خوراکی ‌ها

چگونه شربت آلبالو درست کنیم؟

چگونه شربت آلبالو درست کنیم؟شربت ها برای روزهای گرم بهاری و تابستانی بسیار مناسب هستند یکی از مناسب ترین و خوشمزه ترین شربت ها شربت آلبالو است. شربت آلبالو در انواع هسته دار و بدون هسته با تزیینات دلخواه سرو میشود.

شربت آلبالو شادلی حجم 600 میلی لیتر

حجم
600
وزن بسته‌بندی
1.250 گرم
ابعاد بسته‌بندی
29.5 × 4.5 × 8 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
12/12327
نوع بسته‌بندی
خانواده
نوع شربت
آلبالو

یکی خوشمزه ترین و خوشرنگ ترین شربت های تابستانی شربت آلبالو .شربت آلبالو با رنگ زیبا و طعم خوبی که دارد می‌تواند در در مجالس نیز سرو شود . این شربت برای رفع تشنگی در روزهای گرم و طولانی تابستان بسیار مناسب است.

این شربت  را با میوه تازه آلبالو که در اواخر بهار به بازار می آید ،  و شکر درست می کنند و تهیه آن در خانه بسیار آسان است .  می توانید با درست کردن شربت آلبالو خانگی هم شیرینی آن را باب ذائقه خود تنظیم کنید و همچنیکه از یک محصول ارگانیک و بدون ماده افزودنی و نگهدارنده بهره ببرید.  شربت آلبالو را حتی  به صورت ترش و  بدون شکر  می توان در خانه درست کرد .

آلبالو از میوه های خوشمزه  و ترش مزه  تابستانی است .  که با فرا رسیدن فصل برداشت آن انواع ترشی ، مربا ، میک ، دسر ،  غذا و شربت را با آن درست می کنند‌ .  آلبالو از لحاظ ظاهری  میوه گیلاس  است ولی طعم ان ان تر  است دارد و اندازه آن کوچکتر است.

مزیت این میوه برای کسانی که بیماری دیابت دارند این است که قند درون آلبالو از جنس سلولز است و برای آنها ضرری ندارد.

در این مقالع قصد داریم طرز تهیه شربت آلبالو خانگی را به دو روش متفاوت برای شما شرح دهیم  .

در روش اول شربت را با البالو تازه درست می کنند و در شیوه دوم از اب آلبالو درست میشود .‌

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی با استفاده از آلبالو تازه

مواد لازم برای تهیه دو شیشه شربت

یک کیلوگرم آلبالوی بدون هسته

آلبالو با هسته منجمد نوبر سبز – 400 گرم

وزن بسته‌بندی
400 گرم
ابعاد بسته‌بندی
5 × 18 × 20 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/10365
ماندگاری
12 ماه
سایر توضیحات
تهیه شده به روش انجماد سریع نگهداری در دمای 18- درجه سانتی گراد

۱٫۵ تا ۲ کیلوگرم شکر

شکر سفید دولیتل – 5 کیلوگرم

وزن بسته‌بندی
5 گرم
ابعاد بسته‌بندی
30x20x6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/19169
نوع شکر
سفید
نوع بسته‌بندی
فله

یک پیمانه آب

طرز تهیه و دستور پخت

طرز تهیه شربت آلبالو

 

طرز تهیه :

آماده‌سازی آلبالو: آلبالوها را تمیز  شستشو کنید ، ساقه و برگ  آن‌ها را بکنید  و با کمک   یک نی یا هسته‌گیر، هسته‌های ان را خارج کنید .

هسته گیر آلبالو کد SAT562

ابعاد
18x11x13 سانتی‌متر
وزن
355 گرم
جنس دسته
پلاستیک
جنس بدنه
پلاستیک
کشور مبدا برند
ایران
سایر توضیحات
- مناسب برای هسته‌گیر آلبالو، گیلاس، زیتون و...
- ابعاد بسته‌بندی: 21 × 11.5 × 13.5 سانتی‌متر
- وزن بسته‌بندی: 420 گرم

نی نوشیدنی کد 1846 بسته 50 عددی

ابعاد
27*0.5*0.5 سانتی‌متر
کاربرد
آب , سایر نوشیدنی های سرد و گرم , نوشابه
تعداد
50عدد
ساخته شده از
پلاستیک

سپس  ظرف  دردار متناسب با اندازه آلبالوها بیاورید و در آن یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزید تا مواد تمام شود .  درب  آن را ببندید و برای ۱۲ تا ۴۸ ساعت در یخچال بگذارید.

پس از گذشت این زمان آلبالوها را از یخچال بیرون بیاورید و در این مرحله مشاهده می‌کنید که آلبالوهای شما حسابی آب انداخته اهد . یک لیوان آب جوش روی آلبالو ها بریزید قابلمه را روی حرارت بسیار کم یا شعله پخش کن گذاشته تا شکر درون آلبالو شود و آلبالو ها از کناره های ظرف کم کم قل بزنند .

آلبالو ها را با کمک یک قاشق چوبی از حاشیه قابلمه به وسط بیاورید و ارام هم بزنید   تا شکر کاملاً ذوب شود . هم زدن نباید تند و با فشار باشد .

هسته گیر آلبالو بهتاش کد 002

جنس بدنه
پلاستیک
ابعاد
طول 18، عرض 3.5 و ارتفاع 7.5 سانتی‌متر
وزن
85 گرم
سایر توضیحات
- مناسب برای هسته‌گیر آلبالو، گیلاس، زیتون و...
- ابعاد بسته‌بندی: 19.2 × 4 × 8 سانتی‌متر
- وزن بسته‌بندی: 105 گرم

حالا شربت شروع به کف کردن می کند و بالا می .  کف  صورتی رنگ روی شربت را با یک قاشق از روی شربت بردارید . اگر کف داخل شربت بماند باعث کدر شدن آن می‌شود پس برای شفافیت و خوش رنگی روی آن  کف را حتما بردارید .

پس از  حدود ۲۰ دقیقه زمان پخت آلبالو ها با یک زیر سوراخ دار آلبالوها را جدا کنید و در یک صافی بریزید.  کفگیر  را بالای سر ظرف  تکان  بدهید تا شربت از ان جدا  شود.

شربت را ده دقیقه دیگر ،  است تا به غلظت مورد نظر برسد .

هسته گیر آلبالو روسار کد F-01

ابعاد
13x4x6 سانتی‌متر
وزن
40 گرم
جنس دسته
پلاستیک
جنس بدنه
پلاستیک

سپس  شعله را خاموش کنید . شربت را فوراً از یک صافی روز یکپارچه عبور دهید تا تفاله های  آلبالو گرفته شود.‌

فرصت دهید   در دمای محیط  کاملا خنک شود. بعد  آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

برای سرو، مقدار کافی از شربت آلبالو را در لیوان ریخته  و روی  ان  آب و یخ  بریزید .‌

 

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی با استفاده از آب آلبالو

مواد لازم

۴ لیوان آب آلبالو

آب آلبالو خالص 125 – 1000 میلی لیتر

حجم
1000
وزن بسته‌بندی
1070 گرم
ابعاد بسته‌بندی
8x8x28 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
20/10408
روش مصرف
-آماده مصرف
-قبل از مصرف تکان دهید
-پس از باز کردن ضمن نگهداری در یخچال از نگهداری طولانی پرهیز شود.
نوع بسته‌بندی
خانواده
نوع آبمیوه
آلبالو
سایر توضیحات
ترکیبات: آب آلبالو تازه
هر 100 میلی لیتر آب آلبالو بدون شکر افزوده دارای
-انرژی59.56 کیلو کالری
-قند 7.7 گرم
-فاقد چربی
-فاقد نمک
-فاقد اسید چرب ترانس

دو کیلو شکر

شکر سفید فرهاد – 900 گرم

وزن
0.9 گرم
وزن بسته‌بندی
0.9 گرم
ابعاد بسته‌بندی
20x15x6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
42/10610
نوع شکر
سفید
نوع بسته‌بندی
فله

یک قاشق چای‌خوری وانیل

وانیل گلها – 3 گرم

وزن
3 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14x1x7 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
22/13849

طرز تهیه و دستور پخت

طرز تهیه :

۴ پیمانه یا حدود یک لیتر آب آلبالو را با دو کیلو  شکر در یک ظرف درب دار ترکیب کنید و انها را چندین ساعت در یخچال بگذارید تا شکر به خورد اب آلبالو برود‌.

سپس پس از استراحت کردن آب آلبالو و شکر این ترکیب را روی  شعله زیاد اجاق قرار دهید تا جوش بیاید ،  شعله گاز را  پس از جوش زدن کم کنید و اجازه دهید که حدود ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت قل  بزند تا به غلظت مناسب برسد.

وانیل را در دقایق پایانی روی شربت بریزید و پس از چند جوش، اجاق را خاموش کنید  . منتظر بمانید  تا شربت در دمای محیط  خنک شود.

شکر سفید دولیتل – 900 گرم بسته 2 عددی

وزن
0.9 گرم
وزن بسته‌بندی
0.9 گرم
ابعاد بسته‌بندی
6x15x20 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/19169
نوع شکر
سفید
نوع بسته‌بندی
فله

بعد  از خنک شدن شربت، آن را از  ریز یا پارچه تمیز  رد کنید. دقت کنید  که شربت آلبالوی درست شده باید کاملا ته‌نشین شود.

برای سرو میزان کافی از شربت البالو را با اب سرد مخلوط کنید . در حین سرو داخل هر لیوان چند قطعه یخ بریزید .

نکات مهمی که برای تهیه شربت آلبالو باید بدانید

تهیه شربت آلبالو

آماده کردن و هسته گیری آلبالو

بعد از  شستشن آلبالوها، بعد  از کندن  ساقه و برگ‌ها، البالوها  را برای ۵ دقیقه در آب سرد بگذارید تا بماند  و بعد  آبکشی کنید.

وانیل خالص تیتان – 10 گرم

وزن
10 گرم
ابعاد بسته‌بندی
7x7x1 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/12778

اگر بیرون اوردن  هسته آلبالو برای تان دشوار است،  شربت را با آلبالوهای هسته‌دار نیز می توان درست کرد . ولی این را بدانید که هر یک کیلوگرم آلبالو حدود ۲۰۰ گرم هسته دارد و این اضافه وزن را باید در میزان شکر محاسبه کنید .

برای بیرون اوردن  هسته، با استفاده از یک نی پلاستیکی، جای ساقه آلبالو را بفشرید  تا هسته آلبالو از سر آلبالو بیرون بیاید .  دقت داشته باشید  که هسته نباید از سر آلبالو خارج شود ، زیرا با این کار، سر آلبالو سوراخ می‌شود و آلبالو له میشود.

نکاتی برای خوشرنگ شدن شربت آلبالو

حتما این را مد نظر داشته باشید  به قوام رسیدن شربت نباید بیشتر از سی دقیقه  نباید زمان ببرد زیرا رنگ شربت را کدر می کند .

حرارت  باید متوسط باشد،  اگر کم باشد، شربت شما تیره و کدر رنگ می‌شود و اگر زیاد باشد، آلبالوها می‌سوزند.

هیچ وقت برای بیرون اوردن هسته  آلبالوها و تفاله‌ها از شربت، البالو ها  را با پشت قاشق فشار ندهید یا با دست  تفاله‌ها را چنگ نزنید، زیرا سبب کدر شدن رنگ شربت میشود.

وانیل شاد-25گرم

وزن
25 گرم
ابعاد بسته‌بندی
10x10x5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
85688

برای درست کردن  شربت آلبالو سراغ آلبالو های پیوندی و درشت نروید ، به این دلیل که  این آلبالو ها طعم و رنگ خوبی به شربت  نمی‌دهند و اصلا مناسب شربت و مربا نیستند .

شربت البالو های  اول فصل، رنگ روشن و طعمی ترش دارد  در حالی که شربت   آلبالوهای رسیده آخر فصل،  تیره‌تر و شیرین‌تر است .‌

اگر شربت آلبالو بسیار کدر و تیره  شده، برای شفاف کردن  و گرفتن جرم آن ،  از یک عدد سفیده تخم‌مرغ استفاده کنید . هنگامی  که شربت در می جوشد ،  سفیده را در آن بریزید، اما هم نزنید  . سفیده تخم‌مرغ، جرم شکر را به خود جذب می کند  و تیره می‌شود. سفیده را بعد  از تیره شدن از شربت خارج کنید .

برای اینکه شربت تان خوش رنگ و لعاب شود و کیفیت بالایی داشته باشد ، ان را داخل قابلمه لعابی بپزید .‌

اگر ترازو ندارید در برابر  هر یک پیمانه آلبالوی بدون هسته به  یک و نیم تا دو کاسه سرصاف شکر نیاز دارید .‌  مقدار شکر به ترشی و شیرینی آلبالوهای ربط دارد .

اگر شربت خیلی شیرین باب ذائقه تان نیست ،  هم وزن آلبالوها  شکر بریزید یا ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم بیشتر از وزن آن‌ها در شربت، شکر استفاده کنید .

نگهداری شربت آلبالو

ماندگاری شربت آلبالو در یخچال حدود دو سال است .

بهترین ظرف برای نگهداری شربت  بطری های شیشه ای  است.

بطری شیشه ای کد 004 حجم 3 لیتر

ابعاد
11x11x39 سانتی‌متر
وزن
1805 گرم
جنس
شیشه
سایر توضیحات
- قرابه شیشه ای 3 لیتری
- شیشه رنگی با حالت شفاف
- با درب پلاستیکی آب بندی
- مناسب حمل و نگه داری انواع گلاب و عرقیجات و سرکه و آبلیمو و آبغوره و ...
- دارای ابعاد 39 × 11 × 11 سانتی‎متر

غلظت شربت آلبالو

برای اینکه بفهمید شربت به قوام لازمه رسیده است یا نه ، چند راه وجود دارد

یکی اینکه چند قطره از شربت   ا در دو انگشت خود تیت کنید اگر چسبنده بود و کش می امد ، به غلطت لازم رسیده است .

روش دیگر این است که  شما  دو قاشق از شربت را در یک بشقاب کوچک   بریزید و در فریزر بگذارید  تا خنک شود. بعد  با انگشت، وسط شیره را خالی کنید. اگر جای خالی دیر  پر شد و شربت به خاطر قوامش ،کند م حرکت کرد، پس به غلظت لازم رسیده است .

شربت بعد   از خنک شدن، غلظت اش زیاد  میشود  از صافی خوب رد نمیشود .  پس تا شربت گرم است ان را از صافی رد کنید و تفاله اش  را بگیرید .

بطری شیشه ای کد 3L

ابعاد اثر
10x15x30 سانتی‌متر
وزن
1100 گرم
نوع
بطری
قابلیت شستشو
توسط دست , توسط ماشین ظرف شویی
سایر توضیحات
- بطری شیشه ای 3 لیتری
- شیشه قهوه ایی رنگ با حالت شفاف
- با درب پلاستیکی
- مناسب حمل و نگه داری انواع گلاب و عرقیجات و سرکه و آبلیمو و آبغوره و ...

افزودن طعم‌های جدید به شربت آلبالو

در دقایق اخر پخت شربت می توان مقداری وانیل به ان اضافه کرد تا طعمی بی نظیر به خود بگیرد   . البته اگر شربت با طعم ملس دوست دارید ، وانیل  را به ان اضافه نکنید .

در برخی رسپی ها چند برگ نعنای تازه ، برای رایحه خوش شربت البالو به ان اضافه می کنند . . نعنا را در زمان جوشیدن شربت به ان می افزایند . ترکیب البالو رایحه نعنا بسیار منحصر به فرد است .

نعناع فلفلی گل باز مقدار 50 گرم

وزن
0.005 گرم
وزن بسته‌بندی
0.005 گرم
ابعاد بسته‌بندی
4 × 16 × 21 سانتی‌متر
نوع صیفی و سبزیجات
نعناع

یک چهارم قاشق چایخوری پوست لیمو ترش رنده شده نیز در دقایق پایانی پخت ، رایحه منحصربه‌فردی به شربت آلبالو خواهد داد .

لیمو ترش شیرازی Fresh مقدار 500 گرم

وزن
0.5 گرم
وزن بسته‌بندی
0.5 گرم
ابعاد بسته‌بندی
8 × 9 × 13 سانتی‌متر
کیفیت میوه و صیفی
فله

شکرک زدن شربت آلبالو

شربت آلبالو به دو دلیل شکرک می زن. یک روی حرارت خیلی زیاد پخته شود و دو شکر ان زیاده از حد باشد . اگر میزان  شکر بیش تر از حد مجازاست ، در پایان پخت نوک قاشق چای خوری جوهر لیمو یا یک قاشق غذاخوری آب لیمو به ان اضافه کند تا شربت شکرک نزند .

جوهر لیمو گلها – 150 گرم

وزن
150 گرم
ابعاد بسته‌بندی
12x5x5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
2211227

آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر

حجم
900
ابعاد بسته‌بندی
28.5 × 7.5 × 7.5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/14123
سایر توضیحات
5 سی سی معادل یک قاشق چای خوری:
- انرژی:1.76 کیلوکالری
- چربی:0.005 گرم
- قند: 0.05 گرم
- نمک: 0.003 گرم

اگر شربت شکرک زد ، برای برطرف کردن ان مقداری اب جوش روی ان بریزید و ان را بجوشانید تا شکرها  حل شوند .

شربت اگر به غلظت مناسب نرسد ، کپک خواهد زد و اگر خیلی بجپشد ، شکرک خواهد زد . اگر یک روز بعد از پخت شربت و در یخچال گذاشتن متوجه شدید که به حد کافی غلیظ نیست ، ان را دوباره روی حرارت گذاشته تا جوش بزند و غلیظ شود .‌

 

خواص شربت آلبالو

فواید شربت آلبالو

شربت آلبالو مملو از  انواع ویتامین‌های A ،C ،E و گروه ویتامین‌های B از جمله B۱،B۲،B۶، قند طبیعی، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی، پکتین، آنتی اکسیدان، گوگرد و منگنز می باشد . شربت آلبالو برای کسانی  که طبع گرم و خشک دارند، بسیار خوب  است.

بطری شیشه ای مدل رنگارنگ

ابعاد اثر
10x10x20 سانتی‌متر
وزن
500 گرم
نوع
بطری
قابلیت شستشو
توسط دست

از فواید و خواص این نوشیدنی خوشمزه  از  موارد زیر  می‌توان نام برد :

برطرف کردن تشنگی  و گرمازدگی

ضد تهوع

موثر  در  خرد کردن سنگ‌های کلیه، درمان ورم و التهاب کلیه

درمان ناراحتی‌های کبد و ورم و التهاب معده و روده

درمان ناراحتی‌های مثانه

بهبود کهیر، جوش و اگزما

درمان بی‌خوابی و تنظیم خواب

جلوگیری  از حملات قلبی و عروقی

درمان  درد های ناشی از کشیدگی ماهیچه‌ها پس از ورزش

اشتها آور و مناسب برای کودکان کم اشتها

کاهش غلظت و چربی خون و تصفیه خون

پیشگیری  از پیری زودرس پوست و شفاف کردن رنگ چهره

مضرات شربت آلبالو

نفخ شکم و دل درد: آلبالو  نفاخ است و سبب  نفخ و دلدرد  می‌شود. پس  افرادی که بیماری های  گوارشی دارند، باید در مصرف شربت آلبالو احتیاط کنند . برای برطرف کردن  نفخ آلبالو بعد  از میل نمودن  شربت آلبالو، کمی عرق نعنا بخورید.

اسهال: آلبالو ملین است و ممکن احتمالا در افرادی که سیستم  گوارشی حساسی دارند، به ویژه  کودکان زیر سه سال، سبب  اسهال شود.

شربت آلبالو برای افراد سرد مزاج توصیه نمیشود .‌

کسانی  که مشکل  ورم معده دارند ، ترجیحا     شربت آلبالوی ترش را بیش ازحد مصرف نمی کنند .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن