چگونه نبات درست کنیم ؟
چگونه نبات درست کنیم ؟ نبات خوراکی ای خوشمزه برای تمام سنین است که طبع گرم دارد و استفاده های زیادی از آن میشود. این خوراکی خوشمزه و شیرین را در انواع رنگ های زیبا و بلوری تهیه میکنند.
نبات زعفرانی بامیکا بسته 20 عددی
درست کردن انواع نبات با طعم و رنگ های مختلف
نبات از شیرینی جات سنتی ما ایرانیان است که به دلیل طبع گرمی که دارد حکم نوشدارو را دارد و با انواع دمنوش ها ، با چای ، اب جوش ان را برای یک درد میل می کنند .
نبات دارای انواع مختلف نبات تخته ای، نبات رشته ای، نبات چوبی است و با طعم زعفرانی اغلب در بازار دیده میشود . اخیرا نبات هایی با طعم گل گاو زبان , چای ترش ، زنجبیل و …. در بازار وجود دارد . شما می توانید انواع نبات ها را در منزل نیز تهیه کنید . این مطلب را به منظور اموزش درست کردن نبات به شما گرد اوری کرده ایم .
حتی نبات های رنگی و چوبی را می توانید درست کنید و مثل ابنبات دست کودکان دهید .
طرز تهیه نبات خانگی تخته ای
مواد لازم
- آب تمیز و سبک یک واحد (پیمانه یا لیوان یا کاسه یا … )
- شکر سه واحد
شکر سفید دولیتل – 5 کیلوگرم
طرز تهیه
ابتدا اب را بجوشانید. سپس کمی شکر را به ان بیفزایید و هم بزنید تا شکر درون اب حل شود.
مقاله پیشنهادی: وانیش مد در اینستاگرام
شکر را یکهو اضافه نکنید و کم کم اضافه کنید ، هم بزنید و تا شکر در اب جوش حل شود .
هر چه بیشتر شکر بریزید ،حل شدن ان بیشتر طول می کشد .
این کار را انقدر انجام دهید تا محلول اشباع شده و به غلظت برسد و زرد رنگ شود.
شکر سفید فرهاد – 900 گرم
مقاله پیشنهادی: تهیه نعنا داغ
در این مرحله شکر دیگر حل نمیشود و در کف ظرف ته نشین میشود و برای حل شدن باید ان را روی شعله بگذارید .
پس از حل شدن شکر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در دمای محیط سرد شود. سپس محلول را از پارچه صافی عبور دهید .
مقاله پیشنهادی:قیمت صندلی اداری دست دوم
سپس روی روی ظرف را با پارچه تمیز بپوشانید و اطراف ان را با کش ثابت نگه دارید تا از تا گرد و غبار یا مورچه و حشره در امان باشد.
به تدریج اب درون ان بخار شده و ته ظرف نبات تخته ای می ماند.
شکر قهوه ای بن مانو – 450 گرم
مقاله پیشنهادی: خرید مچ بند بدنسازی اصل
زمان پایین رفتن سطح نبات لایه هایی از نبات نازک شکل میگیرد ، که بسیار با کیفیت هستند .
این لایه ها را خرد کرده و درون شربت غلیظ سرد بریزید ، تا به هم وصل شوند و یکنبات درجه یک درست شود .
نکات:
ترجیحا از آب تصفیه شده استفاده کنید. زیرا ناخالصی های موجود در آب از رشد بلورها ممانعت می کند .
مقاله پیشنهادی: چجوری تشک تخت رو تمیز کنیم
در شهر یزد برای گرفتن ناخالصی نبات در محلول داغ سفیده تخم مرغ می ریزند و هم می زنند و مجددا صاف می کنند تا ناخالصی ها کاملا از بین برود.
سفیده پخته تخم مرغ تلاونگ مقدار 200 گرم
اگر دوست دارید می توانید برای طعم دار کردن محلول نبات به ان زعفران، گلاب، هل، دارچین، عرق نعنا یا برگ گل محمدی اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مقاله پیشنهادی:از کجا دکوری بخرم
در جنوب شربت نبات را در ظرف فلزی می ریزند و و در فضای باز قرار می دهند تا گرمای هوا و نور خورشید روند تبخیر آب را سریع تر کند.
در نواحی سردسیر می توان ظرف محلول نبات نبات ای سرعت بخشیدن به تبخیر کنار بخاری می گذارند .
سفیده تخم مرغ مایع تلاونگ مقدار 350 گرم
طرز تهیه نبات شاخه ای خانگی:
مواد لازم
- آب ۱ پیمانه
- شکر ۳ پیمانه
- رنگ خوراکی و طعم دهنده دلخواه (در صورت تمایل)
رنگ خوراکی مایع آبی قرمز زرد بنفش صورتی سبز نیلیگون – 18 گرم بسته 6 عددی
روش تهیه:
ایتدا یک سیخ چوبی را خیس کنید و در شکر (ترجیحا دانه درشت ) بغلطانید. کنار گذاشته تا خشک شود.
همانند روش قبل شکر را در آب حل کنید.
اگر دوست دارید هر طعم دهنده ، زعفران ، عرق نعنا ، رنگ خوراکی که می خواهید به محلول روی گاز بیافزایید .
زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم
پس از اشباع شدن محلول، ان را از روی حرارت بردارید و بگذارید در دمای محیط خنک شود .
محلول را در شیشه مربای تمیز و خشک یا لیوان بلند شیشه ای ریخته ، ان را لبالب پر نکنید دو سانت بالای شیشه خالی بماند.
اجازه دهید محلول کاملا سرد شود.
گیره ای که بزرگتر از ظرف محلول است را به سیخ متصل کنید و لبه ظرف نیز وصل کنید و سیخ را در محلول بگذارید .
عرق نعناع ربیع – 1 لیتر
ممکن است به دو گیره نیاز داشته باشید .
ظرف را در جایی بگذارید که تکان نخورد.
حدود 5 تا 14 روز زمان می برد تا دانه های بلوری نبات دور سیخ به وجود بیاید .
هنگامی که نبات به ضخامت لازم رسید ، ان را از ظرف خارج کنید.
برای بیرون اوردن سیخ لایه شکرک زده روی ظرف را بشکنید.
رنگ خوراکی ژله ای سبز تیره و قرمز تیره نیلیگون – 100 گرم بسته 2 عددی
فرصت دهید نبات شاخه ای کاملا خشک شود.
می توانید از جام هم برای درست کردن نبات استفاده کنید.
برای درست کردن نبات میوه ای ، فقط باید آب میوه را همراه شکر و آب بجوشانید.
آبمیوه سیب سن ایچ – 750 میلی لیتر
برای عطر هل نیز عرق هل یا پودر هل را درون محلول بریزید و بجوشانید.
عرق هل مخصوص نارون – 1 لیتر
طرز تهیه نبات رشته ای:
کاملا مانند روش های بالا نبات را درست کنید و محلول را در شیشه بریزید .
برای درست کردن نبات رشته ای تکه ای نخ را به مداد ، یا چوب که طول آن از دهانه لیوان یا شیشه بزرگتر باشد بپیچانید.
طول نخ باید به حدی باشد که با کف ظرف تماس نداشته باشد. به سر آزاد نخ گیره فلزی یا میخ متصل کنید .
هل هاتی کارا – 10 گرم
نخ را خیس کنید و به شکر دانه درشت آغشته کنید. نخ را بصورت مستقیم تا خشک شود.
مداد را روی لیوان پر شده از محلول اشباع شکر بگذارید . حواستان باشد که گیره یا میخ با کف ظرف تماس پیدا نکند .
همینطور حواستان باشد که نخ با دیواره شیشه برخورد نکند .
ظرف را در جایی بگذارید که تکان نخورد. حدود یک تا دو هفته زمان می برد تا کریستال های نبات شکل بگیرد.
مایع سفیده تخم مرغ نوین – 200 میلی لیتر
پس از ان نخ را از ظرف بیرون بیاورید و فرصت دهید تا خشک شود.
نکات مهم:
زمان درست کردن نبات خانگی ، اگر شربت خنک نشده باشد، پس از قرار گرفتن سیخ یا چوب یا نخ ، شکرهای چسبیده به آن حل شده و کریستال های نبات شکل نمی گیرد.
حواستان باشد چوب یا نخ با کف و کناره های شیشه برخورد نکند .
هل سبز سحرخیز – 20 گرم
اگر پس از انجام مراحل بالا و گذشت زمان بلورهای نبات درست نشد نگرفت و یا اینکه نبات بی کیفیت بود ، حتما مقدار شکر اولیه کم بوده است. مجددا کارهای مراخل قبل را انجام دهید ولی مقدار شکر بیشتر شود .
اگر چند مورد بالا را با دقت انجام دهید به راحتی می توانید یک نبات عالی درست کنید.
طرز تهیه نبات خانگی با خرده قند:
بیشتر ما خاکه یا خرده قندهای بلا استفاده ای داریم که می توان با انها نبات خانگی درست کرد .
پودر قند نوشکام -300 گرم
نخست خرده قندها را همراه آب درون ظرفی رسخته و روی شعله گاز بگذارید تا کاملا حل بشه.
پس از حل و ذوب شدن قندها انها را از پارچه صافی رد کنید تا ناخالصی هایش گرفته شود .
اگر دوست دارید به محلول زعفران یا دارچین بزنید.
چوب دارچین لوله ای دیمه – 50 گرم
روی شعله متوسط گذاشته و زمان دهید تا بجوشد و به غلظت برسد .
نوک قاشق چایخوری نبات را در بشقاب بگذارید و بشقاب را کمی کج کنید. اگر روان شد پس غلظت ان کم است .
فقط حواستان باشد زیاد غلیظ نشود زیرا خراب میشود . پس از رسیدن به غلظت مناسب ان را از روی حرارت بردارید تا خنک شود . مثل مراحل بالا به هر نوع تخته ای ، شاخه ای ، ریسه ای و … نبات را در اورید .
تفاوت نبات خانگی و بازاری
برای درست کردن نبات های بازاری برای اینکه سریعتر بلورها درست شود ، از ترکیب های شیمیایی ، اسانس و رنگ شیمیایی استفاده میشود .
ولی مرحله کریستالی شدن نبات خانگی کاملا طبیعی است و برای شما نیز ارزانتر تمام میشود .
خواص نبات:
- نبات طبع گرم دارد.
- ملین و ضد نفخ است.
- برای درمان دل درد مصرف می شود.
- برای درمان اسهال مفید است.
- درمان سرفه
- کاهش خستگی و خواب آلودگی
- تقویت حافظه
- افزایش انرژی و نشاط
- رفع بلغم
- رفع ترشی دهان
- درمان تکرر ادرار
- افزایش سوخت و ساز بدن
- درمان مشکلات گوارشی
- درمان تنگی نفس ، تپش قلب