چگونه هلو را خشک کنیم؟
چگونه هلو را خشک کنیم؟هلو یکی از میوه های تابستانی است که بسیار شیرین خوشمزه و مفید است برای اسنکه بتوانید از هلو در فصول سرما هم استفاده کنید میتواند آن را خشک کنید. برای اینکه میتوانید از هلو چیپس هلو درست کنید یا با استفاده از دستگاه میوه خشک کن ورقه های نازک آن را خشک کنید.
هلو خشک آیزادفود – 100 گرم

هلو
هلو نام میوه ای است که دارای پوست مخملی ، گوشت زرد و یا سفید و هسته ی سخت می باشد. بر اساس آمار میوه ی هلو از لحاظ مزه پر طرفدار ترین میوه در جهان به شمار می رود. این میوه مخصوص فصل گرما بوده و بومی کشور چین محسوب می شود.
هلو خشک هیرشا – 200 گرم

هلو داری انواع مختلف با گونهها و طعمهای متفاوتی می باشد که از انواعِ مختلف آن میتوان به بلخی، کاردی، زعفرانی (که دارای دو نوع هسته جدا و هسته چسب موجود است و مورد استفاده قرار میگیرد)، هلو انجیری، هلو هلندری (که شباهت فریبندهای به زردآلو دارد) اشاره نمود.
مقاله پیشنهادی:چجوری حلقه بزنیم
هلوی بلخی، که بسیار بزرگ و شیرین است، از تولیدش بسیار کاسته شدهاست، زیرا بلافاصله بعد از تماس لک میشود و چهرهٔ بدی به خود میگیرد.
هلو خشک بوکاژ – 250 گرم

انواع هلو
همان طور که قبلا ذکر شد میوه ی هلو دارای انواع گوناگونی می باشد. در ادامه ی مطلب به بیان برخی از گونه های آن پرداخته می شود.
مقاله پیشنهادی:هواگیری لوله آب کشاورزی
شلیل
هلو زعفرانی خشک میوس – 50 گرم

شلیل ها از انواع هلوها می باشند که تفاوت های کوچکی با آن دارند. از جمله ی این تفاوت ها می توان به پوست ان ها اشاره کرد. پوست هلو دارای حالتی کرک مانند است اما پوست شلید این حالت را ندارد. علاوه بر این در شلیل گوشته به هسته نمی چسبد و هم چنین شلیل دارای آب کم تری نسبت به هلو نیز می باشد. اما از لحاظ طعم، هلو دارای مزه و بویی قوی تر به نسبت شلیل می باشد.
هلو خشک اکبر راستگو -150 گرم

هلو زرد
هلوهای زرد به نسبت هلوهای سفید اسیدی تر بوده و به همین دلیل شیرینی کم تری داشته و ممکن است مزه ی ان ها رو به ترشی رود.
مقاله پیشنهادی:یخ خشک چگونه درست میشود
هلو سفید
هلو زعفرانی خشک میوس – 100 گرم

این نوع هلوها به نسبت هلوهای زرد شیرین تر، نرم تر و در کل خوش طعم تر می باشند.
هلو فریاستون
در این نوع هلو گوشته به هسته نمی چسبد و به همین خاطر می توان هسته را به راحتی با دست جدا کرد. هلوهای فریاستون به نسبت هلوهای کلینگ استون درشت تر بوده و دارای آب کم تری می باشند.
هلو زعفرانی خشک میوس – 250 گرم

مقاله پیشنهادی:نخ بند انداز
هلو کلینگ استون
در این نوع هلوها گوشت به هسته متصل می باشد و به نسبت هلوهای فریاستون ترم تر، شیرین تر و آبکی تر می باشند.
هلو انجیری یا هلو کتابی
هلو انجیری نوع دیگر هلو می باشد که مانند هلو دارای پوستی کرک دار می باشد و شکل آن بشقابی مانند است. هلو انجیریبه نسبت هلو شیرین تر و معطر تر می باشد و هسته ی ان به گوشت آن چسبیده است.
میوه خشک کن مکسی مدل 4D

ارزش غذایی هلو
هلو میوه ای کم کالری، بدون کلسترول و سرشار از فیبر می باشد. این میوه ی خوش طعم دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری می باشد که از جمله ی آن ها می توان به ویتامین های سی، آ، ای، کا، ب یک، ب دو، ب سه و ب شش اشاره نمود. همچنین هلو شامل بتاکاروتن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، منگنز، مس و روی می باشد.
مقاله پیشنهادی:میز ناهار خوری چی بخرم
میوه خشک کن دسینی مدل ۲۰۰۰

هلو خشک
هلو خشک که به برگه ی هلو نیز معروف می باشد، همان تکه های هلو می باشد که به روش های مختلفی آب آن کشیده شده است. بسیاری از خواص برگه ی هلو با خواص هلو یکسان می باشد.
خواص هلو خشک
برگه ی هلو و یا هلوی خشک شده نیز مانند هلو دارای خاصیت های فراوانی می باشد که از جمله ی این خاصیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
میوه و سبزی خشک کن سایا مدل GP-102

درمان کلسترول بالا ، درمان چاقی، پیش گیری از اختلالات مغزی ، مناسب برای افراد دیابتی به دلیل قند کم ، پیش گیری از سرطان پوست ، پاک کننده ی کلیه ها ، مهار رشد تومورها ، مفید برای دستگاه گوارش ، موجب خروج کرم ها و انگل ها از روده ها ، کاهش ریزش مو ، کاهش التهاب بدن ، کمک به درمان بیماری نقرس ، کمک به درمان بیماری روماتیسم ، درمان کم خونی ،
میوه و سبزی خشک کن سایا مدل GP 103

مقاله پیشنهادی:گردو مخصوص فسنجان
پیش گیری از اختلالات عصبی ، پیش گیری از آلزایمر ، کمک به درمان استاز خون ، پاک سازی کبد ، سلامت استخوان ها ، سلامت دندان ها ، ضد پیری ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، کاهش استرس و اضطراب و ایجاد آرامش ، کمک به بهبود هضم ، جلوگیری از بیماری های معده ، پیش گیری از یبوست ، مفید برای خانم های باردار ، کمک به سلامت چشم و پیش گیری از بیماری های آن ، افزایش سوخت و ساز بدن ، ضد سرطان و…
میوه خشک کن رمانتیک هوم مدل DFF15

مضرات هلو خشک
هلو دارای مواد آلرژی زا می باشد که برخی افراد ممکن است نسبت به آن آلرژی از خود نشان دهند. هم چنین برگه های هلوی خشک شده نیز ممکن است حاوی ماده ای نگهدارنده به نام سولفیت باشند که در برخی افراد موجب بروز حساسیت می گردد.
میوه خشک کن دبلیو ام اف مدل Kitc

بدیهی است که خوردن هر ماده ی غذایی بیش از حد لازم موجب بروز مشکلات زیادی می گردد. خوردن بیش از حد برگه ی هلو نیز از این موضوع مستثنی نیست و به دلیل کشیده شدن اب آن دارای قند بالایی می باشد که ممکن است در افراد موجب افزایش قند خون و یا افزایش وزن گردد. علاوه بر این برگه ی هلو به دلیل پتاسبم بالای آن ممکن است موجب بالا رفتن پتاسیم بدن و به طبع افت شدید فشار خون، خستگی، ضعف، غش، سرگیحه و تاری دید شود.
سینی سرو مدل 28

نحوه ی خشک کردن هلو
خشک کردن هلو به چندین روش مختلف قابل انجام است اما می توان به طور کلی سه روش اساسی را برای خشک کردن ان به حساب آورد.
روش اول
سینی استیل جار بسته 12 عددی از قطر 66 تا 19 سانتی

اولین روش همان روش سنتی خشک کردن با نور آفتاب می باشد. برای خشک کردن هلوها به وسیله ی نور خورشید باید ابتدا هلوهایی را انتخاب کرد که نارس و یا خیلی رسیده نباشند. در مرحله ی بعدی باید به طور کامل و تمیز نسبت به شست و شوی آن ها اقدام نموده و سپس هسته ی آن ها را جدا کرده و آن را به قطعات کوچک تر تقسیم نمایید. در مرحله ی بعدی باید قطعات نازک شده ی هلو را روی سطحی مانند نایلون و یا سینی بزرگ چیده و زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.
سینی استیل مدل M1100 برکان با قطر ۶۰ سانتی

خشک کردن هلو با نور آفتاب مزایا و معایبی به همراه دارد. از جمله مزایای ان می توان به استفاده از انرژی رایگاه خورشیدی و عدم صرف هزینه اشاره نمود. معایب استفاده از این روش نیز طولانی بودن مدت زمان خشک شدن و هم چنین امکان الوده شدن هلوها و کپک زدن آن ها می باشد.
کاغذ شیرینی پزی رویال پک کد 830

روش دوم
دومین روش برای خشک کردن هلوها استفاده از فر می باشد. در این روش نیز مانند روش اول باید ابتدا هلوها را تمیز شسته و پس از جدا نمودن هسته ی آن ها، آن ها را به قطعات کوچک تری تقسیم نمایید. در قدم بعدی باید قطعات هلو را به مدت ۳۰ ثانیه درون آب جوش قرار داده و سپس در آب یخ قرار دهید. این کار باعث می شود تا به هلو شوک وارد شده و پوست آن به راحتی جدا گردد.
کاغذ شیرینی پزی کد 2535 بسته 10 عددی

پس از جدا کردن پوست هلوها ان ها را با فاصله روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است قرار دهید. دمای فر را روی ۵۴ تا ۷۱ درجه ی سانتی گراد تنظیم کرده و سینی فر حاوی قطعات چیده شده ی هلو روی ان را درون فر قرار دهید. لازم است هر دوساعت یک بار برگه های هلوی داخل فر را زیر و رو کرده و چک نمایید. هنگامی که احساس کردید آب هلوها کامل کشیده شده است می توانید آن ها را از فر خارج نمایید. از زایای این روش می توان خشک شدن سریع تر به نسبت خشک کردن با نور آفتاب را نام برد و از معایب آن می توان به مصرف زیاد گاز اشاره نمود.
کاغذ شیرینی پزی به گز مدل wilti

روش سوم
روش سوم که راحت ترین روش به شمار می اید استفاده از خشک کن می باشد. در این روش نیز باید پس از شست و شوی هلوها، هسته ی ان ها را جدا نموده و به قطعات کوچک تقسیم نمایید. در مرحله ی بعدی قطعات هلو را داخل دستگاه گذاشته و دمای ان را روی ۵۷ سانتی گراد تنظیم کنید. لازم است تکه های هلو در حدود یک تا دو روز داخل دستگاه خشک کن بمانند تا رطوبت آن ها کامل گرفته شود البته لازم است هر ۴ ساعت یک بار تکه های هلو زیر و رو شوند.
سینی فر موج کد 8057714 سایز 35

نکات مهم
بهتر است هنگام خشک کردن هلوها به نکاتی توجه نمایید تا به ازای وقت و هزینه ای که صرف می کنید بهترین نتیجه را دریافت نمایید. از جمله ی این نکات به موارد زیر می توان اشاره نمود:
بهتر است هنگام بریدن، هلوها را به قطعات یکسانی تقسیم نمایید تا به طور یکسان خشک شوند.پس از خارج کردن میوه ها ی خشک شده از فر حدود چهار روز ان ها را درون شیشه های در باز شیشه ای و یا پلاستیکی قرار دهید تا رطوبت باقیمانده در آن تبخیر شده و موجب کپک زدن آن نگردد.بهتر است پس از سرد شدن برگه های هلو ، آن ها را در مکانی سرد و تاریک نگهداری نمایید.