چگونه تنور گلی درست کنیم؟
چگونه تنور گلی درست کنیم؟ پخت غذا، مثلا غذاهایی مانند نان و شیرنی خانگی، یا تنوری گوشت، پخت دیزی و حتی انواع خورشت در تنورهای گلی خیلی خوشمزه تر و البته لذت بخش تر است. ساخت تنور گلی هیچ کار سختی نیست و اگر یک فضای کوچک یک در یک متر مربع هم باشد به راحتی می توان یک تنور گلی قشنگ درست کرد.
تخته چوب مدل wood 5 بسته 6 عددی
روش ساخت تنور گلی در خانه یا در باغ
تنور گلی یکی از انواع تنورهای سنتی است که از زمان های قدیم در ایران ساخته می شده است و برای کارهای مختلف مثل پختن نان یا غذا مورد استفاده قرار می گرفته اند .
مقاله پیشنهادی: خرید دلستر جوجو
تنورهای گلی را میتوانید خیلی ساده و با امکانات کم در طبیعت و یا در باغ تهیه کنید و حتی در حیاط خانه نیز می توانید آنها را بسازید .
این تنورها می توانند ابعاد مختلفی داشته باشند اما به استحکام و بزرگی تنورهای نانوایی نمیرسند اما برای استفاده در دل طبیعت یا در باغ مناسب هستند .
در واقع آشپزی کردن در محیط های آزاد مانند طبیعت یا در باغ ، و روی حرارت آتش خیلی لذت بخش است .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک بلبرینگ چرخ عقب پراید
اما شاید درست کردن آتش برای هر بار تهیه غذا در طبیعت خیلی وقت گیر بوده و نیاز به انرژی و سوخت زیادی داشته باشد .
تخته چوب درسا طرح MDF کد D-03 بسته 4 عددی
اما یک راه حل خوب و مناسب برای شما درست کردن یک تنور گلی در باغ یا طبیعت است که کار وقت گیری نیست و با وسایل ساده می توانید این کار را به راحتی انجام دهید .
مقاله پیشنهادی: خرید نخ مکرومه
همانطور که این تنور ، تنور گلی نام دارد برای ساخت آن به گل نیاز دارید و علاوه بر آن ، یک تخته فلزی کوچک و تعدادی چوب نیز در تهیه این تنور مورد استفاده قرار می گیرد .
ابتدا باید کمی آب به خاک اضافه کنید و گل درست کنید و گرد را بهگونهای فرم دهید که به شکل نعل اسب در بیاید .
سپس ورقه فلزی کوچک را روی قسمت نعل شکل قرار داد و آن را تنظیم کنید و اطراف آن را با استفاده از گل ، فیکس و ثابت کنید .
مقاله پیشنهادی: قیمت کینوا
پیدا کردن این ورقه فلزی کوچک کار سختی نیست و می توانید آن را به راحتی تهیه کنید .
تخته چوب کد 771 بسته 3 عددی
سپس باید چوبهایی که تهیه کرده بودید را در قسمت قوس گل ، که به شکل نعل است ساخته بودید ، فرو کنید .
در واقع این چوبها برای تنور شما نقش دودکش را ایفا می کنند .
مقاله پیشنهادی: نوار بهداشتی عمده
می توانید این چوب ها را از قسمت بالا که آزاد هستند به هم نزدیک کرده و با استفاده از یک سیم فلزی یا طناب ضخیم ببندید تا ثابت و محکم شود .
طناب بسته بندی مدل کنفی K7mm طول 5 متر
حالا نوبت گلکاری تنور است .
چوب هایی که درقسمت نعلی قرار داده بودید مانند یک تکیه گاه عمل می کنند و شما باید گل را از اطراف این چوب ها به سمت بالا بیاورید تا یک مخروط گلی درست شود و دودکش تنور نیز تکمیل شود .
مقاله پیشنهادی: قیمت ضبط ماشین فلش خور بدون سی دی
توجه داشته باشید که گل را تا نزدیکی انتهای چوب ها بالا بیاورید و بالای دودکش را باز بگذارید تا دود از آن خارج شود .
بسته بودن قسمت بالای دودکش باعث محبوس شدن دود و خفگی آتش خواهد شد .
حالا تنور گلی شما کاملا آماده است و باید در قسمت زیر آن چوبهایی را قرار دهید و با استفاده از آن چوب ها آتش درست کنید و غذایی که می خواهید تهیه کنید را روی صفحه فلزی قرار دهید .
در این تنور آتشی که تهیه کرده اید بر اثر باد و باران خاموش نمی شود و شما می توانید با خیال راحت روی آتش آشپزی کنید .
تخته چوب مدل روسی بسته 6 عددی
اگر می خواهید دمای بیشتری از تنور را در اختیار داشته باشید می توانید از قسمت سر دودکش برای درست کردن غذا استفاده کنید .
البته روشهای ساخت تنور های گلی با هم متفاوت است و ممکن است شما وسایل و تجهیزات بیشتری داشته باشید و تنورهای محکمتر و پیشرفتهترین تهیه کنید .
تخته چوب مدل w10 بسته 6عددی
اگر میخواهید تنورهای گلی را در طبیعت برای چندین روز مورد استفاده قرار دهید بهتر است مقدار زیادی برای آن و انرژی و همچنین هزینه صرف نکنید ، اما اگر میخواهید تنورهای گلی را در باغ شخصی خودتان بسازید ، بهتر است آن را به گونهای بسازید که به سرعت خراب نشود و بهتر است محکم تر و بادوام تر باشد .
در بعضی از شهرها و روستاها زنان و مردان تنورهای گلی را به شیوه های دیگری نیز تهیه می کنند .
آنها از خاک رس برای تهیه گل استفاده می کنند ، زیرا میتوانید از خاک رس یک گل محکم و با دوام بسازید .
سپس به این خاک رس مقداری آب اضافه کرده و برای محکم تر شدن تنور ، در گل مقداری موی بز و یال اسب می ریزند تا با دوام تر شود .
کار دیگری که برای محکم سازی تنورهای گلی انجام می شود ، لگد کردن طولانی مدت این گل است که باعث میشود یک گل خوب و جا افتاده برای تهیه تنور آماده شود .
سپس در قسمتی که میخواهند تنور گلی را بسازند یک محیط در نظر گرفته و تکههای کوچک استوانهای از گل را در در حاشیه آن محیط قرار داده و آنها را روی هم می چینند و تکه های گل را به هم چسبانده و قسمتهای داخلی و بیرونی تنور را کاملاً صاف و صیقلی می کنند .
در ساخت این تنورها توسط مردم محلی و روستایی ، قسمت بالایی تنور کمی پهن تر در نظر گرفته میشود و نسبت به دیواره محکم تر و قوی تر است .
گاهی اوقات برای تزیین این تنورهای گلی قسمت های طرح داری در حاشیه کناره قسمتهای بالای تنور ایجاد می کرده اند و این کارهای هنری امروزه نیز انجام میشود .
سپس در این تنور یک دریچه کوچک برای ورود هوا تعبیه میشود .
سپس این تنور را در مکانی قرار میدهند که قسمت ورودی هوا دقیقا مانند یک هواکش عمل کند .
تخته چوب مدل kabude بسته 4 عددی
این تنور ها نیز خیلی محکم و بادوام بوده و امروز هم بیشتر در باغ ها و حیاط خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند .
در تنورهای گلی با توجه به ابعاد و نوع ساختار آن ها می توان انواع غذا و یا حتی نان و کلوچه پخت و این توانایی ها به مواد تشکیلدهنده تنور و جایگاه تنور و همچنین شکل ظاهری آن بستگی دارد .
البته امروزه بعضی از کارگاهها و کارخانه ها تنورهای گلی را به صورت آماده به بازار عرضه می کنند که فرد میتواند این تنورها را در ابعاد و سایز دلخواه و همچنین شکل مورد نظر تهیه و خریداری کند .
تخته چوب مدل تنه درخت چنار کد a20
این تنور های آماده گرچه شکل ها و ابعاد مختلف و زیبایی دارند اما مقاومت و استحکام آنها به اندازه تنورهای گلی به دست ساز نمی باشد .
اگر می خواهید یک تنور گلی زیبا و بادوام تهیه کنید بهتر از خودتان دست به کار شوید و از مواد مرغوب برای تهیه این تنور استفاده کرده و آن را در هر جایی که دوست دارید بسازید .
گاهی اوقات در تهیه تنورهای گلی از مقداری ماسه نیز استفاده میشود که این کار باعث افزایش دوام و کیفیت تنور گلی خواهد شد .
استفاده از ماسه یک مزیت دیگر هم دارد و آن این است که باعث میشود بتوانید آن را به راحتی ورز داده و هنگام ورز دادن به دست یا پای فرد نچسبد .
برای فرم دادن گل ها می توانید آنها را لوله کنید و به صورت دو لوله ای روی یکدیگر قرار دهید و اطراف آنها را با گل محکم و ثابت کنید .
ماسه بادی مدل M.N وزن 5 کیلوگرم
گل های فیتیله ای را به صورت دایره ای روی هم چیده و هنگامی که ارتفاع تنور به مقدار دلخواه رسید با استفاده از کاردک ، گل نرم را روی قسمتهای دیگر تنور مالید تا صاف و یکدست شود .
در آخر با استفاده از کاردک لکه های اضافی تنور را گرفته و سطح داخلی و بیرونی تنور را کاملاً صاف و یکدست کنید .
حالا باید تنور را کاملا بپزید تا گل خشک شده و محکم شود .
کاردک رادکس مدل KDK-015
در این هنگام یک ظرف مناسب مانند یک ساعت یا بشکه را از چوب پر کنید و آن را مشتعل کنید تا تنور گلی کم کم خشک شود .
پس از این که تنور خشک شد در این مرحله می توانید دوباره به ارتفاع تنور کمی اضافه کنید و دوباره همان کار را انجام داده و اجازه دهید تا تنور کاملاً خشک شود .
حالا تنور کاملاً آماده است ، فقط باید یک دریچه آتش در قسمت پایین تنور برای ورود آتش و تهویه هوا در پایین تنور تعبیه کنید .
بشکه مدل kara حجم 20 لیتر
این کار را می توانید پس از پخت نسبی تنور با استفاده از برش تنور انجام دهید .
در غیر این صورت می توانید این دریچه را از همان ابتدا و هنگامی که گل خام است در تنور به وجود آورده و سپس آن را برای خشک شدن مشتعل کنید .
در آخر می توانید تنو را چند نور در برابر نور آفتاب قرار دهید تا کاملاً خشک شود .
پس از انجام این مراحل اگر می خواهید از تنور گلی برای پخت نان استفاده کنید باید در قسمت داخلی تنور از بالا تا پایین یک سنباده کلی بکشید تا کاملاً سابیده و صاف شود .
این کار باعث می شود هنگام پخت نان ، نان ها به بدنه تنور نچسبند .
تنور گلی خیلی پرکاربرد و زیبا است و یک هنر سنتی محسوب میشود .
با روش هایی که به آنها اشاره کردیم میتوانید به آسانی این تنورهای زیبا را تهیه و در موارد مختلف از آنها استفاده کنید .