خوراکی ‌ها

قارچ شیتاکه از کجا بخرم

ممکن است از خود بپرسید قارچ شیتاکه چیست ؟ در گذشته مهمترین مواد غذایی در غذا های بودایی ها قارچ شیتاکه بوده و از آن  برای تهیه سوپ استفاده می کرده اند. البته در آن زمان قارچ شیتاکه مواد غذایی گران قیمت به شمار می رفت.قارچ شیتاکه یک قارچ خوراکی بوده که در کشورهای مختلفی مانند چین ژاپن و سایر کشور ها کشت می شود.

طعم قارچ شیتاکه بسیار عالی است و به آن خوشمزه ترین قارچ گوشتی می گویند. قارچ شیتاکه بر روی ساقه درخت های جنگلی در حال پوسیدگی می روید که می توان به صنوبر، شاه بلوط، راش، توت، ممرز و… اشاره کرد. قارچ شیتاکه در غذاهای شرق و غرب آسیا استفاده می‌ شود و به دلیل طعم بسیار عالی که دارد طرفداران زیادی را به سمت خود کشانده است. زادگاه قارچ شیتاکه در سرزمین ژاپن بوده و برای رشدش آب و هوای گرم را ترجیح می دهد. به قارچ شیتاکه قارچ جنگل سیاه، قارچ بلوط طلایی، قارچ بلوط دندان اره ای یا قارچ سیاه و قارچ چوب بلوط می گویند. اما قارچ شیتاکه چه خاصیتی دارد ؟ در حقیقت قارچ دارویی شیتاکه

باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با بیماری‌ های مختلفی مبارزه می کند. قارچ شیتاکه بعد از تفت  طعم گوشتی می گیرد البته مصرفی این قارچ به صورت خام هم رایج است. این نوع قارچ قهوه رنگ بوده و ساقه آن به قدری سخت است و نمی توان آن را جویید، به همین دلیل قبل از پخت آن باید ساقه قارچ را از کلاهک آن جدا کنید.

خواص قارچ شیتاکه متعدد می باشد و از آن به عنوان یک مکمل دارویی استفاده می شود. ممکن است بپرسید قارچ شیتاکه را چگونه مصرف کنیم ؟ می توانید از قارچ شیتاکه خشک شده استفاده کنید که طعم آن تندتر، گوشتی تر و خوشمزه تر است. قارچ خوراکی شیتاکه در طب سنتی کشورهای کره، ژاپن، روسیه و چین استفاده می شده است، به طور مثال از قارچ شیتاکه در طب سنتی چین برای افزایش طول عمر و سلامتی و بهبود گردش خون استفاده می شده است. طبق مطالعات انجام شده در این نوع قارچ ترکیباتی وجود دارند که می‌ توانند در روند بهبود بسیاری از بیماری‌ها مانند التهاب بدن و سرطان مفید باشد.

ارزش غذایی قارچ شیتاکه بسیار بالا بوده و کالری کمی دارد. قارچ شیتاکه غنی از ویتامین های ب و فیبر است. این نوع قارچ برای پوست خواص متعددی دارد، به همین منظور عصاره آن را می توانید در انواع سرم ها و لوسیون ها بیابید. قارچ شیتاکه موجب روشن شدن پوست می شود و با لایه برداری رنگ پوست را روشن می کند. همچنین قارچ شیتاکه حاوی

اسید کوجیک می باشد و یک ماده طبیعی روشن کننده ای است که در لوازم آرایشی از آن استفاده می شود. اسید کوجیک از تولید ملانین در پوست جلوگیری کرده و با نفوذ عمقی به سطح پوست پوست را روشن می کند اما دقت کنید که این نوع قارچ تولید ملانین را متوقف نمی کند.

 

قارچ شیتاکه خواص ضد التهابی داشته و یک آرامبخش برای پوست است. در این قارچ ویتامین های  B کمپلکس و نیاسینامید وجود دارد که خواص ضد التهابی دارد. البته به دلیل وجود سلنیوم و ویتامین دی از پوست در برابر دهیدراته شدن و آسیب های محیطی محافظت می‌ کند و برای درمان بیماری های پوستی مانند التهابات پوستی اگزما و آکنه مناسب هستند. به دلیل اینکه در این نوع قارچ مقدار زیادی آنتی اکسیدان وجود دارد در چین باستان به شکل سرم و سوپ استفاده می شد.

 

این نوع قارچ حاوی سرامیدهای است که به آبرسانی پوست کمک کرده و نقش مهمی در در جلوگیری از ورود باکتری ها به سلول پوست دارد. قارچ شیتاکه با افزایش جریان خون در بدن به تولید کلاژن کمک می کند و اگر عصاره آن به صورت موضعی استفاده شود باعث کاهش علائم پیری شده و پوست را جوان می نماید. قارچ شیتاکه دارای اسید فنولیک وراتریک بوده که با خطوط ریز و چین و چروک های پوستی مبارزه می کند و به دلیل داشتن اسید کوجیک حلقه های تیره لکه های پیری و تغییر رنگ را از بین می برد.

 

این نوع قارچ دارای اریتادنین بوده که از تولید کلسترول جلوگیری می کند و به دلیل داشتن استرول ها مانع از جذب کلسترول در روده می شود.

 

عوارض مصرف قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه توسط افراد زیادی مصرف می شود و تمام افراد می توانند با خیال راحت از آن استفاده کنند. اما ممکن است برای تعدادی عوارض جانبی داشته باشد. مصرف زیاد قارچ شیتاکه موجب افزایش تعداد گلبول های سفید می شود و پوست را در برابر نور خورشید حساس می کند. امکان دارد افرادی با دست زدن به قارچ شیتاکه خام یا خوردن قارچ شیتاکه دچار بثورات پوستی یا آلرژی شوند البته در موارد بسیار نادر ممکن است این اتفاق بیافتد.

 

توجه کنید اگر این قارچ را به صورت بی رویه استفاده کنید عوارضی در پی دارد و موجب ابتلا به نقرس یا ناراحتی معده و… می شود. البته نتایج تحقیقات مصرف این نوع قارچ موجب کاهش خطرات ابتلا به نقرس می شود اما باید به صورت متعادل استفاده شود. برای جلوگیری از ابتلا به درماتیت شیتاکه باید آن را به صورت پخته مصرف کنید.

 

طریقه مصرف قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه در کشور های آسیایی به صورت خشک شده، تازه و به صورت سبزیجات به شکل خام مصرف می شود. در ایران این نوع قارچ به صورت پخته شده مصرف می شود. می توانید این قارچ را به مدت ده دقیقه تفت دهید تا طعمی لذیذ و معطر بگیرد. ساقه این نوع قارچ را از کلاهک جدا کنید و در تابه ای با روغن کم بر روی حرارت بگذارید تا بپزد. سپس به آن ادویه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. می توانید به آن سس سویا ، آب لیمو یا جعفری اضافه کنید و نوش جان نمایید. البته قارچ شیتاکه را می توان سرخ کرد و در کنار سیب زمینی سرخ کرده مصرف نمود. استفاده از قارچ شیتاکه در سوپ و پاستا هم برای افراد وگان یا گیاه خوار مناسب است. البته می توانید از این نوع قارچ در مواد پیراشکی نیز استفاده کنید و از طعم گوشتی آن در پیراشکی لذت ببرید.

تفاوت قارچ شیتاکه با گانودرما

در طب سنتی چین برای رفع استرس های ناشی از تغییرات فصل و رفع ضعف سیستم ایمنی و خستگی از قارچ استفاده می کردند. دز قارچ های وحشی بتا گلوکان وجود دارد. شیتاکه حاوی کربوهیدرات، لیپید و پروتئین، آب و ویتامین و مواد معدنی است که به عنوان یک ماده دارویی و غذایی فعال کننده خون استفاده می شود. قارچ شیتاکه برای درمان سرماخوردگی، سردرد و معده درد مفید است. در جنگل های کم نور و مرطوب آسیا قارچ گانودرما به طور طبیعی رشد می کند. این نوع قارچ رنگی تیره و بافت چوبی دارد و به دلیل تنوع تلخ و سفت بودن به صورت پودر و عصاره استفاده می شود. این نوع قارچ حاوی پروتئین ها و قندهای پیچیده، ترپنوئیدها و سایر عناصر کمیاب است. این نوع قارچ در ژاپن و چین استفاده می شود و به آن  قارچ جاودانگی

هم می گویند. قارچ گانودرما اثرات مثبتی بر روی سلامت روان و خواب دارد و موجب تقویت قلب و افزایش طول عمر می شود.

قارچ شیتاکه برای کبد

قارچ شیتاکه با بیماری کبد چرب مقابله می‌ کند گ، به همین دلیل در شرق آسیا به صورت گسترده استفاده می شود. البته این نوع قارچ به دلیل داشتن مواد مغذی با چاقی مقابله می کند.

قارچ شیتاکه بین ۵ تا ۱۰ سانتیمتر رشد کرده و دارای کلاهک است. بیش از ۸۰ درصد از قارچ شیتاکه در کشور ژاپن پرورش داده می شود و کشورهای چین، آمریکا، کانادا و سنگاپور این قارچ را پرورش می دهند. البته در کشور ماهم شیتاکه پرورش داده می شود. یکی از منابع مغذی که در قارچ شیتاکه وجود دارد ویتامین D است. البته مقدار ویتامین دی ممکن است در قارچ های شیتاکه متفاوت باشد، چرا که هرچه قارچ بیشتر در معرض خورشید باشد مقدار ویتامین دی آن بیشتر می شود.

قارچ شیتاکه را می توان به دو صورت ماده غذایی و مکمل غذایی استفاده کرد. قارچ شیتاکه به صورت تازه و خشک شده در بازار یافت می‌ شود و شما می‌ توانید از هر دوی آن ها برای استفاده در مواد غذایی بهره بگیرید. عطر و طعم قارچ شیتاکه اصل و تازه بیشتر از قارچ شیتاکه خشک شده است. مصرف مکمل هایی که حاوی شیتاکه هستند با توجه به سن افراد متفاوت است.

قارچ شیتاکه از کجا تهیه کنیم

قارچ شیتاکه را می توانید از سایت های معتبری چون دیجی کالا تهیه کنید یا می توانید از فروشگاه های معتبر شهر خود خریداری کنید. البته می توانید با خرید بذر قارچ شیتاکه و بستر سازی با تنه درختان یا خاک اره قارچ شیتاکه را پرورش دهید. روش اولی که برای پرورش قارچ شیتاکه معرفی می‌ شود یک روش سنتی بوده و از دیرباز توسط مردم آسیای شرقی و در سایر اقصی نقاط جهان استفاده می شده است.

 

در بستر سازی برای پرورش قارچ شیتاکه از عوامل طبیعی استفاده می شود در این روش کاشت قارچ شیتاکه بر روی چوب انجام می گیرد ، چرا که تنه درختان امکان رشد و حیات قارچ شیتاکه را فراهم می کنند کند. در روش صنعتی قارچ شیتاکه بر روی خاک اره کشت می شود و این روش ارجحیت بیشتری نسبت به روش سنتی دارد. در روش سنتی و بسترسازی رشد قارچ تسریع می یابد و زودتر از روش سنتی بالغ می شود.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن