خوراکی ‌ها

چگونه خورشت فسنجان درست کنیم

چگونه خورشت فسنجان درست کنیم ؟ این غذای خوشمزه و پر از فوت و فن در چند مدل با گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوشت بوقلمون و… تهیه میشود. بسیاری دوست دارند که این غذا را ترش سرو کنند. این غذای خوشمزه ادویه مخصوص دارد که برای بهتر کردن طعم آن از اودیه خودش استفاده میشود.

مواد لازم برای درست کردن فسنجان:

  • گوشت
  • روغن
  • گردو

سایر مواد نیز در ادامه ذکر شده اند.


مغز گردو هیرشا – 250 گرم

مشخصات

  • وزن
    250 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    250 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    16x10x26 سانتی‌متر
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد
  • شماره پروانه بهداشت
    34/1108-5
  • ارگانیک
    خیر

خرید محصول


گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند مهیا پروتئین – 1 کیلوگرم

مشخصات اصلی

  • ابعاد بسته‌بندی
    27 × 18 × 5.5 سانتی‌متر
  • وزن بسته‌بندی
    1.03 کیلوگرم
  • وزن
    1 کیلوگرم
  • شکل گوشت
    چرخ کرده
  • شماره پروانه بهداشت
    IVC913961016685119
  • تعداد تکه
    گوشت گوساله 92% و گوشت گوسفند 8% (قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند)
  • سایر توضیحات
    افزایش مدت زمان نگهداری تا 7 روز با استفاده از بسته بندی MAP (بسته بندی در شرایط اتمسفر اصلاح شده)
  • تشکیل شده از
    گوشت گوساله92%و گوشت گوسفند 8% ( قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند )

خرید محصول


غذاهای سنتی ایرانی از غذاهای محبوبی می باشند که پخت آن ها نیاز به دانستن فوت و فن و زمان زیادی دارد . ایرانی ها غذاهای متنوع زیادی دارند یکی از گونه های غذای آیاتی خورشت ها هستند .

مقاله پیشنهادی:ضد آفتاب اوسرین بی رنگ

ما در این مطلب به سراغ خورشت فسنجان رفته این که جز خورشت های لذیذ و پر طرفدار است . البته این خورشت دارای طعم های مختلف شیرین ، ترش، ملس بر اساس ذائقه افراد است و با گوشت مرغ ، بوقلمون و یا گوشت چرخ زده قلقلی درست میشود .

مقاله پیشنهادی:دستکش لایه بردار

حتی بعضی این خورشت را با بادام زمینی اسباب شدت می پزند . سوال رایجی درمورد پخت فسنجان وجود دارد است که چطور رنگش سیاه میشود ، این عامل به رب انار و گردو شما بستگی دارد .

انواع روشهای پخت خورشت فسنجان :

مقاله پیشنهادی: تخت پارک ارزان

طرز تهیه فسنجان با مرغ:

مواد لازم برای پخت خورشت فسنجان با مرغ

مواد مورد نیاز به میزان لازم:
زعفران ساییده و دم کرده مقداری
پیاز رنده شده ۱ عدد

مقاله پیشنهادی:قلم خشگیر

رب انار ۲ الی ۳ پیمانه
مغز گردو آسیاب شده نیم کیلو
مرغ ۱ کیلو

مقاله پیشنهادی:گچ تخته سیاه

شکر ۲ الی ۳ قلشق غذاخوری
روغن ونمک به میزان لازم
نکته : سینه یا فیله مرغ را نیز می توان استفاده کرد .

مقاله پیشنهادی:وب کم ارزان قیمت

نکته: مواد لازم ذکر برای ۶ الی ۷ نفر است.


زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم

مشخصات

  • وزن
    4.608 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    – گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    11 × 12 سانتی‌متر
  • شکل زعفران
    سرگل
  • شماره پروانه بهداشت
    50/1221
  • سایر توضیحات
    وزن معادل یک مثقال
  • زعفران رشته ای درجه یک

خرید محصول


روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم

مشخصات

  • حجم
    1.5 لیتر
  • وزن
    1.350 کیلوگرم
  • نوع روغن
    آفتابگردان
  • حالت روغن
    مایع
  • مخصوص
    سالاد و پخت و پز
  • پالم
    ندارد
  • تراریخته
    خیر
  • نوع بسته‌بندی
    بطری
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/13209
  • سایر توضیحات
     غنی‌شده با ویتامین دی و ای
  •  حاوی امگا 6 و 9
  •  هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
  •  126 کیلوکالری انرژی
  •  14 گرم چربی
  •  0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس
  • ویتامین
    دارد
  • نوع ویتامین
    ویتامین E , ویتامین D
  • شناسه کالا
    2220059561813

خرید محصول


مغز گردو هیرشا – 250 گرم

مشخصات

  • وزن
    250 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    250 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    16x10x26 سانتی‌متر
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد
  • شماره پروانه بهداشت
    34/1108-5
  • ارگانیک
    خیر

خرید محصول


مغز ران بی پوست مرغ زی پرو – 900 گرم

مشخصات اصلی

  • وزن
    0.900 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    0.910 کیلوگرم
  • طعم
    ساده
  • شماره پروانه بهداشت
    914000201608896
  • شامل
    مغز ران
  • پوست
    ندارد

خرید محصول


 شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم

مشخصات

  • وزن
    2.7 کیلوگرم
  • وزن بسته‌بندی
    2.7 کیلوگرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    25x20x6 سانتی‌متر
  • نوع
    سفید
  • شماره پروانه بهداشت
    34/19169
  • نوع بسته‌بندی
    فله

خرید محصول


 نمک دریایی خوراکی ید دار دلفین – 500 گرم

مشخصات

  • وزن
    500 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    6×6×16 سانتی‌متر
  • ارگانیک
    خیر
  • شماره پروانه بهداشت
    23/12208

پیاز قرمز Fresh مقدار 1 کیلوگرم

مشخصات اصلی

  • وزن
    1 کیلوگرم
  • نوع صیفی
    پیاز
  • ارگانیک
    خیر

خرید محصول


آموزش تهیه خورشت فسنجان با مرغ

نخست یک پیاز متوسط را با رنده درشت ، رنده کنید . کی توانید با غذا ساز یا خرد کن هم آن را ریز کنید . پیاز را سپس در قابلمه گذاشته و هم بزنید تا در اصطلاح سبک شود .

حالا گردو آسیاب شده را به پیاز اضافه کردن و آن هم بزنید تا وقتی که خامی اش گرفته شود و بوی آن بلند شود . گردو را بیشتر از حد تفت ندهید زیرا ممکن است تلخ شود .

مقدار مناسب گردو را اینگونه حساب کنید برای هر ۴ تا ۵ نفر ۲۵۰ گرم کفایت می کند . حتی کمتر از این مقدار هم می توان استفاده کرد و میان گردو تا حدی سلیقه ای است .

هنگامی که بوی گردو بلند شد یعنی دیگر هام نیست و حالا آب کاملا سرد را در قابلمه مخلوط پیاز و گردو بریزید . به این دلیل آب باید سرد باشد تا به گردو شوک وارد شود و به روغن پس دادن بیفتد .

نکته : گردو را را بید درست اسباب کنید آنقدر آسیاب نشود تا نرم و خمیری شود و روغن بیاندازد در واقع باید گردو پس از اسیاب کمی زبر باشد .

نکته : آنچه که خورشت فسنجان را یک خورشت خوشمزه و جذاب میکند زمان پخت زیاد است . این خورشت باید به مدت طولانی و با حرارت کم پخته شود تا جا بیفتد . می توان گفت برای پخت فسنجان به ده ساعت وقت نیاز دارید . هنگامی که آن را برای هر وعده ای آماده می کنید به ساعتی که تا آن وعده مانده هم فکر کنید .‌

سپس پس از افزودن آب ، به تدریج رنگ ‌خورشت عوض میشود ، گردو نیزروغن بیشتری پس می دهد و رنگ خورشت سیاه تر میشود .

البته رنگ تیره خورشت فقط به گردو بستگی ندارد و به رب انار آن هم بستگی دارد . چاشنی و طعم دهنده اصلی این خورشت رب انار است . بعضی تصور می کنند که با گذاشتن زیاد رب انار رنگ خورشت آنها تیره و خوش رنک میشود که این رنگ فقط در ترکیب رب انار و گردو و با زمان زیاد پخت به دست می آید . با افزودن رب فقط خورشت را ترش تر یا شیرین تر می کنید .


رب انار نارنی مقدار 330 گرم

مشخصات

  • وزن
    330 گرم
  • محدوده وزن
    کمتر از 500 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    15.2 × 5.2 ×5.2 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    36/11707
  • سایر توضیحات
    ارزش غذایی محصول در هر 30 گرم :
  •  انرژی: 82.8 کیلوکالری
  •  قند: 13.3 گرم
  •  چربی: 0.1 گرم
  •  نمک: 0.2 گرم
  •  فاقد اسیدهای چرب ترانس

خرید محصول


نکته : هر وقت که به خورشت آب ما افزایی باید کاملا سرد باشد تا به گردو شوک وارد شود و روغن بیاندازد . خورشت تان جا افتاده تر و خوش آب تر میشود .‌

پس از اینکه چندین بار و پس از گذشت چند ساعت از پخت خورشت درون آن آب افزودید ، نوبت اضافه شدن رب انار می رسد .‌

بر اساس ترشی و شیرینی رب باید شکر را به خورشت فسنجان اضافه کنید . پس از اینکه رب انار را به افزودید ، حالا باید کامل در خورشت بپزد و مزه اش را پس بدهد و زمانی که کاملا در خورشت جا افتاد آن را بوسید و در صورت نیاز به آن شکر اضافه کنید .

حالا مرغ سرخ شده را به خورشت اضافه کنید .
نکته : مرغ را همیشه در حرارت بالا سرخ کنید ، زیرا حرارت زیاد سبب بستن رویه مرغ میشود . آب درون بافتهای آن از میان نمی رود و مرغ آبدار است و خشک نمیشود.

حالا باید مرغ و خورشت هم با هم یک ساعت بپزند و پس از این زمان خورشت شما دیگر جا افتاده و آماده است .‌

طرز تهیه خورش فسنجان با کوفته ققلقی:
مواد مورد نیاز به میزان لازم
گوشت چرخ کرده ۶۰۰ گرم
گردوی چرخ کرده ۵۰۰ گرم
رب انار ۲ پیمانه
نمک و زرچوبه به مقدار کافی
زعفران و دارچین به مقدار کافی
پیاز ۱ عدد
شکر در صورت تمایل
نکته : مواد ذکر شده برای ۶ نفر کافی است.


گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند مهیا پروتئین – 1 کیلوگرم

مشخصات اصلی

  • ابعاد بسته‌بندی
    27 × 18 × 5.5 سانتی‌متر
  • وزن بسته‌بندی
    1.03 کیلوگرم
  • وزن
    1 کیلوگرم
  • شکل گوشت
    چرخ کرده
  • شماره پروانه بهداشت
    IVC913961016685119
  • تعداد تکه
    گوشت گوساله 92% و گوشت گوسفند 8% (قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند)
  • سایر توضیحات
    افزایش مدت زمان نگهداری تا 7 روز با استفاده از بسته بندی MAP (بسته بندی در شرایط اتمسفر اصلاح شده)
  • تشکیل شده از
    گوشت گوساله92%و گوشت گوسفند 8% ( قلوه گاه و گردن و سردست گوساله و خرده گوشت گوسفند )

خرید محصول


مراحل تهیه خورشت فسنجان با کوفته قلقلی
ابتدا گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک ، زردچوبه ، پیاز و فلفل خوب با هم مخلوط کنید . آنها را بر اساس میل تان به شکل کوفته های ریز یا درشت در آورید . سپس آنها را در روغن سرخ کنید پس از سرخ شدن کامل گوشت ها آنها را از روغن بیرون آورده و تا وقتی که به کارتان بیاید کنار بگذارید .

گردوی آسیاب شده را با روغن تفت دهید در حدی که رنگش عوض شود . بعد روی آن یک پیمانه آب سرد اضافه کنید و فرصت دهید تا گردو بپزد و روغن بی اندازد .

سپس رب انار را به آن اضافه کنید . ۴۰ دقیقه پس از اضافه کردن رب انار و پخت گردو و رب انار ، گوشت های قلقلی را درون خورشت بریزید . اجازه دهید تا بپزند .

ده دقیقه پس از اضافه نمودن گوشت آن را تست کنید و بر اساس ذایقه تان اگر به شکر داشت شکر را به آن اضافه کنید .
پس از اینکه خورشت پخت ، به آن کمی دارچین و زعفران اضافه کنید ، دوباره اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم باشد تا جا افتاده و آماده شود .

نکته : اغلب خورش فسنجان با پلوی ساده یا زعفرانی خورده می شود . حواستان باشد که پروستات چرب نباشد زیرا فسنجان خود یک خورشت چرب است .

نکات مهم در پخت خورش فسنجان:
اگر رب انار خیلی غلیظ است پس از آن مقدار گفته شده در دستور کمتر درون خورشت بریزید .
اگر گردوی شما پوست دار است ، برای اینکه راحت از پوست جدا شود و خرد نشود ، یک شب قبل از مغز کردن آن را در آب و نمک بگذارید تا خیس شود .‌

پس از تفت دادن گردو روی آن حتما آب خیلی سرد بریزد . زیرا آب سرد باعث شوکه شدن گردو و در نتیجه روغن پس دادن میشود .

برای پخت فسنجان سعی کنید کن روغن بریزید زیرا گردو خودش به روغن می افتند و روغن گردو برای خورش کافی است .
یک راز خوشمزه تر شدن فسنجان هم این است که همراه پودر گردو ، کمی پودر پسته هم اضافه کنید . مزه خورشت فسنجان را فوق العاده خوشمزه تر می کند وپودر پسته یک سوم پودر گردو می باشد .

نکات مهم در رابطه با گردو خورشت فسنجان

مهمترین ماده فسنجان گردو آن است ، برای پخت فسنجان حتما از گردو پر چرب ایرانی استفاده کنید و به جای اسباب کردن ترجیحا آن را با هاون بکوبید . پر چربی گردو را اینگونه متوجه شوید زمانی که مغز ان را بین دو انگشت می گذارید ، روغن از آن بیرون بیاید . اگر گردو شما چرب باشد ، خورشت فسنجان شما نیز ظاهر و طعم بهتری دارد .

پیش از اضافه نمودن گردو آسیاب شده ، اول آن را کمی تفت دهید و بعد به غذا اضافه نمایید . زیرا ختمی گردو گرفته میشود ، لعاب خورشت و طعم آن نیز بهتر میشود . گردو را هیچ وقت با روغن تفت ندهید . آن را بدون روغن داخل یک تابع روی حرارت کم بگذارید و آنقدر هم بزنید تا بوی آن بلند شود و گرم شود .‌

گردو را با هر روشی که پودر میکنید باید ، دانه های آن مثل پودر سوخاری باشد . نه زیاد درشت و نه خیلی ریز و به هم چسبیده باشند .

ادویه‌های مناسب و نکات مهم برای خورشت فسنجان:

یکی از رازهای خوشمزگی فسنجان ک کمتر به آن می پردازند ادویه هایی است که به خورشت اضافه می‌کند. . یکی از ادویه های سنتی و خوش عطر و رنگ که روی طعم فسنجان اثر خوبی دارد زعفران است .
همچنین مخلوط زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل نیز یک طعم بینظر به خورشت فسنجان می دهد .


‌زردچوبه کرالیچین 500 گرم

مشخصات

  • وزن
    500 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    17 × 3 × 14 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    22/11240
  • شکل
    پودر

راز‌های خورش فسنجان خوشمزه برای غلیظ شدن آن

فسنجان خوب ، غلیظ و جا افتادن است و یکی از رازهای غلظت فسنجان ، میان گردو است . اگر گردو خورشت زیاد نباشد ، حالت شل و آبکی دارد.‌ میزان گردو نصف وزن مرغ یا گوشت استفاده شده در خورشت است .

اگر پس افزودن گردو باز هم خورشت تان آبکی بود . برای غلیظ شدن آن یک سیب درختی را پوست گرفته و رنده بزنید و درون خورشت بریزید ، باعث غلیظ شدن و لعاب دار شدن آن خواهد شد .
اگر ۳ یا ۴ عدد آلو بخارا به خورشت اضافه کنید ، سبب لعاب دار شدن و غلیظ شدن خورشت فسنجان خواهد شد . روی طعم آن هم تاثیر ندارد .‌

برخی نیز برای لعاب دار کردن خورشت فسنجان ، به آن سیب زمینی که ریز رنده شده استفاده می کنند . که ما توصیه نمی کنیم .
برای پخت فسنجان مجلسی ترجیحا پیاز را ریز رنده کنید تا ظاهر خورشت زیباتر شود و بافت آن یک سطح باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن