خوراکی ‌ها

راهنمای خرید کاهو و سبزیجات مفید و انواع آن

کاهو از سبزیجات مفیدی با طبع سرد می باشد .

کاهو دارای انواع مختلف پیچی ، اصفهانی ، چینی ، بنفش ، پیچی ، توپی ، رنگی ، رومانو  شیبویا ، کلک پیچ ، قرمز فرانسوی ،لولاروزا و… می باشد .

از کاهو در انواع سالاد  ، ساندویچ ، ته دیگ ، دلمه ، سالاد سزار ، حتی در پلو در غذایی به  نام کاهو پلو استفاده می کنند .

کاهو حاوی ویتامین های آ، سی ، پتاسیم ، اهن ، فیبر و … است . فواید بسیاری برای معده ، کم خونی ، مشکلات گوارشی ، لاغری ، بواسیر ، یبوست ، فشار خون ، پوست و مو و… دارد . کاهو خاصیت ضد سودایی و ضد انعقادی خون دارد .

مقاله پیشنهادی :مارک ویکتوریا سکرت

در این مطلب با کاهو و خواص ان بیشتر اشنا میشوید .

کاهو جز یکی از سبزیجات پر خاصیت است که مصرف آن توسط افراد بسیار رایج می باشد، برگ کاهو برای سلامت بدن هم بسیار مفید است و به درمان بیماری ها کمک شایانی می کند.

کاهو ازسبزیجات بسیار مفید و خوش طعمی است که افراد زیادی به  مصرف ان به خصوص در کنار غذا و همراه سالادها علاقه دارند . مصرف کاهو در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها موثر است .

با فواید و خواص کاهو کاملا آشنا شوید

مقاله پیشنهادی :خرید پمپ آب کوچک

کاهو یکی از پرمصرف ترین سبزیجات دنیاست که خواص زیادی برای سلامتی بدن داشته و دارای تاریخی کهن است. داشتن تناسب اندام و مقابله با سرطان و تقویت چشمها و …. از فواید بی شمار مصرف روزانه کاهو است.

کاهو از سبزیجاتی با قدمت زیاد است که فواید زیادی برای بدن از تناسب اندام گرفته تا پیشگیری از سرطان و بهبودی چشم برای بدن دارد .

کاهو، حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین های فراوانی است، به همین جهت یکی از محبوب ترین سبزیجات به شمار می آید. این سبزی اغلب در سالاد ها و انواع غذا ها مانند ساندویچ، سوپ و غیره استفاده میشود، همچنین میتوان آن را پخت. کاهو به راحتی کشت میشود و برای رشد به دمای پایینی نیاز دارد.

مقاله پیشنهادی :قیمت بالش یو شکل

کاهو مملو از انتی اکسیدان و ویتامین است و ان را به تنهایی در میان وعده و یا در سالادها ، غذاهایی مثل سوپ ،ساندویچ  و…. مصرف می کنند . در صورت تمایل می توان ان را در دمای کم پخت .

یک منبع غنی از ویتامین های K و A است. چنانچه در بخش سلامت نمناک می خوانید اگر چه کاهو شبیه به کلم به نظر می رسد اما یک تفاوت بین آن دو میزان آب است.( کلم آب کمتری دارد و همچنین سخت تر از کاهو است. کاهو ترد می باشد).

مقاله پیشنهادی :خرید بشقاب

کاهو سرشار از ویتامین A و K  است . کاهو و کلم در میان سبزیجات بسیار به هم شبیهند ولی فرق اصلی آنها این است که میزان اب کاهو بیشتر از  کلم است و همین سبب بافت ترد کاهو شده است و کلم بافت سفت و سختی دارد .

تاریخ این سبزی به مصر باستان بر میگردد که از دانه های آن روغن استخراج میکردند. شواهدی نشان می دهد که این گیاه در اوایل سال 2680 قبل از میلاد وجود داشته است و به طور خاص به عنوان یک گیاه دارویی نامیده میشود.

قدیمی ترین شواهد استفاده از کاهو بع مصر باستان بر میگردد که از دانه های ان روغن می گرفتند . بر اساس مستندات به دست امده کاهو  به عنوان یک گیاه دارویی در 2680 پیش از میلاد  استفاده میشده است .‌

مقاله پیشنهادی :ژیلت با قابلیت تعویض تیغ

این سبزی در اواخر قرن 15 از اروپا تا آمریکا با کریستوفر کلمبوس سفر کرد و کتاب های که در اواسط قرن 18 و اوایل قرن 19 منتشر شده اند از انواع کاهو که امروز یافت میشوند، صحبت کرده است.

کاهو در ده های پایانی قرن ۱۵ وارد آمریکا  شد و نوشته هایی که در میانه قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ نگاشته میشدند از گونه های مختلف کاهو های امروزی حرف زده اند .

ارزش غذایی کاهو:

یک فنجان کاهو (36 گرم) حاوی فقط 5 کالری و 10 گرم سدیم است. کلسترول و یا هرگونه چربی ندارد.

۳۶ گرم کاهو ۵ کالری و ۱۰ گرم سدیم دارد و فاقد هر گونه کلسترول و چربی است .

مقاله پیشنهادی :ریش تراش خوب چی بخرم

 

سایر مواد غذایی مهم کاهو، عبارتند از:

_5 گرم فیبر(2 درصد از نیاز روزانه)

 

_5 میکروگرم ویتامین K و ( 78 درصد از ارزش روزانه )

 

_2665 واحد ویتامین A و ( 53 درصد از ارزش روزانه)

 

_5 میلی گرم ویتامین C و ( 11 درصد از ارزش روزانه)

 

_7 میکرو گرم فولات ( 3 درصد ارزش روزانه)

 

_3 میلی گرم آهن (2 درصد ارزش روزانه )

 

_1 میلی گرم منگنز ( 5 درصد ارزش روزانه )

 

نگهداری از کاهو

 

خواص و مزایای کاهو چیست؟

کاهو حاوی آنتی اکسیدان های مانند ویتامین C و سایر مواد مغذی مانند ویتامین A و K و پتاسیم است. این سبزی، سبز برگ دار به مبارزه با التهاب و بیماری های مرتبط با آن مانند دیابت و سرطان کمک میکند.

کاهو دارای آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین C,A,Kو پتاسیم است . کاهو ازسبزیجات سبز برگی است  که در مقابله با التهاب و بیماری هایی مثل سرطان و دیابت موثر است .

هر چه کاهو تیره تر باشد، حاوی مواد مغذی بیشتری است.

 

برگ های تیره تر کاهو مواد غذایی بیشتری ازبرگ های سبز روشن و جوان دارند .

 

  1. کاهو برای مبارزه با التهاب:

برخی از پروتئین های موجود در کاهو مانند لیپوکسیژناز کمک میکنند تا التهاب کنترل شوند. در یک مطالعه ایرانی ثابت شده است که کاهو در طب سنتی برای کاهش التهاب و درد در استخوان مورد استفاده قرار می گیرد.

کاهو دارای پروتیین هایی مثل لیپوکسیژناز است که به  کتترل  التهاب کمک می کند . در طب سنتی ایرانی  کاهو را  برای کاستن التعاب و درد استخوان مصرف می کردند .

بر اساس انجمن بنیاد آرتروز، سبزیجاتی مانند کاهو که سرشار از ویتامین K هستند به طور چشم گیری باعث کاهش التهاب می شوند. شما میتوانید معمولا دو فنجان از آب کاهو را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.

بر طبق پژوهش های صورت گرفته توسط بنیاد ارتروز کاهو  مملو از ویتامینk  است و در کاهش التهاب بسیار  موثر است و کسانی که درگیر التهاب هستند روزانه دو فنجان اب کاهو را در رژیم غذایی شان مصرف کنند. .

سایر سبزیجاتی که حاوی ویتامین K هستند، عبارتند از کلم، کلم بروکلی و اسفناج.

سبزیجاتی مثل کلم ، کلم بروکلی ، اسفناج نیز دارای این ویتامین هستند .‌

  1. کاهو برای کمک به کاهش وزن:

کاهو میتواند یک غذای اصلی برای کاهش وزن باشد. زیرا یک عدد کاهو فقط 5 کالری دارد. علاوه بر این کاهو کمک میکند تا ریز مغذی هایی که به سختی در رژیم های غذایی کم کالری یافت می شوند، به دست آید. همچنین حاوی 95% آب و 1 گرم فیبر است. فیبر باعث می شود ک ه احساس پر و سیر بودن کنید و جلوی اشتهای شما را می گیرد.

کاهو یک غذای کامل برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند یک عدد کاهو ۵ کالری دارد . همینطور کاهو ریز مغذی هایی که رژیم های  کم کالری از ان بهره نمی گیرند را تامین نمی کنند . همینطور دارای ۹۵ درصد اب و ۱ گرم فیبر است . فیبر حس سیری به شما می دهد و اشتهای شما را کم می کند .

کاهو همچنین بسیار کم چربی است، از این رو برای کاهش وزن بسیار مناسب می باشد. اضافه کردن یک برگ از کاهوی رومی به ناهار، می تواند یک ایده ی بسیار عالی باشد.

کاهو چربی بسیار کمی دارد و به همین دلیل در کاهش وزن موثر است . اگر در حال کم کردن وزن هستید کنار وعده های اصلی خود و  میان وعده از این سبزی غافل نباشید.

  1. کاهو برای بهبود سلامت مغز:

از جمله بیماری هایی که به واسطه کاهش سلامت مغز به وجود می آید، آلزایمر و افسردگی است. مطالعات زیادی در مورد خواص کاهو صورت گرفته است که نشان می دهد، مصرف آب کاهو به افزایش روابط میان رشته های عصبی در مغز کمک کند. این کار باعث خواهد شد که میزان احتمال بروز آلزایمر به شدت کاهش پیدا کند.

از مشکلاتی که در پی کاهش سلامت مغز ایجاد میشود الزایمر و افسردگی است . روی کاهو پژوهش های زیادی انجام شده است که به این نتیجه رسیده اند که مصرف اب کاهو در افزایش روابط میان رشته های عصبی مغز موثر است . همین امر از وقوع الزایمر پیشگیری می کند و ابتلا به  ان را تا حد زیادی کم  می کند .

علاوه بر این، کاهو نیترات کافی در خود دارد که باعث کاهش احتمال بروز بیماری های ناشی از افزایش سن می گردد. همچنین امگا 3، ترکیبی اساسی برای مبارزه با افسردگی و کاهش استرس در زندگی روزانه است.

به غیر از این کاهو حاوی نیترات است که از مشکلات و بیماری های ناشی از افزایش سن تا میزان زیادی  پیشگیری می کند . همینطور امگا ۳ درون کاهو برای مقابله با افسردگی و کاهش اضطراب موثر است .

  1. کاهو برای بهبود سلامت قلب:

کاهو منبع غنی از ویتامین B است. این ویتامین نقش مهمی در سلامتی قلب و عروق دارد. خوردن مقدار کافی از ویتامین B باعث می گردد احتمال بروز لخته های درون عروق به شدت کاهش پیدا کند. کاهش لختگی در رگ ها سلامتی بیشتر برای قلب به ارمغان می آورد. همچنین چنانچه در بخش قبلی سلامت نمناک و در بحث مواد غذایی مفید برای سلامت قلب اشاره شد علاوه بر ویتامین B، ویتامین های A و C نیز در کاهو وجود دارند که به نوبه خود، کمک بسیاری در کاهش بروز آسیب های قلبی و عروقی در بدن دارند.

کاهو مملو از ویتامین  ب است و این ویتامین برای سلامت قلب و عروق موثر است ، ویتامین ب از احتمال بروز لخته های درون عروق به شدت کم می کند  و این مسیله سلامت قلب را تضمین می کند ، همینطور سایر ویتامین های کاهو مانند ویتامین B، ویتامین های A و C  در کاهش خطرات قلبی و عروقی موثر است .‌

مصرف دو قاشق غذاخوری کاهو در رژیم غذایی روزانه، قلب شما را سالم نگاه می دارد. همچنین حاوی پتاسیم است که برای کاهش فشارخون شما نیز مفید باشد. پتاسیم ترکیبی است که به عنوان متعادل کننده فشارخون در افراد پرفشار مورد استفاده قرار می گیرد.

با میل کردن دو قاشق غذاخوری کاهو در برنامه غذایی روزمره تان ، از سلامت قلب تان محافظت می کنید . پتاسیم درون کاهو در  کم شدن  فشار خون موثر است . پتاسیم نقش متعادل کننده فشار خون را در افرادی با فشار بالا دارد .

  1. کاهو برای کمک به مبارزه با سرطان:

در مناطقی از دنیا مانند ژاپن که مصرف کاهو به طور متداول و معمول در آن وجود دارد، احتمال بروز سرطان معده بسیار کم است. علاوه بر این مشاهدات، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کاهو از بروز انواع سرطان ها مانند سرطان دهان، مری و گلو پیشگیری می کند.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در ژاپن که کاهو به طور روزمره مصرف میشود ، افراد کمتری به  سرطان معده در این کشور مبتلا میشوند . حتی بر اساس تحقیقات صورت گرفته استفاده متداول از کاهو از سرطان دهان ،مری و گلو جلوگیری می کند

  1. کاهو برای کاهش خطر ابتلا به دیابت:

مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه کاهو می تواند خطر بروز دیابت را در افراد کاهش دهد. همچنین خوردن کاهو برای افراد دیابتی توصیه شده است.

بر اساس مطالعات صورت گرفته استفاده متداول کاهو ، خطر ابتلا به دیابت  را کم می کند .‌ خوردن کاهو به افرادی که دیابت دارند بسیار تاکید شده است .

یکی از خواص کاهو، کنترل قند خود است که از افزایش آن جلوگیری می کند. آب کاهو دارای 5 کالری انرژی و 2 گرم کربوهیدرات است. می توانید از این سبزی به عنوان عاملی برای کاهش قند خون بدون نگرانی از افزایش وزن و چاقی استفاده کنید.

یکی از فواید کاهو کنترل قند خون است و مانع از بالا رفتن قند خون میشود . کاهو را به دلیل نداشتن چربی و کالری میتوانید به میزان فراوان برای کنترل قند خون استفاده کنید .

کاهو همچنین حاوی کارتنوئید ضد سرطانی است که سطح قند خون را کاهش می دهد و می تواند درمان بالقوه ای برای دیابت باشد.

کاهو به دلیل دارا بودن کارتنوئید ضد سرطانی در کاهش قند خون موثر است و در درمان دیابت تا حدی موثر است .

7.بهبود سلامت چشم با کاهو :

کاهو حاوی لوتئین، یک آنتی اکسیدان فوق العاده است که سلامت بینایی چشم را افزایش می دهد. همچنین برای جلوگیری از بیماری ماکولار که با افزایش سن اتفاق می افتد، بسیار موثر می باشد. یک مطالعه نشان داده است، زنانی که کاهو را در رژیم غذایی خود دارند، 23 درصد کمتر احتمال ابتلا به آب مروارید در آنها وجود دارد.

کاهو دارای لوتئین است که این انتی اکسیدان برای تقویت و سلامت بینایی چشم بسیار مفید است . همینطور تا حد زیادی از  بیماری ماکولار که با بالا رفتن سن پیش می اید ،پیشگیری می کند . بر اساس مطالعات صورت گرفته زنانی که در برنامه غذایی شان کاهو مصرف می کنند ، ۲۳ درصد کمتر نسبت به سایر زنات  به اب مروارید مبتلا میشوند .‌

کاهو همچنین یک جایگزین خوب و مناسب برای اسفناج است که برای چشم مفید می باشد.

از دیحر سبزیجات مفید برای سلامت چشم اسفناج است که می توان کاهو را جایگزین ان کرد .

 

  1. بهبود هضم و سلامت گوارش با مصرف کاهو:

فیبر موجود در کاهو، هضم را آسان می کند و سایر بیماری های گوارشی مانند یبوست و نفخ را درمان می کند. همچنیین می تواند درد معده را کاهش دهد و می تواند سلامت روده را افزایش دهد.

کاهو حاوی فیبر است که فیبر برای سلامت گوارش و هضم غذا بسیار نوثر است . با مصرف کاهو نفخ و یبوست را می توان درمان کرد ، درد  معده را تسکین داد و روده ها را بهبودی می بخشد .

  1. کاهو برای کمک به درمان بی خوابی:

ماده ای در کاهو وجود دارد که سیستم عصبی را آرام میکند. میتوانید با خیال راحت قبل از خواب سالاد مصرف کنید که در روند بی خوابی شما بسیار تاثیر گذار است.

کاهو حانی ماده است که به  سیستم عصبی ارامش میبخشد . اگر میتلا به بیخوابی هستید توصیه می کنیم پیش از خواب یک بشقاب کاهو میل کنید .

کاهو همچنین حاوی مواد دیگری به نام لاکتوسین است که موجب خواب و آرامش میشود. این سبزی حتی در دوران قرون وسطی برای تسکین بی خوابی مورد استفاده قرار میگرفته است.

همینطور ماده لاکتوسین درون کاهو در خواب خوب و ارامش موثر است ‌ . در قرون وسطی کاهو از گیاهان درمانی برای بیخوابی بوده است .

  1. کاهو برای بهبود سلامت استخوان:

ویتامین های A، K و C در تولید کلاژن بسیار مهم هستند ( اولین مرحله در تشکیل استخوان ) و کاهو در هر سه آنها غنی است. ویتامین K به ایجاد غضروف و بافت هم بند کمک میکند. ویتامین A به ایجاد سلول های جدید استخوانی کمک میکند.

کاهو مملو از ویتامین های A، K و C  است که برای تولید کلاژن بسبارع موثر است . ویتامین k  همینطور در تولید غضروف و بافت هم بند موثر است . ویتامین  A   نیز در  تولید سلول های تازه استخوانی موثر است .

 

و کمبود آن منجر به پوکی استخوان و افزایش خطر شکستگی میشود. ویتامین C نیز با عوامل پیری استخوان جلوگیری می کند.

کمبود این ویتامین باعث پوکی استخوان و شکننده تر شدن استخوان می گردد . ویتامین c  با عوامل پیری استخوان مقابله و پیشگیری می کند .

کمبود ویتامین K نیز میتواند منجر به کاهش توده استخوانی و افزایش خطر شکستگی شود و با توجه به بنیاد بین المللی توده استخوان، ویتامین K ماده معدنی بسیار مهم برای استخوان است.

کمبود ویتامین k سبب کم شدن توده استخوانی و افزایش خطر شکستگی می شود و از مواد معدنی ضروری برای سلامت و تقویت استخوان است .

  1. کاهو برای بهبود سیستم ایمنی بدن:

ویتامین A و C موجود در کاهو یک ماده بسیار مهم برای سیستم ایمنی بدن است. کاهو همچنین دارای خواص ضد میکروبی می باشد.

 

کاهو حاوی ویتامین A و C  می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بسیار موثرند . کاهو  همینطور ویژگی ضد میکروبی نیز دارد .

  1. کاهو خوب و مناسب برای دوران بارداری:

بسیاری از مزایای کاهو برای دوران بارداری به دلیل محتویات فولات آن است. این ماده مغذی خطر نواقص زایمان را کاهش میدهد و ویتامین K این سبزی میزان خونریزی را کاهش میدهد که یکی دیگر از مزایا در طول زایمان است و فیبر موجود در کاهو میتواند از یبوست که یکی از مسائل جدی زنان باردار است، جلوگیری کند.

کاهو حاوی  فولات است که در بارداری این ماده مغذی بسیار مفید است . این ماده در کاهش خطر نقایص زایمان موثر است . ویتامین k   میزان خونریزی را کن کرده . مهمترین مزیت کاهو برای بارداری و پس از زایمان فیبر است که از یبوست و نفخ تا حد زیادی پیشگیری می کند .

نصف فنجان کاهو حاوی حدود 64 میکو گرم فولات است.

نصف پیمانه کاهو حدود ۶۴ میکو گرم فولات دارد .

  1. بهبود قدرت عضلانی و متابولیسم با کاهو:

خوردن کاهو، به معنی رساندن مقادیر زیادی پتاسیم به بدن است. پتاسیم ترکیبی است که قدرت عضلات انسان را کنترل می کند. افزایش سطح پتاسیم به معنی افزایش قدرت در عضلات است. از سوی دیگر یکی از خواص کاهو بر اساس تحقیقات انجام شده این است که باعث افزایش سرعت متابولیسم و کاهش چربی های ذخیره شده در بدن می گردد.

کاهو میزان زیادی پتاسیم دارد ‌ . پتاسیم در کنترل قدرت عضلات بسیار موثر است و هر چه پتاسیم بیشتری به بدن برسد ماهیچه ها قدرتمندتر میشود . همینطور بر اساس پژوهش های صورت گرفته کاهو متابولیسم بدن را افزایش و در نتیجه در چربی سوزی و کاهش وزن موثر است .

 

  1. کاهو برای بهبود سلامت پوست و مو:

ویتامین A در کاهو عامل احیاء پوست و افزایش گردش خون است. بارها در بخش سلامت پوست و موی نمناک گفته ایم که ویتامین C محافظی برای جلوگیری از برخورد اشعه های مضر خورشید با پوست است و پتاسیم باعث افزایش گردش خون در رگ های پوستی می گردد. خون رسانی کافی موجب از بین رفتن علائم پیری می گردد.

ویتامین A موجود در کاهو در بازسازی پوست و افزایش گردش خون  موثر است  . ویتامین c  نیز  نقش محافظتی در مواجهه با اشعه ماورا بنفش خورشید دارد و همینطور گردش خون را در رگ ها افزایش می دهد .

گردش خون مناسب سبب به تعویق افتادن علایم پیری میشود .

 

ویتامین K در کاهو مزایای زیادی برای تقویت مو دارد. این ویتامین از جمله عواملی است که ساقه و ریشه مو را قوی تر کرده و از ریزش مو زود هنگام جلوگیری می کند.

ویتامین k موجود در کاهو برای تقویت موها بسبار موثر است و ریشه و ساقه مو را تقویت می کند و مانع از ریزش مو خواهد شد .

برای داشتن حداکثر خاصیت کاهو برای مو، می بایست موهای خودتان را با آب کاهو بشورید. این کار را قبل از شامپو زدن انجام دهید. کاهو دارای مقدار کافی از امگا 3 است که نقش مهمی در سلامتی پوست و مو ایفا می کند.

اگر می خواهید از تمام خواص کاهو برای بهبود موهایتان بهره مند شوید موهایتان را پیش از شامپو کردن با اب کاهو بشویید . امگا ۳ موجود در کاهو برای سلامتی پوست و مو بسیار  مفید است .

  1. کاهو برای مبارزه با کم خونی:

کاهو حاوی مقادیر متوسط فولات و مواد مغذی مهم برای مبارزه با کم خونی است. کاهوی رومی برای درمان کمبود ویتامین B12 نیز مفید و موثر است.

کاهو دارای میزان زیادی فولات و مواد غذایی مهم برای مقابله با کم خونی است . کاهو همچنین به  برطرف کردن کمبود ویتامین ب ۱۲ کمک می کند .

  1. کاهو برای هیدراته نگهداشتن بدن:

کاهو حاوی 95 درصد آب است. بنابراین یک گزینه بسیار مهم برای هیدراته نگهداشتن بدن می باشد.

۹۵ درصد وزن کاهو را اب تشکیل می دهد ، پس برای ابرسانی به بدن بسیار موثر است .

مواد معدنی کاهو

 

 

 

موارد استفاده از کاهو:

کاهو را می توان به روش های مختلفی مصرف کرد. به صورت خام یا تازه در برگرها و سالادها استفاده می شود. کاهو را میتوان در مخلوط با نخود فرنگی، لوبیا سبز و همچنین غذاهای دریایی مانند میگو استفاده کرد.

کاهو را به شیوه های مختلفی و اغلب به صورت هام در یاندویچ ها ، سالاد ها به کار می برند . همینطور کاهو را در غذاهای پخته ای مثل میگو ، نخود فرنگی ، لوبیا سبز ، سوپ ، برگر و … نیز استفاده می کنند.

اثرات جانبی و آلرژی به کاهو:

محصولات زراعی گاهی با آفت کش ها اسپری می شود و از این رو توصیه می شود که حتما قبل از مصرف، به درستی شستشو داده شوند.

روی سبزیجات و سایر محصولات کشاورزی معمولا  افت کش می پاشند پس پیش  از مصرف باید آنها را تمیز و با دقت شستشو کنید .

مصرف کاهو ممکن است در برخی از افراد منجر به واکنش های آلرژیک شوند، بنابراین بهتر است که قبل از مصرف بررسی کنید که آیا حساسیت دارید یا خیر. کاهو از نظر سلامتی برای همه مفید است، اما برخی از عوارض جانبی شایع عنوانش ده در این بخش از سلامت نمناک را نیز گزارش کرده اند:

مصرف کاهو احتمال دارد در بعضی افراد حساسیت ایجاد کند . کاهو خواص زیادی دارد ولی با اینحال ممکن است در بعض افراد مشکلات زیر را ایجاد کند :

_بثورات پوستی

 

_خارش

 

_درد شکم

 

_رفلکس اسید

 

_سو هاضمه

 

_احساس سوزش

 

_تهوع یا استفراغ

 

_اسهال

 

اما برای اکثریت مردم، کاهو سالم است و می تواند بعنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل مصرف شود.

البته بیشتر افراد ، با کاهو مشکلی ندارند و مصرف متعادل و درست ان مشکلی برایشان ایجاد نمی کند.

 

چگونگی انتخاب کاهوی مناسب:

همیشه سرهای کاهو را بیش از برگ هایش ترجح دهید، چرا که تازه تر و مقوی تر است. مطمئن شوید که برگ ها سالم و به رنگ سبز هستند. از خرید کاهوهایی که دارای برگ های ناسالم، لکه دار، قهوه ای یا سوراخ دار هستند، اجتناب کنید.

در حین خرید کاهو به سری های ان دقت کنید که سفید و سالم باشند زیرا سری های ان مقوی تر از برگ هایش است ‌. دسته کاهو با برگ های سبز ، تازه و شاداب انتخاب کنید .

کاهوهایی که برگ پلاسیده ،سوراخ دار ، قهوه ای و لکه دار دارند ، بپرهیزید .

طریقه نگهداری مناسب از کاهو:

یکی از مواردی که سبب پژمردگی زودهنگام کاهو در یخچال می شود، رطوبت است. پس بهتر است پیش از بسته بندی کاهو و نگهداری آن در یخچال از خشک شدن کامل برگ های آن اطمینان پیدا کنید.

رطوبت اصلی ترین دلیل پلاسیده شدن کاهو در یخچال ، است . قبل از قرار دادن کاهو در یخچال مطمین شوید که برگ هایش کاملا خشک است .

برای این کار، بدون آنکه مجبور باشید مدت زیادی کاهو را در فضای بیرون از یخچال نگه دارید، می توانید چند ساعت آن را در کیسه های پلاستیکی معروف به زیپ کیپ در یخچال نگهداری کنید، بدون آنکه در آن را بسته باشید.

برای این کار  نیازی نیست که کاهو را مدت طولانی در فضای محیط نکه دارید ،می توانید ان را در کیسه های زیپ کیپ گذاشته ولی در ان را باز بگذارید  در یخچال قرار دهید .

شیوه بهتر این است که پس از شستن کاهو و بعد از اینکه آب آن ها گرفته شد، کاهو را در یک دستمال حوله ای خشک بپیچید.

روش دیگر این است  که بعد از شستشو کاهو ، اجازه دهید خوب خشک شوند و بعد ان را یک دستمال حوله ای خشک بپیچانید .

بعد آن را در کیسه پلاستیکی بگذارید. با این شیوه طراوت و تردی کاهو برای مدت زمان بیشتری حفظ خواهد شد.

سپس ان را در کیسه پلاستیکی قرار دهید . با این روش  تازگی ، تردی کاهو زمان طولانی تر به جا می ماند .

راه دیگر، این است که تا پیش از فرارسیدن زمان مصرف کاهو، از شستن آن اجتناب کنید. اما بازهم بهتر است کاهو را در کیسه پلاستیکی معمولی که خریداری کرده اید، در یخچال نگذارید. بلکه بعد از پیچیدن آن در دستمال حوله ای، آن را در کیسه های زیپ کیپ بگذارید و در آن را کاملا ببندید. با این شیوه می توانید چهار تا پنج روز، کاهوی شسته نشده را در یخچال نگهداری کنید.

روش دیگر این است که قبل از زمان مصرف کاهو ، ان را نشویید ‌ کاهو را در همان نایلون خرید در یخچال نگذارید ،  اول در پارچه حوله ای بپیچانید ، سپس در کیسه زیپ کیپ قرار داده و درب ان را خوب ببندید . با این روش کاهو حدود ۴ تا ۵ روز در یخچال تازه و  سالم باقی می ماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن