خوراکی ‌ها

چگونه رب گوجه فرنگی درست کنیم

چگونه رب گوجه فرنگی درست کنیم ؟ رب گوجه فرنگی خانگی با روش های مختلفی مثل استفاده از آفتاب یا چرخ گوشت همچنین استفاده از کدو تهیه میشود. یکی از مهم ترین دغدغه های افراد در پخت رب گوجه فرنگی تعیین غلظت کافی آن و همچنین جلوگیری از پاشیدن رب به هنگام پخت است.

مواد لازم برای درست کردن رب گوجه فرنگی خانگی:

  1. گوجه فرنگی
  2. روغن
  3. نمک

سایر مواد نیز در ادامه ذکر شده اند.


 نمک دریایی خوراکی ید دار دلفین – 500 گرم

مشخصات

  • وزن
    500 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    6×6×16 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    23/12208

روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم

مشخصات

  • حجم
    1.5 لیتر
  • وزن
    1.350 کیلوگرم
  • نوع روغن
    آفتابگردان
  • حالت روغن
    مایع
  • مخصوص
    سالاد و پخت و پز
  • پالم
    ندارد
  • تراریخته
    خیر
  • نوع بسته‌بندی
    بطری
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/13209
  • سایر توضیحات
     غنی‌شده با ویتامین دی و ای
  •  حاوی امگا 6 و 9
  •  هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
  •  126 کیلوکالری انرژی
  •  14 گرم چربی
  •  0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس
  • ویتامین
    دارد
  • نوع ویتامین
    ویتامین E , ویتامین D
  • شناسه کالا
    2220059561813

خرید محصول


رب گوجه یکی از موادی است که در اکثر غذاها از آن استفاده می‌کنیم و باعث خوش طعم و خوش رنگ شدن غذاها می شود.

ماده اصلی تشکیل دهنده رب گوجه، گوجه فرنگی است.

همان طور که می دانید گوجه فرنگی جزو سبزیجات است و خواص بسیار زیادی دارد.

گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد و از آن می توان برای بالا بردن ایمنی در بدن استفاده کرد.

گوجه فرنگی برای سلامتی انسان بسیار مفید است و شما باید گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را در برنامه رژیم غذایی خود قرار دهید.

شما می توانید رب گوجه فرنگی را به صورت آماده از فروشگاه ها تهیه کنید یا اینکه خودتان در منزل رب گوجه فرنگی تهیه کنید.

همانطور که می دانید رب گوجه فرنگی که آماده است و از بیرون خریداری می کنید، دارای مواد افزودنی و مواد نگهدارنده و مقدار زیادی نمک است، پس برای سلامتی شما مضر است و برای اینکه رب گوجه فرنگی سالم تری استفاده کنید و نمک کمتری در آن بزنید، می توانید، در خانه رب گوجه فرنگی درست کنید.

قطعاً رب گوجه فرنگی که شما در خانه درست می کنید، دارای مواد افزودنی نیست و نه تنها برای سلامتی شما مضر نیست بلکه بسیار مفید هم می باشد.

روش های زیادی برای درست کردن رب گوجه فرنگی در منزل وجود دارد. با ما همراه باشید تا به شما چگونگی درست کردن رب گوجه فرنگی در منزل را آموزش دهیم و نکات مهم در رابطه با درست کردن رب گوجه فرنگی را به شما بگوییم.

برای درست کردن رب گوجه فرنگی، باید گوجه هایی انتخاب کنید که خوش رنگ و آبدار باشند و بهتر است که شما رب گوجه فرنگی را در تابستان که فصل برداشت گوجه فرنگی است، درست کنیم. زیرا در این فصل گوجه فرنگی ها، خوشرنگ تر و آبدار تر هستند و در زمستان شما نمی توانید گوجه فرنگی خوب برای درست کردن رب پیدا کنید.


گوجه فرنگي بوته اي لوکوما – 1 کيلوگرم

مشخصات اصلی

  • وزن
    1 کیلوگرم
  • نوع صیفی
    گوجه فرنگی
  • ارگانیک
    خیر

خرید محصول


نکته ای که بسیار مهم است این است که برای اینکه ربی که تهیه می کنید و درست میکنید غلیظ و خوشرنگ باشد و مقدار بیشتری رب از گوجه فرنگی ها بگیرید، بهتر است که گوجه فرنگی شما گوشتی و نرم باشد.

برخی از افراد فکر می‌کنند که می‌توانند برای درست کردن رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی های پلاسیده و خراب شده و فاسد شده استفاده کنند، در حالی که این تصور غلطی است و ربی که با گوجه های پلاسیده و خراب شده، درست شده باشد، بسیار بی کیفیت و بد است.

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، برای درست کردن رب گوجه فرنگی، روش های گوناگونی وجود دارد که شما می توانید به روش دلخواه خود عمل کنید و فرنگی های خود را به رب تبدیل کنید.

مثلاً برخی از افراد برای درست کردن رب گوجه فرنگی،گوجه فرنگی های خود را می جوشانند و سپس از آن رب درست می کنند.

و همچنین شما می توانید گوجه‌فرنگی های خود را در آفتاب بگذارید و رب گوجه فرنگی آفتابی درست کنید.

همچنین می توانید آب گوجه های خود را با دستگاه آبمیوه گیری بگیرید و سپس آب گوجه ها را بجوشانید و از آن رب درست کنید.


آب میوه گیری پارس خزر مدل JBG-610P

مشخصات کلی

  • ابعاد
    طول 225- ارتفاع 290- عمق 160 میلی‌متر
  • وزن
    3.6 کیلوگرم
  • نوع آبمیوه گیری
    برقی
  • کارکرد
    سه کاره
  • شناسه کالا
    2900016000224

خرید محصول


موادی که شما برای درست کردن رب گوجه فرنگی به آن نیاز دارید، شامل: گوجه فرنگی های خوشرنگ و گوشتی و همچنین نمک و مقداری روغن است.


 نمک دریایی خوراکی ید دار دلفین – 500 گرم

مشخصات

  • وزن
    500 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    6×6×16 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    23/12208

روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم

مشخصات

  • حجم
    1.5 لیتر
  • وزن
    1.350 کیلوگرم
  • نوع روغن
    آفتابگردان
  • حالت روغن
    مایع
  • مخصوص
    سالاد و پخت و پز
  • پالم
    ندارد
  • تراریخته
    خیر
  • نوع بسته‌بندی
    بطری
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/13209
  • سایر توضیحات
     غنی‌شده با ویتامین دی و ای
  •  حاوی امگا 6 و 9
  •  هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
  •  126 کیلوکالری انرژی
  •  14 گرم چربی
  •  0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس
  • ویتامین
    دارد
  • نوع ویتامین
    ویتامین E , ویتامین D
  • شناسه کالا
    2220059561813

خرید محصول


ساده ترین و راحت ترین روش درست کردن رب گوجه فرنگی که بیشتر افراد از این روش استفاده می‌کنند، این است که گوجه فرنگی ها را بجوشانید و از آن رب درست کنید.

گوجه هایی که از قبل تحلیل کرده اید را به خوبی بشویید و سپس آنها را به قسمت هایی مساوی تقسیم کنید و داخل قابلمه خود بریزید.

و به ازای هر دو الا سه کیلو گوجه فرنگی که داخل قابلمه ریخته اید، روی آن ها نمک بریزید.

هنگامی که گوجه فرنگی ها را می شویید، بهتر است که قسمت‌های پلاسیده و خراب گوجه فرهنگی ها را از آن ها جدا کنید.

یکی از دلایلی که شما باید داخل گوجه فرنگی های خود نمک بریزید، این است که نمک باعث می‌شود که گوجه فرنگی‌ها آب بیندازند و همچنین از فاسد شدن و خراب شدن رب گوجه فرنگی شما در طولانی مدت جلوگیری می‌کند.

نکته‌ای که در درست کردن گوجه فرنگی بسیار مهم است، این است که به هیچ وجه از قابلمه مسی و ظروف مسی در درست کردن رب گوجه فرنگی استفاده نکنید، زیرا مس داخل قابلمه های مسی با گوجه‌فرنگی واکنش می‌دهد و مواد مضری که برای سلامتی انسان مضر است، تولید می کند. پس بهتر است که برای درست کردن گوجه فرنگی از قابلمه های روحی استفاده کنید.


ست قابلمه 8 پارچه روحی پرانی مدل 7005

مشخصات

  • تعداد پارچه
    8 پارچه
  • کشور مبداء برند
    ایران
  • وزن بسته‌بندی
    2088 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    30 × 30 × 16 سانتی‌متر
  • سایر توضیحات
     سرویس 8 پارچه روحی
  •  بدنه آلومینیوم
  •  ابعاد قابلمه 1 : سایز 20 با ارتفاع 9 و احتساب در و قپه 12 سانتیمتر به وزن 327 گرم
  •  ابعاد قابلمه 2 : سایز 24 با ارتفاع 10 و احتساب در و قپه 13 سانتیمتر به وزن 473 گرم
  •  ابعاد قابلمه 3 : سایز 26 با ارتفاع 12 و احتساب در و قپه 15 سانتیمتر به وزن 530 گرم
  •  ابعاد قابلمه 4 : سایز 28 با ارتفاع 13 و احتساب در و قپه 16سانتیمتر به وزن 759 گرم

خرید محصول


بعد از این که نمک به گوجه فرنگی ها اضافه کردید، قابلمه را روی گاز بگذارید و حرارت آن را روی درجه متوسط تنظیم کنید و در قابلمه را بگذارید، این کار باعث می‌شود که گوجه فرنگی ها در خود آب بیندازند و دیگر نیازی نیست که شما به گوجه فرنگی ها آب اضافه کنید.

نکته‌ ای که در این مرحله بسیار مهم است، این است که حتماً باید به گوجه فرنگی‌ها، نمک بزنید، زیرا اگر داخل گوجه فرنگی ها نمک نباشد، گوجه فرنگی ها به خوبی آب نمی‌اندازند و حتی ممکن است ته بگیرند و بسوزند.

بعد از اینکه گوجه ها کامل پختند و آب انداختند، زیر گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا مواد داخل قابلمه خنک شوند.

در این مرحله شما باید گوجه ها را از صافی عبور دهید تا پوست گوجه ها در بالای صافی بماند و آب و گوشت گوجه ها از صافی رد شود و دوباره داخل قابلمه بریزد.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که بهتر است از صافی هایی استفاده کنید که سوراخ های آن ریز است تا دانه های گوجه فرنگی و تخمه های گوجه فرنگی وارد آب گوجه فرنگی نشود، زیرا اگر وارد شود باعث می شود، ماندگاری رب گوجه فرنگی شما کمتر شود.


آبکش استیل مدل Punch بسته 6 عددی

مشخصات

  • ابعاد
    32×32×12 سانتی‌متر
  • جنس
    استیل
  • تعداد
    6 عدد
  • پایه
    دارد
  • کاسه
    ندارد
  • تعداد دستگیره
    1 جفت
  • سایر توضیحات
     ابعاد سایز 1 : 37 × 31 سانتی‌متر
  •  ابعاد سایز 2 : 34 × 28 سانتی‌متر
  •  ابعاد سایز 3 : 30 × 25 سانتی‌متر
  • ابعاد سایز 4 : 28 × 23 سانتی‌متر
  •  ابعاد سایز 5 : 24 × 19 سانتی‌متر
  •  ابعاد سایز 6 : 21 × 17 سانتی‌متر
  •  وزن با جعبه 1500 گرم

خرید محصول


اگر مقدار رب گوجه فرنگی شما بسیار زیاد است، باید حتماً از صافی هایی استفاده کنید که سوراخ های آن ریز است. ولی اگر رب گوجه فرنگی شما کم است و کمتر از ۱۰ کیلوگرم است، می‌تواند از صافی هایی که درشت تر هستند، نیز استفاده کنید.

اگر تخمه های گوجه فرنگی وارد آب گوجه فرنگی شد، کاری که می‌توانید انجام دهید، این است که آب گوجه فرنگی را از یک صافی ریز تر عبور دهید تا تخمه های آن بالای صافی بماند و آب گوجه فرنگی شفاف و زلال را داخل قابلمه بریزید.

بعد از اینکه آب گوجه فرنگی را گرفتید، دوباره آن را روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش آید و وقتی که آب گوجه فرنگی به جوش آمد و شروع به جوشیدن کرد، حرارت را متوسط کنید و هر نیم الی یک ساعت یک بار آب گوجه فرنگی را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.

حواستان به این نکته باشد که اصلاً اجازه ندهید که رب گوجه‌فرنگی شما ته بگیرد، زیرا اگر رب گوجه‌فرنگی شما ته بگیرد، می‌سوزد و مزه و طعم و بوی سوختگی در تمام رب گوجه فرنگی شما پخش می شود و کیفیت رب گوجه فرنگی شما پایین می آید.

برای اینکه رب گوجه فرنگی شما زودتر آماده شود و غلیظ تر شود، در قابلمه را نگذارید تا آب گوجه ها زودتر تبخیر شود و رب شما غلیظ تر و با قوام تر شود.

اینکه بفهمیم چه زمانی رب گوجه فرنگی آماده شده است، بسیار سخت است.

برای اینکه متوجه شوید که چه زمانی رب شما آماده شده است،به این نکته توجه کنید که هر وقت رب گوجه فرنگی شما شروع به جوشیدن کرد و از قابلمه بیرون پاشید، یعنی تمام آب گوجه ها تبخیر شده است و رب شما آماده است.

وقتی این اتفاق افتاد، شما باید زیر گاز را بسیار کم کنید و اجازه بدهید که رب گوجه‌فرنگی شما ۱۵ الی ۳۰ دیقه ی دیگر روی حرارت کم بجوشد.

در آخرین مرحله نیز، مقداری روغن به رب گوجه فرنگی اضافه کنید و زیر حرارت را خاموش کنید.

اگر می‌خواهید رب گوجه فرنگی شما بسیار سفت و غلیظ شود، می توانید مقدار بیشتری رب گوجه فرنگی خود را روی حرارت کم بگذارید.

و الان رب گوجه فرنگی شما آماده است و اجازه دهید خنک شود و آن را داخل ظرف های شیشه ای بریزید و درب آن را بسیار محکم کنید.

ولی روش‌های دیگری نیز برای درست کردن رب گوجه فرنگی وجود دارد.

مثلاً روش دیگری که برای درست کردن رب گوجه فرنگی وجود دارد، این است که شما رب گوجه فرنگی آفتابی درست کنید.

همانطور که از اسم این روش مشخص است، از این روش می‌توان در تابستان استفاده کرد و همچنین در مناطقی که آفتاب سوزانی دارند، می توان از این روش استفاده کرد.

کسانی که با این روش رب گوجه فرنگی درست میکنند، رب گوجه فرنگی آنها ترش تر می شود. پس اگر به رب گوجه‌ فرنگی ترش علاقه دارید، می توانید از این روش برای درست کردن رب گوجه فرنگی استفاده کنید.

گوجه هایی را که از قبل تهیه کرده اید، به خوبی بشویید و سپس خشک کنید و آن ها را به قسمت های مساوی تقسیم کرده و روی آنها نمک بزنید و داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید و سپس این قابلمه را داخل آفتاب قرار دهید.

دقت کنید که حتماً به گوجه های خود نمک بزنید تا از کپک زدن آن ها جلوگیری کنید.

مقدار نمکی به گوجه ها اضافه میکنید، باید متناسب باشد و نه خیلی زیاد نمک بزنید و نه خیلی کم.

گوجه فرنگی ها باید دو روز در آفتاب بماند.

برای اینکه گوجه ها کپک نزنند و خراب نشوند، هر چند ساعت یکبار به سراغ آنها بروید و آنها را هم بزنید و همچنین با دست آنها را له کنید تا زودتر آماده شوند.

وقتی که پوست گوجه فرنگی از گوجه فرنگی ها جدا شد، یعنی شما می توانید رب گیری را آغاز کنید. برای این کار از صافی استفاده کنید و گوجه فرنگی ها را از صافی عبور دهید تا آب گوجه فرنگی از پوست آن جدا شود.

سعی کنید که تخمه های گوجه فرنگی داخل آب گوجه فرنگی نریزد.

نکته ای که در رابطه با تهیه ی رب گوجه فرنگی به روش آفتابی وجود دارد، این است که گوجه فرنگی که در آفتاب مانده است، حالت ترشیدگی و طعم ترش پیدا کرده است ولی به دلیل اینکه به سراغ آن رفته اید و آن را هم زده اید و داخل آن نمک وجود دارد گوجه فرنگی ها فاسد نمی شوند و کپک‌ نمی زنند.

بعد از اینکه آب گوجه فرنگی ها را از پوست آنها جدا کردید، روی گاز بگذارید و مانند روش قبلی اجازه دهید تا کاملا غلیظ شود و آب آن تبخیر شود و سپس به آن کمی روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا سرد شود و سپس آن را داخل شیشه های خود بریزید و در آن را محکم ببندید.

روش دیگری نیز برای درست کردن رب گوجه فرنگی وجود دارد.

در این روش شما باید گوجه‌فرنگی های خود را به خوبی بشویید و سپس آنها را به قسمت های مساوی تقسیم کرده و داخل دستگاه آبمیوه گیری بریزید و آب گوجه ها را بگیرید.

وقتی که آب گوجه ها را گرفتید، آنها را از صافی رد کنید تا تفاله و تخمه های گوجه فرنگی بالای صافی بماند و آب زلال و شفاف گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید.

به آب گوجه فرنگی زلال شده پ، مقداری نمک اضافه کنید و آن را روی حرارت گاز بگذارید.

مقدار نمکی که داخل آب گوجه فرنگی میریزید، نه باید خیلی زیاد باشد که شور شود و نه خیلی کم باشد.

حرارت را زیاد کنید تا آب گوجه فرنگی به جوش بیاید و وقتی که آب گوجه فرنگی به جوش آمد، حرارت را متوسط کنید تا آب گوجه فرنگی به خوبی بجوشد و آب آن تبخیر شود.

در این مدت، شما باید به صورت مداوم گوجه فرنگی ها را هم بزنید تا ته نگیرد.

هنگامی که رب گوجه‌فرنگی شروع به پاشیدن به سمت بیرون کرد، یعنی آماده شده است و همه ی آب تبخیر شده است و در این مرحله شما باید حرارت گاز را بسیار کم کنید و اجازه دهید که یک ربع تا نیم ساعت دیگر رب گوجه فرنگی بجوشد.

در مرحله ی آخر به رب گوجه‌فرنگی، مقداری روغن اضافه کنید و سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا رب گوجه‌فرنگی شما خنک شود و سپس آن را داخل ظرف های شیشه ای خود بریزید و در آن را محکم ببندید.

برای اینکه ماندگاری رب گوجه فرنگی شما زیاد شود،می توانید روی سطح رب، مقداری روغن بریزید.

و بهتر است که رب گوجه فرنگی را داخل یخچال نگهداری کنید یا آن را داخل فریزر بگذارید.

برای اینکه رب گوجه فرنگی شما کپک‌ نزند، حتماً آن را با قاشق تمیز و خشک بردارید و به هیچ وجه با قاشق روغنی رب گوجه فرنگی بر ندارید.

درست کردن رب گوجه فرنگی کار سختی نیست، ولی اصول خاصی دارد که باید برای درست کردن رب گوجه فرنگی به آن ها توجه کنید، وگرنه رب گوجه فرنگی شما خوشمزه و خوش طعم نخواهد شد.

شما می توانید با استفاده از نکات و روش هایی که در بالا برای درست کردن رب گوجه فرنگی به آن اشاره کردیم، رب گوجه فرهنگی خود را در خانه درست کنید و از آن در تهیه غذا استفاده کنید و از طعم لذت ببرید.

و حتما به نکات و مسائلی که در بالا به آن اشاره کردیم، توجه کنید و به آنها دقت کنید تا رب گوجه فرنگی شما خراب نشود و رب گوجه فرنگی خوب و خوشمزه ای درست کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن