چگونه سمبوسه درست کنیم؟
چگونه سمبوسه درست کنیم؟سمبوسه یکی از غذاهای جنوبی است که بسیار خوشمزه است و مواد آن با توجه به سلیقه افراد قابل تغییر است. سمبوسه در انواع مدل های سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ، سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه پیتزایی، مثلثی، مربعی، بندری، با تره، تند درست میشود.
سمبوسه سیب زمینی هندی مزبار بسته 15 عددی
غذاهای جنوبی سبک و طعم خاص خود را دارند ، یکی از غذاهای جنوبی معروف سمبوسه است که با طعم تند و ظاهر مثلثی اش شبیه سایر غذاهای سنتی ایران نیست و ان را می توان جز اولین فست فودها دانست . این غذای تند و خوشمزه و لقمه ای از هند به ایران امده و باب طبع مردم ساکن شهرهای بندری جنوب ایران شده و دیگر جزیی از فرهنگ غذایی این منطقه است . سمبوسه سنتی با نام لواش و مواد میانی سیب زمینی ، تره و فلفل قرمز زیاد درست میشد ولی امروزه علاوه بر سمبوسه سنتی ، سمبوسه های دیگری نیز با کالباس ، پنیر پیتزا و … رایج شده است که ویژگی مشترک همه انها این است که در نان مثلثی پیچیده میشوند و سرخ می شوند .
مقاله پیشنهادی: ریسه ال ای دی از کجا بخرم
سخت ترین بخش درست کردن سمبوسه ، پیچیدن ان در نان است اینکه باز نشود و ظاهرش حفظ شود . از این رو در این مطلب ما ابتدا نحوه پیچاندن سمبوسه را آموزش می دهیم و سپس سراغ نحوه درست کردن انواع سمبوسه می رویم .
آموزش درست کردن انواع سمبوسه با نان لواش و خمیر
نان لواش سه نان مجموعه 8 عددی
مقاله پیشنهادی: منوپاد
در این قسمت ، طرز درست کردن انواع سمبوسه را با نان لولش ، خمیر یوفکا را برای شما توضیح می دهیم . با رعایت نکاتی که بیان می کنیم ، سخت ترین قسمت سمبوسه یعنی پیچاندن ان در نان با خمیر برایتان اسان میشود .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک روغن بنفشه
سمبوسه را اغلب به شکل مثلث و هر از گاهی به شکل لوله ای می پیچانند ولی شکل سنتی ان مثلثی است . بهتر است ان را مثلثی بپیچانید.
طرز پیچیدن سمبوسه به شکل مثلث
روش اول:
خمیر یوفکا یا نان لواش نرم و نازک ( نان لواش را برای اینکار بلافاصله از نانوایی می گیرید
مقاله پیشنهادی: دهانشویه چه مارکی خوبه؟
در نایلون یا پارچه بپیچانید که خشک نشود) را به اندازه ۱۰×۳۰ سانتی متر برش بزنید . نوار خمیر یا نان را روی سطح مورد نظر گذاشته و با پشت چاقو از قسمت طول به سه مربع مساوی تقسیم بندی کنید و وسط هر مربع ا خط اریب بکشید تا دو مثلث بشود و در نهایت از این سه مربع ۶ مثلث ایجاد میشود .
خمیر یوفکا مثلثی داناک – 450 گرم
مایه سمبوسه را به اندازه یک یا دو قاشق در مثلثی که در دومین خانه است بریزید و سپس مثلث دیگری همان خانه را روی ان برگردانده ، در نهایت هر ۲ مثلث را روی مثلث بعدی برگردانید تا تمام شود
مقاله پیشنهادی: ماساژور سر از کجا بخریم
و این کار را باید تا جایی که نوار نان یا خمیر امتداد دارد انجام بدهید . لبه های اضافی را با چاقو ببرید و سمبوسه پیچانده شده را به نحوی در ظرف مورد نظر بگذارید که لبه باز ان در زیر بیفتد تا از هم باز نشود .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک شیکر برقی
نکته: مایه را زیاده از حد نریزید تا خمیر یا نان لواش پاره نشود .
روش دوم :
رشته خمیر یا نان لواش را چهار قسمت تقسیم کنید خط های اریب بکشید تا مثلث درست شود البته مثلث هم اندازه نیستند . یک تا دو قاشق روی مثلث دومی ریخته و مثلث قبلی را روی برگردانده ، حالا مثلث سه و چهار را نیز روی ان برگردانید . لبه نان یا خمیر را جدا کنید و با کف دست برای به پهن شدن سمبوسه ان را فشاردهید .
روش سوم :
روی رشته خمیر یا نان سه نقطه ا ، ۲ ، ۳ علامت گذاری کنید . حالا خمیر یا نان را روی خط ۱و ۳ تا بزنید .
خمیر یوفکا مربعی داناک – 450 گرم
سپس خمیر یا نان را روی خط ۲ و ۴ تا کرده و یک شکل قیفی درست میشود درون ان را با مایه پر کنید .
حالا ضلع ۳-۴ نوار مستطیلی را روی خط مورب ۲ و ۴ خم کنید و لبه اضافی پایین را میان سمبوسه گذاشته یا با چاقو جدا کنید .
طرز پیچیدن سمبوسه با خمیر یوفکا به شکل هلال یا قطاب
یک شیوه اسان پیچاندن سمبوسه به شکل هلالی است و بدین نحو است که یک چانه کوچک به اندازه گردو از خمیر را بردارید و روی سطح کار به شکل دایره صاف کنید .
یک قاشق از مایه سمبوسه را روی یک نیم دایره گذاشته ، بعد نیمه دیگر که خالی است را روی ان بگذارید و لبه های ان را با اب ، فشار سرانگشت یا شاخه های بک چنگال ، به هم بچسبانید . سمبوسه هلالی یا قطابی شکل ساده دارید .
خمیر یوفکا دایره ای بزرگ داناک – 450 گرم
طرز پیچیدن سمبوسه با خمیر یوفکا به شکل قیف
همانند روش بالا به اندازه یک گردو از خمیر چانه بردارید و روی سطح کار ان را به اندازه دایره کوچکی باز کنید . خمیر را از قطر دو قسمت کنید و یک نیمه ام را قیفی شکل بپیچانید .
حدود یک قاشق از مایه سمبوسه را داخل قیف بریزید و دهانه قیف را با فشار انگشت یا چنگال به هم وصل کنید . برای اینکه چسبندگی خمیر زیاد شود ، کمی ان را با اب مرطوب کنید .
طرز پیچیدن سمبوسه با نان لواش به شکل قیف
نان لواش گرد را از دو قطر آن بـه 4 قسمت برابر تقسیم بندی کنید.
هر بخش از نان رابه شکل قیف بپیچانید .
یکی دو قاشق از مایه سمبوسه را داخل قیف بگذارید و درب قیف را ببندید.
برای این کـه درب قیف باز نشود ، از ترکیب آرد و آب کمی خمیر رقیق تهیه کنید و لبه هاي نان رابا خمیر پوشانده تا بهتر بـه هم چسبانده شود .
درب قیف و سمبوسه ها را به شکل عمودی روی ضلعی که بسته است بگذارید که از هم باز نشود و سپس ان را سرخ کنید .
طرز پیچیدن سمبوسه به شکل لوله ای
سمبوسه را می توان بـه دو شیوه متفاوت بـه شکل لوله اي پیچاند :
خمیر یوفکا مستطیلی داناک – 700 گرم
روش اول
خمیر یوفکا یا نان لواش رابه صورت مثلثی بلرید . مایه سمبوسه را در مرکز خمیر یا نان بریزید . دو زاویه مثلث را از دو طرف بـه سمت داخل خم کنید. از سمت ضلع مثلث شروع بـه لوله کردن ان کنید .
روش دوم
نان لواش رابه شکل مستطیلی ببرید . یک تا دو قاشق از مایه سمبوسه را در مرکز نان بریزید و پس از ان نان را از یک ضلع لوله شکل کنید.
طرز پخت انواع سمبوسه :
سمبوسه از غذاهای خیابانی جنوب ایران است و برای فروش و پخت و سرو ان به تجهیزات خاصی نیاز نیست و در مغازه های کوچک ، دکه و حتی سینی های کنار خیابان له فروش می رسد . سمبوسه مانند گذشته فقط از سیب زمینی درست نمیشود و انواع سمبوسه را با قارچ ، گوشت ، مرغ ، پنیر پیتزا و …. درست می کنند و لین نسل جدید سمبوسه هم طرفداران زیادی دارد .
در بخش از مطلب ما طرز تهیه چند نوع سمبوسه را برای شما آموزش می دهیم.
نان سمبوسه را با هر مایه ای که دوست دارید پر کنید ، یک نام جدید و گونه جدید سمبوسه را می توانید به ان بدهید . ولی آنچه که در همه سمبوسه های یکسان است نان لواش و یا خمیر یوفکا است و اینکه سمبوسه حتما باید در روغن بسیار داغ شناور و سرخ شود . این بخش از مطلب طرز تهیه سمبوسه سننی و سمبوسه مرغ و قارچ را برای شما بیان می کنیم که به عنوان یک پیش غذا و عصرانه و یا حتی غذای اصلی می توانید آن را برای اهالی منزل و یا حتی مهمانیهای تان تهیه کنید .
سمبوسه سنتی :
مواد لازم
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
گشنیز ۵۰ گرم
سبزی گشنیز خشک نیوگرین-100 گرم
جعفری ۵۰ گرم
سبزی جعفری خشک نیوگرین-100گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
سیر سبدینو 500گرم
نان لواش به تعداد کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
فلفل سیاه سحرخیز – 500 گرم
نمک خوراکی سوده – 2500 گرم
روغن و زردچوبه به مقدار کافی
روغن مایع مخلوط گیاهی داتیس – 1.8 لیتر
زردچوبه گلستان مقدار 90 گرم
نکته : مواد فوق برای ۴ نفر کافی است .
طرز تهیه سمبوس
نخست سیب زمینی ها را با دو لیوان اب و یک قاشق چایخوری نمک روی شعله زیاد گذاشته تا با اب پز شوند .
پس از پختن و خنک شدن سیب زمینی انها را پوست گرفته ، با گوشت کوب خوب بکوبید تا پوره شود .
پیازها را نگینی ریز کنید و با کمی روغن تفت دهید و سرخ کنید ، بعد از سرخ شدن پیاز سیر و زردچوبه را به پیازها افزوده و کمی تفت بدهید ، سیر نباید سرخ شود فقط بویش بلند شود کافی است .
سپس گشنیز و جعفری را که از قبل ریز شده اند را اضافه کنید . مواد را هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا ته نگیرند و نسوزند . پس از اینکه آب سبزیجات کاملا بخار شد . شعله زیر ان را خاموش کنید .
سپس این ترکیب پیاز داغ و سبزیجات را به پوره سیب زمینی اضافه کنید . در اخر به مقدار کافی نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و ادویه های دیگر را به این ترکیب بیفزایید . واین ترکیب را خوب هم بزنید تا مواد به خورد هم برود و یکنواخت شود .
اگر دوست دارید مانند جنوبی ها سمبوسه هایتان تند و خوش طعم باشد باید از فلفل قرمز تند و زیاد استفاده کنید . حالا مایه اماده شده سمبوسه را همانند مراحل بالا در نان لواش یا خمیر یوفکا بپیچانید.
اگر دوست دارید سمبوسه هایتان کمی برجسته باشد و تخت نباشد ،مایه بیشتری بر اساس سایز نان یا خمیر درون ان اضافه کنید .
پس از اینکه همه سمبوسه ها را پیچاندید ، یک ظرف گود مثل شیر جوش را روی حرارت گذاشته و روغن را در حدی که سمبوسه در ان غوطه ور باشد ، بریزید. روغن حتما از نوع سرخ کردنی باشد .
دلیل روغن سرخ کردنی این است سمبوسه ها ترد تر میشوند و کمتر روغن به خود می گیرند . شعله زیر ظرف هم متوسط باشد . سمبوسه را برای اینکه هر دو طرفش سرخ شود پشت و رو کنید .
برای اینکه روغن اضافی را بگیرید ، سمیوسه ها را در یک صافی فلزی گذاشته و با دستمال کاغذی روغن اضافی انها را بگیرید .
در اخر سمبوسه ها را له طرف سرو منتقل کنید و با سس کچاپ یا تند سرو کنید .
نکات
اگر با غذاهای پر کالری مشکلی ندارید ، می توان به سمبوسه پنیر پیتزا افزود . هم می توان پنیر پیتزا رنده شده و هم ورقه ای به ان اضافه کرد . پنیر را هنگامی که مایه را در نان گذاشتید روی ان بپاشید یا روی مواد یک ورقه بگذارید .
اگر پنیر در ان ریختید و نگران کالری ان و سنگین شدن ان پس از سرخ شدن هستید می توانید ان را در فر مثل پیراشکی بپزید .
سمبوسه مرغ و قارچ
مواد لازم
نان لواش بـه تعداد دلخواه
سینه مرغ 1 عدد
سینه مرغ با کتف آریا بهار پروتئین-700گرم
قارچ خردشده 1 پیمانه
فلفل دلمهاي و پیاز هر کدام 1 شماره
فلفل دلمه سبز 1 کیلوگرم – فلفل دلمه رنگی 1 کیلوگرم – فلفل کاپی سبز 1 کیلوگرم – فلفل کاپی قرمز 1 کیلوگرم – فلفل کبابی 1 کیلوگرم
جعفری نصف پیمانه
پیازچه و تره نصف پیمانه
پیازچه بامیکا – 170 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
تخم مرغ وانیا بسته 20 عددی
نمک، فلفل، زردچوبه و فلفل قرمز بـه مقدار کافی
طرز تهیه :
برای درست کردن سمبوسه مرغ و قارچ اول سینه مرغ را آبپز کنید و ان را ریش ریش یا تکه های ریز خرد کنید. پیاز را رنده کنید و با زردچوبه و فلفل قرمز تفت بدهید. مرغ پخته و خردشده را به پیاز بیافزایید . قارچ ریز شده و فلفل دلمه ریز شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید . اگر دوست دارید می توانید رب گوجه نیز به ان اضافه کنید و تفت دهید . جعفری پیازچه و تره ریز شده را نیز به این ترکیب بیافزایید .
اجازه دهید این مواد با هم بپزند . سپس بت هر یک از روش های بالا که می خواهید نان یا خمیر پیتزا را شکل بدهید و یک قاشق از این مایه را روی ان بریزید .
در یک ظرف گود روغن بریزید و تا داغ شدن روغن صبر کنید سپس ، سمبوسه را در روغن قرار دهید باید روغن در حدی باشد که روی سطح سمبوسه را بپوشاند .
نکته : سمبوسه اغلب با سس تند سرو میشود .
اگر از غذای سرخ شده به دلیل رژیم یا هر علت دیگری پرهیز می کنید .می توانید سمبوسه را در فر بپزید .