خوراکی ‌ها

چگونه نخودچی درست کنیم؟

چگونه نخودچی درست کنیم؟ نخودچی خوراکی خوشمزه و مغذی خصوصا برای بچه هاست که مادران میتوانند از این طریق مواد مغذی مورد نیاز بدن فرزند خود را تامین کنند. نخودچی در انواع شور، نمکی، دو آتیشه، صنعتی، ریز تولید میشود.

نخودچی 125 – 400 گرم

چگونه نخودچی درست کنیم؟
وزن
400 گرم
وزن بسته‌بندی
405 گرم
ابعاد بسته‌بندی
26x18x3 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
20/10030

نخود چی از اجیل های مغذی  می باشد .  شاید  بتوان گفت به دلیل قیمت ارزانتر  نسبت به سایر اجیل ها ، از گذشته تا به حال  جزتنقلات همه اقشار مردم  بوده است . در گذشته به جای تنقلات پر ضرر و پر کالری امروز در جیب هر کسی مقداری نخودچی کشمش به عنوان میانوعده یافت میشد .   نخودچی و کشمش در شعرها و قصه های کودکانه  ایرانی نیز جا دارد .

مقاله پیشنهادی: بهترین جاروی رباتیک

نخودچی و کشمش سبز هیرشا – 500 گرم

چگونه نخودچی درست کنیم؟
وزن
500 گرم
وزن بسته‌بندی
510 گرم
ابعاد بسته‌بندی
16x10x24 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/1108-6
ویژگی خشکبار و آجیل
طعم‌دار

نخودچی از تنقلاتی است که نخود فرآوری شده بن دست می اید . نخودچی شور یا خام در میان اجیل ایرانی جایگاه ویژه ای دارد و ان را با کشمش اغلب مخلوط می کنند . نخودچی از اجیل های سنتی، ارزان و پر خاصیت مردم عراق ، ایران، سوریه و ترکیه است .‌در این مطلب ما نخست در باره فواید نخود چی صحبت می کنیم . سپس نحوه درست کردن ان در منزل را به شما اموزش می دهیم .

مقاله پیشنهادی: ترافل

نخودچی و کشمش گلستان مقدار 30 گرم

چگونه نخودچی درست کنیم؟
وزن
30 گرم
وزن بسته‌بندی
40 گرم
ابعاد بسته‌بندی
18 × 7 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
16/23196
طعم
ساده
سایر توضیحات
- ارزش غذایی در هر بسته مخلوط نخودچی و کشمش:
انرژی: 88.17 کیلوکالری
قند: 3.46 گرم
چربی: 0.9 گرم
نمک: 0.024 گرم
اسیدهای چرب ترانس: 0.063 گرم

خواص نخود چی :

نخود چی در واقع در گروه حبوبات است ، پس از ابپز کردن نخودهای ریز و کوچک و دور ریختن اب ، پوست نخود را جدا می کنند و ان را یا نمک می زنند یا نمی زنند و نخودچی نرم و ترد بع این اسانی اماده میشود ‌ .دانه نخود مملو از  لیسین Lycine، سیستین Cystine، تریپتوفان، گالاکتین، ساکاروز، دکستروز و لولز، ماده روغنی،ویتامین های A، B۱، B۲، C، D، E، کاروتنوئیدها، مواد معدنی نظیر مس، آهن، بر، لیتیوم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، اسیداگزالیک، اسیدمالیک و اسیداستیک می باشد .

مقاله پیشنهادی: چشم بند خواب از کجا بخریم

نخودچی خام عرشیا مقدار 750 گرم

چگونه نخودچی درست کنیم؟
وزن
750 گرم
وزن بسته‌بندی
752 گرم
ابعاد بسته‌بندی
30 × 6 × 21 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/1133

هر یک از این مواد مغذی خ مواد معدنی خاصیت های زیادی برای بدن دارد.خواص بالای پخود چی از بیماری های بسیاری مثل سرطان و سکته ی مغزی و قلبی تا حدی پیشگیری می کند.

مقاله پیشنهادی: بهترین برند فلافل

خواص نخودچی کشمش

نام  نخودچی اغلب با کشمش می اید و این دو مکمل یکدیگرند اگر با هم سرو شوند خواص بی نظیری هم  پیدا می کنند  . نخودچی و کشمش  مماو  از فیبر و میزان زیادی  پروتئین هستند.

نخودچی کشمش اکبر راستگو 250 گرمی

چگونه نخودچی درست کنیم؟
وزن
250 گرم
وزن بسته‌بندی
15 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14x11x7 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
16/10190-3

نخود چی و کشمش باعث سیر نگه داشتن شما و کنترل گرسنگی خواهند شد .همین ویژگی سبب تقبیت و کاهش وزن برای افرادی که اضافه وزن دارند خواهد شد .نخودچی کشمش به  دلیل نخود در کم کردن  کلسترول موثر است .اگر به طور روزانه ۴٫۳ فنجان نخودچی فاقد نمک مصرف کنید ، کلسترول بد خون شما به طرز چشم گیری کاهش می یابد .‌

مقاله پیشنهادی: موسیر تازه

نخود حاوی دیس لپیدمیاست که از تجمع کلسترول در بدن پیشگیری  می‌کند.این خاصیت از بروز  خطر بیماری‌های قلبی و سکته پیشگیری می کند.نخود و کشمش یک ترکیب مملو  از آهن است. آهن در  انتقال اکسیژن در بدن بسیار موثر است و برای بهبود   سیستم ایمنی و برای متابولیسم خوب، بدن ان نیاز دارد .‌ همینطور سبب افزایش انرژی میشود .آهن برای زنان باردار یا زنان شیرده واجب است .

مقاله پیشنهادی: جلو مبلی

کودکان و افراد بالغ  نیز  برای انجام کارهای معمول روزانه، به میزان زیادی آهن نیاز دارند.نخود، به  دلیل حاوی بودن  مواد معدنی و منگنز، عملکرد آنزیم ها،تولید انرژی و دفاع آنتی‌اکسیدانی را سهولت می بهشد .کلسیم موجود در نخود در سطح کلسیم لبنیات است. پس برای بهبود و استحکام نخودها و رشد کودکان بسیار مفید است .نخود به دلیل شاخص گلیسمی پایین برای تنظیم سطح قند خون بسیار مفید است .

فیبر و پروتئین موجود در نخود  در جریان خون  لوله گوارشی موثر هستند . همینطور  از شکستن خیلی سریع یا خیلی آرام غذا پیشگیری می‌کند.این عملکرد مطلوب ،قند غذا را آزاد می کند  و تاثیر گوارش غذا بر سطح قند خون ما را حفظ می کند .نخود برای بیماران دیابتی و افراد مقاوم در برابر انسولین نیز مفید است .کشمش موجود در نخودچی  سرشار از فیبر است که با جذب کردن آب ورم می‌کند ودر درمان  یبوست مفید است .

مصرف منظم کشمش سبب  تحریک حرکات روده می‌شود.  فیبر موجود در آن سموم و مواد زائد را از دستگاه گوارش از بین می برد.کشمش موجود در نخود و کشمش مملو از آهن و مس و همچنین ویتامین ب کمپلکس است که برای تشکیل گلبول‌های قرمز ضروری است.مصرف منظم کشمش موجب میشود  که کم خونی ناشی از کمبود آهن برطرف  شود  سبب بهبود  لخته شدن خون در جریان التیام زخم میشود می‌ شود .

کشمش موجود در نخودچی ، دارای میزان زیادی  آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولی به نام کاتچین می باشد .این آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را که موجب رشد تومورها، به ویژه سرطان روده بزرگ می‌شوند،  از این رو  افزودن  کشمش در رژیم غذایی، یک شیوه کارامد  برای جلوگیری از تشکیل سلول‌های سرطانی می باشد . مصرف نخود چی و کشمش با همدیگر سبب میشود که شیرینی کشمش زننده نباشد و طعم ان متعادل شود .

نکته : کسانی که فشار خون بالا دارند از مصرف نخود چی شور پرهیز کنند .کسانی که به دیابت مبتلا هستند ، نخود چی کشمش را بسیار کم مصرف کنند .حالا که با خواص نخودچی این اجیل مفید و فراوری شده نخود اشنا شدید ،بهتر است با طرز تهیه ان هم در خانه بدون نیاز به هیچ امکانات خاصی آشنا شوید .

طرز تهیه نخودچی آجیل یا نخود برشته در فر

مواد لازم

نخود : ۱ پیمانه

نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به میزان دلخواه

نخست این نکته را هنگام انتخاب نخود برای درست کردن نخود چی بدانید ، که نخود نخودچی ریز است به نام نخود ریزه نیز معروف است . از نخود های درشتی که برای غذا استفاده می کنید نمی توان نخود چی درست کرد .برای درست کردن نخود چی اول نخود های ریز پاک کنید و تمیز بشویید تا تمیز شوند. سپس ان ها را در اب ولرم برای ۲۴ ساعت بخیسانید تا ترد و نرم شوند و نفخ شان هم از بین برود .

اب انها را هر چند ساعت یکبار عوض کنید و مجددا اب گرم روس ان ها بریزید . اب باید بالاتر از سطح نخودها باشد . نخود ها پس از خیس خوردن حجیم میشوند.در مرحله  بعد نخودچی را ابکش کرده و اب  ان را دور بریزید . پوست نخودها نرم شده و به راحتی قابل جدا شدن است . پوست نخود را جدا کنید تا نخود یکنواخت تر برشته شود .نخود ها  را در قابلمه ریخته روی ان اب ولرم بریزید ، روی شعله متوسط قرار دهید ، ۵ دقیقه پس از جوش امدن اب ، ان را از روی شعله بردارید . هدف از اینکار فقط نرم کردن نخود است نه پختن ان .

نخودها را ابکش کنید تا اب ان برود .حالا نوبت برشته کردن نخود است . فر را با دمای ۲۰۰   درجه سانتیگراد  روشن کنید . درون سینی فر کاغذ روغنی گذاشته و نخودها را روی کاغذ بگذارید ، سینی را تکان دهید تا نخودها در سراسر ان پخش شوند و روی هم انباشته نشوند . حال سینی به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذارید بماند و سپس از فر درآورده و با قاشق هم بزنید تا زیر رو شوند .‌

دو مرتبه سینی را در فر گذاشته و اینبار برای ۲۰ دقیقه باید بمانند تا برشتع شوند . حالا پس از برشته  شدن نخود و گذشت این زمان ، نخود را از فر بیرون بیاورید و روی ان نمک ، فلفل سیاه و قرمز بپاشید و طعم دار کنید. زمانی که نخود ها از داغی افتادند انها را قاطی مابقی اجیل ها یا کشمش کنید .

طرز تهیه طرز تهیه نخودچی آجیل یا نخود برشته بدون فر

 

برای درست کردن نخود برشته بدون فر ان را مانند مراحل بالا خیس کنید و صاف کنید . پوست را جدا کنید و پس از ان در قابلمه گذاشته تا جوش بخورد و پس از ۵ دقیقه از جوش امدن خاموش کنید و ابکش کنید . سپس در تابه نچسب میزان کمی روغن ریخته و بعد از داغ شدن روغن ، نخود را در تابه ریخته و هم بزنید تا تمام سطح نخود ها  روغنی شود .

حالا نمک ، فلفل سیاه ، قرمز و پاپریکا را به میزان کافی روی ان بپاشید و هم بزنید تا در  همه نخودها  پخش شود و طعم دار شوند . حدود ۸ دقیقه باید نخود را هم بزنید و تفت دهید تا سرخ و برشته شود و این گونه نخودچی اغلب گرم سر و میشود .

میزان درست مصرف نخودچی

 

نخود چی از اجیل های سنتی ایرانی هاست و در ایامی مثل عید نوروز و شب یلدا پای ثابت اجیل هاست .نخودچی با تمام خواصش کالری بالایی دارد و هر ۱۰۰ گرم از ان ۳۸۰ کالری دارد .زیاده روی در خوردن ان سبب اضافه وزن و چاقی میشود . البته ۱۰۰ گرم نخود چی به علت سبکی ان بسیار حجم زیادی دارد . اگر به شکل اجیل  استفاده شود پ در میان وعده ها میل شود بسیار مفید است و مشکل اضافه وزن را ندارد و برای کودکان در حال رشد نیز مفید است .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن