خوراکی ‌ها

چگونه نبات درست کنیم ؟

چگونه نبات درست کنیم ؟ نبات خوراکی ای خوشمزه برای تمام سنین است که طبع گرم دارد و استفاده های زیادی از آن میشود. این خوراکی خوشمزه و شیرین را در انواع رنگ های زیبا و بلوری تهیه میکنند.

نبات زعفرانی بامیکا بسته 20 عددی

وزن
0.3 گرم
ابعاد بسته‌بندی
24x18x4 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/17525
نوع قند و نبات
نبات زعفرانی

درست کردن انواع نبات با طعم و رنگ های مختلف

نبات از شیرینی جات سنتی ما ایرانیان است که به دلیل طبع گرمی که دارد حکم نوشدارو را دارد و با انواع دمنوش ها ، با چای  ، اب جوش ان را برای یک درد میل می کنند .

نبات دارای انواع مختلف نبات تخته ای، نبات رشته ای، نبات چوبی است و با طعم زعفرانی اغلب در بازار دیده میشود . اخیرا نبات هایی با طعم گل گاو زبان , چای ترش ، زنجبیل و …. در بازار وجود دارد . شما می توانید انواع نبات ها را در منزل  نیز تهیه کنید . این مطلب را به منظور اموزش درست کردن نبات به شما گرد اوری کرده ایم .

حتی نبات های رنگی و چوبی را می توانید درست کنید و مثل ابنبات دست کودکان دهید .

طرز تهیه نبات خانگی تخته ای

مواد لازم

  • آب تمیز و سبک یک واحد (پیمانه یا لیوان یا کاسه یا … )
  • شکر سه واحد

شکر سفید دولیتل – 5 کیلوگرم

وزن بسته‌بندی
5 گرم
ابعاد بسته‌بندی
30x20x6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/19169
نوع شکر
سفید
نوع بسته‌بندی
فله

طرز تهیه

ابتدا اب را بجوشانید. سپس کمی  شکر را به  ان بیفزایید و هم بزنید تا شکر درون اب حل شود.

مقاله پیشنهادی: وانیش مد در اینستاگرام

شکر را یکهو اضافه نکنید و کم کم اضافه کنید ، هم بزنید و تا شکر در اب جوش حل شود .

هر چه بیشتر شکر بریزید ،حل شدن ان بیشتر طول می کشد‌ .

این کار را انقدر انجام دهید  تا محلول اشباع شده و به غلظت برسد  و زرد رنگ شود.

شکر سفید فرهاد – 900 گرم

وزن
0.9 گرم
ابعاد بسته‌بندی
20x15x6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
42/10610
نوع بسته‌بندی
فله

مقاله پیشنهادی: تهیه نعنا داغ

در این مرحله شکر دیگر حل نمیشود و در کف ظرف ته نشین میشود و برای حل شدن باید ان را روی شعله بگذارید .

پس از حل شدن شکر حرارت را خاموش کنید  و اجازه دهید حدود ۱۵  الی ۲۰ دقیقه در دمای محیط سرد  شود. سپس  محلول را از پارچه صافی عبور  دهید .

مقاله پیشنهادی:قیمت صندلی اداری دست دوم

سپس  روی روی ظرف را با پارچه تمیز بپوشانید  و اطراف ان را با کش ثابت نگه دارید تا از  تا گرد و غبار یا مورچه و حشره در امان باشد.

به تدریج  اب درون ان  بخار شده و ته ظرف نبات تخته ای می ماند.

شکر قهوه ای بن مانو – 450 گرم

وزن بسته‌بندی
0.45 گرم
ابعاد بسته‌بندی
500 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
22/13227
نوع شکر
قهوه‌ای
نوع بسته‌بندی
کیسه‌ای

مقاله پیشنهادی: خرید مچ بند بدنسازی اصل

زمان  پایین رفتن سطح نبات لایه هایی از نبات نازک شکل میگیرد  ، که بسیار با کیفیت هستند .

این لایه ها را خرد کرده و درون شربت غلیظ سرد بریزید ، تا به هم وصل شوند و یک‌نبات درجه یک درست شود .

نکات:

ترجیحا از آب تصفیه شده استفاده کنید. زیرا  ناخالصی های موجود در آب از رشد بلورها  ممانعت می کند .

مقاله پیشنهادی: چجوری تشک تخت رو تمیز کنیم

در شهر یزد برای گرفتن ناخالصی نبات در محلول داغ سفیده تخم مرغ می ریزند و هم می زنند و مجددا صاف  می کنند تا ناخالصی ها کاملا از بین  برود.

سفیده پخته تخم مرغ تلاونگ مقدار 200 گرم

وزن
200 گرم
ابعاد بسته‌بندی
16 × 4.5 × 4.5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
16/21147
تعداد در بسته
یک
سایر توضیحات
ارزش غذایی در هر 200 گرم:
- انرژی کل: 96 کیلوکالری
- نمک: 0.9 گرم
- فاقد قند، اسیدهای چرب ترانس و چربی

اگر دوست دارید می توانید برای طعم دار کردن محلول نبات به ان زعفران، گلاب، هل، دارچین، عرق نعنا یا برگ گل محمدی اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مقاله پیشنهادی:از کجا دکوری بخرم

در جنوب شربت نبات را در ظرف فلزی می ریزند و و در فضای باز قرار می دهند تا گرمای هوا و نور خورشید روند تبخیر آب را سریع تر کند.

در نواحی  سردسیر می توان ظرف  محلول نبات نبات ای سرعت بخشیدن به تبخیر کنار بخاری می گذارند .

سفیده تخم مرغ مایع تلاونگ مقدار 350 گرم

وزن
350 گرم
ابعاد بسته‌بندی
16.5 × 5.5 × 5.5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
8126
سایر توضیحات
ارزش غذایی:
- انرژی: 84 کیلوکالری
- نمک: 1.5 گرم
- فاقد نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس

طرز تهیه نبات شاخه ای خانگی:

مواد لازم

  • آب ۱ پیمانه
  • شکر ۳ پیمانه
  • رنگ خوراکی و طعم دهنده دلخواه (در صورت تمایل)

رنگ خوراکی مایع آبی قرمز زرد بنفش صورتی سبز نیلیگون – 18 گرم بسته 6 عددی

وزن
18 گرم
ابعاد بسته‌بندی
5×10×5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
50/18656
شکل ماده غذایی
مایع

روش تهیه:

ایتدا یک سیخ چوبی را خیس کنید و در شکر (ترجیحا دانه درشت ) بغلطانید. کنار گذاشته  تا خشک شود.

سیخ چوبی مدل 020 بسته 80 عددی

ابعاد
26x8x1 سانتی‌متر
وزن
80 گرم
جنس بدنه
بامبو

همانند  روش قبل شکر را در آب حل کنید.

اگر دوست دارید هر طعم دهنده ، زعفران ، عرق نعنا ،  رنگ خوراکی که می خواهید به محلول روی گاز بیافزایید .

زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم

وزن بسته‌بندی
4.608 گرم
ابعاد بسته‌بندی
11 × 12 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
50/1221
شکل ماده غذایی
سرگل
سایر توضیحات
وزن معادل یک مثقال
زعفران رشته ای درجه یک

پس از اشباع شدن محلول، ان را از روی حرارت بردارید و بگذارید در دمای محیط خنک شود .

محلول را در شیشه مربای تمیز و خشک یا لیوان بلند شیشه ای ریخته ، ان را لبالب پر نکنید  دو سانت بالای شیشه خالی بماند.

اجازه دهید  محلول کاملا سرد شود.

گیره ای که بزرگتر از  ظرف محلول است  را به سیخ متصل  کنید و لبه ظرف نیز وصل کنید و سیخ را در محلول بگذارید .

عرق نعناع ربیع – 1 لیتر

حجم
1000
ابعاد بسته‌بندی
27 × 8 × 8 سانتی‌متر
سایر توضیحات
درجای خشک و خنک نگه‌داری شود

ممکن است به دو گیره نیاز داشته باشید .

ظرف را در  جایی بگذارید که تکان نخورد.

حدود   5 تا 14 روز زمان می برد  تا دانه های بلوری نبات دور سیخ به وجود بیاید .

هنگامی که نبات به ضخامت لازم رسید  ، ان را از ظرف خارج کنید.

برای بیرون اوردن سیخ لایه شکرک زده روی ظرف را بشکنید.

رنگ خوراکی ژله ای سبز تیره و قرمز تیره نیلیگون – 100 گرم بسته 2 عددی

وزن
100 گرم
ابعاد بسته‌بندی
3×10×3 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
50/18988
شکل ماده غذایی
تیوپی

فرصت دهید  نبات شاخه ای کاملا خشک شود.

می توانید از جام هم برای درست کردن نبات استفاده کنید.

برای درست کردن نبات میوه ای ، فقط باید آب میوه را همراه شکر و آب بجوشانید.

آبمیوه سیب سن ایچ – 750 میلی لیتر

وزن بسته‌بندی
800 گرم
ابعاد بسته‌بندی
24 × 6 × 6 سانتی‌متر
نوع بسته‌بندی
خانواده

برای عطر هل  نیز  عرق هل یا پودر هل را درون محلول بریزید  و بجوشانید.

عرق هل مخصوص نارون – 1 لیتر

حجم
1000
ابعاد بسته‌بندی
2 × 2 × 12 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
40/10650

طرز تهیه نبات رشته ای:

کاملا مانند روش های بالا نبات را درست کنید و محلول را در شیشه بریزید .

برای درست کردن  نبات رشته ای تکه ای نخ را به  مداد ،  یا چوب که طول آن از دهانه لیوان یا شیشه بزرگتر باشد بپیچانید.

طول نخ باید به حدی  باشد که با کف ظرف تماس نداشته باشد. به سر آزاد نخ گیره فلزی یا میخ متصل کنید .

هل هاتی کارا – 10 گرم

وزن
10 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14 × 10 × 3 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
22/12185

نخ را خیس کنید  و به شکر دانه درشت آغشته کنید. نخ را بصورت مستقیم  تا خشک شود.

مداد را روی لیوان پر شده از محلول اشباع شکر بگذارید . حواستان باشد که  گیره یا میخ با کف  ظرف تماس پیدا نکند .

همینطور حواستان باشد که  نخ با دیواره شیشه برخورد نکند .

ظرف را در جایی بگذارید  که تکان نخورد. حدود یک تا دو هفته زمان می برد تا کریستال های نبات شکل بگیرد.

مایع سفیده تخم مرغ نوین – 200 میلی لیتر

شماره پروانه بهداشت
34/13121
سایر توضیحات
ارزش غذایی در هر سهم 100 میلی لیتر :
انرژی: 29.52 کیلوکالری
قند: 0 گرم
چربی: 0 گرم
نمک: 0 گرم
اسید چرب ترانس: 0 گرم

پس از ان  نخ را از ظرف بیرون بیاورید و فرصت  دهید تا خشک شود.

نکات مهم:

زمان درست کردن نبات خانگی ،‌ اگر شربت خنک نشده باشد، پس از قرار گرفتن سیخ‌ یا چوب یا نخ ، شکرهای چسبیده به آن حل شده و کریستال های  نبات شکل نمی گیرد.

حواستان باشد چوب یا نخ با کف و کناره های شیشه برخورد نکند .

هل سبز سحرخیز – 20 گرم

وزن
20 گرم
ابعاد بسته‌بندی
7 × 2 × 13 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
1089/ظ/32

اگر پس از انجام مراحل بالا و گذشت زمان بلورهای نبات درست نشد نگرفت و یا اینکه نبات بی کیفیت بود ، حتما مقدار  شکر اولیه کم بوده است. مجددا کارهای مراخل قبل را انجام دهید ولی مقدار شکر بیشتر شود .

اگر چند مورد بالا را با دقت انجام دهید به راحتی می توانید یک نبات عالی درست کنید.

 

طرز تهیه نبات خانگی با خرده قند:

بیشتر ما خاکه یا خرده قندهای بلا استفاده ای داریم که می توان با انها نبات خانگی درست کرد .‌‌‌‌

پودر قند نوشکام -300 گرم

سایر توضیحات
تفاوت پودر شکر و پودر قند :
اصلی ترین تفاوت پودر شکر و پودرقند در شیرینی پزی این است که پودر شکر درشت و پودر قند ریز تر است .
تفاوت آن در طعم و میزان شیرینی آن است، پودر قند شیرین تر از پودر شکر است .
بافت کیک با پودر قند لطیف تر و نرم تر است به ویژه کیک اسفنجی
پودر قند نسبت به شکر بسیار راحت تر در آب حل می شود .برای تزیین شیرینی و بعضی کیک ها بهتر است .
به جای شکر نمی شود پودر قند استفاده نمود ولی به جای پودر قند میتوانید شکر آسیاب شده استفاده کنید.
استان تولید
تهران
وزن
300 گرم خالص

نخست خرده قندها  را همراه  آب درون ظرفی رسخته  و روی شعله گاز  بگذارید تا کاملا حل بشه.

پس از حل و ذوب شدن قندها انها را از پارچه صافی رد کنید تا ناخالصی هایش  گرفته شود .

اگر دوست دارید به محلول  زعفران یا دارچین بزنید.

چوب دارچین لوله ای دیمه – 50 گرم

وزن
50 گرم
ابعاد بسته‌بندی
19x12 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
4610082
ارگانیک
بله

روی شعله متوسط گذاشته  و زمان دهید تا بجوشد و به غلظت برسد .‌

نوک قاشق چایخوری نبات را در بشقاب بگذارید و  بشقاب را کمی کج کنید. اگر روان شد پس غلظت ان کم است .

فقط حواستان  باشد زیاد غلیظ نشود زیرا خراب میشود . پس از رسیدن به غلظت مناسب ان را از روی حرارت بردارید تا خنک شود .‌ مثل مراحل بالا به هر نوع تخته ای ، شاخه ای ، ریسه ای و … نبات را در اورید .‌

تفاوت نبات خانگی و بازاری

برای درست کردن نبات های بازاری برای اینکه سریعتر بلورها درست شود ، از ترکیب های شیمیایی ، اسانس و رنگ شیمیایی استفاده میشود .‌‌

عرق هل سحرخیز – 700 گرم

وزن بسته‌بندی
740 گرم
ابعاد بسته‌بندی
27 × 6.5 × 6.5 سانتی‌متر

ولی مرحله کریستالی شدن نبات خانگی کاملا طبیعی است و برای شما نیز ارزانتر تمام میشود .

خواص نبات:

  • نبات طبع گرم دارد.
  • ملین و ضد نفخ است.
  • برای درمان دل درد مصرف می شود.
  • برای درمان اسهال مفید است.
  • درمان سرفه
  • کاهش خستگی و خواب آلودگی
  • تقویت حافظه
  • افزایش انرژی و نشاط
  • رفع بلغم
  • رفع ترشی دهان
  • درمان تکرر ادرار
  • افزایش سوخت و ساز بدن
  • درمان مشکلات گوارشی
  • درمان تنگی نفس ، تپش قلب

نبات زعفرانی سحر خیز – 700 گرم

وزن
0.7 گرم
ابعاد بسته‌بندی
2 × 18 × 24 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
1023/ظ/50
نوع قند و نبات
نبات زعفرانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن