تکنولوژی

سولفات منیزیم از کجا بخرم

سولفات منیزیم

سولفات منیزیم چیست؟

سولفات منیزیم ماده ای بلوری شکل است که بدون رنگ بوده و شکل جامد دارد. این ماده متشکل از سه عنصر اکسیژن و سولفور منیزیم است. این ترکیب توانایی بالایی در جذب آب داشته و می‌ تواند به راحتی رطوبت هوا را جذب کند. این ماده به عنوان ماده خشک کننده نیز شناخته می‌ شود. این ماده جامد و سفید رنگ در صنایع مختلف استفاده می شود. این ماده بدون بوده و خاصیت دارویی نیز دارد. منظور از خاصیت دارویی این است که این محصول در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله صنایع دیگر می توانیم به صنایع شیمیایی کشاورزی و سیمان و… اشاره کنیم‌.

سولفات منیزیم در اشکال کریستال، پودری وجود دارد. این ماده در هنگامی که در آب قرار گیرد محلول می شود‌ همچنین در اتانول و گلیسیرین حلالیت زیادی ندارد. هنگامی که در آب جوش قرار گیرد میزان حلالیت بالای پیدا می کند. سولفات منیزیم به صورت آبدار و بدون آب وجود دارد. این محصول در سنگ های معدنی وجود دارد. شاید این سوال برایتان پیش آید که سولفات منیزیم برای چیست؟ خواص سولفات منیزیم چیست؟ سولفات منیزیم از کجا بخرم؟ در ادامه مطلب در مورد خرید سولفات منیزیم خوراکی و غیر خوراکی صحبت کرده و نکاتی در مورد خواص کود سولفات منیزیم برای خیار و … را نام می‌ بریم.

در واقع سولفات منیزیم فقط در صنعت کشاورزی استفاده نمی شود بلکه خواص بسیار زیادی در صنایع دیگر دارد. به عنوان مثال سولفات منیزیم برای ماهی، سولفات منیزیم برای گل رز، سولفات منیزیم برای گیاه ، سولفات منیزیم برای انگور و… کاربرد دارد. کاربرد سولفات منیزیم در کشاورزی بسیار زیادی است. در هنگام استفاده از سولفات منیزیم باید به  نکات مهم در تزریق سولفات منیزیم و زمان مصرف کود سولفات منیزیم توجه داشته باشید.

فروش و خرید سولفات منیزیم در بسته بندی های مختلفی انجام می گیرد و این ماده جامد بلوری شکل بدون رنگ می باشد که بسته به کاربرد آن در صنایع گوناگون در حجم های مختلف فروخته می شود.فروش سولفات منیزیم خانگی و کود سولفات منیزیم در بسته بندی های مختلف نظر پاکت های پلمپ شده یا کیسه های بزرگ انجام می گیرد.

این ماده در دنیا کاربردهای بسیار زیادی دارد. در واقع کاربرد این  محصول به دو دسته پزشکی و غیرپزشکی تقسیم شده است. با توجه به اینکه این ماده نسبت به اکسیژن و نیتروژن واکنش نشان می دهد در بعضی مواقع به عنوان یک نم گیر مورد استفاده قرار می گیرد. چرا که این ماده توانایی جذب رطوبت بالا را داشته و در محیط های مختلف کاربرد دارد. سولفات سدیم مانند سولفات منیزیم قابلیت جذب آب زیاد را دارد.

تفاوت بین آنها این است که سولفات منیزیوم توانایی بیشتری در جذب آب داشته و دارای ظرفیت بیشتری برای جذب نم و رطوبت است. لذا کاربرد این ماده برای خشک کردن محلول بیشتر از سولفات سدیم است. این مواد در سنتز الی نیز کاربرد بالایی دارند. وجود چنین ماده معدنی سبب می‌ شود تا راندمان تولید در سنتز الکل افزایش پیدا کند. به علاوه قابلیت ایجاد نوآرايي در اپوکسیدها دارد. این محصولات در بسته بندی های پودر شده فروخته می‌ شوند البته مدل صنعتی آن در کیسه به صورت پودری عرضه می‌ شود.

___________________________

کاربردهای سولفات منیزیم چیست؟

در قسمت قبل در مورد برخی از کاربردهای سولفات منیزیم صحبت کردیم در ادامه به صورت مفصل تر خواص این ماده کاربردی را در صنایع گوناگون ذکر می کنیم. همانطور که اشاره کردیم این ماده پرکاربرد در صنایع پزشکی و غیرپزشکی کاربرد دارد. به عنوان مثال از این محصول در صنایع غذایی و صنایع شیمیایی ساختمان سازی و صنایع داروسازی آکواریوم دریایی و صنایع ساخت کاغذ و ابریشم و صنایع چرم و… استفاده می شود.

1_ استفاده در صنایع  پزشکی

همانطور که می دانیم یکی از مواد معدنی مورد نیاز در بدن انسان ها منیزیم است و بدن ما باید مقدار مشخصی از منیزیم را به دست آورد. این محصول برای سطح پایین منیزیم در خون استفاده شده و میزان منیزیم را در خون کنترل می کند. البته تنها کاربرد این محصول برای کنترل سطح پایین منیزیم نیست بلکه برای درمان مشکلات معده نیز کاربرد دارد. البته در صنایع ساخت دارو در فرمولاسیون بسیاری از داروها استفاده می شود. به عنوان مثال برای ساخت داروهای پیشگیری کننده از بیماری اکلامپسی کاربرد دارد.

2_ مصرف  سولفات منیزیم در دوران بارداری :

در مواقعی از این ماده در بارداری استفاده می‌ کنند که هیچ گونه ماده جایگزینی وجود نداشته باشد. در صورت وجود ماده جایگزین از استفاده نمی‌ شود چرا که استفاده از این محصول در دوران بارداری ممکن است خطرات زیادی را به دنبال داشته باشد. به عنوان مثال استفاده از این ماده ممکن است سبب سقط جنین شود یا سبب ایجاد مشکلات و ناهنجاری ها اسکلتی در جنین شود. البته کارشناسان بیان کردند که استفاده از سولفات منیزیم در دوران شیردهی خطرات جدی به دنبال ندارد. مادران در دوران شیردهی می توانند برای تامین منیزیم روزانه بدن خود از حمام نمک اپسوم بهره ببرند.

2_ کود سولفات منیزیم

یکی از بزرگترین صنایع که از سولفات منیزیم بهره می‌ برند صنعت کشاورزی است. بزرگترین بازار فروش سولفات منیزیم مربوط به صنعت کشاورزی است. در صنعت کشاورزی برای افزایش گوگل و منیزیم خاک از کود هایی استفاده می کنند که دارای مقادیر زیادی سولفات منیزیم هستند. در صنعت کشاورزی برای تامین منیزیم مورد نیاز در گیاهانی نظیر گیاهان گلدانی و سایر محصولات کشاورزی خوراکی نظیر هویج و گوجه فرنگی و سیب زمینی از این کود استفاده می کنند. از این ماده برای اصلاح خاک نیز بهره می برند و میزان حلالیت آن نسبت به سایر مواد بر پایه منیزیم، بالاتر است. بنابراین میزان استفاده از این محصول نسبت به سایر کودهای شیمیایی بیشتر است. محلول های این محصول ph خنثی داشته و در ph خاک تغییر ایجاد نمی کنند. در گذشته به عنوان یک ماده درمانی برای درمان مسمومیت سرب کاربرد داشت. حیواناتی که به دلایل مختلف سرب می خوردند با استفاده از این ماده کاربردی درمان می‌ شدند.

3_ استفاده از سولفات منیزیم در صنایع غذایی

در بعضی مواقع ممکن است از این محصول برای ساخت توفو استفاده کنند.

 

4_ صنایع شیمیایی

همانطور که اشاره کردیم منیزیم سولفات بی آب قابلیت جذب رطوبت را دارد و به عنوان یک مواد جاذبه رطوبتی در بعضی موارد استفاده می شود. به عنوان مثال در سنتز مواد آلی کاربرد دارد. از این محصول در آزمایشگاه ها برای جذب رطوبت و به عنوان یک ماده خشک کننده بهره می برند.

 

5_ استفاده از سولفات منیزیم در ساختمان سازی

برای تولید انواع سیمان چسبندگی و مقاومت بالایی داشته باشند از این مواد استفاده می کنند. سیمان هایی که با استفاده از این محصولات تولید می شوند در تولید پنل های عایق صدا کاربرد دارند. البته این سیمان ها به هیچ عنوان ضد آب نیستند.

 

4_ کاربرد سولفات منیزیم در آکواریوم دریایی

برای اینکه در آکواریوم دریایی میزان غلظت منیزیوم را ثابت نگه دارند از این محلول استفاده می کنند. در صورت نبود میزان لازم کلسیم، کنترل مواد قلیایی مشکل می شود. به طور کلی منیزیم سرب جلوگیری از رسوب شده و برای تثبیت یون ها در آب شور کاربرد دارد.

 

5_ استفاده از سولفات منیزیم به عنوان نمک حمام

در فرمولاسیون نمک اپسوم از این محصول استفاده می کنند. نمک اپسوم تاثیر زیادی در تسکین درد نظیر درد پا دارد. افرادی که دارای دردهای عضلانی هستند برای بهبود درد خود علاقه زیادی به استفاده از این نمک دارند. توجه داشته باشید که از نظر علمی خواص این نمک برای تسکین درد اثبات نشده است. در کشور انگلستان ادعا وجود دارد که برای درمان عفونت های مختصر و جوش های کوچک دارویی وجود دارد که حاوی سولفات منیزیم است. دقت داشته باشید که استفاده زیاد از این محصول می‌ تواند عوارض جانبی زیادی به دنبال داشته باشد. به عنوان مثال از جمله عوارض جانبی می توانیم به ایجاد مشکلات تنفسی در انسان ها، افت شدید فشار خون و ضعف بدنی و گیجی و… اشاره کنیم.

 

6_ استفاده از سولفات منیزیم در کاربردهای صنعتی

علاوه بر موارد ذکر شده در قسمت بالا از این ماده در صنایع مختلف دیگر نیز استفاده می شود. به عنوان مثال در صنایع ابریشم و صنعت کاغذ و… کاربرد دارد. در این صنایع برای بیرنگ کردن مواد استفاده می شوند. سولفات منیزیم در صنایع چرم سازی نیز کاربرد گسترده‌ای دارد. در این صنایع برای افزایش مقاومت حرارتی مورد استفاده قرار می گیرد. سولفات منیزیوم در سایر صنایع کوچک نیز کاربرد دارد. در تولید مخمر و تولید خمیر دندان استفاده می شود.

 

عوارض و خطرات استفاده از سولفات منیزیم چیست؟

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم استفاده بیش از حد و زیاد از این محصول می‌ تواند عوارض جانبی زیادی به دنبال داشته باشد. علاوه بر این تماس سولفات منیزیم با اعضای بدن می تواند سبب ایجاد آلرژی در چشم و پوست شود. همانطور که در قسمت قبل تر اشاره کردیم مصرف این محصول سبب تحریک دستگاه تنفسی شده و مشکلات تنفسی زیادی را به دنبال دارد. علاوه بر این مصرف این ماده ممکن است عوارض جانبی نظیر گیجی و تهوع و استفراغ به دنبال داشته باشد. برخورد این ماده با چشم و پوست خطرناک است لذا در صورت برخورد با چشم و پوست به مدت یک روز چشم و پوست را با آب تمیز بشویید.

 

شرایط نگهداری از سولفات منیزیم چگونه است ؟

سولفات منیزیم خوراکی را دور از نور خورشید نگهداری کنید علاوه بر این این محصول باید در دمای کمتر از ۳۰ درجه قرار داشته باشد. سولفات منیزیم به هیچ عنوان نباید یخ زده شود لذا آن را در فریزر قرار ندهید. به طور کلی این ماده باید در مکان خشک و خنک نگهداری شود. سولفات منیزیم را در یک ظرف مناسب و درب دار به طور کامل بسته بندی کرده و در محیطی که تهویه مناسب دارد قرار دهید. همانطور که اشاره کردیم این ماده تمایل به جذب رطوبت دارد لذا برای حفظ پایداری آن ماده را در محیط مرطوب قرار ندهید.

همچنین مکان هایی که دارای گرد و غبار هستند محیطی مناسب برای نگهداری این محصولات نمی باشند. توجه داشته باشید که این محصول با عوامل اکسید کننده قوی سازگاری ندارد لذا در صورتی که با الکل های اتوکسی اتیلن گرم شوند احتمال منفجر شدن آنها بسیار زیاد می شود. نمک اپسون علاوه بر حمام نمک و برای تسکین درد در صنایع ساخت وسایل آرایشی و لایه بردار استفاده می شود. این محصولات برای تقویت زمین در صنایع کشاورزی استفاده شده و منیزیوم لازم را برای خاک تامین می کنند.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن