خوراکی ‌ها

فلافل با طعم و بوی فلافل های جنوب

چگونه فلافل درست کنیم ؟ فلافل در اصطلاح در انواع لبنانی، بندری، آبادانی، خوزستانی و… درست میشود. این غذای خوشمزه از سیب زمینی یا نخود تهیه میشود در صورت درست کردن آن در خانه باید نکاتی را بدانید تا فلافلی پفکی و ترد ذاشته باشید و از نرم شدن آن جلوگیری کنید.

مواد لازم برای درست کردن فلافل:

  1. نخود
  2. تخم مرغ
  3. ادویه

در ادامه سایر مواد نیز ذکر شده اند.


نخود گلستان مقدار 900 گرم

مشخصات

  • وزن
    900 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    900 کیلوگرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    25.2 × 12.2 × 5.6 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/10079

تخم مرغ تلاونگ بسته 9 عددی

مشخصات اصلی

  • وزن بسته‌بندی
    540 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    15.5 × 15.5 × 9 سانتی‌متر
  • تعداد در بسته
    9 عدد
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    9350408071200

خرید محصول


طرز تهیه فلافل خانگی :

دلت می خواهد که به سبک فلافل فروشی ها فلافل درست کنی ؟

بیشتر ما بارها ساندویچ فلافل را از بیرون گرفته ایم و خورده ایم ، نگاهی به موادش میکنیم می بینم ماده غذایی اولیه آن چیز خاصی نیست .

پس چطوره خودمون دست به کار درست کردن فلافل شویم و سراغ رسپی های مختلف می رویم و یکی را انتخاب میکنیم اما نتیجه کارمون با آنچه که از بیرون خوردیم زمین تا آسمان فرق دارد .

اما ما اینجا قصد داریم تا یک نوع فلافل را به شما آموزش بدهیم ، که به خوشمزگی فلافل های بیرون باشه ، حین سرخ شدن هم متلاشی نشود .

همینطور در پایان مطلب خاصیت های این ساندویچ خوشمزه و ضد اضطراب را برای شما بیان خواهیم نمود . خوردن فلافل پس ازیک روز پر مشغله و پر استرس به دلیل حاوی بودن منیزیم به راحتی استرس شما را کم می کند .

فلافل سرشار از فیبر است و فاقد چربی مضر است و برای کسانی که در حال کاهش وزن هستند یک غذای عالی است .

پس از خوردن فلافل نهراسید و آن را می توانید با خود به محل کار ، پیک نیک ، و هر جا دلتان بخواهد ببرید و مانند ساندویچ یا به صورت لقمه ای سرو کنید .‌

فلافل: غذایی ارزان و خوشمزه

فلافل از غذاهای خوش طعم جنوبی است که در سایر کشورهای عرب زبان خاورمیانه هم پخت میشود . این ساندویچ به علت طعم بی نظیر و نداشتن مضرات غذاهای ساندویچی و فست فودی در همه ایران هواداران پر و پا قرصی دارد .

در هر شهر و خیابان و بازاری مغازه های فلافل فروشی زیادی وجود دارد . فلافل از غذاهای سنتی کشورهای عربی بخصوص لبنان است و جز غذاهای محبوب ساکنین این کشورها می باشد .‌

فلافل در کشورهای متفاوت نام های مختلفی دارد ، در مصر  آن را الطعمیه می خوانند . در یمن به آن باجیه می گویند .

واژه فلافل که در ایران رایج است که یک کلمه قبطیاست که مردم اسکندریه در مصر باستان آن را خلق کردند . آنها به جای کلمه فلافل ،کلمه فالافل را به کار می بردند و به مفهوم حاوی فول یا باقلای زیاد بود .

این غذا با شیوه های گوناگونی درست میشود و حتی گاهی به آن گوشت چرخ کرده مرغ یا گوساله هم اضافه می کنند .


گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند مهیا پروتئین – 1 کیلوگرم

مشخصات اصلی

  • ابعاد بسته‌بندی
    27 × 18 × 5.5 سانتی‌متر
  • وزن بسته‌بندی
    1.03 کیلوگرم
  • وزن
    1 کیلوگرم
  • شکل گوشت
    چرخ کرده
  • شماره پروانه بهداشت
    IVC913961016685119
  • تعداد تکه
    گوشت گوساله 92% و گوشت گوسفند 8% (قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند)
  • سایر توضیحات
    افزایش مدت زمان نگهداری تا 7 روز با استفاده از بسته بندی MAP (بسته بندی در شرایط اتمسفر اصلاح شده)
  • تشکیل شده از
    گوشت گوساله92%و گوشت گوسفند 8% ( قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند )

خرید محصول


ولی شیوه رایج آن بدون گوشت است و برای افرادی دنبال یک رژیم غذایی سالم و پر خاصیت اند و گیاه خواران مناسب است .

مزیت دیگری که فلافل دارد قیمت پایین آن است که سبب شده همه اقشار جامعه آن را دوست داشته باشند و در برنامه غذایی شان جا دهند . حتی فلافل را با چیپس سیب زمینی انگلیسی و  هات داگ آمریکایی مقایسه می کنند.

افراد را در محله های شلوغ آمریکا و انگلیس در حال خوردن این دو ساندویچ زیاد دیده اید .

طرز تهیه فلافل خانگی :

نخود ۲ پیمانه

پیاز ۱ عدد

سیر ۴ حبه

آرد نخودچی ۴ قاشق چایخوری

پودر زیره ۱ قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری

جعفری خرد شده و پیازچه و گشنیز تازه ۱/۲ پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد

نمک و فلفل مقداری


نخود گلستان مقدار 900 گرم

مشخصات

  • وزن
    900 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    900 کیلوگرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    25.2 × 12.2 × 5.6 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/10079

پیاز قرمز Fresh مقدار 1 کیلوگرم

مشخصات اصلی

  • وزن
    1 کیلوگرم
  • نوع صیفی
    پیاز
  • ارگانیک
    خیر

خرید محصول


سیر خشک Fresh مقدار 500 گرم

مشخصات اصلی

  • ابعاد بسته‌بندی
    13 × 10 × 6 سانتی‌متر
  • وزن
    0.5 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    0.512 کیلوگرم
  • ارگانیک
    خیر

خرید محصول


آرد نخودچی کرالیچین مقدار 500 گرم

مشخصات

  • وزن
    500 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    26.5 × 2 × 17 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    12/10659
  • سایر توضیحات
    دارای بسته‌بندی زیپ کیپ

خرید محصول


پودر زیره سبز کرالیچین مقدار 50 گرم

مشخصات

  • وزن
    50 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    17 × 1 × 9 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    12/10659
  • سایر توضیحات
    زیره سبز درجه یک خالص
  • دارای بسته‌بندی زیپ کیپ

خرید محصول


پودر تخم گشنیز ضامن – 100 گرم

مشخصات

  • وزن
    100 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    6×5×11 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    50/10332
  • سایر توضیحات
    تهیه شده از بهترین مواد اولیه
  • با کیفیت و درجه یک
  • درب نمك پاشي
  • بسیار معطر و خوش طعم
  • جهت استفاده در انواع خورشت ها ، سوپ ها ، شرینی جات و…

خرید محصول


پیازچه گل باز مقدار 180 گرم

مشخصات اصلی

  • ابعاد بسته‌بندی
    21.8 × 16.6 × 6 سانتی‌متر
  • وزن
    0.18 کیلوگرم
  • نوع سبزی
    پیازچه
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    56/1203-1
  • سایر توضیحات
    شسته و ضد عفونی شده
  • در دمای 5 درجه سانتی‌گراد نگه‌داری شود

خرید محصول


تخم مرغ تلاونگ بسته 9 عددی

مشخصات اصلی

  • وزن بسته‌بندی
    540 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    15.5 × 15.5 × 9 سانتی‌متر
  • تعداد در بسته
    9 عدد
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    9350408071200

خرید محصول


 نمک دریایی خوراکی ید دار دلفین – 500 گرم

مشخصات

  • وزن
    500 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    6×6×16 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    23/12208

فلفل پاپریکا گلستان مقدار 80 گرم

مشخصات

  • وزن
    80 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    13.5 × 4.5 × 4.5 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/12185
  • سایر توضیحات
     100 درصد پودر فلفل پاپریکا
  • شکل
    پودر

خرید محصول


 اگر دوست دارید فلافل خانگی شما مثل فلافل های بازار ترد باشد ، نخود آن باید حتما باید در آب برای زمان طولانی خیسانده شود علاوه بر نرمی ، نفخ آن را هم از بین می برد .

پس برای درست کردن فلافل ابتدا نخود را حدود یک تا دو روز کامل در آب بخیسانید .

ترجیحا آب آن را ساعت یکبار عوض کنید . بعد از این که نخود ها خوب خیسانده شدند آنها را در آبکش بریزید تا آب آنها گرفته شود و با سیر و پیاز دوبار در چرخ گوشت چرخ کنید یا در غذا ساز  بگذارید .


چرخ گوشت پاناسونیک مدل MK-2500

 

مشخصات کلی

  • شناسه کالا
    2901278800294

خرید محصول


پس از اینکه چرخ کردن نخود و سیر و پیاز ، مواد را درون یک ظرف مناسب قرار دهید .

سپس جعفری و سبزیجات را اگر تازه هستند کاملا ریز کنید و یا اگر خشک هستند به صورت پودری به نخودهای چرخ شده اضافه کنید و تخم مرغ را نیز به این مواد بیافزایید .

سپس آرد نخود چی را آرام آرام به مواد اضافه و هم بزنید تا مایه فلافل خودش را بگیرد .

نکته : ترجیحا تخم مرغ را ابتدا به مایه فلافل اضافه نکنید ، ابتدا فقط آرد نخود چی برای جلوگیری از وا رفتن به آن اضافه کنید ولی اگر دیدید مایه شما نچسب است و در حین سرخ شدن متلاشی میشود ، آنوقت تخم مرغ یا آرد بیشتری استفاده کنید.

در مرحله آخر ادویه ها را به بیافزایید . تخم گشنیز و زیره را با هم آسیاب کنید تا آرد شوند و نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را به آیت ترکیب افزوده هم بزنید و به مایه فلافل اضافه کنید.

اگر فلافل تند را دوست دارید پودر فلفل قرمز نیز به آن اضافه کنید.

نکته : در صورت در دسترس بودن پودر انبه مقداری به ترکیب ادویه آن اضافه کنید تا عطر دل انگیزی به فلافل شما بدهید .


پودر انبه بانوجان – ۱۲۰ گرم

مشخصات

  • ابعاد بسته‌بندی
    15x10x10 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    بله
  • سایر توضیحات
    بسته بندی شده در بانکه شیشه ای که بعد از اتمام میتوان از ظرف ان به کرات استفاده کرد.
  • بسیار خوشمزه و با کیفیت
  • بدون مواد نگه دارنده
  • ۳ بار آسیاب شده و کاملا مخملی
  • شکل
    پودر
  • استان تولید
    کرمانشاه
  • محل تولید
    کرمانشاه
  • وزن
    120 گرم

خرید محصول


حالا مواد را با دست خوب ورز دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند و به همه جا آن ادویه برسد . بعد از آماده شدن مایه فلافل ، درون یک قابلمه کوچک گود با شیر داغ روغن ریخته و روی حرارت بگذارید.

میان روغن باید به اندازه ای باشد که روغن روی سطح فلافل را بپوشاند و در اصطلاح در آن شناور شود و اینگونه فلافل ها کاملا سرخ میشوند بدون زیر و رو کردن و به طرف نمی چسبند .

اجازه دهید روغن فلافل کاملا داغ شود و آن را با قالب یا دست درون روغن بگذارید .

برای اینکه فلافل های شما با دست خوش فرم باشد ، کمی ازمایع فلافل را با دست بردارید و مثل یک کوفته گرد کنید .

بعد کمی روی آن فشار دهید تا صاف شود و بعد در ظرف روغن بیاندازید .‌

نکته دیگری که در سرخ شدن فلافل باید رعایت کنید این است که فلافل ها درون ظرف از هم فاصله داشته باشند و نباید کیپ تا کیپ کنار هم باشند زیرا به هم می چسبند .

حرارت شعله هم باید متوسط باشد تا فلافل ها کاملا مغز پخت بشوند و فقط سطح بیرونی آن ها سرخ نشود .

پس ازسرخ شدن فلافل ها ترجیحا آنها را در یک صافی فلزی یا توری فلزی بگذارید و زیر آن یک ظرف گود قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود .

فلافل را پس از آماده شدن با گوجه ، خیار شور ، سیب‌زمینی سرخ شده ، بادمجان ، سس کچاپ ، سس انبه ، نان باگت یا نان ساده می توانید میل کنید .


گوجه زیتونی Fresh مقدار 350 گرم

مشخصات اصلی
  • وزن
    0.3 کیلوگرم
  • ارگانیک
    خیر
  • سایر توضیحات
    گوجه زیتونی درجه یک
  • بدون بسته‌بندی
 

خیار شور ویژه اصالت مقدار 700 گرم

مشخصات

  • وزن
    700 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    1015 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    16.5 × 9 × 9 سانتی‌متر
  • ترکیبات
    خیار، سرکه ، نمک طعام تصفیه شده ، سبزی معطر ، سیر ، فلفل، آب
  • شماره پروانه بهداشت
    15/11765
  • سایر توضیحات
    30 گرم خیارشور معادل 5 عدد خیارشور ویژه:
  • انرژی: 3.6 کیلوکالری
  •  قند: 0.3 گرم
  •  چربی: 0.03 گرم
  •  نمک: 6.87 گرم
  •  اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم

خرید محصول


بادمجان بوته ای Fresh مقدار 1 کیلوگرم

مشخصات اصلی

  • ابعاد بسته‌بندی
    20 × 3 × 20 سانتی‌متر
  • وزن
    1 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    1 کیلوگرم
  • ارگانیک
    خیر
  • سایر توضیحات
    بادمجان بوته‌ای درجه یک
  • بدون بسته‌بندی

خرید محصول


سیب زمینی سرخ کرده یخ زده پمینا مقدار 2500 گرم

مشخصات

  • مشتمل بر
    سیب زمینی
  • وزن
    2500 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    2700 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    44 × 29 × 7 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    38/ظ/1157
  • سایر توضیحات
    ارزش غذایی محصول در هر 70 گرم:
  •  انرژی: 115.5 کیلوکالری
  •  قند : 3.06 گرم
  •  چربی : 0.55 گرم
  •  اسیدهای چرب ترانس : 0.06 گرم
  • تهیه شده با روغن گیاهی مخصوص
  • منجمد شده به روش IQF
  • با جذب روغن کم

خرید محصول


 فوت و فن های طرز تهیه فلافل :

برای اینکه فلافل های شما درحین سرخ شدن وا نرود و متلاشی نشود ، باید مایه آن شل نباشد و همچنین نخود چرخ کرده شما باید زبر باشد و از دانه شکر بزرگتر باشد .

نخود با تمام خواصش یک ایراد دارد و آن هم نفاخ بودن آن است ، برای اینکه پس از سرو این ساندویچ خوشمزه درگیر نفخ نشوید ، بهتر است که نخودها را ۴۸ ساعت در آب بخیسانید و چند ساعت یکبار اب آن را عوض کنید و کتب می توانید چند بار آن را بجوشانبد و آبش را بریزید و بعد چرخ کنید . با این کارها تا حد زیادی نفخ نخود گرفته میشود .

ادویه های درایت دستور بیان کردیم ادویه های اصلی هستند و ترجیحا آنها را کاملا به میزان مناسب به کار ببرید تا عطر و طعم آن فوق العاده شود .

ادویه اصلی فلافل زیره است و نوع سیاه و سبزان با هم تفاوتی ندارد . زیره باعث  هضم بهتر غذا نیز میشود .

برای معطر کردن فلافل مقدار خیلی کمی پودر نعنا خشک و پودر انبه به آن اضافه کنید .


پودر نعناع خشک کرالیچین مقدار 40 گرم

مشخصات

  • وزن
    40 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    42 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    17 × 1 × 9 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    12/10251
  • سایر توضیحات
    دارای بسته‌بندی زیپ کیپ

خرید محصول


حواس تان باشد نخود ها را زیاد چرخ نکنید زیرا سبب شل شدن مایه  و در نتیجه متلاشی شدن آن در حین سرخ شدن میشود . البته درشت هم نباید باشند تا زیر دندان حس شوند .

بعضی ها تخم مرغ را برای چسبندگی بیشتر  مواد به فلافل می افزایند ولی تخم مرغ سبب کف کردن روغن آن در حین سه شدن میشود علاوه بر این بافت فلافل را مثل کوکو و کتلت نرم میکند .

فلافل اصیل کمی بافت خشک و زبری دارد که تخم مرغ این بافت را ازبین می برد . بهتر است اگر مایه شما از لحاظ بافت و چسبندگی ایرادی نداشت و به آسانی سرخ شد از اضافه کردن تخم مرغ به آن صرف نظر کنید .

برخی نیز برای پف کردن و سبک شدن فلافل به آن مایه خمیر یا پودر بکینگ پودر اضافه می کنند .

بهتر است فلافل را در ظرف نچسب مثل تفلون ، گرانیت ، سرامیکی و کوچک و عمیق سرخ کنید فلافل را هنگامی که در وان سرخ میکنید کف ظرف را میگیرد ولی پس از حرارت دیدن سبک شده و به سطح روغن می آید .

فلافل ها اگر درروغن شناور باشند پوک تر و ترد تر میشوند .

بهتر است برای اینکه ظاهر فلافل حفظ شود از قلاب های مخصوص آن استفاده کنید و زمانی که میخواهید آن را درون روغن بریزید روغن باید کاملا داغ باشد و سپس حرارت را کم کرد و اجازه داد فلافل مغز پخت و طلایی رنگ شود .

در آخر برای گرفتن روغن می توانید آن را در توری فلزی یا روی دستمال کاغذی بگذارید و چربی اضافه اش را بگیرید .

چاشنی اصلی فلافل ، ترشی انبه بادمجان است و با نام شور و یا ترشی های دیگر نیز خوشمزه است . بیشتر فلافل را با سس تند نیز میل میکنند .


سس فلفل قرمز تند گلوریا سید داود حجم 474 میلی لیتر

مشخصات

  • وزن
    750 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    7 × 7 × 19 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    19/10339
  • سایر توضیحات
    محتویات: فلفل قرمز تازه، سرکه، نمک ،پکتین
  • ارزش غذایی در یک قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر):
  • انرژی: 8 کیلوکالری
  • قند: 0 گرم
  • چربی: 0.3 گرم
  • اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم

خرید محصول


بهترین نان برای سرو فلافل پیدا است که تان سنتی لبنان است و نسبت به نان لواش ضخیم تر است ولی دو لایه می باشد . البته دسترسی به نوع تازه و با کیفیت این نان در ایران سخت است .

مقدار تندی آن کاملا به سلیقه شما بستگی دارد ، می توانید اگر همه افراد خانواده طعم تند را می پسندند ، درون آن فلفل قرمز بزنید و آن را تند درست کنید در غیر اینصورت مزه آن را تند نکنید و هر کس باب میلش با سس تند آن را سرو کند .

یکی ازوی،گی های یک فلافل ایده آل و خوشمزه ، تردید آن است . برای اینکه فلافل ترد یا در اصطلاح پوک شود به مایه آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید ‌.

در کشورهای عربی به جای نخود کاش ، سیب زمینی ، باقلای زرد ، بادمجان و عدس را به این سبک هم درست میکنند .

خواص فلافل : منبع کلسیم برای گیاه خوران

فلافل حاوی  ۱۳.۳۱ گرم پروتئین است  و برای افرادی که به پروتئین آلرژی دارند مفید است. با خوردن فلافل میتوانید به شکلی امن و خوشمزه، پروتئین مورد نیازتان را اخذ کنید و آن را با سبزیجات مورد علاقه خود سرو کرده و نوش جان کنید .

فلافل به علت دارا بودن  کلسیم، برای ساخت و تقویت استخوان‌های قوی و محافظت از آن‌ها مفید است . برای گیاه‌خواران نیز بسیار مفید است. کلسیم از بدن ما در مقابله با سرطان، دیابت و فشار خون بالا محافظت می کند .

فلافل حاوی  زینک است ، برای بهبود و بالا بردن  سیستم ایمنی بدن بسیار مفید  است . این ساندویچ مقوی ، خاصیت های زیادی برای ما دارد. این غذای لذیذ را با عزیزان تان بخورید و لذت ببرید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن