چگونه حلوا زعفرانی درست کنیم
چگونه حلوا زعفرانی درست کنیم ؟ حلوا یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که به دلیل سادگی ای که دارد در انواع و اقسام مدل هاغ میتوان آن را پخت و تزیین کرد که یکی از این انواع حلوای زعفرانی است که هم همراه با شیر و هم بدون شیر پخته میشود.
مواد لازم برای درس کردن حلوای زعفرانی:
- شکر
- آرد
- زعفران
سایر مواد مورد نیاز نیز در ادامه ذکر شده اند.
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم
مشخصات
-
وزن2.7 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی2.7 کیلوگرم
-
ابعاد بستهبندی25x20x6 سانتیمتر
-
نوعسفید
-
شماره پروانه بهداشت34/19169
-
نوع بستهبندیفله
زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم
مشخصات
-
وزن4.608 گرم
-
وزن بستهبندی– گرم
-
ابعاد بستهبندی11 × 12 سانتیمتر
-
شکل زعفرانسرگل
-
شماره پروانه بهداشت50/1221
-
سایر توضیحاتوزن معادل یک مثقال
-
زعفران رشته ای درجه یک
مقاله پیشنهادی:محصولات اوسرین
حلوا از قدیمی ترین و خوشمزه ترین دسر های ایرانی است که از آرد و وروغن درست می شود و درست کردن آن بسیار ساده است.
مقاله پیشنهادی:لیف لایه بردار چیست
امروزه از حلوا کمتر برای دسر ها استفاده می شود و بیشتر برای مراسم های مذهبی مثل ماه رمضان و محرم و یا مراسم خاکسپاری استفاده می شود.
مقاله پیشنهادی:خرید وب کم ارزان
ما انواع مختلفی حلوا داریم که هر کدام طعم و رنگ متفاوتی دارند و خوشمزه هستند اما حلوای زعفرانی به دلیل وجود زعفران در آن طعم و مزه متفاوت و خوشمزهای دارد که اگر با ما همراه باشید، در ادامه طرز تهیه حلوای زعفرانی را به شما آموزش می دهیم.
مقاله پیشنهادی: تخت پارک پیرگاردین
لازم است بدانید که درست کردن حلوای زعفرانی زمان زیادی از شما نمی گیرد، ولی اگر مطابق با دستورالعملی که به شما یاد میدهیم عمل کنید و تمام مواردی را که به شما میگوییم رعایت کنید حلوای شما بسیار خوشمزه و خوشرنگ می شود.
مقاله پیشنهادی:مرکز فروش قلم خش گیر
موادی که شما برای درست کردن حلوای زعفرانی به آن نیاز دارید شامل :
مقاله پیشنهادی: قیمت گچ تخته سیاه
آرد سفید، روغن مایع، کره، شکر، زعفران، گلاب، آب و پودر هل
آرد سفید گندم رشد مقدار 900 گرم
مشخصات
-
وزن900 گرم
-
وزن بستهبندی958 گرم
-
ابعاد بستهبندی26.5 × 19 × 8 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت35/12890
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم
مشخصات
-
وزن2.7 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی2.7 کیلوگرم
-
ابعاد بستهبندی25x20x6 سانتیمتر
-
نوعسفید
-
شماره پروانه بهداشت34/19169
-
نوع بستهبندیفله
روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم
مشخصات
-
حجم1.5 لیتر
-
وزن1.350 کیلوگرم
-
نوع روغنآفتابگردان
-
حالت روغنمایع
-
مخصوصسالاد و پخت و پز
-
پالمندارد
-
تراریختهخیر
-
نوع بستهبندیبطری
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت22/13209
-
سایر توضیحاتغنیشده با ویتامین دی و ای
-
حاوی امگا 6 و 9
-
هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
-
126 کیلوکالری انرژی
-
14 گرم چربی
-
0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس
-
ویتامیندارد
-
نوع ویتامینویتامین E , ویتامین D
-
شناسه کالا2220059561813
گلاب ربیع مقدار 0.43 لیتر
مشخصات
-
حجم430 میلیلیتر
-
وزن بستهبندی503 گرم
-
ابعاد بستهبندی24 × 6 × 6 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت40/10014
-
سایر توضیحاتدرجای خشک و خنک نگهداری شود
کره حیوانی پاستوریزه میهن مقدار 100 گرم
مشخصات اصلی
-
وزن100 گرم
-
وزن بسته بندی کالا102 گرم
-
ابعاد بسته بندی7 × 5 × 2 سانتی متر
-
شماره پروانه بهداشت کالا22/12528
-
سایر توضیحاتکره حیوانی لاکتیکی بدون نمک
زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم
مشخصات
-
وزن4.608 گرم
-
وزن بستهبندی– گرم
-
ابعاد بستهبندی11 × 12 سانتیمتر
-
شکل زعفرانسرگل
-
شماره پروانه بهداشت50/1221
-
سایر توضیحاتوزن معادل یک مثقال
-
زعفران رشته ای درجه یک
پودر هل کهربا – 50 گرم
مشخصات
-
وزن50 گرم
-
ابعاد بستهبندی14x5x5 سانتیمتر
-
ارگانیکبله
-
شماره پروانه بهداشت50/14200
مثلا برای ۴ نفر شما به ۲ لیوان آرد سفید و یک چهارم لیوان زعفرانی که آن را دم کرده اید و یک لیوان شکر و نصف لیوان روغنی که مایع است و ۱۰۰ گرم کره و به اندازه ی زعفران گلاب و یک لیوان و نصفی آب نیاز دارید و همچنین اگر دوس دارید متناسب با سلیقه خود می توانید از هل استفاده کنید.
برای درست کردن حلوای زعفرانی اول باید شربت آن را درست کنید و برای درست کردن شربت باید شکر و آب و همچنین زعفرانی که آن را با آب جوش و یخ دم کرده اید را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب و زعفران حل شود.
هنگامی که آب و شکر و زعفران جوشید، حرارت را خاموش کنید.
قبل از اینکه آرد را تفت دهید، باید چند بار آن را الک کنید تا ناخالصی های آن گرفته شود.
بعد از اینکه آرد را الک کردید، آن را داخل قابلمه ای که روی حرارت هست می ریزید تا تفت دهید و بوی خامی آرد گرفته شود و رنگ آن تغییر کند و مدام آن را هم می زنید تا نسوزد و این کار تفت دادن را تا نیم ساعت ادامه می دهید تا کاملاً آرد شما بو داده شود و خامی آن گرفته شود.
وقتی که آرد خود را خوب بود دادید و خامی آن را گرفتید حالا نوبت اضافه کردن کره و روغن است و کره و روغنی که مقدار آن را در بالا به شما گفتیم به آرد اضافه می کنید و همچنین به هم زدن و تفت دادن آرد ادامه می دهید تا رنگ آرد شما به رنگ قهوه ای روشن در بیاید و یک دست شود.
وقتی که آرد و کره و روغن شما به خوبی با هم مخلوط شد، آن را از روی حرارت برمیدارید و شربتی که قبلاً با آب و شکر و زعفران درست کردید را به آرد و روغن خود اضافه میکنید و به خوبی هم میزنیو تا حلوای شما کاملاً در شربت حل شود و گوله گوله نشود.
به طور معمول ۵ تا ۱۰ دقیقه طول میکشد تا حلوای شما سفت و یکدست شود.ولی اگر شما احساس کردید که حلوای شما شل است آن را روی حرارت قرار دهید و چند دقیقه آن را هم بزنید تا سفت شود و خود را بگیرد.
وقتی که حلوای شما آماده شد در مرحله آخر به آن گلاب و هل اضافه کنید. زیرا اگر در هنگامی که حلوا روی حرارت است به آن گلاب اضافه کنید،عطر گلاب از بین میرود و حلوای شما خوشبو و خوش عطر نمی شود.
شما می توانید به حلوای خود دارچین یا هل نیز اضافه کنید و این سلیقهای است و شما میتوانید متناسب با ذائقه افراد خانواده خود هل یا دارچین به حلوای خود اضافه کنید.
دارچین گلستان مقدار 80 گرم
مشخصات
-
وزن80 گرم
-
ابعاد بستهبندی13.5 × 4.5 × 4.5 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت22/12185
-
سایر توضیحات100 درصد پودر دارچین
برای اینکه حلوای زعفرانی را درست کنید،شما می توانید از دو نوع آرد استفاده کنید، یا آرد برنج یا آرد سنگک و فرقی که این دو با هم دارند این است که اگر شما با آرد سنگک حلوای زعفرانی درست کنید رنگ حلوا ی شما تیره تر می شود ولی اگر حلوای خود را با آرد برنج درست کنید، رنگ آن روشن میشود و چسبندگی کمتری نیز دارد.
آرد برنج گلستان – 300 گرم
مشخصات
-
وزن300 گرم
-
وزن بستهبندی310 گرم
-
ابعاد بستهبندی14 × 18 × 4 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
تراریختهخیر
-
شماره پروانه بهداشت22/12905
-
سایر توضیحاتارزش غذایی یک پیمانه آرد برنج معادل30 گرم :
-
انرژی : 110 کیلوکالری
-
قند : 0.04 گرم
-
نمک : 0 گرم
-
چربی:: 0.43 گرم
-
اسید های چرب ترانس : 0 گرم
نکاتی برای اینکه حلوای شما خوشمزه تر شود:
برای درست کردن حلوا ،شما باید صبور باشید زیرا حلوا ای خوشمزه میشود که آرد آن روی حرارت ملایم و کم تفت داده شود و اگر حرارت شما زیاد باشد، یا آرد میسوزد و یا خامی گرفته نمیشود و حلوای شما خوش طعم نمی شود.
برای اینکه رنگ حلوای شما تیره شود باید آن را به درستی تفت بدهید، ولی برای اینکه طعم حلوای شما بد نشود باید این کار را آرام آرام انجام دهید و آرد را روی حرارت ملایم تفت بدهید.
برای اینکه رنگ حلوای شما تیره شود شما باید آرد خود را به خوبی هم بزنید زیرا اگر آرد را به خوبی هم نزنید آن قسمت از آرد که با کف ظرف شما در تماس است بو داده میشود و خامی آن گرفته میشود و تیره رنگ میشود ولی قسمت روی آرد که از کف ظرف فاصله دارد تفت داده نمیشود و حلوای شما یک دست و خوش رنگ نمی شود.
یک نکتهای که اگر آن را رعایت کنید حلوای شما بسیار یکدست و خوش رنگ می شود،این است که بعد از اینکه مدتی آرد را تفت دادید حرارت را خاموش کنید و آرد تفت داده شده را الک کنید و بعد از اینکه آن را ترک کردید، دوباره داخل ظرف بریزید و تفت دهید. این کار را چند بار تکرار کنید تا حلوای شما بافت بک دست و نرمی داشته باشد.
نکته دیگری که رعایت کردن آن را بسیار مهم است این است که شما باید شربت را در طی چند مرحله به آرد اضافه کنید و در هر مرحله مقداری از شربت را به آرد تفت داده شده اضافه کرده و آن را هم بزنید و روی حرارت تفت دهید تا کاملاً با آن مخلوط شود و دوباره مقدار دیگری از شربت را به آن اضافه کنید و این کار را در چند مرحله انجام دهید تا حلوای شما یک دست تر و خوش رنگ تر شود.
بهتر است که اضافه کردن شربت آب و زعفران و شکر به آرد تا ۱۰ دقیقه طول بکشد تا کاملاً شربت با آرد مخلوط شده و بافت حلوا یکدست شود.
همچنین شما هنگام اضافه کردن شربت به آرد ممکن است مقداری شربت اضافه بیاورید و لازم نیست همه شربت را به داخل آرد بریزید و اگر احساس کردید که آن میزان که اضافه کرده اید کافی است ، دیگر نیازی نیست که باقیمانده شربت را به آن اضافه کنید.
اضافه کردن مقدار زیادی شربت به آرد تفت داده شده باعث میشود که حلوای شما شل شود.
اگر میخواهید حلوا رو داخل ماسوره بریزید و با آن طرح های مختلفی ایجاد کنید باید حلوای شما کمی شل تر باشد، ولی اگر می خواهید حلوا را داخل دیس بریزید و سرو کنید،باید حلوای شما کاملا سفت باشد.
برای اینکه حلوای شما سفت شود می توانید آنرا قنداق پیچ کنید.
قنداق پیچ کردن حلوا یعنی هنگامی که آن را از روی حرارت برداشتید، با ضربه های محکم حلوا را به سمت چپ و راست حرکت دهید،تا در نهایت به صورت یک بافت یکدست و یکپارچه دربیاید و سفت شود.
اگر با انجام این کارها هنوز حلوا به ظرف چسبیده است، یعنی هنوز سفت نشده و باید این کار را ادامه دهید تا حلوا از ظرف جدا شود و هنگامی که حلوا از ظرف جدا شود و دیگر به آن نچسبد و بافت یکدست و یکپارچهای داشته باشد یعنی حلوای شما سفت شده است و آماده ی سرو است.
اگر می خواهید با حلوا فرم های مختلف ایجاد کنید و چیزی را تزیین کنید،باید آن را داخل ماسوله بریزید و بهتر است تا زمانی که حلوا داغ است این کار را انجام دهید زیرا هنگامی که حلوا سرد شود سفت تر می شود و کار با ماسوره سخت میشود.
برای تزیین حلوا میتوانید از خلال پسته یا بادام یا پودر نارگیل یا پودر گردو استفاده کنید.
خلال بادام ممتاز به آفرین – 10 گرم
مشخصات
-
وزن10 گرم
-
وزن بستهبندی15 گرم
-
ابعاد بستهبندی10x9x1 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت34/1007
پودر نارگیل خشکپاک مقدار 120 گرم
مشخصات
-
وزن120 گرم
-
ابعاد بستهبندی22 × 3 × 13.5 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت21/13404
خلال پسته خشکپاک مقدار 40 گرم
مشخصات
-
وزن40 گرم
-
وزن بستهبندی40 گرم
-
ابعاد بستهبندی17.5 × 12 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت21/11287
-
سایر توضیحاتارزش غذایی 100 گرم پسته:
-
چربی: 55.4 گرم
-
پروتئین: 17.9 گرم
-
کربوهیدرات: 8.2 گرم
-
سدیم: 529 میلیگرم
-
کلسیم: 110 میلیگرم
برای درست کردن حلوا بهتر است که روغن شما نیمه جامد باشد و همچنین می توانید از ترکیب دو نوع روغن مایع و نیمه جامد استفاده کنید.
اگر دوست داشته باشید،میتوانید وقتی که حرارت زیر حلوا رو خاموش کردید، ۵۰ گرم کره به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود که حلوای شما عطر بهتری بگیرد و براق تر شود ولی باید در نظر داشته باشید که این کار باعث می شود که حلوای شما چرت تر شود و ممکن است برای سلامتی شما مضر باشد و اگر برای شما مهم است که حلوایی که درست میکنید رژیمی باشد بهتر است که این کار را انجام دهید.
اگر شما می خواهید که حلوای رژیمی درست کنید می توانید به جای استفاده از شکر از شکر قهوه ای یا شیره انگور برای شیرین کردن حلوای خود استفاده کنید، که هم سالم تر است و هم قند کمتری دارد.
شکر قهوه ای بن مانو مقدار 500 گرم
مشخصات
-
وزن0.5 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی0.514 کیلوگرم
-
ابعاد بستهبندی23 × 8 × 3 سانتیمتر
-
نوعقهوهای
-
شماره پروانه بهداشت22/13227
آرد سفید برای درست کردن حلوا بهترین انتخاب است زیرا باعث می شود که بافت حلوا یکدست تر و نرم تر و لطیف تر شود.
اگر شما از آرد سبوس دار استفاده کنید برای سلامتی شما بهتر است زیرا سبوس گندم خواص بسیار زیادی برای سیستم اعصاب و روان و همچنین پوست و مو دارد.
شما می توانید هل و گلاب را به شربت اضافه کنید و در نهایت به آرد بو داده اضافه کنید. اگر شربت شما خیلی کم باشد حلوا ی شما، بافت یک دست و لطیفی نخواهد داشت.
حتماً به این نکته توجه کنید که شربتی که به آرد بو داده شده اضافه میکنید باید گرم باشد و اگر شربت شما سرد باشد، مخلوط کردن آرد تفت داده شده با شربت بسیار مشکل میشود و پ آرد ها گلوله گلوله میشوند و یکدست کردن بافت حلوا بسیار مشکل و غیر قابل انجام میشود.
اگر شما مقدار زیادی روغن به حلوا اضافه کرده اید و حلوای شما شل شده است، بهتر است قبل از اینکه به آن شربت را اضافه کنید،مقداری آرد به آن اضافه کنید و زمان بیشتری آن را تفت دهید تا حلوای شما سفت تر شود و حالا می توانید به آن شربت آب و شکر و زعفران را اضافه کنید.
اگر مقدار روغنی که برای درست کردن حلوا استفاده می کنید، خیلی کم باشد حلوای شما ترک می خورد و ظاهر آن زشت می شود و بافت آن نرم و لطیف نمی شود.
اضافه کردن شربتی که داخل آن زعفران دم کرده وجود دارد باعث میشود که رنگ حلوای شما روشن تر از حلوا های دیگر باشد و مزه آن نیز نسبت به سایر حلوا ها دلنشین تر و بهتر است.
شما برای درست کردن حلوا باید صبور باشید و برای اینکه حلوای شما بسیار خوشمزه شود باید حتماً آرد را روی حرارت کم و ملایم تفت دهید و عجله نکنید که نیازمند این است که شما صبور و با حوصله باشید و همچنین تمام نکاتی را که به آن اشاره کردیم رعایت کنید تا حلوایی که درست میکنید بسیار خوشمزه و خوش عطر شود.