خوراکی ‌ها

چگونه سوپ درست کنیم؟

چگونه سوپ درست کنیم؟سوپ جزو غذاهای بسیار مفید و گرم است که اغلب در فصول سرد سال استفاده میشود همچنین برای افراد دارای کسالت بسیار توصیه میشود. سوپ انواع مرغ و جوپرک، مرغ و قارچ، هویج، جو و قارچ، نودل، ماکارونی، بلغور، عدس، قارچ، پامرغ و… تهیه میشود.

سوپ جو با قارچ مهنام مقدار 75 گرم

وزن
75 گرم
ابعاد بسته‌بندی
1 × 13 × 15.5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
56/12392
نوع غذا
سوپ قارچ
سایر توضیحات
مدت زمان مورد نیاز برای آماده شدن: 20 دقیقه
ترکیبات: آرد گندم، جو پرک، روغن گیاهی، نشاسته، شیرخشک، نمک خوراکی، پودر آب پنیر، قارچ، پیاز، هویج، مونوسدیم گلوتامات، ادویه و اسید سیتریک

سوپ یکی غذاهای سبک و مقوی است که گونه های بسیاری دارد و ان را می توان با مواد غذایی مختلفی درست کرد . سوپ ها برای مواقع بیماری به دلیل سبک بودن و مغذی بودن بسیار مفیدند . سوپ را به عنوان پیش غذا نیز در مهمانی ها سرو می کنند .

مقاله پیشنهادی:خلخال مردانه

سوپ ها تنوع زیادی دارند و طرز تهیه هر یک از انها در یک مطلب نمی گنجد از این رو در این مقاله ما طرز تهیه سه نوع سوپ محبوب و خوشمزه را به نام سوپ ورمیشل ، سوپ سبزیجات و سوپ سفید شرح می  دهیم.

مقاله پیشنهادی:مقوا فابریانو مشکی

سوپ ورمیشل :

سوپ ورمیشل با رشته های فرنگی نازکی درست میشود و در جهان هواداران بسیاری دارد و طرز تهیه ان نیز در هر کجا با هم فرق دارد . این سوپ هم به عنوان  پیش غذا سرو میشود و برای قوت گرفتن بیمار هم مفید است .

رشته فرنگی فیدلی تک ماکارون مقدار 500 گرمی

وزن
500 گرم
شماره پروانه بهداشت
56/17146
شکل ماده غذایی
رشته‌ای
سایر توضیحات
- زمان پخت 4 تا 6 دقیقه
- ترکیبات : سمولینا، آب
- میانگین ارزش غذایی بر اساس اطلاعات سازمان غذا و دارو در 55 گرم
- میزان انرژی 200 کیلو کالری
- میزان چربی 0.6 گرم
- میزان کربوهیدرات 42 گرم
- میزان پروتئین 6.7 گرم

در این سوپ می توان از هر نوع گوشت مثل مرغ ، چرخ زده  ، گوسفندی و …  ، اب گوشت ، سبزیجاتی که دوست دارید استفاده کرد . می توان این سوپ را به صورت گیاهی فقط با سبزیجات و اب معمولی درست کرد .

مقاله پیشنهادی:گوشی پزشکی

حالا به سراغ نحوه پخت این سوپ می رویم .

مواد لازم برای ۴ نفر

سینه مرغ            ۲۵۰ گرم

سینه مرغ بی استخوان با کتف پویا پروتئین – 1.8 کیلوگرم

وزن بسته‌بندی
1.88 گرم
ابعاد بسته‌بندی
6 × 19 × 26.5 سانتی‌متر
طعم
ساده
قطعات گوشت
سینه

رشته ورمیشل       ۱ پیمانه

رب گوجه فرنگی   ۱ قاشق غذاخوری

کنسرو رب گوجه فرنگی طبیعت مقدار 800 گرم

وزن
800 گرم
وزن بسته‌بندی
1000 گرم
ابعاد بسته‌بندی
11.5 × 10 × 10 سانتی‌متر
نوع در
در آسان باز شو
سایر توضیحات
ارزش غذایی محصول در هر 30 گرم:
- انرژی: 6 کیلوکالری
- فاقد قند
- فاقد چربی
- نمک: 0.45
- فاقد اسیدهای چرب ترانس
- رعایت بالای استانداردهای بهداشتی
- عدم وجود مواد نگهدارنده و رنگدانه
- غلظت بالا، طعم مطلوب و خوش رنگی رب

پیاز        ۱ عدد

پیاز قرمز Fresh مقدار 1 کیلوگرم

وزن
1 گرم

هویج      ۲ عدد

هویج Fresh مقدار 1 کیلوگرم

وزن
1 گرم
وزن بسته‌بندی
1.005 گرم
ارگانیک
بله
سایر توضیحات
هویج درجه یک فله و بدون بسته‌بندی

گوجه فرنگی        ۱ عدد

گوجه فرنگی بوته ای میوری – 1 کیلوگرم

وزن
1 گرم

جعفری   ۱ قاشق غذاخوری

لیمو ترش            ۱ عدد

لیمو ترش سنگی Fresh مقدار 500 گرم

وزن
0.5 گرم
ابعاد بسته‌بندی
13 × 12 × 4 سانتی‌متر
تعداد در بسته
بین 3 تا 5
سایر توضیحات
لیمو ترش سنگی درجه یک بدون بسته‌بندی

نمک و فلفل سیاه    به اندازه کافی

نمک تصفیه یددار طلوع وزن 1000 گرم بسته 3 عددی

وزن
1000 گرم
ابعاد بسته‌بندی
3x12x24 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/12160
شکل ماده غذایی
پودر

زردچوبه و روغن  به اندازه کافی

پودر زردچوبه ضامن – 100 گرم

وزن
100 گرم
ابعاد بسته‌بندی
6×6×11 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
50/10332
سایر توضیحات
با کیفیت و درجه یک
رنگ دهي بالا
درب نمك پاشي
مناسب جهت پخت و تزئین غذا
حاوی آنتی اکسیدان و مواد معدنی بالا

طرز تهیه سوپ ورمیشل

نخست گوشت مرغ را با ۲ لیوان اب و کمی زرد چوبه درون قابلمه گذاشته و روی شعله متوسط قرار دهید تا  نیم پز شود .

پس از نیم پزشدن گوشت مرغ ، ان را از شعله برداشته و کنار بگذارید . قابلمه ای که برای سوپ در نظر گرفته اید را روی گاز گذاشته و پیاز نگینی خرد شده و روغن را در ان  بریزید . شعله کم را روشن کنید . ان را تفت دهید تا پیازها نرم و شیشه ای شوند . روغن کمی روی پیازها بریزید تا سوپ چرب نشود .

مقاله پیشنهادی:کارگاه نجاری خانگی

پس از اینکه پیاز ها نرم  شد به مقدار کافی  زردچوبه و فلفل سیاه روی ان بپاشید  تا زمانی که پیاز با ادویه ها یکدست شود  ان را تفت دهید  سپس  گوشت مرغ را به شکل  ریش ریش یا نگینی ریز کنید و به پیاز ها اضافه کنید .

پودر فلفل سیاه – 100 گرم

ارگانیک
بله
استان تولید
تهران
شکل ظاهری
پودر
ابعاد بسته‌بندی
18x11x3
وزن
100 گرم

مرغ را کمی تفت بدهید و رب گوجه را نیز به ان اضافه کنید و رب را مدام هم بزنید تا سرخ شود و خامی اش گرفته شود . سپس ۴ لیوان اب جوش را به  این مواد اضافه کرده و شعله  ان را کم کنید .

۲۰ دقیقه بعد پوست گوجه فرنگی را بکنید  و انرا رنده کرده وبا  هویج نگینی شده به قابلمه سوپ بیافزایید . ربع ساعت   پس از افزودن گوجه فرنگی باید  سیب زمینی را اضافه کرد .

سیب زمینی را یا نگینی هرد کنید یا رنده درشت بزنید و سپس ان را با اب سرد خوب بشویید تا نشاسته اس گرفته شود  و بعد در سوپ بریزید .

مقاله پیشنهادی:بهترین مارک بلوور

نمک ، فلفل سیاه را نیز به ان اضافه کرده  و در ۲۰ دقیقه  آخر پخت رشته ورمیشل را به ان بیافزایید و صبر‌کنید تا سوپ جا بیفتد .

روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم

وزن
1.350 گرم
شماره پروانه بهداشت
22/13209
حجم
1.5
نوع ویتامین و مواد معدنی
ویتامین E , ویتامین D
نوع بسته‌بندی
بطری
حالت روغن
مایع
موارد استفاده
سالاد و پخت و پز
نوع روغن
آفتابگردان
شناسه کالا
2220059561813
سایر توضیحات
- غنی‌شده با ویتامین دی و ای
- حاوی امگا 6 و 9
- هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
- 126 کیلوکالری انرژی
- 14 گرم چربی
- 0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس

طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ

برای درست کردن سوپ ورمیشل بدون گوشت مرغ همه مواد و مراحل بالا را انجام دهید فقط گوشت مرغ را از رسپی حذف کرده و اگر دوست دارید قارچ خرد شده را به جای ان در سوپ بریزید .

مقاله پیشنهادی:بهترین شیر پاک کن

جلوگیری از سفت شدن سوپ ورمیشل

سوپ ورمیشل به خاطر  رشته ورمیشل  لعاب فراوانی دارد  که سبب سفت شدن ان میشود . با رعایت موارد زیر از سفت شدن سوپ جلوگیری کنید :

اولین مورد  این است که زیاده از حد رشته به سوپ اضافه نکنید .

مورد  دیگر اینکه باید رشته را را در  ۲۰ دقیقه پایانی پخت به  ان اضافه کنید .  زیرا  اگر رشته زباد با سوپ بپزد باعث سفت شدن ان میشود . مورد اخر این است که این  سوپ باید داغ میل شود و اگر سرد شود به مرور سفت میشود.

ورمیشل رشد مقدار 500 گرم

وزن
500 گرم
شماره پروانه بهداشت
36/11096
شکل ماده غذایی
رشته‌ای
سایر توضیحات
تهیه شده از آرد سمولینا
ترکیبات: آرد، آب، بتاکاروتن
ارزش غذایی در هر 100 گرم:
انرژی: 350 کیلوکالری
چربی کل: 1.4 گرم
اسید چرب اشباع: 0 گرم
اسید چرب ترانس: 0 گرم
پروتئین: 10 گرم
کربوهیدرات کل: 74.1 گرم
قند: 1.25 گرم
سدیم: 0.325 میلی گرم

سوپ سبزیجات :

یکی دیگر از سوپ های خوشمزه و پر خاصیت سوپ سبزیجات است و برای ایام بیماری و همینطور افرادی   که در حال کاهش وزن هستند بسیار مفید است .

مواد لازم سوپ سبزیجات

پیاز ریز خرد شده:1 پیمانه

هویج ریز خرد شده:1 عدد

ساقه کرفس ریز خرد شده :1 عدد

کرفس سبزی من – 500 گرم

وزن بسته‌بندی
0.5 گرم
ابعاد بسته‌بندی
1x20x10 سانتی‌متر
نوع بسته‌بندی
ظرف پلاستیکی
روش نگهداری
دمای محیط
کیفیت میوه و صیفی
دستچین
نوع صیفی و سبزیجات
کرفس

سیر ریز خرد شده :1 حبه

سیر سبدینو 500گرم

وزن بسته‌بندی
0.5 گرم
ابعاد بسته‌بندی
21x16x2 سانتی‌متر
نوع بسته‌بندی
ظرف پلاستیکی
نوع صیفی و سبزیجات
سیر

کلم بروکلی ریز خردشده :6 پیمانه

کلم بروکلی Fresh مقدار 1 عدد

وزن
0.15 گرم
ابعاد بسته‌بندی
10 × 10 × 18 سانتی‌متر
سایر توضیحات
کلم بروکلی درجه یک بدون بسته‌بندی

آب مرغ بدون نمک :2 پیمانه

شیر کم چرب:2 پیمانه

شیر کم چرب میهن – 1 لیتر

طعم
ساده
شماره پروانه بهداشت
22/10035
ماندگاری
شش ماه
نوع بسته‌بندی
پاکتی
موارد استفاده
خانواده
میزان چربی
کم‌چرب
نوع شیر
گاوی
ماندگاری پس از باز شدن
پنج روز

فلفل سیاه :به میزان دلخواه

 

طرز تهیه سوپ سبزیجات

قابلمه ای متناسب برداشته و درون  آن کرفس ،پیاز، هویج و آب مرغ  ریخته   شعله متوسط بگذارید تا به جوش بیاید

پس  از جوش آمدن مواد سوپ ، بروکلی را به سایر مواد در حال پخت افزوده  و  ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا بپزند و نرم شوند.

سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مواد سوپ سرد شود و بعد ان ها را در مخلوط من گذاشته تا کاملا میکس شوند و مواد یکدست بشود .

هنگامی  مواد سوپ حالت پوره ای و کشدار شد   شیر  باید به ان ها افزود و انرا هم بزنید تا مواد یکنواخت شود

حالا سوپ را دوباره در قابلمه گذاشته تا گرم شود و سپس ان را میل کنید .

نکات

سوپ سبزیجات نیز جزو انواع سوپ است . می توان به جای شیر به ان اب گوشت یا آب جوش افزود .

این سوپ فورا اماده میشود و زمان پخت ان  تقریبا  1 ساعت است  .

سوپ سبزیجات را هم به عنوان پیش غذا و عم میانوعده می توان سرو کرد .

همینطور  در ایام مبارک  ماه رمضان به عنوان افطار – نیز می توان این سوپ را سرو کرد .

مواد لازم  در این رسپی برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

سوپ شیر:

سوپ شیر یکی دیگر از سوپ های مغذی و و مجلسی است که برای پیش غذا برای مجالس بسیار مناسب است . این سوپ ظاهری متفاوت از سایر سوپ ها دارد و کالری و چربی بالایی دارد اگر کلسترول بالا یا اضافه وزن دارید در مصرف ان احتیاط کنید .

مواد لازم سوپ شیر

سینه مرغ ۱ عدد

جو پرک ۱۰۰ گرم

جو پرک خشکپاک مقدار 900 گرم

وزن
900 گرم
ابعاد بسته‌بندی
28 × 8 × 16.5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
21/13712

هویج متوسط ۱ عدد

قارچ ۲۵۰ گرم

قارچ دکمه‌ ای کامل ملارد – 400 گرم

وزن
0.400 گرم
ابعاد بسته‌بندی
8 × 14 × 17 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
079101211401913
نوع بسته‌بندی
ظرف پلاستیکی
روش نگهداری
یخچال
سایر توضیحات
دمای مناسب برای نگهداری: 4-2 درجه سانتی گراد

شیر ۵۰۰ سی سی ( نیم لیتر )

آبلیمو ۱ قاشق سوپخوری

پیاز متوسط ۲ عدد

روغن مایع به اندازه کافی

جعفری خرد شده ۱ قاشق غذاخوری

نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی

طرز تهیه سوپ شیر

اول  سینه مرغ را خوب بشویید و با ۴ لیوان آب و مقداری نمک و ۱ عدد پیاز ۴ قاچ شده  درون قابلمه بگذارید .شعله ان را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید ، پس از به جوش آمدن آب ،  شعله  را کم کنید تا مرغ ارام ارام  بپزد. پس از پخت  مرغ پخت انرا از قابلمه بیرون بیاورید تا در دمای محیط  سرد  شود ، پس از ان ،  به شکل  ریش ریش ریز  کنید.

حالا در ظرف دیگر پیاز را نگینی خرد کرده و روی ان کمی روغن مایع بریزید ، تفت  بدهید تا پیازها سبک و شفاف شوند و کمی زرد چوبه نیز به پیازها اضافه کرده چ انرا تا وقتی پیاز و زردچوبه  به خرد هم بروند ، هم بزنید .

نکته : اگر سوپ سفید دوست دارید زردچوبه را خیلی کم بریزید یا اصلا استفاده نکنید .

سپس هویج را به شکل نگینی ریز  کنید. پس از ریز کردن هویج آنرا با  جو پرک درون  قابلمه پیاز بریزید .  سپس آب مرغ کنار گذاشته شده راصاف کنید و روی این مواد بریزید . سپس شعله  زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک لعاب بیندازد ، جو پرک حدود دو ساعت باید روی شعله  باشد  تا لعاب بیندازد. برای  اینکه جو پرک نچسبد و ته نگیرد بابد ان را چند دقیقه یکبار هم بزنید .  پس از اینکه جو پرک لعاب داد  مرغ ریش ریش را به همراه شیر به مواد روی گاز بیافزایید  و ۳۰ دقیقه شیر باید همراه این مواد بپزد تا مواد به خورد هم بروند و یکدست شوند .

نمک دریایی ید دار دانه ریز دلفین – 900 گرم

وزن
900 گرم
ابعاد بسته‌بندی
18×15×5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
23/12208
ارگانیک
بله

حالا قارچ ها را ورقه ای و نازک برش دهید و انها را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید و اجازه دهید اب بیندازد و بخار شود . کمی اب لیمو نیز برای اینکه رنگ قارچ تیره نشود به ان اضافه کنید .

قارچ ها را پس از نرم شدن به سوپ اضافه کرده ، نمک ، فلفل را نیز به اندازه دلخواه به سوپ بیافزایید . اگر سوپ غلیظ  دوست ندارید همینکه چند تا جوش زد از روی حرارت بردارید .

سوپ جو اگر زیاد روی حرارت باشد سفت میشود . سوپ را تا از روی خرارت برداشتید در ظرف سرو بکشید و روی ان جعفری تازه ریز شده بریزید  و به صورت داغ میل کنید . در صورت تمایل کمی خامه هم در این مرحله به ان اضافه کنید .

نکات پخت سوپ شیر

اضافه کردن خامه

خامه رامک مقدار 200 گرم

وزن
200 گرم
ابعاد بسته‌بندی
4.5 × 3.7 × 12 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
36/10131
طعم
ساده

اگر مایل به اضافه کردن خامه در سوپ هستید ، باید انرا زمانی که سوپ از روی گاز برداشته میشود به اندازه دو قاشق غذاخوری به سوپ افزود و انرا خوب هم بزنید تا یکدست شود . خامه سوپ را چرب تر و پر کالری تر ولی  بسیار خوش طعم می کند .

بریدن شیر در سوپ

یکی از مشکلاتی در حین پخت سوپ شیر ممکن است با ان روبرو شوید رگه رگه شدن یا در اصطلاح بریده شدن شیر است که در ظاهر ان ایراد ایجاد می کند . دلیل بریده شدن شیر این است که شیر سرد اضافه کرده اید که اشتباه است و شیر حتما باید ولرم باشد یا اینکه سوپ دارای اب لیمو است که منجر به  بریدگی شیر میشود .

در حین پخت شیر نباید به ان ابلیمو افزود ، زیرا باعث میشود شیر ببرد و اگر دوست دارید سوپ را با اب لیمو میل کنید . زمان سرو و میل کردن به ان اب لیمو اضافه کنید .

خامه کاله – 1 لیتر

ابعاد بسته‌بندی
8 × 6 × 5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
49/14474
سایر توضیحات
ارزش غذایی در هر 130 گرم :
انرژی : 52 کیلوکالری
قند : 4.64 گرم
چربی : 0.39 گرم
نمک : 1.3 گرم
اسیدهای چرب ترانس : 0 گرم

سفت شدن سوپ شیر

سوپ اگر زیادی روی شعله بپزد و بماند سفت و غلیظ میشود . اولا اجازه ندهید سوپ خیلی بپزد و غلیظ شود وقتی کمی رقیق است از روی  گاز بردارید، با سرد شدن نیز کمی سفت میشود . دوما اگر شیر سفت شد ، کمی شیر را داغ کنید و درون سوپ بریزید . هنگامی که دوباره شیر اضافه کردید . انرا با قاشق خوب هم بزنید تا با بقیه مواد خوب مخلوط شود . از سوپ بچشید تا اگر کم نمک یا فلفل است دوباره به ان بیافزایید .

 

فوت و فن های تهیه سوپ شیر

ترجیحا  سوپ شیر را با  فلفل سفید درست  کنید تا سوپ رنگش را حفظ کند .

مرغ را می توان  استفاده نکرد و فقط از عصاره ان در سوپ استفاده کرد .

آب قارچ ها نیازی نیست  تبخیر شود و فقط نرم شوند و تفت بخورند کافی است.

اگر دوست دارید  غلظت و لعاب  سوپ بیشتر شود ، یک  یک سیب زمینی رنده شده یا ۲ ق غذا آرد را در آب یا شیر حل کنید و به سوپ  اضافه کنید.

درب  قابلمه در حین پخت  پخت باید نیمه باز باشد.

برای نتیجه بهتر ترجیحا  از شیر پرچرب استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن