چگونه شوری غذا و برنج را بگیریم؟
چگونه شوری غذا و برنج را بگیریم؟ در آشپزی روزانه گاهی ممکن است که غذا شور شود اما میتوان این شوری را با استفاده از موادی همچون قند یا سیب زمینی از بین برد. در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چگونه این کار را انجام دهید.
سیب زمینی Fresh مقدار 1 کیلوگرم
برای همه ما پیش امده که غذای مان پر نمک و شور شده است ، به دنبال راهی برطرف کردن شوری غذا هستیم . اما کدام روش ها واقعا برای گرفتن شوری غذا موثر است .
مقاله پیشنهادی: کاور چمدان
چگونه شوری غذا را بگیریم؟ روش های موثر برای از بین بردن شوری غذا
سیب زمینی بلوط – 2 کیلوگرم
گاهی پیش کی اید که نمک زیادی به غذا بزنید یا اینکه نمک مارک جدیدی خریده اید که شوری ان لیشتر است و اگر به میزان دفعه قبل داخل ان نمک بریزید غذایتان شور میشود . اگر برای خودتان غذای شور پخته اید شاید از زیادی نمک تن چشم پوشی کنید و با هر ترفندی مثل خوردن با ماست یا سالاد بی نمک ان را بخورید
مقاله پیشنهادی: دوغاب برای کف دستشویی
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم
ولی اگر میزبان باشید و برای یک مهمانی غذای شور پخته اید و وقتتان کم است این یک مسئله مهم است . نمی توان از ان گذشت . حتما با شور شدن غذا دست و پایتان را گم می کنید و دستپاچه و هراسان میشوید ، چون غذایتان خوب جا افتاده ، ظاهر خوبی دارد ، اما متاسفانه انقدر شور است که نمی توان ان را جلوی مهمان گذاشت و یا طعم نمک انقدر غالب است که انگار یک گوله نمک می خورید .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک اتو مسافرتی
شکر سفید ندند – 450 گرم
اما نگران نباشید برای این مشکل هم راه حلی وجود دارد . ما در این مطلب روش هایی را برای شما بیان می کنیم که غذای شورتان خوش نمک شود و از خوردن ان لذت ببرید .
مقاله پیشنهادی: خرید توپ یونولیتی
روش های کم کردن شوری غذا
گوجه فرنگی Fresh مقدار 1 کیلوگرم
- دور ریختن آب شور غذا
با توجه به نوع غذا ، شیوه های مختلفی برای رفع شوری ان وجود دارد . اگر غذایتان مثل آش ، سوپ ، خورش ، ابگوشت و… پختن اید و شور شده است .کمی اب و شیر مخلوط کنید و درون ان بریزید و با این کار از شوری غذایتان کم میشود البته نباید در حدی باشد که مجبور به زیاد کردن شعله و بخار شدن اب اضافی شوید .
مقاله پیشنهادی: توستر نان پارس خزر
شیر پر چرب پگاه – 946 میلی لیتر
- افزودن اسید یا شکر
اضافه کردن یک ماده جدید مغایر با مواد درون غذا جرات زیادی می خواهد وای اگر مجبور باشید نترسید ، مطمین باشید شکر و اسید شوری غذا را خواهند گرفت .شکر برای غذاهایی مانند خورش قیمه ، مرغ ، فسنجان ، الو ، گزینه بسیار خوبی برای برطرف کردن شوری است .
مقاله پیشنهادی: صندلی نیلپر قیمت
شیر کم چرب پگاه – 946 میلی لیتر
اب میوه ، سرکه ، مرکبات ، خوراکی های تزش و گوجه فرنگی را بدون اینکه تنافض زیادی با غذا داشته باشد می توان برای رفع شوری به انواع غذاها اضافه کرد و بدون اینکه طعم غذا را عوض کنند و گاهی ممکن است غذای شما را خوش طعم تر کند.
سرکه قرمز سرکه قزوین – 3 لیتر
به غیر از شکر ساده ، از شیر غلیظ شده یا عسل هم می توان استفاده کرد بهتر است ان را اسید مثل سرکه اضافه کنید و سپس درون غذا بریزید.پس برای رفع شوری یک قاشق چایخوری شکر را با یک قاشق چایخوری سرکه مخلوط کنید و ان را درون غذای شور بریزید . این مخلوط را در حجم کم درست کنید و به غذا مرحله مرحله اضافه کنید پس از هر بار اضافه کردن ، غذا را بچشید تا جایی که شوری اش برطرف شود این کار را تکرار کنید . حواستان باشد مزه غذا عوض نشود.
سرکه سفید وردا مقدار 3500 گرم
- حجم غذا را افزایش دهید
یکی از راه های راحت و بی دردسر در صورت وقت داشتن ، افزودن حجم غذاست .مثال داخل سس شور شده ، مزه بی نمک بیافزایید ، به قرمه سبزی، سبزی اضافه کنید ، برای استانبولی و ماکارونی مایه بیشتر و برنج و اسپاگتی بیشتر اضافه کنید و شوری غذا را بدون اینکه نگران تغییر طعم اش باشید برطرف کنید . درون غذاهای ابکی مثل سوپ علاوه بر روش های بالا ، گل کلم ، هویج یا سیب زمینی ریز شدن می توان اضافه کرد و طعم غذا بدون اینکه تغییر کند ، متعادل میشود.
- افزایش نشاسته غذا
افزودن نشاسته یک راه موثر برای برطرف کردن شوری غذاست ، مواد غذایی مثل برنج ، پاستا ، سیب زمینی سرشار از نشاسته هستند و اگر داخل غذایتان این مواد را اضافه کنید قطعا شوری اش برطرف میشود .
هویج Fresh مقدار 1 کیلوگرم
- مواد غذایی و سبزیجات شور شده را بشویید
اگر سبزیجات و مواد غذایی نیم پزتان شور شده است ، بهترین کار این است ان ها را در یک ابکش خالی کنید و اب سرد روی انها بگیرید تا نمک شان بیرون برود . البته این عمل روی بافت سبزیجات بخار پز، پخته و سرخ شده تاثیر بدی می گذارد . ولی هر چه باشد از غذای شور و پر نمک بهتر است .
هویج سبدینو 1 کیلوگرم
- افزایش دمای غذا
شعله و گرمای زیاد غذا در طعم نهایی ان تاثیر زیادی دارد . غذای سرد در مقایسه با غذای گرم طعم نمک را بیشتر نشان می دهد . پس اگر غذایتان شور است ان را روی شعله بالا داغ کنید، همانطور گرما گرم سرو کنید تا شوری اش کمتر مشخص باشد .
خامه رامک مقدار 200 گرم
- رفع شوری غذا با خامه
اگر غذای شما از نوع سبزیجات است و شور شده است انها را از ظرف در حال پخت فورا بیرون بیاورید و در ظرفی خامه و اب جوش را مخلوط کنید و روی سبزیجات بریزید و شوری ان را تا حد زیادی می گیرد . اگر اهل کالری شماری و غذای رژیمی نیستید زمان سرو نیز می توانید ان را با خامه میل کنید . خامه سبب نادیده گرفتن شوری غذا میشود .
خامه تازه چوپان مقدار 100 گرم
- افزودن دورچین غذا
غذاهایی مثل خوراک های گوشت ، ماهی ، مرغ نمی توان برای رفع شوری شان کتر زیادی انجام داد . بهتر است که همرا ان سبزیجاتی به عنوان دورچین سرو کنید و این سبزیجات همراه غذای اصلی سرو کنید و شوری خوراک اصلی کمتر حس میشود . می توانید دور بشقاب گوشت ، گل کلم ، لوبیا ، گوجه ، کاهو ، کلم بروکلی و … به صورت خام یا تفت داده شده یا بخار پز بچینید .
خامه صبحانه میهن مقدار 200 گرم
رفع شوری غذا با ترشی
- سرو غذا به همراه ترشی
اگر با انجام راهکارهای بالا همچنان غذایتان شور است و وقت انجام انها را ندارید ، غذا را با ترشی میل کنید . ترشی به نوعی مزه شوری غذا را خنثی می کند . ترشی طعم غالب است و سبب میشود که مزه غذای اصلی زیاد توی دهن احساس نشود . البته با افراد خانواده و مهمان های صمیمی تان می توانید پیشنهاد خوردن غذای شور با ترشی را بدهید نه یک مهمانی رسمی !
ماست پر چرب سبو هراز – 1800 گرم
پیشگیری از شوری غذا
در پایان بحث می توانیم توصیه کنیم که حین نمک ریختن میزان مورد نظر را یکهو به غذا اضافه نکنید و کم کم ان را درون غذا بریزید و هر بار از غذا بچشید تا متوجه شوید که به چقدر نمک دیگر نیاز دارد . اگر غذا بی نمک باشد بهتر از شور است برای غذای بی نمک حتی وقت سرو هم علاجی وجود دارد و ان یک نمکدان است . ترجیحا با قاشق درون غذا نمک اضافه کنید نه نمکدان. با نمکدان درکی از حجم نمک اضافه شده ندارید و ممکن است در ان شل باشد و تمام نمک درون غذا خالی شود .
عسل شیگوار – 1.8 کیلوگرم
برطرف کردن شوری برنج در هنگام پخت
راه های رفع شوری از برنج
برنج را پیش از طبخ برای مزه دار شدن و نرم شدن ، چند ساعت در اب ونمک خیس می کنند .اب جوشیده برای پخت برنج حاوی کمی نمک است . در زمان طبخ برنج اگر در هر کدام از مراحل زیر متوجه شوری ان شدید ، به یکی از روش های زیر شوری تن را بگیرید .
کلم بروکلي ميوري – 300 تا 600 گرم
اگر پیش از صاف کردن و آبکش کردن برنج ، یعنی زمان جوشیدن برنج، فهمیدید که برنج شور است ، یک سیب زمینی پوست کنده را در اب برنج اضافه کنید ، سیب زمینی به خوبی تمام نمک را به خود می گیرد.اگر حین صاف کردن برنج فهمیدید شور شده است ، برنج را با اب سرد بشویید تا نمک اش بیرون برود .
ماست پر چرب کفیر پروبیوتیک ناری کاله مقدار 1400 گرم
اگر پس از آبکش کردن و زمان دم گذاشتن برنج متوجه این موضوع شوید، هیچ راهی ندارید . خورشت را کم نمک درست کنید یا اگر استانبولی و پلو مخلوط است ان را با ماست یا سالاد سروکنید .یک شیوه دیگر برای رفع سوری برنج این است که تقریبا دو برابر برنج شور شده را بدون نمک دمکنید و زمان سرو با هم مخلوط کنید و شوری اش دیگر باقی نمی ماند. اگر نگران میزان برنج اضافه هستید ، ان را برای چند روز در یخچال و چند هفته در فریزر می توانید نگه دارید .
آب میوه سیب میهن حجم 1 لیتر
راه حل شور شدن برنج کته
بهترین سبک طبخ برنج کته است ، تمام ارزش غذایی برنج در ان حفظ میشود . ولی اگر کته شور شد می توان با اضافه کردن سیب زمینی شوری ان را بگیرید. حتی زمان صاف کردن برنج با شستن ان می توانید شوری ان را برطرف کنید .