریبی در بستهبین 3 تا 5 عدد
-
ابعاد بستهبندی13 × 12 × 4 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
سایر توضیحاتلیمو ترش سنگی درجه یک بدون بستهبندی
طرز تهیه شربت فالوده : شکر را در قابلمه ریخته و ۱۶۰ گرم اب روی شکرها بریزید تا با هم ترکیب شوند .
این ترکیب را روی حرارت متوسط بگذارید و فرصت دهید تا جوش بیایید و بلافاصله که جوش زد آن را از روی حرارت بردارید به آن گلاب بزنید و دوباره آن را هم بزنید تا ترکیب شوند.
شربت را درون یک ظرف فلزی بریزید و سپس در فریزر بگذارید .
پس از حدود ۴ ساعت شربت را از فریزر بیرون بیاورید و باید حالت یخی داشته باشد و دوباره آن را با چنگال خوب هم بزنید و دوباره در فریزر بگذارید اینکار را هر یک ساعت یکبار باید انجام دهید .
شیوه تهیه رشته فالوده :
حالا به سراغ رشته فالوده برویم , نشاسته را در یک ظرف بریزید ، یک پیمانه آبی را که برای رشته کنار گذاشته اید را به نشاسته اضافه کنید و نشاسته و آب را خوب به هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و نشاسته کاملا در آب حل شود.
در حین کار حواستان باشد که نشاسته گلوله نشوند و در اب به خوبی ترکیب شود .
سه پیمانه دیگر از آب را در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا داغ شوید و بعد ترکیب نشاسته و آب را به این آب داغ اضافه کنید و تند تند هم بزنید .
نشسته با گذاشتن در آب داغ سریع به غلظت می رسد و قوام دار میشود . برای اینکه نشاسته ته نگیرد و گلوله گلوله نشوند باید آن را مرتب هم بزنید .
حرارت نشاسته نیز باید کم باشد و آنقدر آن را هم باید تا به غلظت مناسب و خمیری برسد .
باید حدود نیم ساعت نشاسته را هم بزنید تا بوی خامی آن گرفتن شود و آب اضافه اش تبخیر شود و نشاسته به غلظت مناسب برسد و بپزد .
هنگامی که خمیر نشاسته تهیه شد ، باید آن را داغ و پیش از سرد شدن حالت رشته در یخ بگذارید .
رشته نشاسته را در چرخ گوشت ، صافی ،قیف ماسوره ی مدل چمنی می توانید درست کنید . بهترین روش نیز چرخ گوشت یا ماسوره است که هیچ در سری ندارد .
ماسوره قیف مدل 8579 مجموعه 30 عددی
مشخصات
-
ابعاد21x21x3 میلی متر
-
وزن10 گرم
-
جنسپلاستیک
-
قابلیت شستشو در ماشین ظرفشوییندارد
-
سایر توضیحاتدارای 30 طرح متفاوت
-
جنس : پلاستیک مقاوم
ریختن رشته های فالوده در ماسوره :
ماسوره ای که چند سوراخه است را در قیف نسوز یا سیلیکونی بگذارید ، نشاسته داغ را درون قیف ریخته ودرون یک کاسه را پر از اب یخ کنید . اب باید خیلی سرد و یخکی باشد .
سپس نشاسته ای که در قیف ریختید را به وسیله قیف و ماسوره در کاسه پر از آب یخ بریزید . معمولا قیف داغ است برای سهولت کار و نسوختن دستتان آن را با یک پارچه بگیرید و برای اینکه نشاسته بیرون بیاید آن را خوب فشار دهید .
حواستان باشد هنگامی که نشاسته را داخل کاسه حاوی آب و یخ میرسد سر ماسوره هم داخل آب یخ باشد تا نشاسته ها به هم نچسبد . نشاسته به حالت رشته های در اب سرد شناور میشوند .
هنگامی که نشاسته ها رشته رشته از ماسوره بیرون آمد حالا آنها را درون شربت بریزید ، شربت را از فریزر بیرون بیاورید ، کمی از آن را در کاسه ای دیگر بریزید .
البته باید حتما جنس کاسه استیل و از قبل دو ساعت داخل فریزر گذاشته شده باشد تا بدنه اش سرد شود. و شربت یخ زده را به این کاسه استیل سرد منتقل کنید . مقداری از رشته های فالوده را به شربت اضافه کنید .
کاسه استیل ایکیا مدل Blanda – سایز 20
مشخصات
-
ابعادقطر 20 و ارتفاع 9 سانتیمتر
-
تعدادیک عدد
-
جنساستیل
-
قابلیت شستشوبا دست , در ماشین ظرفشویی
-
قابلیت استفاده در ماکروویوندارد
-
سایر توضیحات– کاسه بزرگ استیل
دوباره کمی شربت اضافه کنید و روی آن مقداری رشته فالوده بریزید و هم بزنید . در این مرحله رشته های فالوده به شکل منجمد در می آیند .
پس از طی این مراحل مجددا رشته ها را با همان شربت در فریزر گذاشته تا کنار هم یخ بزنند . پس از یخ زدن آن را از فریزر بیرون آورده و دیگر فالوده خانگی شما آماده سرو است .
آماده کردن و تزیین فالوده برای سرو کردن :
هنگام سرو فالوده بر اساس ذائقه تان می توانید. وی آن آب لیمو تازه ، شربت آلبالو و یا توت فرنگی بریزید یا همچنین به سبک کرمانی ها روی آن ترکیب عرق نعنا و گلاب بریزید .
عرق نعنا دو آتیشه مرصاد – 1 لیتر
مشخصات
-
حجم1000 میلیلیتر
-
وزن بستهبندی1040 گرم
-
ابعاد بستهبندی9×25 سانتیمتر
-
ارگانیکبله
-
شماره پروانه بهداشت40/10999
می توانید فالوده را به تنهایی یا با بستنی سنتی که یک ترکیب ایده آل و لذیذ است , میل کنید . فالوده پس از سرد باید سریع خورده شوید زیرا رشته ها در دمای محیط تردید خود را از دست می دهند و نرم
چند نکته مفید برای درست کردن فالوده :
برای اینکه درست کردن فالوده زمان کمتری بگیرید ، وی توانید رشته آماده ان را از هایپر مارکت ها یا فروشگاه لوازم قنادی که به صورت بسته بندی عرضه میشود را تهیه کنید .
نشاسته های آماده را برای ترد شدن باید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید .
زمانی که در حال فراهم آوری رشته های فالوده هستید ، حرارت اجاق همیشه کم باشد ، تا آب به آهستگی بخار شود و نشاسته ها خوب بپزند .
زمان حرارت دیدن نشاسته تا وقتی است که کشدار شود و قوام بیاید . زیرا اگر به این غلظت و حالت نرسد و در حرارت زیاد پخته شود ، زمان ریختن رشته فالوده در یخ ، آن سفتی مورد نظر را فالوده ندارد .
برای درست کردن فالوده بهترین نشاسته ،نشاسته گندم است و سراغ سایر نشاسته ها نروید.
رشته های باریک نشاسته در چرخ گوشت نتیجه بهتری دارد و از آبکش و صافی بهتر است .
برای خوش طعم و خوش عطر کردن فالوده ، می توان به آن کمی اسانس هل اضافه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید .
البته اسانس هل تلخ است و بر اساس حجم فالوده ، یک تا دو قطره کفایت می کند و بیشتر از آن طعم فالوده را عوض میکند .
هل سبز سحرخیز مقدار 20 گرم
مشخصات
-
وزن20 گرم
-
ابعاد بستهبندی10.5 × 10.2 × 0.3 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت32/ظ/1089
-
سایر توضیحاتحاوی دانههای هل
-
در محیط خشک و خنک نگهداری شود
برای تزیین فالوده ،می توانید لیمو ترش برش خورده ، برگ ریحان ، آلبالو بی هسته روی آن بچیند .
خواص اعجاب انگیز فالوده :
درمان اسهال : فالوده برای درمان اسهال بسیار. مفید است ، اگر با تخم شربتی یا تخم ریحان مصرف شود باعث بهبود معده و قطع اسهال خواهد شد .
ایجاد نشاط و شادی : فالوده به دلیل داشتن گلاب سبب آرام بخشی و نشاط می شود .
تقویت پوست و دندان : نشاسته برای جوان سازی پوست موثر است و همچنین سبب مستحکم شدن دندان هم میشود .
درمان یبوست : نشاسته یکی ازمواد مفید برای درمان یبوست می باشد .
سخن آخر
فالوده در قدیم به خوراکی از بادام پخته و شکر درست میشد ، گفته در امروزه گونه ای دسر سرد و خنک است پایه اصلی آن نشاسته است ، در تابستان ها اغلب همراه بستنی سرو میشود .
این دسر با مواد مختلفی مثل آبلیمو، شربت آلبالو و عرقیاتی مانند گلاب ، عرق نعنا ، عرق نسترن طعم دار میشود و گاهی نیز در کنار نوشیدنیهایی مثل لیموناد یا موهیتو برای برطرف کردن تشنگی و گرمازدگی آن را استفاده می کنند .