چگونه غذاهای خوشمزه درست کنیم ؟
چگونه غذاهای خوشمزه درست کنیم ؟ خوشمزه شدن غذاها راز هایی دارد که هر کدبانویی باید آنها را بلد باشد. غذا های متنوعی با قارچ، سوسیس، مرغ، سیب زمینی و… میتوان درست کرد که هم جدید باشند و هم بسیار خوشمزه.
مواد لازم برای آشپزی ماهرانه:
- سبزیجات
- ادویه جات
- گوشت
سایر مواد نیز در ادامه ذکر شده اند.
کرفس منجمد سرد و تازه مقدار 450 گرم

اگر آشپزی را دوست دارید و می خواهید یک آشپز ماهر شوید و غذاهایتان خوشمزه شود ، ابتدا باید هنر آشپزی را بلد باشید . باید با راز و رمزهای آن آشنا باشید . دانستن رسپی ها تنها شما را یک آشپز خوب نمیکند بلکه باید هر بخش از کار را درست انجام دهید .
مقاله پیشنهادی:بند کفش از کجا بخرم
ماکارونی پیکولی زر ماکارون مقدار 500 گرم

اسپری دارای اصولی است که باید از آن آگاه باشید ، شما با استفاده از این روش ها به یک آشپز خوب تبدیل میشوید در این مقاله ما روش های کلی را برای شما کرد آوری کرده ایم .شیوه پخت غذای خوشمزه : حتما مدام به دنبال راهی برای پخت غذاهای خوشمزه هستید
مقاله پیشنهادی:قیمت دستگاه جوش ارزان دست دوم
تخم مرغ تازه پروتانا بسته 20 عددی

ولی بهتر است به دنبال روش های درست پخت و پز باشد و با به کار بردن این اصول تر دستور غذایی را به بهترین نحو ممکن بپزید . در مطالب زیر هر یک از این روش ها را برای شما شرح می دهیم .
مقاله پیشنهادی:مارک میبلین
آب پز کردن :
آب پز کردن یعنی شما ماده غذایی را در آب جوش بگذارید تا بپزد ولی برای مواد غذایی با بافت نرم مناسب نیست و برای موادی مثل ماکارونی و تخم مرغ مناسب می باشد .
هر چند که اخیرا آب پز کردن سبزیجات باب شده است ولی ما آن را اصلا توصیه نمیکنیم زیرا تمام ویتامین هایش را از دست می دهد و ارزش غذایی اش کم می شود .اگر مایل به ابپزکرذن سبزیجات می باشید پس آب آن را دور بریزید و آن را بخورید زیرا تمام مواد مغذی اش درون آبی است
مقاله پیشنهادی:اینترنشنال آنیل مدل nac 9000
روغن زیتون لادن – 3 لیتر

که در آن پخته شده است . بهتر است سبزیجات را در دمایی بین ۶۰ تا ۹٫ درجه سانتی گراد ابپزکنیذ این دما برای ماهی و تخم مرغ نیز مناسب است .سرخ کردن در روغن کم و سریع : برای سرخ کردن اولین مار این است که حرارت را بالا ببرید روغن کمی درون ظرف بریزید و مواد غذایی را با دمای بالا سریع سرخ کنید . این سبک سرخ کردن غذا را خوشمزه تر میکند و برای گوشت و سبزیجات نیز مناسب است .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک مایکروویو
سینه مرغ بی پوست مهیا پروتئین – 900 گرم

سرخ کردن :
سرخ کردن به سه نوع دسته بندی میشود :
سرخ کردن داخل تابه ، که این روش برای سرخ کردن فیله های بزرگ گوشت ، سینه مرغ و استیک به کار می رود و باید آرام آرام بپزد و شعله کن باشد .سرخ کردن سطحی در این روش روغن به اندازه سطح مواد ریخته میشود و روی مواد غذایی را میگیرد این شیوه برای سرخ کردن میگو، سیب زمینی و بادمجان به کار می رود .
مقاله پیشنهادی: بدنه دوچرخه
۳. سرخ کردن عمیق در این شیوه مواد غذایی کاملا در روغن شناور هستند و روغن به همه بخشهای آن میرسد و نیازی به زیر و رو کردن آنها نیست این شیوه برای سرخ کردن دونات و سیب زمینی استفاده می شود.
سیب زمینی Fresh مقدار 1 کیلوگرم

بخار پز کردن : این سبک از پخت مواد غذایی که خوشمزه و سالم است و خواص غذا نیز حفظ میشود ،مواد غذایی با بخاری که از آب جوش آمده برخاسته است ،می پزند . این شیوه برای گونه های مختلف سبزیجات و مدتی بسیار به کار می رود .
در این شیوه باید یک قابلمه در از آب کنید و یک ظرف شبکه مثل صافی را به گونه ای که با آب در تماس نباشد روی آن گذاشته و مواد غذایی را درون ظرف مشبک بگذارید تا با بخار حاصل از اب داغ بپزد .
هویج Fresh مقدار 1 کیلوگرم

سرخ کردن همراه پختن : این شیوه از شیوه های رایج آشپزی است . اول مواد غذایی را با کمی روغن تفت دادن و بعد آب به آن اضافه کرد تا بپزد . این شیوه برای انواع گوشت ها، سبزیجات سفت و فیبر دار مثل کرفس ، کدو، کلن و هویج و …. به کار می رود .
میگو منجمد مهیا پروتئین سایز 40-31 – 450 گرم

طرز تهیه غذای خوشمزه با پخت در فر:
این شیوه نیزمانند بخار پز از شیوه های سالم پخت غذاست و هیچ اب و روغنی به آن افزوده نمی شود . مواد را داخل فرمی گذارند تا بپزد ،انواع کیک ها ،نان ،شیرینی ،پیتزا و .. درون فر باید پخته شوند .
روغن کانولا لادن حاوی ویتامین دی و ای – 1.5 لیتر

طرز تهیه غذای خوشمزه با کباب کردن:
این شیوه ، نخستین شیوه طبخ غذاست و مواد غذایی خشک مثل انواع گوشت ها ، سیل زمینی ،سبزیجات مستقیما روی آتش قرار میگیرند و برشته و در اصطلاح کباب میشود .
بادمجان بوته ای Fresh مقدار 1 کیلوگرم

طرز تهیه غذای خوشمزه با اختصاص زمان پخت کافی:
از موارد بسیار مهم در پخت یک غذای خوشمزه ، زمان کافی برای پخت غذاهای مختلف است . هر ماده غذایی نیاز به زمان متفاوتی برای پخت دارد . مثال گوشت قرمز نیاز به زمان بیشتری برای پخت نسبت به گوشت سفید دارد ، گوشت چرخکرده از این دو زودتر می پزد.
کدو سبز Fresh مقدار 1 کیلوگرم

مشکل زمانی است که چند ماده غذایی مختلف را با هم ترکیب کنید و در آخر یک ماده آنقدر پخته که به شده و یک ماده سفت و نپخته است .برای پیشگیری ازاین مشکل باید هر ماده را در زمان متفاوتی به آن اضافه کرد ،بعضی مواد را باید از قبل چندین ساعت دراب بخیسانید و یا اینکه هریک از آنها را جداگانه پخته و سپس با هم مخلوط کنید و اجازه دهید طعم یکدیگر را بگیرند و فرا در اصطلاح جا بیفتد . با اینکار هم برایتان مزه بهتری میگیرد و هم اینکه ظاهر آن حفظ می شود.
نمک تصفیه کریستاله ید دار گلستان – 180 گرم

نکات کاربردی در طرز تهیه غذاهای خوشمزه:
مواردی که راجع به شیوه های پخت تا به اینجا ذکر کردیم اصول کلی راجع به انواع پخت بود.
حالا نکات ریزتری را راجع به خوش طعم کردن غذاها برای شما بیان می کنیم :
پودر زردچوبه درین کام – 80 گرم

اصول استفاده از ادویهها هنگام پختن غذا:
یکی ازاصولی ترین شیوه های پخت غذای خوشمزه استفاده به جا از ادویه هاست . ادویه ها را نیز نباید زیاده از حد و یا کمتر از حد خود استفاده کنید تا غذایتان خوش عطر و خوش طعم شود . هر غذایی ادویه های خاص خود را دارد . اصلی ترین طعم دهنده غذاها نمک است در همه غذاها باید به میزان کافی ریخته شود .
زنجبیل ناساب ضامن – 150 گرم

میزان نمک باید متعادل باشد و به موقع ریخته شود مثال برای کبابی کردن انواع گوشت پیش از گذاشتن آن ها روی آتش نمک روی آنها بپاشید ولی در خورشت ها نمک را پس از پخت کامل گوشت باید به آن اضافه کنید .
نکته مهم : برای حدود ۶ لیتر آب دو قاشق غذاخوری نمک کافی است .
فلفل تند برای انواع خوراک ها ، سوپ ها پیتزا بسیار ایده آل است .
پودر فلفل قرمز – 100 گرم

زیره برای غذاهای آسیایی ،مدیترانه ای ، خاورمیانه ای و ماهی ها و گوشت گوسفند یک مزه فوق العاده ایجاد میکند . دارچین ادویه مناسب سبزیجاتی مثل هویج ، سیب زمینی و کوکو سبزی است .
فلفل سیاه برای اکثر غذاها مثل خورشت ها ، املت و سایر خوراک ها استفاده می شود.
زردچوبه نیز ادویه پایه همه غذاهای ایرانی است به ویژه غذاهایی که ادویه کاری دارند با زردچوبه مطبوع تر میشوند.
پودر دارچین ضامن – 100 گرم

از سایر ادویههای پر مصرف میتوان از دانه خشخاش، نعناع، جعفری، رزماری، زعفران، کنجد، ترخون، دانه خردل، جوز هندی، آویشن، فلفل پاپریکا، تخم گشنیز، شوید، تخم رازیانه، زنجبیل، ریحان، فلفل هندی و گشنیز نام برد که شما با آگاهی از استفاده هر یک میتوانید طعم و رایحه بی نظیری به غذاهایتان بدهید.
پودر خردل زرد دستچین کالا – 100 گرم

شیوه طبخ گوشت ها: برای آگاهی از اینکه چه نوع غذاهایی می توان با گوشت پخت باید طبق روش زیر عمل کنید .
اگر گوشت قرمز را برای کباب می خواهید استفاده کنیم چند ساعت پیش از کباب کردن آن را کیوی رنده شده، فلفل قرمز، نمک، ماست یا سس مایونز و کره مزه دار کنید .
تخم گشنیز آسیابی گلها – 20 گرم

برای اینکه مزه ها به خورد گوشت بروند روی تکه های گوشت با چاقو چاک بزنید که هم زودتر می پزد و هم اینکه خوشمزه تر خواهد شد .برای کباب کردن گوشت مرغ نیز ۱۲ ساعت قبل آنرا در مخلوط فلفل دلمه ، آبلیمو ، فلفل سیاه، روغن زیتون ، نمک و زعفران بگذارید .
برای کبابی کردن ماهی آن را با سرکه ، زعفران ، فلفل سیاه و نمک مزه دار کنید .
چنانچه گوشت را پیش ازپخت تفت دهید منافذش بسته خواهد شد و خونابه ها خارج نمیشود و مزه گوشت در بافتش حفظ میشود .اگر گوشت کبابی تان سفت شد
آبلیمو ناجی – 850 میلی لیتر

برای نرم کردن آن ، آب پیاز ، سرکه و روغن زیتون مخلوط کرده و گوشت را دو ساعت در این مخلوط بگذارید و بعد کباب کنید .اگر گوشت را می خواهید بپزید ، اول آن را با فلفل سیاه ، پیازو ادویه تفت دهید با این کار هم شکلش در حین پخت حفظ میشود و هم طعمش بهتر می شود.
اصول مرتبط با پخت گوشت مرغ و ماهی:
بهترین شیوه ابپز کردن و پختن گوشت مرغ با آب داغ و گوشت قرمز با آب سرد می باشد .
اگر ماهی را سرخ شده مصرف می کنید ، برای خوشمزه شدن آن را چند دقیقه در ترکیب سیب زمینی رنده شده، خامه تازه و یا شیر نمک بگذارید .
اگر می خواهید بوی ماهی را هنگام سرخ شدن بگیرید ، به روغن پیش ازحرات دادن چند قطره آبلیمو بیافزایید.
هیچ گاه کف که ازابپزشدت گوشت قرمزو مرغ روی آن جمع میشود را دورنریزسد زیرا هم ویتامین های آن با دور ریختن ازبین می رود و هم از خوش طعمی آن کم میشود .
پخت خوشمزه حبوبات:
در غذاهایی که حبوبات استفاده میکنید یا به تنهایی می پرسد برای خوشطعم کردن آنها روش های زیر را رعایت کنید :
اگر قصد استفاده ازنخود را در غذا دارید ، به دلیل نفاخ بودن حتما باید دو روز در آب خیسانده شود که با اینکار علاوه بر رفع نفخ ، هضم آن نیز راحت تراست .
پیش از پخت لوبیا آن را سه بار در آب بشویید و بعد آن را بپزید و برای ازبین بردن بوی لوبیا آن را با پیاز بپزید و لوبیا را پس از پخت به بقیه غذا اضافه کنید . آب لوبیا لعاب زیادی دارد و می توانید آن را دور بیاندازید و به غذا اضافه کنید .لپه اگر دیر پز باشد آن را جداگانه بپزید ، در غیر اینصورت آن را همراه پیاز و گوشت و سایر مواد تفت بدهید .
اگرعدس نیز دیر پز بود آن را چند ساعت با آبجوش داخل فلاسک گذاشته و بخیسانید و در فلاسک دربسته چندین ساعت اجازه دهید بماند و زمان پخت متوجه میشوید ،عدس نیم پز است .
سایر نکات :
برای کم کردن نفخ حبوبات پس از اینکه آنها را ازای بیرون آوردید داخل دستمال پارچه ای نخی خشک کرده تا پوستشان جدا شود . با جدا شدن پوست تا حد زیادی نفخ حبوبات کم میشود .
بهتر است حین پخت حبوبات کرفس ،پیاز و رزماری نیز به آن اضافه کنید .
حبوبات را با ادویه هایی مثل زیره، دارچین، نعناع و یا زنجبیل که طبع شأن گرم و خشک است ،میل کنید .
حبوبات را با مواد غذایی نفاخ مثل سیب زمینی هیچ وقت استفاده نکنید .
برای اینکه قابلمه ذرزمان پخت حبوبات سیاه نشود ،وتد قطره آب لیمو یا سرکه به آن اضافه کنید علاوه بر این طعم اش نیز خوشمزه تر میشود .
اصول مرتبط با پخت سبزیجات :
اگر قصد استفاده از سبزیجات را در غذا دارید برای اینکه خوش طعم تر شوند اصول زیر را حتما رعایت کنید :
برای اینکه رنگ سبزیجات کدر نشود بهتر است آنها را در ظرف لعابی بپزید .
اگر رنگ سبزیجات در حین پخت برایتان مهم است ،انها را در آب در حال جوش گذاشته و درب ظرف را نبندید ولی اگر ویتامین آنها از ظاهرشان برایتان با اهمیت تر است . با آب کم آنها را بپرید به گونه ای در پایان پخت هیچ آبی در ظرف نباشد .
سبزیجاتی مثل کلم ، گل کلم و شلغم که بوی زننده و تندی دارند را زیاد نپزید زیرا پخت زیاد سبب زننده تر شدن بوی آنها میشود .اگر سبزیجات بیشتر از حد معمول پخته شوند بد رنگ میشوند .اگر می خواهید سبزیجات خشک داخل غذا بریزید ، ابتدا آنها را کمی بخیسانید تا نرم بشوند .