چگونه شربت آلبالو درست کنیم؟
چگونه شربت آلبالو درست کنیم؟شربت ها برای روزهای گرم بهاری و تابستانی بسیار مناسب هستند یکی از مناسب ترین و خوشمزه ترین شربت ها شربت آلبالو است. شربت آلبالو در انواع هسته دار و بدون هسته با تزیینات دلخواه سرو میشود.
شربت آلبالو شادلی حجم 600 میلی لیتر
یکی خوشمزه ترین و خوشرنگ ترین شربت های تابستانی شربت آلبالو .شربت آلبالو با رنگ زیبا و طعم خوبی که دارد میتواند در در مجالس نیز سرو شود . این شربت برای رفع تشنگی در روزهای گرم و طولانی تابستان بسیار مناسب است.
این شربت را با میوه تازه آلبالو که در اواخر بهار به بازار می آید ، و شکر درست می کنند و تهیه آن در خانه بسیار آسان است . می توانید با درست کردن شربت آلبالو خانگی هم شیرینی آن را باب ذائقه خود تنظیم کنید و همچنیکه از یک محصول ارگانیک و بدون ماده افزودنی و نگهدارنده بهره ببرید. شربت آلبالو را حتی به صورت ترش و بدون شکر می توان در خانه درست کرد .
مقاله پیشنهادی:پنکه چه مارکی خوبه
آلبالو از میوه های خوشمزه و ترش مزه تابستانی است . که با فرا رسیدن فصل برداشت آن انواع ترشی ، مربا ، میک ، دسر ، غذا و شربت را با آن درست می کنند . آلبالو از لحاظ ظاهری میوه گیلاس است ولی طعم ان ان تر است دارد و اندازه آن کوچکتر است.
مزیت این میوه برای کسانی که بیماری دیابت دارند این است که قند درون آلبالو از جنس سلولز است و برای آنها ضرری ندارد.
در این مقالع قصد داریم طرز تهیه شربت آلبالو خانگی را به دو روش متفاوت برای شما شرح دهیم .
مقاله پیشنهادی:اسانس سوز
در روش اول شربت را با البالو تازه درست می کنند و در شیوه دوم از اب آلبالو درست میشود .
طرز تهیه شربت آلبالو خانگی با استفاده از آلبالو تازه
مواد لازم برای تهیه دو شیشه شربت
مقاله پیشنهادی:بهترین مارک تخته وایت برد
یک کیلوگرم آلبالوی بدون هسته
آلبالو با هسته منجمد نوبر سبز – 400 گرم
۱٫۵ تا ۲ کیلوگرم شکر
مقاله پیشنهادی:گردنبند مردانه تسبیحی
شکر سفید دولیتل – 5 کیلوگرم
یک پیمانه آب
طرز تهیه و دستور پخت
طرز تهیه شربت آلبالو
مقاله پیشنهادی:محافظ رکاب ساینا
طرز تهیه :
آمادهسازی آلبالو: آلبالوها را تمیز شستشو کنید ، ساقه و برگ آنها را بکنید و با کمک یک نی یا هستهگیر، هستههای ان را خارج کنید .
مقاله پیشنهادی:کش لوله ای از کجا بخریم
هسته گیر آلبالو کد SAT562
نی نوشیدنی کد 1846 بسته 50 عددی
سپس ظرف دردار متناسب با اندازه آلبالوها بیاورید و در آن یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزید تا مواد تمام شود . درب آن را ببندید و برای ۱۲ تا ۴۸ ساعت در یخچال بگذارید.
پس از گذشت این زمان آلبالوها را از یخچال بیرون بیاورید و در این مرحله مشاهده میکنید که آلبالوهای شما حسابی آب انداخته اهد . یک لیوان آب جوش روی آلبالو ها بریزید قابلمه را روی حرارت بسیار کم یا شعله پخش کن گذاشته تا شکر درون آلبالو شود و آلبالو ها از کناره های ظرف کم کم قل بزنند .
آلبالو ها را با کمک یک قاشق چوبی از حاشیه قابلمه به وسط بیاورید و ارام هم بزنید تا شکر کاملاً ذوب شود . هم زدن نباید تند و با فشار باشد .
هسته گیر آلبالو بهتاش کد 002
حالا شربت شروع به کف کردن می کند و بالا می . کف صورتی رنگ روی شربت را با یک قاشق از روی شربت بردارید . اگر کف داخل شربت بماند باعث کدر شدن آن میشود پس برای شفافیت و خوش رنگی روی آن کف را حتما بردارید .
پس از حدود ۲۰ دقیقه زمان پخت آلبالو ها با یک زیر سوراخ دار آلبالوها را جدا کنید و در یک صافی بریزید. کفگیر را بالای سر ظرف تکان بدهید تا شربت از ان جدا شود.
شربت را ده دقیقه دیگر ، است تا به غلظت مورد نظر برسد .
هسته گیر آلبالو روسار کد F-01
سپس شعله را خاموش کنید . شربت را فوراً از یک صافی روز یکپارچه عبور دهید تا تفاله های آلبالو گرفته شود.
فرصت دهید در دمای محیط کاملا خنک شود. بعد آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
برای سرو، مقدار کافی از شربت آلبالو را در لیوان ریخته و روی ان آب و یخ بریزید .
طرز تهیه شربت آلبالو خانگی با استفاده از آب آلبالو
مواد لازم
۴ لیوان آب آلبالو
آب آلبالو خالص 125 – 1000 میلی لیتر
دو کیلو شکر
شکر سفید فرهاد – 900 گرم
یک قاشق چایخوری وانیل
طرز تهیه و دستور پخت
طرز تهیه :
۴ پیمانه یا حدود یک لیتر آب آلبالو را با دو کیلو شکر در یک ظرف درب دار ترکیب کنید و انها را چندین ساعت در یخچال بگذارید تا شکر به خورد اب آلبالو برود.
سپس پس از استراحت کردن آب آلبالو و شکر این ترکیب را روی شعله زیاد اجاق قرار دهید تا جوش بیاید ، شعله گاز را پس از جوش زدن کم کنید و اجازه دهید که حدود ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت قل بزند تا به غلظت مناسب برسد.
وانیل را در دقایق پایانی روی شربت بریزید و پس از چند جوش، اجاق را خاموش کنید . منتظر بمانید تا شربت در دمای محیط خنک شود.
شکر سفید دولیتل – 900 گرم بسته 2 عددی
بعد از خنک شدن شربت، آن را از ریز یا پارچه تمیز رد کنید. دقت کنید که شربت آلبالوی درست شده باید کاملا تهنشین شود.
برای سرو میزان کافی از شربت البالو را با اب سرد مخلوط کنید . در حین سرو داخل هر لیوان چند قطعه یخ بریزید .
نکات مهمی که برای تهیه شربت آلبالو باید بدانید
تهیه شربت آلبالو
آماده کردن و هسته گیری آلبالو
بعد از شستشن آلبالوها، بعد از کندن ساقه و برگها، البالوها را برای ۵ دقیقه در آب سرد بگذارید تا بماند و بعد آبکشی کنید.
وانیل خالص تیتان – 10 گرم
اگر بیرون اوردن هسته آلبالو برای تان دشوار است، شربت را با آلبالوهای هستهدار نیز می توان درست کرد . ولی این را بدانید که هر یک کیلوگرم آلبالو حدود ۲۰۰ گرم هسته دارد و این اضافه وزن را باید در میزان شکر محاسبه کنید .
برای بیرون اوردن هسته، با استفاده از یک نی پلاستیکی، جای ساقه آلبالو را بفشرید تا هسته آلبالو از سر آلبالو بیرون بیاید . دقت داشته باشید که هسته نباید از سر آلبالو خارج شود ، زیرا با این کار، سر آلبالو سوراخ میشود و آلبالو له میشود.
نکاتی برای خوشرنگ شدن شربت آلبالو
حتما این را مد نظر داشته باشید به قوام رسیدن شربت نباید بیشتر از سی دقیقه نباید زمان ببرد زیرا رنگ شربت را کدر می کند .
حرارت باید متوسط باشد، اگر کم باشد، شربت شما تیره و کدر رنگ میشود و اگر زیاد باشد، آلبالوها میسوزند.
هیچ وقت برای بیرون اوردن هسته آلبالوها و تفالهها از شربت، البالو ها را با پشت قاشق فشار ندهید یا با دست تفالهها را چنگ نزنید، زیرا سبب کدر شدن رنگ شربت میشود.
برای درست کردن شربت آلبالو سراغ آلبالو های پیوندی و درشت نروید ، به این دلیل که این آلبالو ها طعم و رنگ خوبی به شربت نمیدهند و اصلا مناسب شربت و مربا نیستند .
شربت البالو های اول فصل، رنگ روشن و طعمی ترش دارد در حالی که شربت آلبالوهای رسیده آخر فصل، تیرهتر و شیرینتر است .
اگر شربت آلبالو بسیار کدر و تیره شده، برای شفاف کردن و گرفتن جرم آن ، از یک عدد سفیده تخممرغ استفاده کنید . هنگامی که شربت در می جوشد ، سفیده را در آن بریزید، اما هم نزنید . سفیده تخممرغ، جرم شکر را به خود جذب می کند و تیره میشود. سفیده را بعد از تیره شدن از شربت خارج کنید .
برای اینکه شربت تان خوش رنگ و لعاب شود و کیفیت بالایی داشته باشد ، ان را داخل قابلمه لعابی بپزید .
اگر ترازو ندارید در برابر هر یک پیمانه آلبالوی بدون هسته به یک و نیم تا دو کاسه سرصاف شکر نیاز دارید . مقدار شکر به ترشی و شیرینی آلبالوهای ربط دارد .
اگر شربت خیلی شیرین باب ذائقه تان نیست ، هم وزن آلبالوها شکر بریزید یا ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم بیشتر از وزن آنها در شربت، شکر استفاده کنید .
نگهداری شربت آلبالو
ماندگاری شربت آلبالو در یخچال حدود دو سال است .
بهترین ظرف برای نگهداری شربت بطری های شیشه ای است.
بطری شیشه ای کد 004 حجم 3 لیتر
غلظت شربت آلبالو
برای اینکه بفهمید شربت به قوام لازمه رسیده است یا نه ، چند راه وجود دارد
یکی اینکه چند قطره از شربت ا در دو انگشت خود تیت کنید اگر چسبنده بود و کش می امد ، به غلطت لازم رسیده است .
روش دیگر این است که شما دو قاشق از شربت را در یک بشقاب کوچک بریزید و در فریزر بگذارید تا خنک شود. بعد با انگشت، وسط شیره را خالی کنید. اگر جای خالی دیر پر شد و شربت به خاطر قوامش ،کند م حرکت کرد، پس به غلظت لازم رسیده است .
شربت بعد از خنک شدن، غلظت اش زیاد میشود از صافی خوب رد نمیشود . پس تا شربت گرم است ان را از صافی رد کنید و تفاله اش را بگیرید .
بطری شیشه ای کد 3L
افزودن طعمهای جدید به شربت آلبالو
در دقایق اخر پخت شربت می توان مقداری وانیل به ان اضافه کرد تا طعمی بی نظیر به خود بگیرد . البته اگر شربت با طعم ملس دوست دارید ، وانیل را به ان اضافه نکنید .
در برخی رسپی ها چند برگ نعنای تازه ، برای رایحه خوش شربت البالو به ان اضافه می کنند . . نعنا را در زمان جوشیدن شربت به ان می افزایند . ترکیب البالو رایحه نعنا بسیار منحصر به فرد است .
نعناع فلفلی گل باز مقدار 50 گرم
یک چهارم قاشق چایخوری پوست لیمو ترش رنده شده نیز در دقایق پایانی پخت ، رایحه منحصربهفردی به شربت آلبالو خواهد داد .
لیمو ترش شیرازی Fresh مقدار 500 گرم
شکرک زدن شربت آلبالو
شربت آلبالو به دو دلیل شکرک می زن. یک روی حرارت خیلی زیاد پخته شود و دو شکر ان زیاده از حد باشد . اگر میزان شکر بیش تر از حد مجازاست ، در پایان پخت نوک قاشق چای خوری جوهر لیمو یا یک قاشق غذاخوری آب لیمو به ان اضافه کند تا شربت شکرک نزند .
جوهر لیمو گلها – 150 گرم
آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر
اگر شربت شکرک زد ، برای برطرف کردن ان مقداری اب جوش روی ان بریزید و ان را بجوشانید تا شکرها حل شوند .
شربت اگر به غلظت مناسب نرسد ، کپک خواهد زد و اگر خیلی بجپشد ، شکرک خواهد زد . اگر یک روز بعد از پخت شربت و در یخچال گذاشتن متوجه شدید که به حد کافی غلیظ نیست ، ان را دوباره روی حرارت گذاشته تا جوش بزند و غلیظ شود .
خواص شربت آلبالو
فواید شربت آلبالو
شربت آلبالو مملو از انواع ویتامینهای A ،C ،E و گروه ویتامینهای B از جمله B۱،B۲،B۶، قند طبیعی، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی، پکتین، آنتی اکسیدان، گوگرد و منگنز می باشد . شربت آلبالو برای کسانی که طبع گرم و خشک دارند، بسیار خوب است.
بطری شیشه ای مدل رنگارنگ
از فواید و خواص این نوشیدنی خوشمزه از موارد زیر میتوان نام برد :
برطرف کردن تشنگی و گرمازدگی
ضد تهوع
موثر در خرد کردن سنگهای کلیه، درمان ورم و التهاب کلیه
درمان ناراحتیهای کبد و ورم و التهاب معده و روده
درمان ناراحتیهای مثانه
بهبود کهیر، جوش و اگزما
درمان بیخوابی و تنظیم خواب
جلوگیری از حملات قلبی و عروقی
درمان درد های ناشی از کشیدگی ماهیچهها پس از ورزش
اشتها آور و مناسب برای کودکان کم اشتها
کاهش غلظت و چربی خون و تصفیه خون
پیشگیری از پیری زودرس پوست و شفاف کردن رنگ چهره
مضرات شربت آلبالو
نفخ شکم و دل درد: آلبالو نفاخ است و سبب نفخ و دلدرد میشود. پس افرادی که بیماری های گوارشی دارند، باید در مصرف شربت آلبالو احتیاط کنند . برای برطرف کردن نفخ آلبالو بعد از میل نمودن شربت آلبالو، کمی عرق نعنا بخورید.
اسهال: آلبالو ملین است و ممکن احتمالا در افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند، به ویژه کودکان زیر سه سال، سبب اسهال شود.
شربت آلبالو برای افراد سرد مزاج توصیه نمیشود .
کسانی که مشکل ورم معده دارند ، ترجیحا شربت آلبالوی ترش را بیش ازحد مصرف نمی کنند .