جوز هندی را از کجا تهیه کنیم – خرید اینترنتی جوز هندی ارزان قیمت
جوز هندی در چه غذاهایی استفاده میشود؟ جوز هندی به صورت پودر و شربت به فروش می رسد. قبل از خرید جوز هندی به بررسی 3 مدل از نظر خریداران می پردازیم:
اگر جزو افراد خوش خوراک هستید ، و به طعم و مزه غذا اهمیت می دهید، مایلم ادویه ای بسیار خوش بو که طعم فوق العاده ای به غذا می دهد را به شما معرفی کنم؛
جوز هندی یکی از ادویه های پرطرفداری است که دارای طبع گرم و طعم خوشایندی است. از این ادویه در انواع غذاهای عربی هندی و بنگلادشی که از نوع غذاهای اسپایسی یا پر ادویه هستند استفاده می شود.
مقاله پیشنهادی: بتادین برای عفونت واژن
این ادویه در غذاهای ایرانی نیز استفاده می شود اگر تابحال از جوز استفاده نکرده اید پیشنهاد می کنیم در طبخ انواع مرغ، انواع خورشت ها و تهیه سوسیس و کالباس خانگی از آن استفاده کنید. تا متوجه بوی مطبوع و طعم دلچسب آن بشوید.
جوز هندی دانه یک درخت تنومند است که بسیار سخت و سفت می باشد. برای استفاده معمولا آن را پودر می کنند یا مقدار کمی ازجوز هندی دانه را با رنده ریز در هنگام طبخ غذا درون غذا رنده می کنند.
بهترین استفاده از جوز هندی در طبخ کباب برگ است ،اگر اهل خوردن کباب هستید از این ادویه غافل نشوید. این ادویه به دلیل داشتن بوی قوی و تند بوی ضحم گوشت و مرغ را از بین می برد و طعم خوبی به آن می دهد.
1-پودر ريشه جوز هندي ضامن – 80 گرم
مشخصات
وزن
80 گرم
وزن بستهبندی
90 گرم
ابعاد بستهبندی
5×6×11 سانتیمتر
ارگانیک
خیر
شماره پروانه بهداشت
50/10332
سایر توضیحات
با کیفیت و درجه یک
درب نمك پاشي
مناسب جهت طعم دار كردن كالباس ، گوشت ، آبگوشت ، سوپ و..
از جوز هندی در ادویه هایی مانند ماسالا و در تهیه قهوه نیز استفاده می شود. توجه داشته باشید که این ادویه تا حدی خواب آور و ارامبخش است پس در خوردن آن احتیاط کنید.
جوز علاوه بر استفاده غذایی، می تواند مصارف دارویی نیز داشته باشد که در طب سنتی نیز از آن استفاده میشود. برای مثال به دلیل طبع گرم جوز هندی در لاغری افرادی که به دلیل داشتن طبع سرد چاق شده اند موثر باشد. جوزهندی را برای درمان جوش صورت و بدن نیز بصورت ماسک استفاده می کنند.
مقاله پیشنهادی: خرید چای ماسالا اصل
خطراتی نیز در مصرف بالای این ادویه وجود دارد ،مثلا احساس خواب آلودگی و گیجی زیاد ، البته به مادران در زمان بارداری و شیردهی منع مصرف دارد. مطلب آخر اینکه جوز هندی را از عطاری ها، فروشگاه های مخصوص فروش ادویه ، سوپرمارکت و هایپرمارکت ها و فروشگاه های اینترنتی ترب، دیجی کالا و… می توانید بصورت دانه و پودری خریداری کنید.
آیا با ادویه های مختلف آشنایی دارید؟ ادویه هایی تند و تیز با رایحه های مطبوع که خاصیت بسیار زیادی نیز دارند. جوز هندی یکی از این ادویه هاست که از قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است.
جوز هندی چیست و از چه گیاهی تولید می شود: یکی از درختان همیشه سبز به اسم جوز بویا، از هسته ای سخت و خوشبو یا طبع گرم بوجود می آید که این هسته خوشبو و پرخاصیت همان ادویه مورد نظر ماست. این ادویه مصرف بالایی در مناطق گرمسیری دارد. یک طعم دهنده قوی برای غذا و ادویه ای محبوب که طعم شیرین، عطر تند و بسیار دلچسبی دارد.
2-پودر جوز هندی کرالیچین مقدار 50 گرم
مشخصات
وزن
50 گرم
وزن بستهبندی
50 گرم
ابعاد بستهبندی
17 × 1 × 9 سانتیمتر
درخت جوز بویا (nutmeg tree) بومی ملوکاس Moluccas یا همان جزایر ادویه اندونزی است. مجمع الجزایر مالوکوی اندونزی (Maluku) به این دلیل به جزیره ی ادویه معروف شده است که در نزدیکی خط استوا و دارای آب و هوای گرم و مرطوب می باشد. این آب و هوا باعث شده است که ادویه های گرانقیمتی مانند جوز و میخک در آن رشد بسیار خوبی داشته باشد و البته کشاورزان نیز حسابی از آن کسب درآمد کنند.
مقاله پیشنهادی: خرید مینی کوادکوپتر ارزان
ارتفاع این درخت ها بطور معمول ۶ متر و گاهی به ۲٠ متر (۶٠ پا) نیز می رسد. که بعد از هشت الی ۹ سال پس از کاشت میوه می دهند.بیشترین باروری را تا ۲۵ سال دارند و تا سن ۶٠ سالگی و یا بیشتر میوه می دهند.
یرگ های این درخت تنومند به رنک سبز و بیضوی هستند که نوک تیزی دارند و چرمی شکل بنظر می آیند. دانه های جوز با پوست سفت و پرشیار رنگی متمایل به قرمزیا قهوه ای دارند.در ابتدا شکل میوه شبیه به زردآلو است اما بعد از بالغ شدن میوه توسط یک توری زرشکی رنگ به دو قسمت تقسیم می شود که یک دانه های قرمز_ قهوه ای براق در هر قسمت آن قرار دارد. رنگ شکوفه های درخت کرم است و شکلی شبیه به زنگوله دارند که میوه های بزرگی می دهند.
اگر بخواهیم شکل جوز هندی را شرح دهم باید بگویم دانه ای تخم مرغی شکل با ابعاد ۲.۵ سانتی متر در ۱.۵ سانتی متر است.
3-روغن جوز هندی نورهان حجم 30 میلی لیتر
مشخصات کلی
حجم
30 میلی لیتر
عصاره
دارد
نوع عصاره
جوز هندی
کشور مبدا برند
ایران
این ادویه از زمان قرون وسطی مورد استفاده قرار می گرفته است و در کشورهای هند،سریلانکا و اندونزی کاشت می شده.و امروزه در منطقه سیلان و غرب هندوستان به صورت عمده تولید شده و اروپا و آمریکا صادر می شود.
اعراب اولین کسانی بودند که این ادویه پرطرفدار را به اروپا بردند. در زمان سلطنت ملکه الیزابت جوزهندی به عنوان داروی ضدسرطان در اروپا مورد استفاده قرار می گرفت.
مقاله پیشنهادی: گرام ماسالا در چه غذاهایی استفاده میشود
از قدیم نقل شده است که رومیان از جوز هندی به عنوان خوشبوکننده استفاده می کردند و در مراسم های فرهنگی شان جوز را می سوزاند تا فضا را معطر کنند. اما از سال ۱۶٠٠ میلادی، جوز هندی را دیگر یک ادویه گرانقیمت می شناختند و در نزد غربی ها دارای ارزش و جایگاه ویژه ای شد.
در طب سنتی چینی ها و هندوها از جوز و روغن آن برای درمان بیماری های سیستم گوارشی و برای تسکین دادن درد استفاده قرار می شده است.
بهتر است کمی از کاربردی این ادویه خوشبو در آشپزخانه بگوییم:
- جوز هندی طبعی گرم،رایحه ای تند و طعم شرینی ملایمی دارد.
- جوز را در طیخ غذاهای گوشتی،سیب زمینی،سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می دهند.
- در غذاهای پنیری و خامه ای نقش چاشنی را به عهده دارد. با عطر و طعم تند و خاصی که دارد یک طعم متضاد با پنیر و خامه ایجاد می کند که دلچسب است.
- در دستور تهیه سس های معروفی مانند سس آلفردو (Alfredo) و بشامل (Bechamel) از این ادویه پرطرفدار استفاده می شود.
- جوزهندی در آمریکا یکی از پرطرفدارترین طعم دهنده ها بحساب می آید که در انواع دسرها مانند پودینگ، دسر پای سیب زمینی و پای کدو تنبل استفاده می شود.
- حتی در تهیه نوشیدنی های معروفی مانند نوشینی معروف انگلیسی اگ ناگ eggnog و یا چای و نوشیدنی هایی که بر پایه قهوه تهیه می شوند از جوز هندی استفاده می کنند.
- یکی از ادویه های مخصوص ترشیجات نیز به حساب می آید.
در پزشکی فوایدی را برای جوز هندی می شناسند که در اینجا عنوان خواهیم کرد:
– تسکین درد: جالب است بدانید دربیشتر دهان شویه ها و خمیر دندان ها از روغن جوز استفاده شده است. بطور کلی روغن جوز برای درد دندان مانند یک مسکن عمل می کند زیرا حاوی ماده ای دارویی به نام اوژنول Eugenio می باشد.
– از جوز هندی به عنوان ضد نفخ و برای درمتن سوء هاضمه استفاده می شود.
خاصیت آرامبخشی دارد و به عنوان ضد اضطرای نیزکاربرد دارد. جوز برای درمان بی خوابی نیز به کار می رود. زیرا ماده ای به نام میتریسین در آن وجود دارد.
– در طب سنتی با سوزاندن جوز، از دود آن برای درمان بیماری های تنفسی استفاده می کردند.
– آنتی اکسیدان های موجود در جوزهندی خاصیت ضد سرطانی دارد. از بین این آنتی اکسیدان ها میتوتن به کافئین، فنیل پروپانوئیدها ، اسید فرولیک (Ferulic acid) و بعضی از سیانیدین ها اشاره کرد.
– جوز هندی تا حدی اعتیاد آور است به دلیل وجود آلکولوئیدهایی مانند پروپانوئید، حس سرخوشی که از مصرف آن ایجاد می شود یاعث شده افرادی از آن با دوز مشخص استفاده کنند، البته، نباید از احساس گیجی و خواب آلودگی که ایجاد می کند غافل شد و مقدار زیادی مصرف کرد. نقش آنتی اکسیدان های موجود در جوز باعث طراوت و شادابی پوست می شود.
– دردهای شکمی را تسکین داده و دردرمان استفراغ و اسهال نیز مفید است.
– در درمان دیابت مفید است.
– قاعدگی را منظم و دردهای ناشی از قاعدگی را کاهش می دهد.
– کلسترول خون و فشارخون را تنظیم می کند.
– به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی که دارد برای درمان آکنه و قرمزی پوست نیز به کار می رود.
مقاله پیشنهادی: کهنه شور ارزان
تهیه ماسک صورت با جوز
برای تهیه ماسک صورت با جوز از این ترکیبات استفاده کنید، یک قاشق چایخوری جوز رابا یک قاشق چایخوری عسل ترکیب کنید.
احتیاط: در مصرف جوز هندی زیاده روی نکنید!
- مصرف روزانه بالای ۱۲٠ میلی گرم، ایجاد حالت روان گردان، توهم، سرگیجه و آشفتگی می کند.
- حتی ممکن است با مصرف بالا فرد دچار تشنج شده و منجر به ضربان نامنظم قلب و استفراغ و در موارد نادر به مرگ فرد ختم شود.
- در مادران باردار این احتیاط بیشتر وجود دارد زیرا استفاده زیاد ممکن است به سقط جنین بیانجامد. بهتر است مادران در دوران بارداری و شیردهی ازین ماده استفاده نکنند.
- با استفاده زیاد پوست ملتهب شده و رو به قرمزی می رود.
- این ادویه برای حیواناتی مانند سگ به قدری خطرناک است که منجر به مرگ می شود.
- در غذاهای ایرانی پودر جوز هندی در غذاهایی مانند خورش قیمه، لوبیا پلو، پخت انواع مرغ به عنوان ادویه استفاده می شود و یا در دستور غذاهای عربی یا هندی که در آشپزی ایرانی نیز تهیه می شوند به کار می رود.
مقاله پیشنهادی: مرکز فروش کاور چمدان در تهران