راهنمای خرید انواع اسکاچ قیمت مناسب و ارزان
اسکاچ یا اسکاج از ابزار ضروری شستشوی ظروف با دست هستند علاوه و بر ظروف برای تمیز کردن اجاق گازو سینک ظرفشویی نیز به کارمی روند .
اسکاچ ها در انواع مختلف بافتنی ، ابریشمی ، ابری ، اسفنجی ، توری ، تونسی ، نانو ، جادویی، زربافت ، حوله ای ، خز دار ، رولی، سیلیکونی ، سیمی ، کبریتی ، نمدی ، نخی ، گیاهی ، نانو انتی باکتریال ، هزارلا ، ورقه ای ،و … در بازار عرضه میشود.
اسکاچ ها را در بازار در شکل های مختلف فانتزی و معمولی مثل توت فرنگی ، اناناسی ، انگوری ، پرتقالی ، چشم نظر ، چتری ، پیرهنی ، ای ، شکل گل، طرح قلب ، طرح میوه ، مخصوص عروس و داماد ، کیوی ،کاکاتوس ، گل رز ، کفشدوزکی ، هندوانه ای و… متناسب با سلیقه تان انتخاب کنید .
مقاله پیشنهادی:چایی ساز
از برندهای با کیفیت اسکاچ در بازار ایران می توان به ایکیا ، رافونه ، برایت ، پل ، سمر ، جهان ، لیمون ، ریوا، روستر ، رویال ، ژانا ، ساپ ، زری ، زن ، زر اسکاچ، سیم استار ، لندی ، نوین ، هوم پلاس و… اشاره کرد .
خرید اسکاچ بسیار راحت است و تمام فروشگاه ها این کالای اساسی را دارند ولی اگر مایل به خرید انلاین و راحت هستید سایت دیجی کالا را به شما پیشنهاد می دهیم . ازسایت های دیوار و شیپور نیز می توان این کالا را تهیه کرد .
شستن کامل و صحیح ظروف مستلزم استفاده از اسکاچ است. بدون اسکاچ ظروف آنطور که باید از باقیماندهی مواد غذایی پاک نمیشوند و این میتواند باعث بروز بیماریهای مختلفی شود.
مقاله پیشنهادی:استیکر کیبورد لپ تاپ
اسکاچ یا اسفنج ظرفشویی از وسایل ضروری شستن ظروف است و بدون کمک اسکاچ نمی توان چربی ها و بقایای غذا را از روی سطح ظروف پاک کرد . همه ما از خطرات کثیفی و آلودگی ظروف غذا مطلعیم .
مقاله پیشنهادی:خرید لگو ارزان
بههمینعلت تقریباً در تمامی خانهها و درکل هر کجا که در آن غذا سرو میشود اسکاچ هم هست. اما خلاف باور معمول که چون اسکاچ در تماس مداوم با آب و کف است پس همیشه تمیز است، این ابزار خود بهسرعت آلوده میشود و باید آن را مدام شست و تمیز نگاه داشت.
از این رو در همه خانه ها و هر جایی که غذا در ان میل میشود اسکاچ هم در کنار سینک ظرفشویی وجود دارد . ولی در مورد اسکاچ افراد بسیاری باور غلطی دارند که اسکاچ همیشه در معرض اب و کف است پس نیازی به پاکیزگی ندارد در صورتی که اسکاچ بقایای غذا را به خود می گیرد و پس از هر بار شستشو باید ان را تمیز و خشک کرد .
مقاله پیشنهادی:بهترین مارک پتو خارجی
از سویی اسکاچها انواع مختلفی دارند و گاه برای شستن ظروف مختلف با درجات آلودگی متفاوت باید از اسکاچ مناسب همان شرایط استفاده کرد. در این نوشتار به معرفی انواع اسکاچ ظرفشویی و روشهای تمیزکردن اسکاچ ظرفشویی خواهیم پرداخت.
اسکاچ ها تنوع زیادی دارند و هر ظرفی ا بر اساس جنس و سطح کثیفی باید با اسکاچ مخصوص تمیز کنید . در این مطلب ما شما را با انواع اسکاچ و شیوه تمیز کردن ان اشنا می کنیم .
مقاله پیشنهادی:گلت مو
انواع اسکاچ ظرفشویی
همانطور که گفتیم اسکاچها یا اسکاجها انواع مختلفی دارند و اگرچه بسیاری از آنها پاسخگوی نیازهای معمولی و روزمره هستند، برخی برای شستوشوی بعضی ظروف و آلودگیهای نسبتاً بیشتر مناسبتر اند. رایجترین انواع اسکاچ شامل موارد زیر اند:
اسکاچ یا اسکاج دارای تنوع زیادی هستند و ازمتریال های متفاوتی درست میشوند و حتی نوع دست ساز ان را نیز با نخ و کاموا درست می کنند . بیشتر گونه های اسکاچ قابل استفاده در شستشوی روز مره ظروف هستند و بعضی از انها فقط مواقع خاصی به کار می روند .
مقاله پیشنهادی:رزماری را از کجا تهیه کنیم
انواع لسکاچ عبارتند از:
- اسکاچ ساختهشده با مواد مصنوعی
این نوع اسکاچ یکی از رایجترین انواع اسکاچ است. اسفنج مصنوعی بهراحتی کف و آب بسیار زیادی را جذب میکند و در خود نگاه میدارد. اسفنجهایی که برای تولید اسکاچ استفاده میشوند خود انواع مختلفی دارند:
این گونه اسکاچ متداول ترین و پر مصرف ترین اسکاچ عرضه شده است . این گونه اسکاچ کف و اب زیادی را به خود می گیرد . اسفنج های به کار رفته در تولید این اسکاچ عبارتند از :
اسنفج پلیاستر: این نوع معمولاً نرمتر از سایر انواع اسفنج است و بهطور سنتی در اسکاچهای دولایه رنگ زرد دارد. اسفنجهای پلیاستر در برابر انواع شویندهها مقاوم هستند و درحالحاضر انواع ضدباکتری آنها طراحی و به بازار عرضه شدهاند. یکی از مزیتهای قابلتوجه اسفنجهای پلیاستر قابلیت ضدعفونیشدن سریع و آسان آنهاست. این نوع اسفنج تنها با جوشاندن در آب استریل عاری از باکتریها و سایر میکروبهای مضر میشود. این اسفنجها برای شستن ظروفی مناسبتر اند که در برابر خط و خش مقاومت کمتری دارند.
اسفنج پلی استر : این گونه از ایفنج در مقایسه با سایر اسفنج ها نرم تر است و به صورت دو لایه زرد رنگ درون اسکاچ قرار میگیرد . این گونه اسکاچ ها در مقابل انواع شوینده مقاوم اند . امروزه نوع ضد باکتری ان هم روانه بازار شده است. این نسل جدید از اسکاچ پلی استر را می توان با جوشاندن در اب استریل و ضدعفونی کرد و میکروب و باکتری های ان را از بین برد و برای پاکیزه نمودن ظروفی که مقابل خط و خش مقاومت ندارند مناسب اند .
اسفنج پلیاورتان: اسنفجهای پلیاورتان نسبت به اسفنجهای پلیاستر زبرتر و سختتر هستند. اسفنجهای پلیاورتان برای شستن ظروف مقاوم به خطوخش و همچنین ظروفی که آلودگی و چربی زیادی روی سطحشان قرار دارد استفاده میشوند.
اسفنج پلی اورتان : این گونه اسفنج ها در مقایسه به نوع بالا که ذکر کردیم ، سخت تر و زبر تر است . این گونه اسکاچ ها برای ظروفی که به خط و خش حساس نیستند می توان به کار برد و می توانند با چرب ها و آلودگی های زیاد نیز مقابله کنند .
اسفنج سلولزی گیاهی: این نوع اسفنج از الیاف چوب ساخته میشوند و نسبتاً زبر هستند و معمولاً گرانتر از سایر انواع اسفنج اند.
اسفنج سلولزی گیاهی : این گونه از اسفنج ها از الیاف درست میشوند و نا خد زیادی زبر اند و از سایر اسفنج ها نیز قیمت بالاتری دارند .
اسکاچ سیلیکونی
این نوع اسکاچ همانطور که از ناماش پیداست از سیلیکون ساخته شده است. اسکاچهای سیلیکونی بهراحتی انواع ظروف را بدون ایجاد خطوخش میشویند و دوام بیشتری نسبت به سایر انواع اسکاچ دارند.
اسکاچ سیلیکونی
این گونه اسکاچ بر اساس نامش از جنس سیلیکون است . اسکاچ های سیلیکونی به سهولت همه ظروف را بدون اینکه خدشه ای به ان وارد کنند تمیز می کنند و طول عمر انها نیز زیاد است .
یکی از مزیتهای این نوع اسکاچ دیرترآلودهشدن و تمیزکردن راحتترشان درصورت آلودهشدن است. بعضی از انواع اسکاچهای سیلیکونی بهشکل دستکش ظرفشویی طراحی شدهاند و بدینترتیب کاربر با پوشیدنشان بهطور همزمان دستکش ظرفشوی و اسکاچ را در دست خواهد داشت. قیمت اسکاچهای سیلیکونی اغلب از سایر انواع اسکاچ بیشتر است.
این گونه اسکاچ ها دیرتر آلوده میشوند و راحت نیز از آلودگی پاک میشوند. برخی از اسکاچ های سیلیکونی مثل دستکش هستند و هم کارایی دستکش و هم اسکاچ را دارند .
اسکاچ اسفنج دریایی
اسنفج دریایی نوعی حیوان دریایی ست که اگرچه معمولاً حرکت نمیکند و فاقد اعضای معمول حیوانهای دیگر است، تغذیه، رشد و تولیدمثل میکند. تا پیش از اختراع پلیاستر و پلیاورتان در حدود نیمهی قرن بیستم میلادی عموماً از اسفنجهای دریایی برای شستن سطوح مختلف استفاده میشد، اما درحالحاضر اسفنجهای ساختهشده با این مواد کاربرد بیشتری دارند.
اسکاچ اسفنج دریایی
اسفنج دریایی نوعی موجود زنده است که بی تحرک است ولی رشد ، تغذیه و تولید مثل می کند و قبل از اختراع اسفنج های مصنوعی تا حدود اواسط قرن بیستم برای شستشوی ظروف از این اسفنج ها استفاده می کردند .
بسیاری از دوستداران محیطزیست بر این باور هستند که استفاده از اسنفجهای دریایی برای محیطزیست مناسبتر است و بههمین علت حاضر اند پول بیشتری برای خرید این نوع اسفنج بپردازند، ولو اینکه پاککنندگی این نوع اسفنج کمتر از اسفنجهای مصنوعی یا گیاهی باشد. این درحالیست که صید بیرویهی اسفنجهای دریایی، که خود بخشی از اکوسیستم اقیانوسها و دریاها و غذای حیواناتی مانند لاکپشتها هستند، باعث ایجاد نگرانیهای جدی دربارهی انقراض نسل بعضی از این اسفنجها و لاکپشتها شده است.
کسانی که دغدغه سلامت محیط زیست را دارند ترجیح میدهند با پرداخت مبلغ بیشتر از اسفنج های دریایی استفاده کنند تا به طبیعت آسیب نرسد . ولی از طرفی دیگر صید این موجودات باعث اسیب رسانی به زنجیره غذایی اقیانوس ها و دریاها شده است و از آنجایی که غذای برخی از انواع لاک پشت هاست هم زندگی اسفنج ها و هم لاک پشت ها در معرض خطر است . پس دوستداران محیط زیست و طرفداران اسفنج دریایی باید این مسیله را نیز در نظر بگیرند .
- اسکاچهای بافتنی
اسکاچهای کاموایی
این نوع اسکاچها معمولاً با کاموا و میل قلاببافی بافته میشوند و از مزایای آنها میتوان به دوام زیادشان اشاره کرد. درصورتیکه از کامواهای گیاهی در بافت این نوع اسکاچها استفاده شود، میتوان آنها را از بهترین انواع اسکاچ برای محیطزیست بهشمار آورد. یکی از معایب این نوع اسکاچ درزهای بسیار زیاد موجود در آن است که میتوانند بهسرعت آلودگیها را در خود جمع کنند و درنتیجه دقت و مراقبت بیشتری برای پاکیزهنگاهداشتن این نوع اسکاچ مورد نیاز است.
اسکاچ کاموایی :
این گونه از اسکاچ ها با انواع کاموا توسط میل قلاب بافی درست میشوند و ماندگاری زیادی دارند . ان ها را به هر شکلی که دوست دارید می توانید ببافید و حامیان محیط زیست می توانند از کامواهای های گیاهی استفاده کنند . ایرادی که این اسکاچ ها دارند این است خلل و فرج زیادی دارند و آلودگی ها را به خود جذب می کند و نیاز به مراقبت و تمیزی زیادی دارند .
روشهای تمیزکردن انواع اسکاچ
آزمایشهایی که روی اسکاچها انجام شده نشان دادهاند که میکروبهای بسیار زیادی روی آنها وجود دارند و این ضرورت توجه دائمی برای تمیزنگاهداشتن آنها را میرساند.
بر اساس آزمایش های صورت گرفته روی انواع اسکاچ میکروب و آلودگی های بسیای روی انها مشاهده شد و ازاین رو باید از تمیز کردن انها غافل نشد .
البته خلاف مطالب گستردهی موجود در اینترنت اسکاچ آنقدرها هم آلوده نیست و بسیاری از میکروبهای موجود در آن تهدیدی جدی برای سلامتی نیستند. بعضی از میکروبها مانند اشریشیا و سالمونا که عمدتاً حاصل باقیماندهی محصولات حیوانی مانند گوشت و تخممرغ روی اسکاچ اند درصورت وجود روی آن میتوانند بهشدت خطرناک باشند و موجب بیماریهای نسبتاً خطرناکی شوند. برای شستن انواع اسکاچ میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
البته باید این مسیله را بدانید که همه میکروب های روی اسکاچ خطرناک نیستند ولی بعضی از میکروبهای روی سطح اسکاچ که ناشی از بقایای گوشت یا تخم مرغ است بسیار مضر است و می تواند بیماری هایی را برای فرد پیش بیاورد .
اسکاچ را می توان با روش های متعددی تمیز کنید کن در زیر هر یک از این روش ها را به طور مختصر برایتان بیان می کنیم .
- جوشاندن اسکاچ
بعضی از انواع اسکاچ، مثلاً اسکاچهای پلیاستر با جوشاندن در آب تاحد زیادی پاکیزه میشوند. البته باید توجه داشت که همهی میکروبها دربرابر دمای زیاد آسیبپذیر نیستند و ممکن است بعضی از میکروبهای موجود روی سطح اسکاچ حتی بعد از جوشاندن هم فعال باقی بمانند. گذشته از این دقت داشته باشید که بهتر است از جوشاندن اسکاچهایی که دارایی روکشی شامل ذرات فلزی هستند خودداری کنید. درصورتیکه میخواهید با استفاده از این روش اسکاچ را ضدعفونی کنید اجازه دهید اسکاچ حداقل ۱۰ دقیقه در آب جوش روی حرارت باقی بماند.
اسکاچ های پلی استر را می توان با جوشاندن دراب تمیز و میکروب زدایی کرد . البته برخی از میکروب ها در دمای زیاد و با جوشاندن از بین نمی روند و همچنان این میکروب ها روی سطح اسکاچ به جا می ماند. اسکاچ هایی که دارای ذرات فلزی یا روکش فلزی را اصلا با این روش ضد عفونی نکنبد . برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن اسکاچها با این روش باید دستکم ده دقیقه روی حرارت باشد .
- استفاده از سفیدکننده یا وایتکس
مقداری آب و وایتکس را بهنسبت ۱ به ۹ در ظرفی مناسب بریزید و اسکاچ را در ظرف قرار دهید و اجازه دهید برای حداقل ۱۰ دقیقه در این محلول باقی بماند. دقت داشته باشید که محلول باید کاملاً سطح اسکاچ را بپوشاند و برای اطمینان بیشتر بهتر است با پوشیدن دستکش ظرفشویی خود آن را آغشته به محلول آب و وایتکس کنید.
کمی اب و وایتکس را به میزان یک به ۹ به ۱ در کاسه بریزید و اسکاچ را داخل این محلول قرار دهید و حدود ده دقیقه فرصت دهید تا در این محلول باشد . این محلول باید روی اسکاچ را بگیرید و می توانید خودتان اسکاچ را در محلول بغلنانید تا خیالتان راحت شود تمام سطح ان به محلول اغشته شدن است .
برای نتیجهی مناسبتر بهتر است در طول این ۱۰ دقیقه یک یا دو بار آب و وایتکس جذبشده توسط اسکاچ را با دست خارج کنید و دوباره آن را در همان محلول قرار دهید. در انتها اسکاچ را با دقت آب بکشید و مطمئن شوید وایتکس در آن باقی نماند.
برای اینکه اسکاچ خوب ضد عفونی شود درمدت زمانی که در محلول است ان را یک یا دو بار خارج کرده اب و وایتکس ان را بچلانید و مجددا در ظرف محلول بگذارید و در پایان اسکاچ را اب کشی کنید و ای ان را بگیرید .
- استفاده از سرکه
برای ضدعفونیکردن انواع اسکاچ میتوانید از سرکه هم استفاده کنید. برای استفاده از سرکه برای شستن اسکاچ دقیقاً مانند حالت قبل عمل کنید و تنها آب و سرکه را به نسبت مساوی داخل ظرف بریزید و مدت زمان باقیماندن اسکاچ در محلول را به چند ساعت افزایش دهید.
یکی از شیوه های سنتی و بی خطر ضدعفونی نمودن اسکاچ تمیز نمود ان با سرکه و اب است و باید مانند روش بالا عمل کنید ولی میزان اب و سرکه مساوی است و باید حدود چندین ساعت در محلول بماند سپس ان را ابکشی کنید .
- استفاده از ماکروویو
تمیز کردن اسکاچ
ماکروویو یکی از بهترین ابزارها برای تمیزکردن انواع اسکاچ است. تحقیقات دانشمندان دانشگاه فلوریدا نشان دادهاند که با قراردادن اسکاچ در ماکرووویو تقریباً ۹۹ درصد از میکروبهای موجود در سطح آن غیرفعال میشوند. برای ضدعفونیکردن اسکاچ با ماکروویو باید ابتدا آن را کاملاً خیس کنید و در ظرف مناسب ماکروویو قرار دهید. در ظرف دیگری که مناسب ماکروویو است مقداری آب بریزید و سپس هر دو ظرف را در مرکز سینی ماکروویو در نزدیکی هم قراردهید. سپس ماکروویو را روشن کنید و بعد از ۱ تا ۲ دقیقه آن را خاموش کنید.
یکی از بهترین روشها برای تمیز کردن اسکاچ مایکروویو است . با گذاشتن اسکاچ درون مایکروویو نود و نه درصد از میکروب های ان کشته میشود . نحوه تمیز نمودن اسکاچ در مایکرویو به این طریق است که ان را اول خیس کنید و در ظرف من اسب مایکروویو گذاشته و یک ظرف دیگر را پر اب کنید و هر دو ظرف را با هم داخل مایکروویو گذاشته و ان را برای حدود دو دقیقه روشن کنید .
بهتر است پیش از بیرونآوردن اسکاچ از داخل ماکروویو اجازه دهید ۱۰ دقیقه در ماکروویو باقی بماند و خنک شود. نکتهی مهم در این بین است که مطمئن باشید اسکاچ بهگونهای هست که مقدار زیادی آب را جذب خود کند، چرا که در غیر این صورت اسکاچ خیلی زود در ماکروویو خشک میشود و این احتمال آتشسوزی را بالا میبرد. بهتر است اگر از خیسبودن اسکاچ اطمینان ندارید، بعد از یک دقیقه اسکاچ را بررسی کنید و از وجود آب کافی در منافذ آن مطمئن شوید. توجه داشته باشید که هرگز اسکاچهایی که دارای روکشی از الیاف شامل انواع فلزات هستند را در ماکروویو قرار ندهید.
بعد از خاموش کردن دستگاه اسکاچ را فورا بیرون نیاورید و اجازه دهید ده دقیقه درون مایکروویو به همان وضعیت بماند و سرد شود . همینطور اسکاچی که در مایکرویو می گذارید باید قابلیت جذب اب را داشته باشد زیرا اسکاچ هایی که این قابلیت را ندارند فورا خشک شده و ممکن است اتش بگیرند و اگر نمی دانید اسکاچ ویژگی جذب اب را دارد یا نه ، یک دقیقه درون دستگاه گذاشته و بعد ان را بیرون اورده و چک کنید که هنوز خیس است یا نه .
نکته : هیچ گاه اسکاچ های دارای الیاف یا روکش فلزی را درون مایکروویو قرار ندهید .
- استفاده از ماشین ظرفشویی
برای استفاده از ماشین ظرفشویی باید از برنامهای استفاده کنید که ظروف را با بالاترین دمای ممکن و در طولانیترین زمان ممکن میشوید. خوشبختانه ماشین ظرفشویی این امکان را دارد که اسکاچ را تا حد زیادی تمیز و ضدعفونی کند و برای پاکیزهکردن آن با این روش نیاز به صرف وقت، انرژی و مواد شویندهی مضاعف نیست، چرا که میتوانید اسکاچ را همراه با ظروف، ترجیحاً در بالاترین طبقه، قرار دهید و بشویید.
برای ضدعفونی نمودن اسکاچ درون ماشین طرفشویی باید از برنامه ای مه بیشترین دما را دارد و زمان ان طولانی تر است استفاده کنید . ماشین ظرفشویی اسکاچ را بسیار تمیز و پاکیزه می کند و هر گاه قصد شستشوی ظروف زا داشتید اسکاچ را نیز همراه ظروف درون ماشین گذاشته و ان را ضدعفونی کنید .
نکات مهم در خرید اسکاچ :
اسکاچ ها از ابزارهای ساده و پرکاربرد در منزل هستند از این رو به نظر می اید که خرید ان کار اسانی باشد اما باید بدانید که اگر ان را یدون توجه به نکاتی که در زیر بیان می کنیم خریداری کنید ، ممکن است به ظروفتان اسیب برسانید و یا اینکه هزینه ای پرداخت کرده اید هدر برود و نیاز بن خرید اسکاچ مجدد داشته باشید .
اسکاچ را متناسب با ظرفتان بخرید ،برای ظروف چینی ، تفلون ، گرانیتی ، سرامیکی ، کریستال و … نباید از اسکاچ های زبر و فلزی استفاده کنید زیرا روی انها خطو خش ایجاد میکند و به مرور قابلمه های شما خراب میشود. پس اسکاچ های نرم را برای این ظروف انتخاب کنید . اسکاچ های زبر برای ظروف روحی و الومینیومی و … به خط و خش حساس نیستند مناسب اند .
مورد مهم دیگر جنس اسکاچ است بعضی از اسکاچ ها بقایای غذا را به خود میگیرد و لابلای درزهای انها می رود و تمیز کردن انها کار اسانی نیست ، ترجیحا اسکاچ هایی که سطح صاف و یکدستی را دارند انتخاب کنید .
در حین خرید به قیمت و دوام اسکاچ نیز توجه کنید ، اسکاچ ها را صرف ارزانی انتخاب نکنید زیرا بسیاری از انها پس از چندبار شستشو اسفنجشان از بین میرود و برای شستشو مناسب نیستند و دوام کمی دارند . سعی کنید اسکاچ را از برندهای به نام و معروف خریداری کنید تا مجبور به هزینه مجدد نشوید .