چگونه شیر برنج درست کنیم؟
چگونه شیر برنج درست کنیم؟شیر برنج از غذاها یا دسرهای سنتی ایران است ان را هم همراه غذا ، هم میانوعده و هم به عنوان وعده غذایی می توان سرو کرد. شیر برنج در انواع زعفرانی، ساده، با خامه، با وانیل تهیه میشود.
شیربرنج عسلی کاله مقدار 150 گرم
شیر برنج را حتی به عنوان صبحانه نیز میل می کنند و در وعده های افطار و سحری ماه رمضان طرفداران زیادی دارد . برخی ان را به صورت شیرین و برخی کم نمک ان را میل می کنند.شیر برنج فقط نیاز به دو ماده غذایی برنج و شیر دارد و طعم دهنده های دیگری نیز مثل گلاب ، هل ، گاهی زعفران و … افزوده میشود . شیر برنج به دلیل شباهت به آش به شیربا هم معروف بوده است . از این غذا حتی در شاهنامه نیز تحت عنوان شیر با یاد شده است .
مقاله پیشنهادی: تشت بزرگ
برنج طارم ممتاز گلستان – 10 کیلوگرم
همهچیز درباره طرز تهیه شیر برنج ساده:
شیر برنج برای دو نفر
مواد لازم:
نصف لیوان برنج
یک لیتر شیر
یکچهارم قاشق چایخوری نمک
سهچهارم لیوان آب
نصف لیوان گلاب
طرز تهیه :
برنج ایرانی پردیس مقدار 5 کیلوگرم
برنج را برای چند ساعت بخیسانید سپس ، اب ان را دور بریزید و روی شعله بگذارید .
صبر کنید که برنج حسابی بپزد و آبش بخار شود.
مقاله پیشنهادی: رنگ بند انگشتی
هنگامی که برنج شفته شد و اب کشیده شد ، زمان اضافه کردن شبر است و پس از این ان را مرتب هم بزنید تا هم برنج ته نگیرد و هم شیر سر نرود .به همزدن ادامه دهید تا شیر برنج غلیظ شود.
برنج ایرانی نیم دانه عطری هاشمی سورت شده ممتاز پویا عسگری گیلوایی – 10 کیلوگرم
در دقایق پایانی که شیر برنج روی شعله است گلاب و اگر دوست دارید پودر هل به ان بیافزایید.حالا شیر برنج را در ظرف بکشید و منتظر بمانید کمی از داغی بیفتد .شیر برنج را برخی افراد به صورت شیرین با عسل، مربا، شیر انگور، شیره خرما و… سرو می کنند.
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک ابرنگ
هل سبز ممتاز به آفرین – 4.608 گرم بسته 20 عددی
نکات تهیه شیر برنج
شیر برنج ساده
بهترین برنج برای طبخ شیر برنج ، برنج نیم دانه است و از برنج نبم دانه مرغوب ایرانی استفاده کنید. عر چند برنج معمولی معطر و تازه نیز که رود شفته میشود نیز برای شیر برنج می توان استفاده کرد.
مقاله پیشنهادی: بدمینتون
هل باد دیمه -50 گرم
اگر آب برنج بخار شد؛ اما برنج هنوز خشک و زنده است ، می توان یک لیوان آب روی برنج ها بریزید و تا وقتی که اب ان کشیده نشده و برنج نرم نشده روی ان شبر نریزید .در بعضی از رسپی ها ، برنج را از شب پیش یا چند ساعت قبل در گلاب می خیسانند تا عطرش ببشتر شود .
مقاله پیشنهادی: قیمت استخر بادی بزرگسال ارزان
شیر کم چرب میهن – 1 لیتر
شیر برنج را اصلا با برنج های خارجی درست نکنید .برنج را خوب شستشو دهید و برای خیساندن بع نمک نیاز ندارد .برنج پس از پخته شدن دو برابر میشود ، پس از اول ان را در ظرف بزرگی بپزید .در بعضی ازنواحی ایران مانند خوزستان شیربرنج را با نمک می پسندند و در اواخر پخت، نمک روی ان می پاشند . ولی اگر شما شیر برنج را شیرین میل می کنید ، اصلا به ان نمک نزنید و اکر با نمک می خورید سراغ افزودن شکر نروید .
مقاله پیشنهادی: آچار لوله گیر بزرگ
شیر بدون لاکتوز کاله – 1 لیتر
وفتی که برنج با آب میپزد تا زمانی که آب آن بخار می شود، مراقب ته نگرفتن ان باشید و برای پیشگیری از این کار ان را درون ظروف نچسب بپزید .شیر برنج بدون شکر را می توان با شربت، شیره یا عسل میل کنید. برای مثال در استان قزوین شیر برنج با شیره انگور میل میشود و برای دسر بسیار عالی است . در بعضی از نواحی ایران نیز شیر برنج را با مربای گل محمدی سرو می کنند .
نمک تصفیه یددار طلوع وزن 1000 گرم بسته 3 عددی
اگر شیر برنج شیرین دوست دارید، می توان شکر، آب، زعفران و گلاب را مخلوط کرد و شربت غلیظی در نهایت تهیه کرد و با شیر برنج میل کرد .شیوه دیگر درست کردن شیر برنج، طبخ آن با شکر است که در این روش ، در دقایق پایانی پخت ، حدود دو برابر برنج باید شکر به ان بیفزایید .
نمک تصفیه کریستاله یددار گلستان مقدار 500 گرم
اگر عاشق طعم کاکائو و شکلات هستید ، سیر برنج شکلاتی درست کنید . در مرحله پایانی پخت ، شکلات تختهای را رنده بزنید و ان را درون شیر برنج داغ لریزید و فورا هم بزنید تا شکلات حل شود؛ یا می توان به جای شکلات تخته ای دو تا سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با کمی پودر قند ترکیب کردو به شیر برنج اضافه کنید و ان را هم بزنید تا حل شود .
نمک تصفیه کریستاله ید دار گلستان – 180 گرم
درهر اسانس و طعمی که دوست دارید به شیر برنج اضافه کنید باید در دقایق پایانی پخت باشد . نحوه درست کردن شیر برنج زعفرانی اینگونه است که ، زعفران آبکرده غلیظ را در پایان پخت درون شیر برنج بریزید .در حین پخت شیر برنج اگر طعم دارچین را دوست دارید ، چوب دارچین به شیر برنج در خال پخت اضافه کنید و پس ازپخت کامل ان را بیرون بیاورید .
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم
اگر می خواهید میزان شیرینی شیر برنج را تست کنید ان را داغ نچشید ، در یک ظرف چند قاشق بریزید تا خنک شود و بعد ان را تست کنید اگر به شکر نیاز داشت به ان اضافه کنید .شیر برنج پس از سرد شدن ، سفتتر خواهد شد ؛ پس برای اینکه زیاد سفت و غلیظ نشود ، کمی از ان را در بک کاسه کوچک بریزید و تا خنک شدن ان صبر کنید
گلاب مرصاد – 1 لیتر
و متوجه میشوید که غلظت ان در زمان سرد شدن چقدر است . با توجه به میزان غلظت مد نظرتان اجازه دهید روی حرارت بماند یا ان را از روی شعله بردارید .برای شیر برنج ترجیحا شیر پر چرب مصرف کنید .اگر قصد درست کردن شیر برنج قالبی دارید ، باید دو قاشق غذا خوری ژلاتین را در نصف لیوان اب سرد ریخته و با روش بن ماری ان را حل کنید
گلاب ربیع – 0.8 لیتر
و زمانی که سیر برنج کاملا پخته شد ، ان را داخل شیر برنج بریزید . شیربرنج و ژلاتین باید دمای یکسانی داشته باشند . سپس شیر برنج را در قالب دلخواه بکشید و اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند تا خودش را بگیرد .شیر برنج را معمولا با دارچین ، خلال پسته ، گل محمدی ، بادام تزیین می کنند .
گلاب شفا – 0.4 لیتر
شیر برنج باید تا وقتی سرد نشده و داغ است در ظرف سرو منتقل شود ، زیرا اگر شیر برنج سرد در ظرف کشیده شود اب می اندازد.شیر برنج هم سرد و هم داغ سرو میشود.
شیر برنج با خامه
برای ۵ نفر
شکر سفید فرهاد – 900 گرم
مواد لازم:
یک پیمانه برنج
دو لیتر شیر
نصف پاکت صورتی خامه
پنج عدد هل
نصف پیمانه گلاب
دو قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه شیر برنج با خامه
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم
برنج را چندین ساعت با اب بخیسانید ، سپس روی حرارت گذاشته تا شفته شود . میزان اب به نوع برنج مرتبط است باید در حدی باشد که برنج را نرم و وا رفته کند . تقریبا یک پیمانه برنج به یک یا دو لیتر اب نیاز دارد .در زمان پخت پرنج در صورت تمایل کمی روغن یا کره (۲۵ گرم) به آن بیافزایید .
خامه صبحانه میهن مقدار 100 گرم
حرارت را کم کنید و اجازه دهید بپزد . اگر لازم بود به ان اب جوش بیافزایید( آب سرد به برنج شوک وارد میکند و سبب زنده تر شدن برنج میشود )بعد از وا رفتن برنج و بخار شدن اب ان ، حالا شیر را اضافه کنید .پس از افزودن شیر ، چند دانه هل بدون انکه ان را بشکنید ، به درون شیر برنج اضافه کنید یا در اخر پخت عصاره هل به ان بیافزایید .
خامه صبحانه کاله حجم 200 میلی لیتر
برای اینکه شیر برنج ته نگیرد ان را مدام هم بزنید .هنگامی برنج و شیر خوب با هم مخلوط و یکدست شدند ، شکر را که دو برابر برنج است به ان اضافه کنید . اگر طعم شیرین را دوست ندارید این میزان را کمتر کنید .در اخر پخت عرق هل و گلاب را داخل شیر برنج بریزید .
خامه صبحانه پاک – 200 گرم
برای خوشمزه تر و لذیذ تر شدن شیر برنج ،چند قاشق از ان را با خامه ترکیب کنید، زمانی که رقیق شد ، به مابقی شیر برنج اضافه کنید .شیر برنج را از روی حرارت بردارید و دانههای هل را از آن بیرون بیاورید.حالا شعله را خاموش کنید ، دانه های هل را از ان خارج کرده و در ظرف مناسب بکشید
و منتظر بمانید که کمی سرد شود . ان را در یخچال بدون درپوش گذاشته ( به این دلیل شیر برنج بخار کرده و به داخل ان بر میگردد و اب می اندازد) تا سرد شود .
نکات شیر برنج با خامه
این نوع شیر برنج بسیار پر کالری است و می توان به ان کره و روغن اضافه نکرد . البته کره سبب خوش عطر شدت و چسبندگی بافت برنج میشود و بدون ژلاتین ، شیر برنج قالبی میشود .
برای درست کردن شیر برنج مجلسی می توان از خلال پسته و بادام هم در درون غذا و هم برای تزیین استفاده کرد که برای لذیذ تر شدن ان ، این خلالها را یک شب قبل در گلاب بخیسانید.برای درست کردن شیر برنج مجلسی در صورت تمایل می توان از شیرعسلی نیز استفاده کرد. برای این کار، میزان شکر را کمتر و خامه را نیز کنار بگذارید . بافت شیر عسل مانند خامه رقیق شده است و شیرین می باشد .
خواص شیر برنج
شیر برنج خواص متعددی دارد که از آن جمله میتوان به افزایش طول عمر، درخشندگی و صافی پوست و رفع خستگی اشاره کرد. این غذا برای افراد دارای مزاج خشک بسیار مناسب است؛ زیرا بهعنوان رطوبترسانی ملایم برای بدن عمل میکند.
مصرف شیر برنج در طب سنتی نیز توصیه شده و ترکیب شیر با برنج و مقداری شکر یا عسل، غذایی بسیار مفید و مقوی است که هضم راحتی دارد و برای اکثر افراد قابلاستفاده است.شیر برنج به دلیل دوماده مغذی شیر و برنج دارای فواید بسیاری مثل شفافی و صافی پوست ، طول عمر و برطرف کردن خستگی است.
برای کسانی که مزاج خشک دارد ، به دلیل رطوبت رسان ملایم بسیار موثر است .اگر با عسل و شیره سرو شود هضم ان میشود .شیر سرشار از کلسیم، و برنج مملو از ویتامینهای گروه B و طعمدهندههایی مثل هل و گلاب مقوی و آرامبخش می باشند ، که مجموعه این مواد شیر برنج را بسیار مقوی و مفید می سازد .
از لحاظ طب سنتی شیر و برنج هر دو دارای طبع سردی می باشند، ترجیحا با دارچین خورده شود؛ دارچین همینطور برای هضم بهتر شیر برنج موثر است و طبع غذا را متعادل می کند .شیر به علت ویژگی تری که دارد برای افراد لاغر که در پی افزایش وزن هستند و مزاج گرم و خشک دارند بسیار مفید است .
برنج نیز مملو ازکربو هیدرات است که سبب افزایش انرژی بدن میشود و ترکیب این دو با هم یک منبع غذایی عالی برای رفع نیاز های بدن است .