بهترین سنسور مونوکسید کربن – راهنمای خرید بهترین مارک دتکتور اعلام حریق (دتکتور گاز)
خرید دتکتور گاز شهری که هشدار دهنده گاز مونوکسید کربن هم نامیده می شود، روز به روز افزایش می یابد. قبل از خرید دتکتور اعلام حریق به بررسی 4 مدل پرفروش می پردازیم:
دتکتور اعلام حریق چیست؟
وسیله یا ابزاری که برای تشخیص وجود یک شی یا ماده خاص طراحی شده است. در اصطلاح آتش نشانی دتکتور به وسیله ای گفته می شود که توسط آن می توان حریق یا اثرات جانبی آن مثل دود و حرارت را تشخیص داد.
مقاله پیشنهادی: قیمت قلم کاشت ناخن
دتکتور اعلام حریق عبارتند از
1-دتکتور حرارتی اعلام حریق
2-دتکتور دودی اعلام حریق
3-دتکتور شعله ای اعلام حریق
4-دتکتور گازی اعلام حریق
5-دتکتور مولتی اعلام حریق
دتکتور ها برندهای مختلفی دارند مانند:
دتکتور اعلام حریق تله تک، دتکتور اعلام حریق تسلا، دتکتور اعلام حریق زتا، دتکتور اعلام حریق سنس، دتکتور اعلام حریق زیتکس از برندهای این محصول هستند.
1-سنسور نشت گاز ونوس مدل B
مشخصات
-
ابعاد12 × 8 × 5 سانتی متر
-
وزن300 گرم
-
نوع سنجشگاز
-
نحوهی تامین انرژیبرق شهری , باتری
-
نمایشگردارد
-
سایر توضیحات-حساسیت بالابه کلیه گازهای قابل اشتعال
-
– حساسیت بالابه کلیه گازهای حاصل ازسوختن (مونوکسیدکربن)
وظیفه دتکتور اعلام حریق شناسایی دود،حرارت و گاز است که سنسورهایی حساس به حرارت و دود در خود جای داده و وقتی آن را شناسایی کرد هشدار میدهد. دتکتور اعلام حریق آریاک دو مدل حرارتی و دودی دارد.
دتکتور اعلام حریق را میتوانید به صورت تکی یا ترکیبی قراردهید دتکتور های دودی آریاک آتش های دودزا را سریعا شناسایی میکنند و هر 5 ثانیه یکبار چراغ LED آن چشمک میزند اینگونه شما از سالم بودنشان مطمین میشوید ولی هنگامی که آتش سوزی رخ می دهد این چراغ یکسره است. دتکتور اعلام حریق آریاک اگر در دمای 65 درجه سانتی گراد قرار بگیرد فعالیتش شروع میشود.
مقاله پیشنهادی: ناخن مصنوعی از کجا بخرم
دتکتور های اعلام حریق با 24 ولت DC تغذیه میشوند ولی گاها دیده شده که با بیشتر یا کمتر از 24 ولت هم بعضی دتکتور های اعلام حریق تغذیه میشوند البته جریان عبوری از آن ها تعریف شده است و وقتی حریق صورت میگیرد این مقدار زیاد میشود.این محصول 4 نوع دارد:
2-سنسور هشدار دهنده نشت گاز طنین توسعه پارس مدل TTP-1158
مشخصات
-
ابعاد13×3.5×9 سانتی متر
-
وزن140 گرم
-
دامنه اندازهگیری10 تا 25 ppm
-
نوع سنجشگاز
-
دقت اندازهگیریppm
-
نوع سنسورمونوکسید کربن، دی اکسید کربن، متان و تمامی گازهای قابل اشتعال
-
دمای عملیاتی کارکرد20 – تا 70 + درجه سانتی گراد
دتکتور دودی اعلام حریق
این نوع دتکتور ها هنگامی که دود را در محیط تشخیص میدهد به پنل کنترل مرکزی هشدار میدهند.این نوع دتکتور ها از رایج ترین دتکتور اعلام حریق اتومات هستند.دتکتور های دودی در مقایسه با حرارتی سرعمت عمل و قیمت بالاتری دارند ولی خیلی مورد اطمینان نیستند از آن ها در محیط های داری آلودگی مثل اتاق خواب، راهروها، مسجد، فروشگاه، اتاق برق، هتل، بیمارستان، دفاتر کار، کتابخانه و … میتوانید استفاده کنید .سعی کنید دتکتور دودی را در معرض دریچه جریان هوا قرار ندهید تا عملکردش دچار مشکل نشود.4 نوع از دتکتور های دودی یونیزاسیون، فتوالکتریک و بیم دتکتور، دودی مکشی (استنشاقی) هستند.
مقاله پیشنهادی: کارت پستال
دتکتور دودی یونیزاسیون (Ionization Smoke Detector)
یونیزاسیون منظور تبدیل ملکول های هوا به یون مثبت و مولکول های منفی است این دتکتور ذره آلفا که منبع رادیواکتیو است تولید میکند که یک محفظه دود و دو عدد صفحه محفظه فرستنده و مرجع دارد که منبعی از اشعه دارد.یونیزه و رسانا شدن هوای اتاقک را به کمک ذرات آلفا انجام میشود.وقتی دود وارد اتاقک دود میشود آن ها به مولکول های یونیزه وصل میشوند و حرکت یون هاراکاهش میدهند.وقتی رسانایی اتاقک کمتر از حد معمول باشد دتکتور واکنش میدهد .این نوع دتکتور نصب و حمل و نقل و انبار داری نکات ایمنی بالایی دارد و چون تشعشات رادیو اکتیو دارد کمتر استفاده میشود ،این دتکتور ها برچسب زرد دارند.
3-سنسور هشدار دهنده نشت گاز ونوس مدل A مخصوص گازهای مونوکسید کربن و دی اکسید کربن و گازهای قابل اشتعال شهری و کپسول
مشخصات
-
ابعاد12X15X9 سانتی متر
-
وزن400 گرم
-
نوع سنجشگاز
-
نوع سنسورمونوکسید کربن، دی اکسید کربن، متان و تمامی گازهای قابل اشتعال
-
نحوهی تامین انرژیبرق شهری , باتری
-
نمایشگردارد
-
سایر توضیحاتشناسایی گازهای مرگ آور: با شناسایی گاز کشنده مونوکسید کربن از گازگرفتگی و مرگ خاموش پیشگیری می کند.
از جمله مزایای این دتکتور :این دتکتور ها سریعتر نسبت به دتکتورهای دودتی و حرارتی واکنش نشان میدهند و میتواند حریق هایی که تازه شروع شدند و فرآورده های دودی را بشناسد.
از معایب آن :اینها چون فقط دود را میشناسند خیلی حساس هستند و پتانسیل هشدار غلطشان زیاد است مثلا اگر محیط رطوبت و یا غبار داشته باشد ،هشدار غلط میدهد.
دتکتور دودی فتوالکتریک (Photo electric Detector)
این نوع دتکتور از رایج ترین دتکتور های دودی است و از اصل مسدود سازی مسیر نور و یا پراکندگی استفاده میکند و از آن در اتاق های تمیز،ادرات،راهرو هاو… استفاده میشود در داخل محفظه دتکتور یک دستگاه تولید نور وجود دارد که اتاقک دود و دستگاه حساس به نور که نور را از چشمه نور میگیرند ،به عنوان خروجی جریان الکتریکی تولید میکند.آن دودی که وارد اتاقک میشود نور دستگاه حساس به نر را کاهش میدهد و جریان خروجی هم کم میشود در نتیجه حریق شناسایی میشود.اگر این دتکتور بر اساس مسدود سازی نور باشد برای اینکه بهتر کارکند باید ذرات بزرگی است که بخاطر حریق منتشر میشود،وجود داشته باشد.
مقاله پیشنهادی: بهترین جرم گیر ماشین لباسشویی
این نوع دتکتور تشخیص دقیقی میدهد.این دتکتور نوعی دتکتور دودی نقطه ای است که از پراکندگی نور استفاده میکند .این دتکتور مانند اصل مسدود سازی نور است امادستگاه حساس به نور به طور مستقیم چشمه نور را نمیبیندو وقتی دود وارد اتاقک میشود نور منبع به سمت گیرنده نور منعکس میشود و هنگامی که نور زیادی دریافت شود اعلام حریق رخ میدهد.
4-سنسور نشت گاز مونوکسید کربن دتکتور موضعی هگزا مدل SD-01
مشخصات
-
ابعاد13*13*6 سانتی متر
-
وزن210 گرم
-
نوع سنجشگاز
-
دقت اندازهگیریppm
-
نوع سنسورمونوکسید کربن
-
دمای عملیاتی کارکردتا 60 درجه سانتی گراد
-
نحوهی تامین انرژیباتری
از فواید این دتکتور عملکرد سریع و تشخیص حتی آتش های کم شعله است زیرا حساسیت بالایی دارد.این دتکتور معایبی نیز دارد که چون بسیار حساس به آلودگی است باید مرتب تمیزکاری شود و ممکن است اشتباه هشدار دهد و نمیتواند مواد سمی را تشخیص دهد.
بیم دتکتور و یا آشکارساز دودی خطی (Beam Detector)
نوعی دتکتور دودی است که دتکتور فتوالکتریک خطی و یا اشعه ای هم به آن می گویند که امواج مادون قرمز و یک چشمه گیرنده و فرستنده امواج دارد که این دو گیرنده و فرسته رو بهر روی هم هستند و یا در یک مکان قرار میگیرند و از آینه استفاده میکنند.این دستگاه را در فضاهای بزرگ و باز استفاده میکنند تا مانعی بین چشمه نور و گیرنده نور نباشد.اگر فضا بسیار بزرگ باشد بجای دتکتور نقطه ای از این نوع دتکتور استفاده میکنند.امواج مادون قرمز را که فرستده ارسال میکند بدست گیرنده میرسد.اگر حریق رخ بدهد امواج کامل به گیرنده نمیرسد یا کلا متوقف میشود در این صورت اعلام حریق میکند.
این نوع دتکتور برای فضاهای باز و بسیار بزرگ مثل سالن ها،کارخانه،مساجد و سوله استفاده میشود.
مقاله پیشنهادی: مسواک برقی باکیفیت
این دستگاه فوایدی دارد.در فضاهایی که به تعداد زیاد دتکتور نیاز دارد مناسب است چون هزینه زیادی را نباید پرداخت کنید همچینین سرعت عملکر آن بالاست .معایب آن نیز این است که بین مسیر فرستنده و گیرنده نباید مانعی باشد تا امواج عبورکنند.
دتکتور دودی مکشی (استنشاقی) (Air Sampling)
این دتکتور با استفاده از نمونه گیری از هوا و تجزیه و تحلیل آن عمل میکند به گونه ای که این دستگاه به سقف از طریق لوله کشی وصل میشود و با توجه به استانداردهایی که است منافذی روی لوله ها ایجاد میشود که به اعلام حریق وصل است .بوسیله یک هواکش داخل منافذ مکشهوا انجام میشود و سپس از صافی عبور میکند تا تحلیل بشود .اکر آلودگی باشد اعلام حریق میکند.در مکان هایی که سیستم تهویه مطبوع دارند به جای لوله کشی نمونه گیری به کمک هوای برگشتی هواساز انجام میشود.این دتکتور ها گران و بسیار حساس هستند و برای اتاق های تمیز و مهم استفاده میشود.
دتکتور حرارتی اعلام حریق
این دتکتور برای فضایی که دما و حرارت زیاد است استفاده میشود و ساختار آن ساده است و سرعت پاسخگویی کمی دارد .قایل اطمینان و ارزان است .به سرعت نمیتوانند حریق را تشخیص دهند .در فضاهایی با حرارت متغیر نباید استفاده شود و دو نوع افزایشی و ثابت دارد.
مقاله پیشنهادی: شامپو ایرانی چی خوبه
دتکتور حرارتی افزایشی (Rate Of Rise Heat Detector-RoR)
این نوع دتکتور زمانی که دما ناگهان زیاد میشود حساس است و افزایش دما و مدت زمان آن روی دتکتور تاثیر دارد .این دتکتور دو سیم دارد که توسط عایق از هم جدا هستند اگر دما بین دو سیم بالا برود جریان الکتریکی بین آن ها از بین رفته و آلارم میدهند.این دتکتور برای آشپزخانه های صنعتی مناسب نیست.فواید آن:سرعت عملکرد بالاتر از دتکتور حرارتی با دمای ثابت دارد.قابل اطمینان و پایدار است.ارزان تر از دتکور دودی است.
دتکتور حرارتی ثابت (Fixed Temperature Heat Detector – Fix)
این دتکتور به دمای تعیین شده ای حساس است و یک المان کلید دوفلزی است که ضریب انبساط های آن متفاوت است.وقتی به دمای خاصی برسد کلید خم شده و هشدار میدهد .این دتکتور را برای فضایی که ناگهان دمایش تغییر میکند استفاده میکنند مثل آشپزخانه و آژمایشگاه.این دتکتور برچسب آبی دارد و قابل اطمینان،ارزانتر از دتکتور دودی،با اشتباه کم است . در مدل های جدیدآن از هر دو تکتولوژی Fix و ROR (ترکیب دو دتکتور دودی و افزایشی) استفاده شده است.
دتکتور دودی و حرارتی مرکب (Multi Sensor Detector)
این دتکتور دو سنسور دود و حرارت را دارد و برای محیط هایی که حریق آن با دود همرا است مثل آشپزخانه متصل به هال مناسب است.برای اینکه این دتکتور فعال شود باید هردو سنسور تحریک شود یا دما ناگهان در 20 ثانیه زیاد شود.
دتکتور شعله ای (Flame Detector)
این دتکتور برای مکان هایی که آتش سوزی در آن زیاد است مناسب است و مادون قرمز ویا ماورای بنفش و یا ترکیب آن را دارد که با کمک آن اعلام حریق میکند.سرعت عملکرد آن از دتکتور دودی و حرارتی بیشتر سات.و از آن در انبار ،اشیانه هواپیما و.. استفاده میشود و برای جاهایی مثل سوخت نفتی که شعله زودتر از دود و حرارت بوجود می آید مناسب ست.معایب این دتکتور قیمت زیاد و نگهداری سخت است و همچنین به میدان دید بدون مایع نیاز دارد.
دتکتور شعله ای مادون قرمز (Infera-Red Flame Detector)
این دتکتور به مادون قرمز حساس است و سریع واکنش میدهد در محیط داخلی از آن ساتفاده میشود .این دتکتور به اشعه ایکس،جوشکاری ،اشعه خوورشید و قوس الکترونیکی حساس نیست و در برابر گرد و غبار مقاوت میکند.سرعتس بین 3-5 ثانیه است.اگر شئ داغی نزدیک آن باشد امکان اعلام غلط هشدار زیاد است.شما با تعیین یک الگوریتم مناسب میتوانید این مشکل را حل کنید.
دتکتور شعله ای ماوراء بنفش (Ultraviolet Flame Detector)
این دتکتور به امواج ماورا بنفش شعله حساس است . اگر دامنه حساسیتش رعایت شود در محیط باز و بسته میتوان از آن استفاده کرد سرعت بالایی نسبت به مواد هیدروکربن و هیدروژنی دارد و کمتر از 4 میلی ثانیه اعلام هشدار میکند. برای اینکه اشتبا اعلام نکند با 3 ثانیه تاخیر طراحی شده و معایب اش این است که به قوس الکتریکی حساس است.
دتکتور شعله ای مرکب مادون قرمز و ماوراء بنفش (IR/UV Flame Detector)
این دتکتور به مادون قرمز و فرابنفش حساس است و سرعت عملکر آن بسیار بالا و به اشعه خورشید و ایکس و قوس الکتریکی حساس نیست.
دتکتور گازی اعلام حریق (Gas Detector)
در مراحل مختلف آتش سوزی گارهای متنوعی تولید میشود اگر شما یک دتکتور گازی در محل های قابل اشتعال مثل گاز سی ان جی یا ال پی جی وجود دارد نصب کنید از خسارت جلوگیری میشود.این دتکتور به گازهای(کربن مونوکسید، کربن دی اکسید، بخار و …)حساس است و در نوع پیشرفته آن اگر گاز نشتی کند میتواند فرمان قطع شدن شیر گاز را صادر کند.
معایب این دتکتور این است که در مکان هایی که به طور معمولی گاز C02 و کربن مونوکسید است نیمتوان استفاده کرد.این دتکتور غلط زیادی دارد و همچنان گران است.
نصب دتکتور اعلام حریق
در هر محیطی باید دتکتور مناسب را نصب کرد .در جاییی که دتکتور دودی نصب میشود نباید نزدیک به جریان هوا باشد و در مکانی با ارتفاع 10.5 متر نصب میشود و اگرنه دتکتور خطا اعلام میکند.
ارتفاع نصب و سطح پوشش دتکتور دودی:هنگامی که ارتفاع نصب دتکتور زیاد میشود امکان دارد سطح پوشش زیاد شود ولی کمتر حساس باشد بیشترین فاصله پوشش مقدور برای دتکتور 100 متر مربع است و بیشترین فاصله هر نقطه از دتکتور بین 7.5- 6.5 متر و فاصله دو دتکتور 15- 10.6 متر بر حسب مکان قابل نصب است.
ارتفاع نصب و سطح پوشش دتکتور حرارتی:
هنگامی که ارتفاع را افزایش میدهیم شدت حرارت کم میشود .محدودیت ارتفاع در دتکتور های دودی از دتکتور های حرارتی بیشتر است.دتکتور های حرارتی سطح پوشش کمتری نسبت به دودی دارند چون دتکتور حرارتی حداقل باید 50 میلی متر فاصله از سقف داشته باشد .بیشترین فاصله مقدور از هر نقطه در دتکتور حدودا 3-5 متر و فاصبه مقدور دو دتکتور از هم 6-10 متر است.
از تجهیزات آتش نشانی سیستم اعلام حریق میباشد که با کمک آن ها حریق شناسایی و بررسی می شود و در آشپزخانه و منازل قاب استفاده است.
دتکتور های انواع مختلفی دارند شما بسته به نیاز خود هرکدام را که میخواهیدب اید انتخاب کنید و در صورت حریق بتوانید آن را مهار کنید.در مکان های دودی استفاده از دتکتور دودی مناسب تر است و در محیطی که دود حاصل از آتش سوزی کم است دتکتور حرارتی مناسب است و هرجا آتش زودتر نمایان میشود دتکتوذ شعله ای مناسب است.حتما میدانید که شرایط نصب هرکدام هم متفاوت است.استفاده از دتکتور در ساختمان هارا آتش نشانی واجب دانسته است.