خوراکی ‌ها

چگونه جزغاله درست کنیم؟

چگونه جزغاله درست کنیم؟ جزغاله یکی از غذاهای بسیار مفید است که با دنبه حیوانی یا باقی مانده روغن دنبه درست میشود و مضراتی که دنبه خالص برای بدن مسن تر ها یا کم تحرک ها دارد، ندارد. جزغاله در مدل های افغانی، ایرانی و… درست میشود.

دنبه یکی از چربی های حیوانی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم حیوان گرفته می شود و یکی از فراورده های پر خاصیت و پر طرفدار ان روغن دنبه است .

گوشت آبگوشتی با دنبه زی پرو – 1 کیلوگرم

چگونه جزغاله درست کنیم؟
وزن بسته‌بندی
1 کیلوگرم
ابعاد بسته‌بندی
22x17x4 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
914000201608896
شکل ماده غذایی
تکه ای
موارد استفاده
آب‌گوشت

خوردن  دنبه با وضعیت  شهرنشینی و کم جنب و جوش امروزی  قوانینی  دارد که اگر این قوانین را رعایت کنید می‌توانید از روغن دنبه و خواص بینظیرش بهره ببرید.

مقاله پیشنهادی: عطر اورجینال از کجا بخریم

به عنوان مثال  مصرف زیاد دنبه برای افرادی  که فاقد فعالیت و تحرک هستند می تواند  باعث  ه گرفتگی عروق و مشکلات  قلبی شود.

تعداد زیادی از متخصصین  نیز اعتقاد دارند  اگر روغن دنبه به شیوه درست ، فراوری شود  مضرات بسیاری برای بدن خواهد داشت .

روغن کنجد سمن – 1.35 کیلوگرم

چگونه جزغاله درست کنیم؟
وزن
1.350 کیلوگرم
شماره پروانه بهداشت
1008/ظ/13
نوع بسته‌بندی
بطری
حالت روغن
مایع
موارد استفاده
سرخ‌کردنی
نوع روغن
کنجد
سایر توضیحات
مناسب برای سرخ کردن و پخت و پز
ارزش غذایی محصول در هر 14 گرم:
- انرژی: 126 کیلوکالری
- چربی: 14 گرم
- فاقد قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس
تصفیه شده و بدون بو

خواص و مضرات دنبه

هر چه سن حیوان  هنگام ذبح بیشتر باشد روغن دنبه آن سنگین‌تر و هضم ان سخت تر است  و خون غلیظ‌تری درست می‌کند پس  مصرف آن برای افراد کم جنب و جوش  و افرادی  که معده ضعیف دارند پبشنهاد نمیشود .

دنبه ورم‌ها را نرم می کند  و از بین  می‌برد.

مقاله پیشنهادی: خرید سنگ پا برقی

برای نرم کردن عصب ها و بیشتر شدن  قابلیت منعطف و نرم شدن  ماهیچه ها  نیز مناسب است.

روغن جوانه ذرت زر اویل – 1.8 لیتر

چگونه جزغاله درست کنیم؟
شماره پروانه بهداشت
1450/ظ/49
نوع بسته‌بندی
بطری
حالت روغن
مایع
موارد استفاده
سالاد و پخت و پز
نوع روغن
ذرت
سایر توضیحات
سرشار از امگا 6 و امگا 9
ارزش غذایی در یک قاشق روغن: (15 میلی لیتر)
انرژی: 126 کیلوکالری
قند: 0 گرم
چربی: 14 گرم
نمک: 0 گرم
اسیدهای چرب ترانس: 0.14 گرم

در برنامه غذایی کسانی  که جنب و جوش  و فعالیت بدنی  دارند و  از مشکلات مفصلی و کمردرد پیشگیری می‌کند.

روغن دنبه ویژگی  سم زدایی دارد و می توان از آن در کنار  روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی روده ها نیز استفاده کرد .

مقاله پیشنهادی: قیمت دف معمولی

روغن دنبه مملو  از اسیدهای چرب است که از طربق کبد جذب می شوند و به عنوان منبع انرژی بدن کاربرد دارد .

مصرف  روغن دنبه یا دیگر روغن های حیوانی، برای کسانی که درگیر شکستگی استخوان شده اند کارامد است و برای جوش خوردن سریع استخوان موثر است .

روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 2.7 کیلوگرم

چگونه جزغاله درست کنیم؟
وزن
2.7 کیلوگرم
شماره پروانه بهداشت
22/13209
حجم
3 لیتر
نوع بسته‌بندی
بطری
حالت روغن
مایع
موارد استفاده
سالاد و پخت و پز
نوع روغن
آفتابگردان
شناسه کالا
2220059561813
سایر توضیحات
- غنی‌شده با ویتامین دی و ای
- حاوی امگا 6 و 9
- هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
- 126 کیلوکالری انرژی
- 14 گرم چربی
- 0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس

از ویژگی های دیگر روغن دنبه خاصیت ضد افسردگی ان است .

روغن دنبه به  کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب‌ کمک می کند ، با این وجود باید  توجه کنید که به علت  داشتن میزان زیادی  از اسیدهای چرب افزوده شده ، زیاده روی در مصرف آن برای بیماران قلبی وکسانی که دارای کلسترول بالا هستند اصلا توصیه نمیشود.

مقاله پیشنهادی: قیمت هدبند دخترانه

مصرف ان با نشاسته برای درمان کلیه مفید است .

روغن مایع آفتابگردان ویتامینه لادن – 810 گرم

چگونه جزغاله درست کنیم؟
وزن
0.810 کیلوگرم
شماره پروانه بهداشت
22/13209
حجم
0.9 لیتر
نوع ویتامین و مواد معدنی
ویتامین E , ویتامین D
نوع بسته‌بندی
بطری
حالت روغن
مایع
موارد استفاده
سالاد و پخت و پز
نوع روغن
آفتابگردان
شناسه کالا
2220059561813
سایر توضیحات
- غنی‌شده با ویتامین دی و ای
- حاوی امگا 6 و 9
- هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
- 126 کیلوکالری انرژی
- 14 گرم چربی
- 0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس

روغن دنبه، در مقایسه با   روغن های نباتی جامد و مایع، زودتر جذب و هضم میشود  و مصرف متناسب  و درست  آن سبب کنترل چربی خون میشود ، به غیر از این روغن دنبه  یکی از روغن های مناسب  برای سرخ کردن غذاها می باشد .

ماساژ دادن پوست صورت  با  روغن دنبه ، سبب  شفاف شدن پوست و برطرف کردن  تیرگی های حاشیه صورت خواهد شد .

مقاله پیشنهادی: کارد صبحانه خوری

از خاصیت های دیگر  روغن دنبه به وجود اوردن  تناسب اندام و کاهش وزن و لاغری می باشد  . در طب سنتی به مصرف روغن دنبه برای لاغری بسیار توصیه میشود.

مضرات روغن دنبه :

این روغن بسیار دیر  هضم است و سیستم گوارش  را ضعیف  می‌کند.

مصرف آن برای سرد مزاج‌ها خوب نیست.

مقاله پیشنهادی: کود حیوانی خرید

مصرف آن در ماه های گرم سال امکان دارد  باعث حالت تهوع بشود.

طبع دنبه چیست؟

طبع دنبه گرم و تر است.

مصلح دنبه چیست؟

برای خوردن  دنبه (برای  مثال همراه با کباب) کباب  کردن آن با ادویه های با طبع بسیار گرم مثل  زنجبیل و فلفل و دارچین و میل کردن  آن با سرکه پیشنهاد می‌‎شود تا هضم دنبه راحت تر شود و خواص و مزاج آن اصلاح  شود .

چگونه جزغاله درست میشود :

اگر جوان هستید نام جزغاله را شنیده اید ولی اگر مسن هستید حتما جزغاله را درست کرده یا میل کرده اید و کاملا با ان اشنایی دارید . جزغاله از فراورده های لذیذ و چرب دنبه است .

جزغاله چگونه به دست می آید ؟ و در آشپزی و طبخ غذاها چه استفاده هایی از آن می توان کرد ؟

تا به اینجا مطلب خواص روغن دنبه را برایتان شرح دادیم و حتما شما هم از هواداران این روغن خوشمزه و مقوی هستید . زمانی که در حال گرفتن روغن دنبه و اب کردن چربی ان هستید انچه که در ظرف به صورت برشته و طلایی به جا می ماند جزغاله است .

جزغاله همان دنبه سرخ شده است  که روی حرارت ذوب شده ، جوش امده و روغن اش گرفته شده است ‌ جزغاله  که شاید برخی ان را تفاله روغن دنبه بدانند ، در روغن سرخ و طلایی و لذیذ و ترد شده است و افراد بسیار از ان در غذاها استفاده می کنند و در شمال شرق ایران با ان یک‌ نان خوشمزه به اسم نان جزغاله درست میشود .

نحوه درست کردن جزغاله :

مواد لازم

دنبه به میزان دلخواه

دنبه گوسفند را در قطعات کوچک ببرید . سپس ان را درون  قابله ریخته و مدام روی   حرارت کم هم بزنید . باید ان را مرتب هم بزنید تا نسوزد و رنگش طلایی شود . هنگامی که روغن اش خارج شد و طلایی شد ان را از صافی عبور دهید و روغن را در یک ظرف نگهداری کنید و جزغاله ها را نیزدر غذاها و نان هاس مختلف به کار ببرید .

از جزغاله می توانید در غذا های خود و در غذاهایی مثل  :

ماکارانی : در ماکارونی  به جای سویا و یا ترکیب  با گوشت و مواد ماکارانی از جزغاله می توان  استفاده کرد  .

استامبولی : در ترکیبی  که برای استامبولی خود مصرف  می کنید از مقداری جزغاله  نیز استفاده کنید تا غذایتان لذیذ تر شود .

انواع نان ها :  نان جزغاله ای که به آن فطیر هم گفته میشود  یکی از نان های خیلی مشهور  و بومی شمال شرق ایران  است که در آن از این جزغاله استفاده می شود و بسیار لذیذ و عامه پسند است .

آش رشته : از جزغاله می توان از  آش رشته و یا تزیین آش رشته استفاده کرد و طعم ان را بسیار لذیذ تر می کند .

بعضی  از سوپ ها مثل سوپ جو و سوپ رشته فرنگی ، پلوعدس ،انواع اشکنه ها به ویژه  اشکنه ماست و اشکنه کشک ، و ….  استفاده میشود که ببستگی   به ذائقه غذایی شما و خانواده دارد و می توانید در سایر غذاهای دلخواه خود نیز جزغاله را مصرف کنید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن