خوراکی ‌ها

راهنمای خرید بهترین مارک سس کچاپ موشکی و خرسی، تند و معمولی مهرام، دلپذیر، کاله، بیژن و… + آموزش طرز تهیه سس کچاپ حرفه ای خانگی

سس کچاپ چیست؟ سس کچاپ را از کجا بخریم؟ سس کچاپ در انواع مدل های کیلویی، رژیمی، مک دونالد، دبه ای، تک نفره، ورچستر، کاله، دلپذیر، مهرام، خرسی، دلوسه، موشکی، شیرین، تند، ساندویچی، حرفه ای به فروش میرسد. قبل از خرید اینترنتی بهترین مارک سس کچاپ به بررسی نکات خرید آن میپردازیم:

سس گوجه فرنگی خانواده کاله مقدار 830 گرم

سس گوجه فرنگی خانواده کاله مقدار 830 گرم
وزن بسته‌بندی
۸۳۰ گرم
ابعاد بسته‌بندی
۶ ×۷ × ۲۸ سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
۴۹/۱۳۰۳۵
موارد استفاده
سیب زمینی
گوشت مرغ
سایر توضیحات
ترکیبات: رب گوجه فرنگی، شکر، سرکه، نمک خوراکی تصفیه شده(۱.۷%)، ادویه(جوز هندی-فلفل-سیر-دارچین-زنجبیل-آویشن-میخک)، پایدارکننده، آب مناسب برای سیب زمینی سرخ کرده، پیتزا، ساندویچ، انواع غذاهای گوشتی ارزش غذایی در هر ۶۰ گرم: انرژی: ۶۵.۵۲ کیلوکالری قند: ۹.۲ گرم چربی: ۰.۴ گرم نمک: ۱.۳۲ گرم اسیدهای چرب ترانس: ۰ گرم

شاید پرسیدن این سوال برایتان خنده دار باشد اما می دانید سس کچاپ چیست؟ عموما افراد سس کچاپ فقط به سس گوجه فرنگی تلقی می کنند اما اگر در اینترنت بنویسید طرز تهیه سس کچاپ، انواع دستور عمل های برای شما باز می شود، مانند سس کچاپ با فلفل دلمه، سس کچاپ زیتون، سس کچاپ ماهی ،سس کچاپ انگور و خیار. با گرایش فراوان به سس های کچاپ گوجه فرنگی، شما از آن ها در چه مواقعی استفده می کنید؟ آیا بهتر نیست برای کاهش هزینه های غذایی و مضرات احتمالی این سس ها طرز تهیه آن را یاد بگیرید؟ می دایند معایب و مزایای این سس ها چیست؟ با وجود انواع مختلف سس کچاپ در بازار، شما طعم سس های کدام شرکت را بیشتر دوست می دارید؟ دلپذیر؟ رعنا؟ یا که بیژن خونتان کم شده است؟ تا به حال تجربه استفاده از سس های تاریخ گذشته را داشته اید؟ چه مشکلی برایتان ایجاد کرده است؟به طور کلی مصرف سس مضضر است یا خیر؟

مقاله پیشنهادی: بهترین غلات صبحانه

 

امروزه استفاده از سس کچاپ در بین خانواده ها بسیار مرسوم است و در صدر لیست غذایی هر خانواده قرار دارد، بیشتر افراد به خصوص کودکان به استفاده از آن علاقه بسیاری نشان داده می دهند و حتی عده ای غذا یا ساندویچ خود را بدون سس کچاپ میل نمی کنند! اما چرا این سس بسیار محبوب است؟ شنیدن نام کچاپ شما را یاد چه می اندازد؟ احتمالا سس گوجه با سبزیجات فراوان که رنگ آن بسیار وسوسه کننده است؟ اما آیا فکر می کنید سس کچاپ یعنی سس گوجه فرنگی؟ کچاپ به چه معنی است که حتی نام آن خوشمزه به نظر می رسد ؟

اصطلاح کچاپ اولین بار توسط بریتانیایی ها تلفظ و نام گذاری شد. در دوران مختلف به ترکیبات متفاوتی سس کچاپ می گفتند! در گذشته ماده اصلی سس کچاپ ماهی کولی (ماهی های کوچک که معمولا با استخوان خورده می شوند) و قارچ بوده است که برای طعم دادن به آن خیار، انگور، گردو و لیموترش اضافه می کردند. عده ای نیز به هر سسی که با سرکه دست می شود کچاپ می گفتند که تنها دو طعم نمکی و تلخ داشت !

مقاله پیشنهادی: بهترین مارک خامه قنادی

بعدها به دلیل علاقه آمریکایی ها به گوجه فرنگی، از آن برای تولید سس نیز استفاده کردند که به مرور زمان مورد توجه بسیاری قرار گرفت. برای تهیه آن به خوبی گوجه فرنگی را له می کردند و می جوشاندند، برای طعم دادم به آن از جوز هندی، زنجبیل، دارچین، فلفل شیرین و سیاه و پاپریکا استفاده می کردند، اما برای نگهداری و جلوگیری از فاسد شدن آن نمک بسیار می افزودند که باعث می شد این سس ها طعم شوری داشته باشند .

سس گوجه فرنگی بیژن – 550 گرم

سس گوجه فرنگی بیژن - 550 گرم
وزن
گرم
وزن بسته‌بندی
۵۵۰ گرم
ابعاد بسته‌بندی
۲۳ × ۹ سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
۱۶/۱۵۹۳۲
موارد استفاده
سیب زمینی
گوشت مرغ

مقاله پیشنهادی: لوستر ارزان

اولین سس کچاپ (گوجه فرنگی) کارخانه ای توسط فردی به نام هینز تولید شد که مشکلاتی برای تولید این محصول را داشت، اول اینکه نگهداری آن ها در شیشه کاری سخت برای استفاده بود زیرا به راحتی از آن خارج نمی شد و پس از مدتی به دیواره های شیشه می چسبید! از طرف دیگر استفاده از بنزوات سدیم به عنوان نگه دارنده ناسالم تلقی می شد و باید آن را حذف می کردند. راه کاری که در پیش گرفتند باعث تولید سس های امروزی شد. برای این کار سس هارا کمی غلیظ تر کردند و سرکه بیشتری به آن افزودند، همچنین برای تهیه آن از گوجه فرنگی های کاملا رسیده استفاده کردند زیرا تا طبق آن از گوجه های کال استفاده می کردند. سرکه ی بیشتر طعم تندی وترشی و حذف بنزوات سدیم طعم شیرینی به سس های کچاپ اضافه کرد .

مقاله پیشنهادی: خرید زین اسب

بعدها کشف پلی اتیلن مشکل نگهداری را حل کرد که با فشار دادن سس از آن خارج می شد ،به مرور زمان رنگ های خوراکی را نیز

به سس ها افزودند که سس های کچاپ رنگی را تولید می کرد و همین اتفاق باعث بیشتر شدن گرایش افراد به سمت سس ها شد که تاکنون نیز این گرایش ادامه دارد، البته که مشکلاتی برای سلامتی به همراه داشته است .

مقاله پیشنهادی: پشه بند از کجا بخریم

اما نکته مهم نگهداری سس ها برای مدت طولانی در گذشته و حال نیز می باشد که بهترین راه جلوگیری از نفوذ نور و اکسیژن به ظرف حاوی آن و دور از گرما نگه داشتن آن است . البته خراب شدن سس به دلیل وجود مواد ماندگار مانند سرکه، نمک، ادویه ها آسیب زیادی به شما وارد نمی کند ولی بهتر است اگر متوجه تغییر بافت یا رنگ و بو شدید از خوردن آن خود داری کنید. سس های شرکتی معمولا تا 9 ماه ماندگاری دارند .

سس کچاپ دلپذیر – 709 گرم

سس کچاپ دلپذیر - 709 گرم
وزن
۷۰۹ گرم
وزن بسته‌بندی
۱۰۰۰ گرم
ابعاد بسته‌بندی
۱۱× ۵× ۵ سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
۵۶/۱۳۹۶۴
سایر توضیحات
ارزش غذایی هر قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) - انرژی: ۹.۷۸ کیلوکالری - قند: ۰.۸۸ گرم - چربی: ۰.۰۵ گرم - نمک: ۰.۲۲ گرم - اسیدهای چرب ترانس: ۰ گرم

سس کچاپ حاوی مقدار زیادی کالری و درشت مغذی و ریز مغذی ها مانند آب، کربوهیدارت، فیبر، قند، پروتئین و مقدار بسیار کمی چربی است اما کلسترول ندارد!

مقاله پیشنهادی: خرید روغن ماساژ زوجین

کالری سس کچاپ معمولی 29 کیلوکالری و سس کچاپ تند 104 کیلوکالری در 100گرم است، همچنین دارای مقدار کمی از ویتامین های A، D، E، K، T، C و انواع مختلفی از ویتامین های خانواده B(B9 B6 B4 B1 B2 B3 B5) می باشد. مواد معدنی آن نیز شامل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم که مقدار زیادی نسبت به بقیه دارد، روی، مس، منگنز و سلنیم است .اما مقدار مواد گفته شده در سس کچاپ تند کمی کمتر و یا بیشتر از نوع معمولی است یا شاید یک سری از آنهارا نداشته باشد .

گوجه فرنگی که ماده اصلی سس های کچاب امروزی است ،حاوی مقدار فراوانی  آنتی اکسیدان است. رادیکال های آزاد در بدن باعث انجام فعالیت های ناخواسته ای می شود که گاهی منجر به بیماری هایی مانند سرطان وضعف سیستم ایمنی می شود و به سلول های بدن آسیب می رساند. آنتی اکسیدان ها یکی از موادی هستند که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و سلول های آسیب دیده را بازسازی می کنند. لیکوپن موجود در دیواره سلول های گوجه فرنگی ،آنتی اکسیدانی قوی است که وقتی تحت تاثیر گرمای ناشی از پختن و جوشیدن، قرار می گیرد، استفاده از آن برای بدن راحت تر می شود که در جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، سرطان های پروستات، ریه، مثانه، تخمدان ها، روده بزرگ و لوزالمعده مفید می باشد، بنابراین ترکیبات که در آن ها گوجه فرنگی وجود دارد می تواند در این موارد تاثیر گذار باشد. کاهش کلسترول های نوع بد و تقویت بینایی به دلیل وجود ویتامین  Cو A  از دیگر مزایای سس کچاپ (گوجه فرنگی) است .یکی از مناسب ترین ویژگی های سس کچاپ، قابل تحمل کردن غذاهای بی مزه مانند غذاهای رژیمی است .

سس گوجه فرنگی و آووکادو فیلفیل – 430 گرم

سس گوجه فرنگی و آووکادو فیلفیل - 430 گرم
وزن
۴۳۰ گرم
وزن بسته‌بندی
۴۵۰ گرم
ابعاد بسته‌بندی
۱۹×۸×۴ سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
۵۶/۳۲۱۳۶
موارد استفاده
سرخ‌کردنی
گریل

سس کچاپ نسبت به سس مایونز که بسیار چرب و پر کالری می باشد تقریبا سالم تر است که می توان آن را به راحتی در منزل نیز تهیه و کنار بسیاری از غذاها مانند کتلت، ساندویچ، پیتزا، لازانیا، سمبوسه، ماکارونی، سیب زمینی سرخ کرده و کبابی و به عنوان میان وعده با چیپس های متفاوت استفاده کرد که طعم بسیار لذیذی به این خوراکی ها می دهد. تنها مواد نگران کننده موجود در سس شکر و نمک آن است که درصورت استفاده زیاد می تواند مشکلاتی را به وجود آورد و درست است که شامل انواع ویتامین ها و مواد معدنی است اما برای کسب این مواد از استفاده زیاد سس بپرهیزید .

برند های مختلفی از سس های کچاپ در بازار وجود دارند که معروف ترین آنها شامل، مهرام، بیژن، دلپذیر و کاله که علاوه بر تنوع در طعم کچاپ ها، نوع رژیمی نیز به بازار عرضه گردیده است .

شرکت مهرام که حدود 45 سال درحوزه تولید مواد غذایی فعالیت دارد سس های کچاپ هالوپینو، تند و معمولی تولید می کند که معروف ترین آن سس های کچاپ خرسی است، اما سس کچاپ گردن دراز مخصوص هالوپینو است و این نوع طراحی باعث شده است راحت تر در دست جای گیرد و سس به راحتی با فشار از آن خارج شود. هالوپینو نوعی فلفل با طعم تند وتیزی است که ترکیب آن با کچاپ ،طعمی لذیذ ایجاد کرده است و طرفداران به خصوص خود را دارد که می توان از آن برای تهیه ترشی، سالاد و انواع غذاهای گرم و سرد استفاده کرد .

سس های کچاپ بیژن در بسته بندی های مشابهی هستند که بهتر است موقع خرید حتما به نوع تند یا معمولی آن دقت کنید زیرا بسیاری که علاقه ای به سس های تند ندارند پس از خرید متوجه اشتباه خود می شوند! این شرکت سس هایی با وزن بالا نیز تولید می کنند که برای کسانی که مصرف سس زیادی دارند یا رستوران ها و آشپزخانه ها مناسب هستند، متنوع ترین طعم سس های این شرکت سس کچاپ زیتون آن می باشد .

دلپذیر نیز بسته بندی متفاوتی به سس های خود داده است که معروف ترین آنها سس های موشکی هستند. کچاپ های آن شامل نوع معمولی، تند، بندری و پروبیوتیک می باشد .

شرکت کاله که در تولید محصولات سالم و متنوع در راستای بهبود سبدغذایی پیش قدم بوده است علاوه بر تولید کچاپ ها در بسته بندی و وزن های متفاوت، سس کچاپ رژیمی برای افرادی که به سلامتی خود اهمیت می دهند را به محصولات خود اضافه کرده است .

سس گوجه فرنگی هاینز – 570 گرم

سس گوجه فرنگی هاینز - 570 گرم
وزن
۵۷۰ گرم
وزن بسته‌بندی
۶۰۰ گرم
ابعاد بسته‌بندی
۱۸x۷x۵ سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
۱۲۳۴۵
موارد استفاده
گوشت قرمز
کباب
گوشت مرغ
ماهی و غذاهای دریایی
سیب زمینی

صنایع غذایی دلوسه نیز از دیگر شرکت های تولید کننده سس کچاپ در طعم های متنوع است که متفاوت ترین وبهترین محصول آن که توجه بسیاری را به خود جلب کرده تولید سس کچاپ کودک است. این شرکت با تولید این محصول به خانواده ها اطمینان خاطر در خرید سس برای کودکانش را می دهد تا نگران آسیب ناشی از مواد مصنوعی و شکر و نمک اضافی دیگر سس هارا نداشته باشند. این محصول فاقد اسید های چرب و چربی است، شامل پوره سیب و هویج و مقدار بسیار کمی قند و نمک می باشد تا ارزش غذایی آن افزایش یابد .

سس های کچاپ قیمت بالایی ندارند و می توانید آنهارا از فروشگاه های مواد غذایی و سوپر مارکتی های کوچک یا به صورت اینترنتی از سایت هایی مانند دیجی کالا خریداری نمایید، استفاده از سس های کچاپ محدودیت خاصی برای افراد ندارد ولی مثل بقیه خوراکی ها باید به اندازه مصرف شود، افرادی که فلفل و تندی برای آنان ضرر دارد هنگام خرید حتما دقت کنند تا دچار اشتباه نشوند، کسانی که به گوجه فرنگی حساسیت دارند نیز بهتر است از مصرف سس کچاپ اجتناب کنند تا دچار علائم ناشی از آلرژی نشوند همچنین هنگام خرید سس های شرکتی به تاریخ مصرف آن حتما دقت کنید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن