چگونه شله زرد درست کنیم؟
چگونه شله زرد درست کنیم؟شعله زرد یکی از بهترین دسر های ایرانی است که بسیار خوشمزه است و اغلب در مراسمات مذهبی استفاده میشود. شعله زرد با موادی مانند برنج، گلاب، زعفران، هل و… درست میشود.
کنسرو شله زرد گیلانی – 460 گرم

شله زرد از دسرها یا میان وعده هایی است که بی شک ما را به یاد مراسم مذهبی به خصوص ایام محرم و صفر می اندازد ، همینطور پای ثابت سفره های افطار نیز می باشد . شله زرد نیاز به مواد خاصی ندارد فقط باید این مواد از نوع با کیفیت باشند و اینکه درست با هم طبخ شوند تا خوب پخته شود . از طرف دیگر این غذا ریشه در ایین مذهبی ما دارد . هنوز هم دلیل ان روشن نیست .
شله زرد نیمه آماده کوپا مقدار 100 گرم

دیگر یک عادت شده است در مراسم های مذهبی مختلف ، ببینیم که یک کاسه شله زرد با تزیین دارچین ، خلال بادام ، گل محمدی به ما تعارف میشود .ماده اصلی شله زرد برنج است و همین برنج و مغزیجات روی ان سبب شده که یک دسر یا حتی غذای سنگین شود . اگر در میان وعده سرو شد ،
مقاله پیشنهادی:بهترین مارک قهوه بدون کافئین
برنج نیم دانه هاشمی حاج علی خدمتگزار – ۱۰ کیلوگرم

اشتها شما برای خوردن وعده اصلی بسیار کم میشود ، اگر پس از غذا سرو شود ، بیشتر از ۴,۵ قاشق از ان را نمی توانید میل کنید . این دسر ان قدر خوشمزه است که اگر حسابی گرسنه باشید ، به یک کاسه از ان رضایت نمی دهید .شاید برایتان جالب باشد که خاستگاه این دسر خوشمزه را بدانید، زادگاه شله زرد استان کرمانشاه است و اولین بار نیز در استان کرمانشاه این دسر را هم در مراسم عید و هم در عزادارای های ایینی به عنوان نذری می پختند .
مقاله پیشنهادی:وسایل شن بازی
برنج نیم دانه شمالی سیرانوش – 450 گرم

فوت کوزه گری در پخت شله زرد!
برای طبخ این دسر اغلب برنج نیم دانه مرغوب ایرانی را با شکر ، زعفران ، گلاب ، هل ترکیب می کنند ،شر وقت خود این مواد را به هم اضافه می کنند و حرارت می دهند ، تا در نهایت یک دسر منحصر به فرد ، خوشمزه پدید اید .
مقاله پیشنهادی:بهترین تاپ فیلتر اکواریوم
هل سبز امپراطوری اکبر – 250 گرم

در نظر اول درست کردن شله زرد بسیار اسان است ،اما در هر حال فوت و فن هایی دارد که باید انها. ا در زمان فراهم سازی ان به کار برد . رنگ زرد غذاها و دسرهای سنتی ایرانی همیشه از زعفران می اید که زعفران علاوه بر دادن رنگ زرد خاص ، رایحه خوشی نیز به دسرها و غذاها می دهد .
هل سبز ممتاز به آفرین – 4.608 گرم بسته 20 عددی

اگر زعفران در کنار هل یا گلاب قرار بگیرد و با انها ترکیب شوند یک عطر بی نظیر به دسر می دهند که این عطر تا چند خانه هم می رود و اشتهای همه باز می کند و کسی نیست که بتواند دست رد به این دسر خوش رایحه بزند و پس از اینکه دسر شله زرد پخته شد ، روی ان را با دارچین ، اغلب خلال بادام ، پسته ، گل محمدی تزیین می کنند . البته اجازه می دهند شله زرد کمی از داغ بیفتد ، سپس ان را یا با دست یا با شابلون هایی که طرح های گوناگون دارند ، تزیین میکنند . اکثرا برای شله زرد های مذهبی از شابلون های اسامی ائمه و خداوند استفاده می کنند .
مقاله پیشنهادی:اپیلاتور
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم

دسر شله زرد ، دسر سنتی ایرانی در مراسم های مختلف
همانجور که خودتان به این مسئله آگاهید و در این متن ما بسیار این موضوع را تکرار کرده ایم ، شله زرد یک دسر مذهبی است و کاملا سنتی و ریشه ایرانی دارد . در واقع شما در هیچ کجای دنیا حتی جاهایی که فرهنگ نزدیک به ایرانی دارند ، یک دسر لا این ترکیبات و عطر و طعم پیدا کنید.
مقاله پیشنهادی:بهترین برند سس کچاپ
شکر سفید فرهاد – 900 گرم

شله زرد علاوه بر طعم لذیذ و رایحه خوشی که دارد ، خاصیت های زیادی نیز دارد و اگر از افرادی هستید که از دیابت و اضافه وزن رنج نمی برید ، این دسر پر خاصیت را هفته ای یکباربه شما توصیه می کنیم .شله زرد حاوی گروه های مختلف و فراوان ویتامین های A, C, D و دارای میزان زیادی از ویتامین های گروه B مثل ؛ B1, B2, B6 است .
مقاله پیشنهادی:شیر خشک برای سگ بالغ
خلال بادام زمینی نوشکام – 140 گرم

به غیراز ویتامین ها دسر شله زرد مملو از آنتی اکسیدان ها، فسفر، سلنیوم، فیبر، پروتئین، آهن، کربوهیدرات ها، سلنیوم، کلسیم و پتاسیم و منیزیم می باشد .شله زرد تسکین دهنده دردهای روماتیسمی، دردهای قلب و ناراحتی های معده است و در برطرف کردن این دردها بسیار موثر است .
خلال بادام اکبر راستگو – 200 گرم

شله زرد برای رفع مشکلات گوارشی و معده مثل نفخ معده، اسهال، سو هاضمه، حالت تهوع و یا حتی اسید معده نیز مناسب است . شله زرد برای بیماری های پوستی و مو نیز مفید و موثر است.
فلسفه ی شله زرد و نذری!
گلاب مرصاد – 1 لیتر

از دیر باز تا به حال سنت رسمی دادن در میان ما ایرانیان رایج بوده است و غذاها و دسرها و حتی نوشیدنی های خاصی فقط به عنوان نذری اماده و پخش میشوند . دلیل ان و پیشینه این نذری ها نیز مشخص نیست. فقط می توان گفت که رسم است مه ایرانی ها آش رشته ،شله زرد ،قورمه سبزی ، قیمه ، عدس پلو ،چلو کباب ،جوجه کباب ، حلیم ، حلوا ، شربت زعفران را در ایام مذهبی به عنوان نذری پخش می کنند .
گلاب ربیع – 0.8 لیتر

می توان گفت نذری و شله زرد با هم پیوند خورده اند و با هم یکی شده اند . در گذشته کسانی که توان مالی بیشتری داشتند ، برای احترام به بزرگان و لیمه دینی ، یک غذا را می پختند و از تمام افراد اطراف شان اعم از غنی یا فقیر با این غذا پذیرایی می کردند.
پودر دارچین ضامن – 100 گرم

پای ثابت نذری ها نیز از گذشته تا به حال شله زرد بوده است . شاید یکی از علت های برگزیدن شله زرد در میان اینهمه دسر و غذا ، این است که پخت ان نیاز به زمان زیادی ندارد ، زود اماده میشود ، مواد اولیه ان محدود است و طعم ان را نیز همه می پسندند .
کره حیوانی پاستوریزه میهن 50 گرم

اگر از ان دسته از ادمهایی هستید که برای خوردن شله زرد فقط منتظر مذهبی میشوید ، سخت در اشتباهی اید ، این دسر را فقط با رعایت چند نکته می توانید در اندازه محدود درست کنید و حتی در مهمانی ها نیز ان را سرو کنید .
کره گیاهی مهگل – 100 گرم

مصرف شله زرد همینطور می تواند به بهبودی دردهای مفصلی و استخوانی شما کمک کند و به خاطر مواد مغذی اش بنیه شما را قوی می کند .
زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم

همینطور این دسر لذیذ برای کودکان سن رشد بسیار مفید است، کودکان طعم ان را بسیار می پسندند ، با میل فراوان ان را می خورند و برای رشد و تقویت انها نیز موثر است .
زعفران درجه یک تلقی مصطفوی مقدار 4.608 گرم

حالا به سراغ نحوه پختن این دسر خوشمزه سنتی ایرانی برویم .
طرز تهیه شله زرد
نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی میگوید شله زرد را باید با برنج ایرانی اعلا درست کرد. به نقل وی، برای آنکه رنگ زعفران به جسم برنج برود میتوان برنج را یک روز پیش از پخت، همراه با زعفران خیساند.
پودر دارچین کرالیچین – 150 گرم

پیش از اینکه سراغ طرز تهیه این دسر برویم اول یک نکته کلیدی را برایتان بیان می کنیم و ان اینکه شله زرد را حتما با برنج مرغوب ایرانی درست کنید ، دیگری این است برای این که زعفران خوب به خورد برنج برود ، یک روز پیش از پخت ، برنج را با زعفران بخیسانید .
غنچه گل محمدی سرمد – 100 گرم

مواد لازم برای تهیه شلهزرد
برنج ۲ پیمانه
روغن ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۴ پیمانه
زعفران ۱ مثقال
غنچه گل محمدی گلستان – 40 گرم

کره گیاهی ۵۰ گرم
گلاب ۱ پیمانه
خلال بادام به مقدار لازم
طرز تهیه
نخست برنجها را مطابق معمول بشویید وبرنج را از شب قبل در کمی آب بخیسانید .پس از ان قابلمهای متناسب را تا نیمه اب بریزید و روی شعله نسبتاً زیاد بگذارید. سپس صبر کنید تا جوش بزند .هنگامی که آب برنج جوش زد ، برنج ها را به اب در حال جوش اضافه کنید و درب قابلمه را به نیمه باز روی ان بگذارید . حواس تان باشد که اصلا برنج را هم نزنید .
هنگامی که برنج ها در اصطلاح شکفته شدند و آب را به خود گرفتند ، شعله گاز را کم کنید و حالا برنج را هم بزنید .حالا باید بگذارید انقدر برنج بپزد که شفته شود . بعد شکر را روی برنج بریزید و این ترکیب را هم بزنید . اگر دیدی که برنج دارد سفت میشود ، اصلا به فکر اضافه کردن اب نباشید ، زیرا با اضافه کردن شکر، برنج دوباره شل و ابکی میشود.
حدود ۱۵ دقیقه بی وقفه ان را هم بزنید . سپس زعفران ساییده شده را با آب جوش دم کنید.خلال بادام را با یک پیمانه گلاب مخلوط کرده و اجازه دهید با گلاب خیسانده شود و نرم شود .پس از اینکه زعفران دم کشید و شکر نیز کامل در برنج حل شد ، زعفران را به برنج افزوده و بعد مخلوط خلال بادام و گلاب را نیز به ان اضافه کنید .
حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه شله زرد را ارام ارام هم بزنید. بعد کره را درون شله زرد بریزید هم بزنید. اگر می خواهید رنگ ان شفافتر شود ، کمی روغن مایع روی ان بریزید .پس از اضافه کردن کره اجازه دهید ده دقیقه شله زرد روی حرارت کم بپزد . سپس شعله را خاموش کنید ، درب قابلمه را روی ان بگذارید تا جا بیفتد و دم بکشد .
مرحله دهم
بعد از دم کشیدن شله زرد، آن را در ظرف مناسب سرو کنید و با دارچین، خلال پسته و خلال بادام ، گل محمدی ، تزئین کنید.
نکات کلیدی در تهیه شله زرد
برای جلوگیری از اب انداختن شله زرد فرصت دهید کامل جا بیفتد و دم بکشد .میزان زعفران باید به قدری باشد که شله زرد نارنجی شود نه زرد کمرنگ .در حین پخت اصلا به برنج اب اضافه نکنید زیرا سبب آب انداختن شله زرد میشود.مواد ذکر شده در این دستور برای ۸ نفر مناسب است .
پودر هل سیاه رنگ است و روی رنگ شله زرد تاثیر می گذارد و ان را کدر می کند . اگر تمایل به مصرف پودر هل دارید ان را مستقیم به شله زرد اضافه نکنید و مثل موارد زیر عمل کنید :
پودر هل را درون یک دستمال تمیز ریخته و گره بزنید ، سپس دستمال را در یک لیوان ریخته و روی ان اب جوش بریزید . دو ساعت آن را به حال خود بگذارید
سپس پس از طی این زمان ، دستمال را در اورده و فشار دهید و اجازه دهید که پودرها ته نشین شوند . زمان افزودن هل ، اب روی هل های ته نشین شده را درون شله زرد بیافزایید .میزان مورد نیاز هل با پوست را برداشته و پوست ان را چاک بزنید و درون یک ظرف قرار دهید و روی ان اب جوش ریخته و روی ظرف یک درب بگذارید .
سپس ظرف را به شیوه بن ماری روی حرارت گذاشته ، برای ۳۰ دقیقه باید روی حرارت باشد تا عصاره اش بیرون بیاید . زمان افزودن هل فقط این عصاره را به شله زرد باید افزود . نکته اخر راجع به پیمانه شله زرد است و ان این است که باید پیمانه برنج ، شکر ، اب یکی باشد . میزان کافی مواد در کیفیت ان بسیار تاثیر دارد .