فلافل با طعم و بوی فلافل های جنوب
چگونه فلافل درست کنیم ؟ فلافل در اصطلاح در انواع لبنانی، بندری، آبادانی، خوزستانی و… درست میشود. این غذای خوشمزه از سیب زمینی یا نخود تهیه میشود در صورت درست کردن آن در خانه باید نکاتی را بدانید تا فلافلی پفکی و ترد ذاشته باشید و از نرم شدن آن جلوگیری کنید.
مواد لازم برای درست کردن فلافل:
- نخود
- تخم مرغ
- ادویه
در ادامه سایر مواد نیز ذکر شده اند.
نخود گلستان مقدار 900 گرم
مشخصات
-
وزن900 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی900 کیلوگرم
-
ابعاد بستهبندی25.2 × 12.2 × 5.6 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت22/10079
تخم مرغ تلاونگ بسته 9 عددی
مشخصات اصلی
-
وزن بستهبندی540 گرم
-
ابعاد بستهبندی15.5 × 15.5 × 9 سانتیمتر
-
تعداد در بسته9 عدد
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت9350408071200
طرز تهیه فلافل خانگی :
دلت می خواهد که به سبک فلافل فروشی ها فلافل درست کنی ؟
بیشتر ما بارها ساندویچ فلافل را از بیرون گرفته ایم و خورده ایم ، نگاهی به موادش میکنیم می بینم ماده غذایی اولیه آن چیز خاصی نیست .
مقاله پیشنهادی: باتری چراغ اضطراری
پس چطوره خودمون دست به کار درست کردن فلافل شویم و سراغ رسپی های مختلف می رویم و یکی را انتخاب میکنیم اما نتیجه کارمون با آنچه که از بیرون خوردیم زمین تا آسمان فرق دارد .
مقاله پیشنهادی: نسبت ترکیب ضد زنگ با تینر
اما ما اینجا قصد داریم تا یک نوع فلافل را به شما آموزش بدهیم ، که به خوشمزگی فلافل های بیرون باشه ، حین سرخ شدن هم متلاشی نشود .
همینطور در پایان مطلب خاصیت های این ساندویچ خوشمزه و ضد اضطراب را برای شما بیان خواهیم نمود . خوردن فلافل پس ازیک روز پر مشغله و پر استرس به دلیل حاوی بودن منیزیم به راحتی استرس شما را کم می کند .
مقاله پیشنهادی: چگونه فنر بسازیم
فلافل سرشار از فیبر است و فاقد چربی مضر است و برای کسانی که در حال کاهش وزن هستند یک غذای عالی است .
پس از خوردن فلافل نهراسید و آن را می توانید با خود به محل کار ، پیک نیک ، و هر جا دلتان بخواهد ببرید و مانند ساندویچ یا به صورت لقمه ای سرو کنید .
مقاله پیشنهادی: قفسه برای کتاب
فلافل: غذایی ارزان و خوشمزه
فلافل از غذاهای خوش طعم جنوبی است که در سایر کشورهای عرب زبان خاورمیانه هم پخت میشود . این ساندویچ به علت طعم بی نظیر و نداشتن مضرات غذاهای ساندویچی و فست فودی در همه ایران هواداران پر و پا قرصی دارد .
مقاله پیشنهادی: بهترین پیچ گوشتی شارژی
در هر شهر و خیابان و بازاری مغازه های فلافل فروشی زیادی وجود دارد . فلافل از غذاهای سنتی کشورهای عربی بخصوص لبنان است و جز غذاهای محبوب ساکنین این کشورها می باشد .
مقاله پیشنهادی: انواع خط چشم رنگی
فلافل در کشورهای متفاوت نام های مختلفی دارد ، در مصر آن را الطعمیه می خوانند . در یمن به آن باجیه می گویند .
واژه فلافل که در ایران رایج است که یک کلمه قبطیاست که مردم اسکندریه در مصر باستان آن را خلق کردند . آنها به جای کلمه فلافل ،کلمه فالافل را به کار می بردند و به مفهوم حاوی فول یا باقلای زیاد بود .
این غذا با شیوه های گوناگونی درست میشود و حتی گاهی به آن گوشت چرخ کرده مرغ یا گوساله هم اضافه می کنند .
گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند مهیا پروتئین – 1 کیلوگرم
مشخصات اصلی
-
ابعاد بستهبندی27 × 18 × 5.5 سانتیمتر
-
وزن بستهبندی1.03 کیلوگرم
-
وزن1 کیلوگرم
-
شکل گوشتچرخ کرده
-
شماره پروانه بهداشتIVC913961016685119
-
تعداد تکهگوشت گوساله 92% و گوشت گوسفند 8% (قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند)
-
سایر توضیحاتافزایش مدت زمان نگهداری تا 7 روز با استفاده از بسته بندی MAP (بسته بندی در شرایط اتمسفر اصلاح شده)
-
تشکیل شده ازگوشت گوساله92%و گوشت گوسفند 8% ( قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند )
ولی شیوه رایج آن بدون گوشت است و برای افرادی دنبال یک رژیم غذایی سالم و پر خاصیت اند و گیاه خواران مناسب است .
مزیت دیگری که فلافل دارد قیمت پایین آن است که سبب شده همه اقشار جامعه آن را دوست داشته باشند و در برنامه غذایی شان جا دهند . حتی فلافل را با چیپس سیب زمینی انگلیسی و هات داگ آمریکایی مقایسه می کنند.
افراد را در محله های شلوغ آمریکا و انگلیس در حال خوردن این دو ساندویچ زیاد دیده اید .
طرز تهیه فلافل خانگی :
نخود ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه
آرد نخودچی ۴ قاشق چایخوری
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده و پیازچه و گشنیز تازه ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
نمک و فلفل مقداری
نخود گلستان مقدار 900 گرم
مشخصات
-
وزن900 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی900 کیلوگرم
-
ابعاد بستهبندی25.2 × 12.2 × 5.6 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت22/10079
سیر خشک Fresh مقدار 500 گرم
مشخصات اصلی
-
ابعاد بستهبندی13 × 10 × 6 سانتیمتر
-
وزن0.5 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی0.512 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
آرد نخودچی کرالیچین مقدار 500 گرم

مشخصات
-
وزن500 گرم
-
ابعاد بستهبندی26.5 × 2 × 17 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت12/10659
-
سایر توضیحاتدارای بستهبندی زیپ کیپ
پودر زیره سبز کرالیچین مقدار 50 گرم
مشخصات
-
وزن50 گرم
-
ابعاد بستهبندی17 × 1 × 9 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت12/10659
-
سایر توضیحاتزیره سبز درجه یک خالص
-
دارای بستهبندی زیپ کیپ
پودر تخم گشنیز ضامن – 100 گرم

مشخصات
-
وزن100 گرم
-
ابعاد بستهبندی6×5×11 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت50/10332
-
سایر توضیحاتتهیه شده از بهترین مواد اولیه
-
با کیفیت و درجه یک
-
درب نمك پاشي
-
بسیار معطر و خوش طعم
-
جهت استفاده در انواع خورشت ها ، سوپ ها ، شرینی جات و…
پیازچه گل باز مقدار 180 گرم

مشخصات اصلی
-
ابعاد بستهبندی21.8 × 16.6 × 6 سانتیمتر
-
وزن0.18 کیلوگرم
-
نوع سبزیپیازچه
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت56/1203-1
-
سایر توضیحاتشسته و ضد عفونی شده
-
در دمای 5 درجه سانتیگراد نگهداری شود
تخم مرغ تلاونگ بسته 9 عددی
مشخصات اصلی
-
وزن بستهبندی540 گرم
-
ابعاد بستهبندی15.5 × 15.5 × 9 سانتیمتر
-
تعداد در بسته9 عدد
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت9350408071200

مشخصات
-
وزن500 گرم
-
ابعاد بستهبندی6×6×16 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت23/12208
فلفل پاپریکا گلستان مقدار 80 گرم
مشخصات
-
وزن80 گرم
-
ابعاد بستهبندی13.5 × 4.5 × 4.5 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت22/12185
-
سایر توضیحات100 درصد پودر فلفل پاپریکا
-
شکلپودر
پس برای درست کردن فلافل ابتدا نخود را حدود یک تا دو روز کامل در آب بخیسانید .
ترجیحا آب آن را ساعت یکبار عوض کنید . بعد از این که نخود ها خوب خیسانده شدند آنها را در آبکش بریزید تا آب آنها گرفته شود و با سیر و پیاز دوبار در چرخ گوشت چرخ کنید یا در غذا ساز بگذارید .
چرخ گوشت پاناسونیک مدل MK-2500

پس از اینکه چرخ کردن نخود و سیر و پیاز ، مواد را درون یک ظرف مناسب قرار دهید .
سپس جعفری و سبزیجات را اگر تازه هستند کاملا ریز کنید و یا اگر خشک هستند به صورت پودری به نخودهای چرخ شده اضافه کنید و تخم مرغ را نیز به این مواد بیافزایید .
سپس آرد نخود چی را آرام آرام به مواد اضافه و هم بزنید تا مایه فلافل خودش را بگیرد .
نکته : ترجیحا تخم مرغ را ابتدا به مایه فلافل اضافه نکنید ، ابتدا فقط آرد نخود چی برای جلوگیری از وا رفتن به آن اضافه کنید ولی اگر دیدید مایه شما نچسب است و در حین سرخ شدن متلاشی میشود ، آنوقت تخم مرغ یا آرد بیشتری استفاده کنید.
در مرحله آخر ادویه ها را به بیافزایید . تخم گشنیز و زیره را با هم آسیاب کنید تا آرد شوند و نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را به آیت ترکیب افزوده هم بزنید و به مایه فلافل اضافه کنید.
اگر فلافل تند را دوست دارید پودر فلفل قرمز نیز به آن اضافه کنید.
نکته : در صورت در دسترس بودن پودر انبه مقداری به ترکیب ادویه آن اضافه کنید تا عطر دل انگیزی به فلافل شما بدهید .
پودر انبه بانوجان – ۱۲۰ گرم
مشخصات
-
ابعاد بستهبندی15x10x10 سانتیمتر
-
ارگانیکبله
-
سایر توضیحاتبسته بندی شده در بانکه شیشه ای که بعد از اتمام میتوان از ظرف ان به کرات استفاده کرد.
-
بسیار خوشمزه و با کیفیت
-
بدون مواد نگه دارنده
-
۳ بار آسیاب شده و کاملا مخملی
-
شکلپودر
-
استان تولیدکرمانشاه
-
محل تولیدکرمانشاه
-
وزن120 گرم
حالا مواد را با دست خوب ورز دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند و به همه جا آن ادویه برسد . بعد از آماده شدن مایه فلافل ، درون یک قابلمه کوچک گود با شیر داغ روغن ریخته و روی حرارت بگذارید.
میان روغن باید به اندازه ای باشد که روغن روی سطح فلافل را بپوشاند و در اصطلاح در آن شناور شود و اینگونه فلافل ها کاملا سرخ میشوند بدون زیر و رو کردن و به طرف نمی چسبند .
اجازه دهید روغن فلافل کاملا داغ شود و آن را با قالب یا دست درون روغن بگذارید .
برای اینکه فلافل های شما با دست خوش فرم باشد ، کمی ازمایع فلافل را با دست بردارید و مثل یک کوفته گرد کنید .
بعد کمی روی آن فشار دهید تا صاف شود و بعد در ظرف روغن بیاندازید .
نکته دیگری که در سرخ شدن فلافل باید رعایت کنید این است که فلافل ها درون ظرف از هم فاصله داشته باشند و نباید کیپ تا کیپ کنار هم باشند زیرا به هم می چسبند .
حرارت شعله هم باید متوسط باشد تا فلافل ها کاملا مغز پخت بشوند و فقط سطح بیرونی آن ها سرخ نشود .
پس ازسرخ شدن فلافل ها ترجیحا آنها را در یک صافی فلزی یا توری فلزی بگذارید و زیر آن یک ظرف گود قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود .
فلافل را پس از آماده شدن با گوجه ، خیار شور ، سیبزمینی سرخ شده ، بادمجان ، سس کچاپ ، سس انبه ، نان باگت یا نان ساده می توانید میل کنید .
گوجه زیتونی Fresh مقدار 350 گرم

-
وزن0.3 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
-
سایر توضیحاتگوجه زیتونی درجه یک
-
بدون بستهبندی
خیار شور ویژه اصالت مقدار 700 گرم
مشخصات
-
وزن700 گرم
-
وزن بستهبندی1015 گرم
-
ابعاد بستهبندی16.5 × 9 × 9 سانتیمتر
-
ترکیباتخیار، سرکه ، نمک طعام تصفیه شده ، سبزی معطر ، سیر ، فلفل، آب
-
شماره پروانه بهداشت15/11765
-
سایر توضیحات30 گرم خیارشور معادل 5 عدد خیارشور ویژه:
-
انرژی: 3.6 کیلوکالری
-
قند: 0.3 گرم
-
چربی: 0.03 گرم
-
نمک: 6.87 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم
بادمجان بوته ای Fresh مقدار 1 کیلوگرم
مشخصات اصلی
-
ابعاد بستهبندی20 × 3 × 20 سانتیمتر
-
وزن1 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی1 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
-
سایر توضیحاتبادمجان بوتهای درجه یک
-
بدون بستهبندی
سیب زمینی سرخ کرده یخ زده پمینا مقدار 2500 گرم

مشخصات
-
مشتمل برسیب زمینی
-
وزن2500 گرم
-
وزن بستهبندی2700 گرم
-
ابعاد بستهبندی44 × 29 × 7 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت38/ظ/1157
-
سایر توضیحاتارزش غذایی محصول در هر 70 گرم:
-
انرژی: 115.5 کیلوکالری
-
قند : 3.06 گرم
-
چربی : 0.55 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس : 0.06 گرم
-
تهیه شده با روغن گیاهی مخصوص
-
منجمد شده به روش IQF
-
با جذب روغن کم
فوت و فن های طرز تهیه فلافل :
برای اینکه فلافل های شما درحین سرخ شدن وا نرود و متلاشی نشود ، باید مایه آن شل نباشد و همچنین نخود چرخ کرده شما باید زبر باشد و از دانه شکر بزرگتر باشد .
نخود با تمام خواصش یک ایراد دارد و آن هم نفاخ بودن آن است ، برای اینکه پس از سرو این ساندویچ خوشمزه درگیر نفخ نشوید ، بهتر است که نخودها را ۴۸ ساعت در آب بخیسانید و چند ساعت یکبار اب آن را عوض کنید و کتب می توانید چند بار آن را بجوشانبد و آبش را بریزید و بعد چرخ کنید . با این کارها تا حد زیادی نفخ نخود گرفته میشود .
ادویه های درایت دستور بیان کردیم ادویه های اصلی هستند و ترجیحا آنها را کاملا به میزان مناسب به کار ببرید تا عطر و طعم آن فوق العاده شود .
ادویه اصلی فلافل زیره است و نوع سیاه و سبزان با هم تفاوتی ندارد . زیره باعث هضم بهتر غذا نیز میشود .
برای معطر کردن فلافل مقدار خیلی کمی پودر نعنا خشک و پودر انبه به آن اضافه کنید .
پودر نعناع خشک کرالیچین مقدار 40 گرم
مشخصات
-
وزن40 گرم
-
وزن بستهبندی42 گرم
-
ابعاد بستهبندی17 × 1 × 9 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت12/10251
-
سایر توضیحاتدارای بستهبندی زیپ کیپ
حواس تان باشد نخود ها را زیاد چرخ نکنید زیرا سبب شل شدن مایه و در نتیجه متلاشی شدن آن در حین سرخ شدن میشود . البته درشت هم نباید باشند تا زیر دندان حس شوند .
بعضی ها تخم مرغ را برای چسبندگی بیشتر مواد به فلافل می افزایند ولی تخم مرغ سبب کف کردن روغن آن در حین سه شدن میشود علاوه بر این بافت فلافل را مثل کوکو و کتلت نرم میکند .
فلافل اصیل کمی بافت خشک و زبری دارد که تخم مرغ این بافت را ازبین می برد . بهتر است اگر مایه شما از لحاظ بافت و چسبندگی ایرادی نداشت و به آسانی سرخ شد از اضافه کردن تخم مرغ به آن صرف نظر کنید .
برخی نیز برای پف کردن و سبک شدن فلافل به آن مایه خمیر یا پودر بکینگ پودر اضافه می کنند .
بهتر است فلافل را در ظرف نچسب مثل تفلون ، گرانیت ، سرامیکی و کوچک و عمیق سرخ کنید فلافل را هنگامی که در وان سرخ میکنید کف ظرف را میگیرد ولی پس از حرارت دیدن سبک شده و به سطح روغن می آید .
فلافل ها اگر درروغن شناور باشند پوک تر و ترد تر میشوند .
بهتر است برای اینکه ظاهر فلافل حفظ شود از قلاب های مخصوص آن استفاده کنید و زمانی که میخواهید آن را درون روغن بریزید روغن باید کاملا داغ باشد و سپس حرارت را کم کرد و اجازه داد فلافل مغز پخت و طلایی رنگ شود .
در آخر برای گرفتن روغن می توانید آن را در توری فلزی یا روی دستمال کاغذی بگذارید و چربی اضافه اش را بگیرید .
چاشنی اصلی فلافل ، ترشی انبه بادمجان است و با نام شور و یا ترشی های دیگر نیز خوشمزه است . بیشتر فلافل را با سس تند نیز میل میکنند .
سس فلفل قرمز تند گلوریا سید داود حجم 474 میلی لیتر
مشخصات
-
وزن750 گرم
-
ابعاد بستهبندی7 × 7 × 19 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت19/10339
-
سایر توضیحاتمحتویات: فلفل قرمز تازه، سرکه، نمک ،پکتین
-
ارزش غذایی در یک قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر):
-
انرژی: 8 کیلوکالری
-
قند: 0 گرم
-
چربی: 0.3 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم
بهترین نان برای سرو فلافل پیدا است که تان سنتی لبنان است و نسبت به نان لواش ضخیم تر است ولی دو لایه می باشد . البته دسترسی به نوع تازه و با کیفیت این نان در ایران سخت است .
مقدار تندی آن کاملا به سلیقه شما بستگی دارد ، می توانید اگر همه افراد خانواده طعم تند را می پسندند ، درون آن فلفل قرمز بزنید و آن را تند درست کنید در غیر اینصورت مزه آن را تند نکنید و هر کس باب میلش با سس تند آن را سرو کند .
یکی ازوی،گی های یک فلافل ایده آل و خوشمزه ، تردید آن است . برای اینکه فلافل ترد یا در اصطلاح پوک شود به مایه آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید .
در کشورهای عربی به جای نخود کاش ، سیب زمینی ، باقلای زرد ، بادمجان و عدس را به این سبک هم درست میکنند .
خواص فلافل : منبع کلسیم برای گیاه خوران
فلافل حاوی ۱۳.۳۱ گرم پروتئین است و برای افرادی که به پروتئین آلرژی دارند مفید است. با خوردن فلافل میتوانید به شکلی امن و خوشمزه، پروتئین مورد نیازتان را اخذ کنید و آن را با سبزیجات مورد علاقه خود سرو کرده و نوش جان کنید .
فلافل به علت دارا بودن کلسیم، برای ساخت و تقویت استخوانهای قوی و محافظت از آنها مفید است . برای گیاهخواران نیز بسیار مفید است. کلسیم از بدن ما در مقابله با سرطان، دیابت و فشار خون بالا محافظت می کند .
فلافل حاوی زینک است ، برای بهبود و بالا بردن سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است . این ساندویچ مقوی ، خاصیت های زیادی برای ما دارد. این غذای لذیذ را با عزیزان تان بخورید و لذت ببرید .