ترش واش چیست و چگونه تهیه می شود – آموزش گام به گام تهیه ترش واش و راهنمای خرید مواد اولیه برای تهیه آن
سبزی ترش چیست؟ سبزی ترش را از کجا بخریم؟ سبزی ترش در انواع مدل های سرخ شده، گیلانی، شمالی، رشتی، واش، تره در شمال، تهران به فروش میرسد. قبل از خرید اینترنتی بهترین مارک سبزی ترش به بررسی نکات خرید آن میپردازیم:
آیا شما بادنیای شگفت انگیز سبزی ها آشنا هستید؟
چند نوع سبزی را میشناسید واز آنها چه استفاده ای
مقاله پیشنهادی:ژامبون گوشت
در منطقه زندگی شما چه نوع سبزی هایی رشد میکنند؟
همانطور که میدانید سبزی ها به گیاهانی گفته میشوند که به عنوان غذا، طعم دهنده و عطر دهنده استفاده میشوند. سبزی ها میتوانند به صورت خام ، پخته ، خشک شده ، پودر شده، فریز شده و یا کنسرو شده مصرف شوند. سبزی ها میتوانند خاصیت دارویی نیز داشته باشند.سبزی ها دارای انواع ویتامین ها ، موادمعدنی و سلولز هستند که هضم غذا را راحت تر میکنند.سبزی ها مقدار خیلی کمی چربی انرژی زا و کربوهیدرات دارند و برای سلامتی بدن ضروری هستند. سبزیجاتی مانند جعفری ، اسفناج و هویج ویتامین A دارند. ویتامین C به میزان زیادی در فلفل سبز، تربچه و گوجه یافت میشود.
مقاله پیشنهادی:چکش فانتزی
با توجه به اقلیم و آب وهوا سبزیجات انواع گوناگونی دارند.در میان سبزیجاتی که در مناطق مختلف ایران رشد میکنند مناطق شمالی دارای تنوع زیادی از سبزیجات محلی هستند.به همین علت است که غذاهای شمالی متنوعی داریم که در پخت آنها از این سبزیجات استفاده میشود.
خبر خوب اینکه اگر شما شمالی نیستید ویا به این سبزی دسترسی ندارید جای نگرانی نیست!
مقاله پیشنهادی:پایه دیواری سشوار
شما میتوانید با مراجعه به سایت هایی مانند دیجی کالا، گیلی شاپ، ترب و باسلام این سبزی را به صورت ساییده شده فریزری و یا حتی تازه و ارگانیک تهیه کرده و در منزل آن را طبخ و نوش جان کنید!
سینه مرغ بی استخوان مهیا پروتئین – 1.8 کیلوگرم

مقاله پیشنهادی:میز عسلی تاشو ارزان
آیا تا به حال نام سبزی ترش را شنیده اید؟
با ما همراه باشید تا با این سبزی آشنا شده و غذای خوشمزه شمالی را که با آن تهیه میشود به شما معرفی کنیم!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقاله پیشنهادی:دیکشنری آنلاین لانگمن انگلیسی به فارسی
سبزی ترش واش یکی سبزی های خاص و خودرو در استان گیلان است که علاوه بر طعم ترش و مطبوع اش خاصیت های زیادی نیز دارد . سبزی ترش واش امروز ه در منطقه گیلان و نواحی مرزی ان کشت میشود و پرورش داده میشود . قبلا غذاهای طبخ شده با این سبزی را فقط با مسافرت به شمال ایران می توانستید میل کنید ولی امروزه می توانید این سبزی را از طریق فروشکاه های انلاین و یا حتی از فروشگاه های بزرگ مواد غذایی تهیه کنید .
آشنایی با سبزی ترش واش
استان گیلان مهد رویش سبزی های خودرو و خوشمزه است و با توجه به اقلیم خاص و پر بارش و خاک حاصلخیز تنوع زیادی از گیاهان خوراکی را دارد که این گیاهان علاوه بر طعم بی نظیر خاصیت های درمانی زیادی نیز دارند . یکی از غذاهای لذیذی که با سبزی ترش درست میشود خورشت ترش واش است . حتما در مسافرت های تان به گیلان و مازندران و گلستان این خورشت خوشمزه را نوش جان کرده اید .
مقاله پیشنهادی:خرید جعبه کادویی بزرگ
بررسی خواص سبزی ترش واش
رب آلوچه جنگلی مارجان – 400 گرم

سبزی ترش واش در شمال ایران فقط به خاطر طعم ترش و لذیذ ش شهرت و محبوبیت ندارد ، فواید درمانی زیادی نیز دارد . از فواید سبزی ترش می توان از موارد زیر نام برد :
سبزی ترش مملو از اهن است و اهن ریشه کن بیماری کم خونی است . پس سبزی ترش برای درمان کم خونی موثر است.
اگر مشکل اختلال خونی ، حساسیت های فصلی ، سل ، غدد لنفاوی گردن، اختلالات حاد پوستی و نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C دارید ، سلزی ترش را در رژیم غذایی تان بگنجانید .
دانه های سبزی ترش برای دردهای مفاصل خاصیت ارام بخشی و درمانی دارد و مصرف ان توصیه میشود و در زمانهای نه چندان دور عشایر این منطقه این سبزی را برای تسکین دردهای مفصلی استفاده می کردند.
کسانی که به دمل پوستی و چرکی مبتلا هستند برگ و دانه ان را بجوشانند و مثل پماد استعمال کنند .
این سبزی ترش مزه برای تصفیه خون دفع زرداب و کارآیی کبد، کلیه و روده ها بسیار مفید است.
▪ سبزی ترش یک سبزی ضدعفونی کننده و منقبض کننده خون است و ان را باید مثل پماد استعمالی استفاده کنید .
سیر خشک Fresh مقدار 500 گرم

▪ سبزی ترش برای درمان یبوست موثر می باشد .
▪ برای تنظیم طبیعی اسید معده نیز مصرف این سبزی توصیه میشود .
سبزی ترش در جذب مواد مغذی در بدن بسیار کار امد است از این رو مچ ، ناخن و پوست را تقویت می کند و بهبود می بخشد .
سبزی ترش مملو از اسید اکسولید است که این اسید به مثانه و کلیه صدمه میزند. پس در مصرف ان نباید زیاده روی کرد .
فوائد و خواص دیگر مصرف سبزی ترش واش نیز عبارتند از :
سبزی ترش واش همانطور که اشاره شد ، این سبزی مملو از آهن است و برای رفع کم خونی مفید است. همینطور سبزی ترش واش، مملو از فسفر است. گیاه ترشک یا سبزی ترش واش مملو از ویتامین سی است و برای کسانی که مشکل کمبود ویتامین C دارند نیز بسیار موثر است.
آب نارنج طبیعی ممتاز – 1300میلی لیتر

دانه ترش واش بسیار نادر است و دسترسی به ان راحت نیست و از این رو قیمت بالایی نیز دارد . این دانه بیشتر جنبه بذر دارد و دسترسی به ان برای مصارف درمانی به دلیل کمیاب بودن ان دشوار است و کسانی که این محصول را می کارند و پرورش می دهند ان را با هدف کشت و تکثیر و ازدیاد می کارند و دانه را به خاطر جنبه طبی ان عرضه نمی کنند.
سبزی ترش واش علاوه بر درمان یبوست به هضم غذا نیز بسیار کمک می کنند و کارکرد دستگاه گوارش را بهتر می کند زیرا اسید معده را به طور طبیعی تنظیم می کند .
طرز تهیه خورش ترش واش
با این سبزی پر خاصیت در شمال ایران خورش ترش واش درست می کنند . در زیر طرز تهیه خورش ترش واش را به شما اموزش می دهیم :
مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش
سینه مرغ
۲۵۰ گرم
گشنیز، برگ چغندر و نعناع
300 گرم
جعفری، تره، سیر تازه، ترش واش
300 گرم
خالواش
۱۰۰ گرم
رب آلوچه ترش
دو قاشق غذاخوری
سیر
سه حبه
گوجه فرنگی
چهار عدد
بادمجان
چهار عدد
آبغوره یا آب نارنج
فلفل، نمک و زردچوبه
طرز تهیه خورش ترش واش
مرحله اول
برای درست کردن خورشت ترش واش اول باید بادمجان ها را پوست بگیرید و سی دقیقه در اب نمک بخیسانید و روی ان نمک بزنید تا تلخی اش از بین برود.
پس از نیم ساعت بادمجان ها را شسته و سپس ان ها را خشک و سرخ کنید .
مرحله دوم
سینه مرغ را در تابه قرار دهید و با فلفل و زردچوبه تفت دهید. سیرها را طبق میل تان رنده یا له کنید و درون تابهای جداگانه ای ریخته و تفت بدهید.
سبزیها این خورشت عبارتند از: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ریز کرده و درون سیر داخل تابه بریزید و تفت بدهید . پس از چند دقیقه، سینه مرغ طعم دار شده را به سبزیها بیافزایید و خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله سوم
رب آلوچه را با مقداری آب رقیق کنید و به مواد بالا اضافه کنید. سپس 2-3 لیوان آب روی این مواد اضافه کرده و فرصت دهید با حرارت کم به جوش بیاید و خورش کم کم بپزد و جا افتاده شود.
پس از حدود نیم ساعت، بادمجانهای سرخشده و آبغوره یا آب نارنج را به خچرش بیافزایید . گوجهفرنگیها را حلقهحلقه ببرید و آنها را در تابهای مجزا سرخ کنید .
هنگامی که خورش پخت و جا افتاد، آن را در ظرف مناسب بریزید و گوجهفرنگیهای سرخشده را در ظرف سر روی ان بگذارید و این خورش ترش واش را با پلو ساده میل کنید.
نکات طرز تهیه خورش ترش واش
به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز می توان استفاده کرد.
به جای مرغ نیز می توان از بلدرچین یا بوقلمون استفاده کنید.
اين غذا بيشتر با ماهی دودی و ماهی كولی میل میشود.