چگونه هل پودر کنیم؟
چگونه هل پودر کنیم؟پودر هل میتواند عصاره ای دلچسب برای غذا ها و چای شما باشد عصاره ای که بوی بسیار خوب و خاصیت آرامبخشی دارد. هل را میتوانید با پوست یا پوست کنده با استفاده از آسیاب پودر کنید و از آن در انواع غذاها استفاده کنید.
هل سبز شاهسوند – 10 گرم
هل
حتما تا کنون عطر و طعم هل را در انواع چای ها، شیرینی ها، حلواها و… احساس نموده اید. هل میوه ی گیاهی از تیره ی زنجبیل هاست. این میوه ابعاد کوچکی داشته و دارای یک پوست است که حاوی دانه های خوش بویی می باشد.هل ادویه ی بومی هند، نپال و بوتان است و بعد از زعفران و وانیل جزو گران ترین ادویه ها محسوب می شود. بیش ترین مصرف کنندگان این گیاه هندی ها، پاکستانی ها و افراد ساکن در جنوب بلوچستان ایران می باشند. این میوه دارای انواع سیاه، سفید و سبز می باشد که دارای تفاوت هایی با هم می باشند.
انواع هل
همان طور که ذکر شد هل ها دارای سه نوع سبز، سیاه و سفید می باشند. در ادامه ی مطلب به توضیح در مورد هر یک از انواع آن ها پرداخته می شود
هل سبز
هل سبز سحرخیز – 20 گرم
می توان گفت هل سبز از بهترین و محبوب ترین انواع هل ها می باشد.
مقاله پیشنهادی:پنکه چه مارکی بخرم
این نوع هل، بومی مناطق جنوب هند و سریلانکا است اما اکنون در کشورهایی مانند تایلند، نپال و آمریکای مرکزی نیز کشت می شود. محصول هل سبز معمولاً با دست برداشت می شود
مقاله پیشنهادی:بهترین رایحه اسانس سوز
و بعد از زعفران و وانیل جزو گران ترین ادویه های دنیا محسوب می شود. هل سبز نیز دارای دو نوع مختلف می باشد که از لحاظ اندازه و رایحه تفاوت کمی باهم دارند.
مقاله پیشنهادی:بهترین تخته وایت برد
هل سیاه
ابعاد هل سیاه حدودا 2 تا 5 سانتی متر است که خواستگاه آن نپال، ویتنام، چین و هیمالیای شرقی می باشد. در طب سنتی چین، هل سیاه را برای درمان اختلالات گوارشی از درد معده یا نفخ شکم گرفته تا سوء هاضمه و حالت تهوع به کار می برند.
مقاله پیشنهادی: گردنبند تسبیحی مردانه
این به عنوان ادویه در غذاهای چینی و برای تهیه انواع خوراک و خورشت استفاده می شود. در ویتنام نیز از این ادویه از آن برای تهیه آب گوشت رشته فرنگی استفاده می شود.
مقاله پیشنهادی:کش لوله ای از کجا بخریم
به طور کلی هل سیاه دارای غلاف های بزرگتری نسبت به دیگر انواع هل بوده و رنگی متمایل به قهوه ای تیره دارد. این ماده دارای عنصر دودی است که باعث می شود غذاهای شما عطر و طعمی خاص داشته باشند.
مقاله پیشنهادی:رکاب پلاستیکی ساینا
هل سفید
هل سفید خود به دو نوع تقسیم می گردد. نوع اول همان غلاف های هل سبز اند که بعد از مدتی سفید می شوند و نوع دوم هل سیام نام دارد.
عطر و طعم هل سفید سیام شبیه هل سبز می باشد و معمولا در آشپزی هند و اندونزی استفاده می شود، در حالی که هل سیام عمدتا در تایلند و کامبوج به کار می رود. مزیت هل سبز نسبت به سفید این است که با وجود دریافت عطر و طعم هل سبز از طریق هل سفید، شاهد تغییر رنگ غذاها توسط ان نخواهیم بود. این ویژگی معمولا برای تهیه ی انواع سس ها و یا سایر غذاهایی که رنگ سفید داشته و علاوه بر عدم نیاز به تغییر رنگ نیاز به عطر و بوی هل سبز نیز دارند.
هل سبز ممتاز آنید – 20 گرم
خواص هل
هل گیاهی پر از خاصیت می باشد که معمولا می توان ان را به صورت اسیاب شده و به عنوان ادویه به انواع غذاها، شیرینی جات ها، مرباها، شربت ها، چای ها و… استفاده نمود. از جمله خواص هل ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
پیش گیری از انواع سرطان ها به ویژه سرطان کولون و راست روده
کنترل ضربانات قلب
کنترل فشار خون
کنترل میزان فشار خون
کنترل میزان چربی ها و کلسترول
ضد افسردگی
کنترل اختلالات دستگاه گوارش
ضد عفونی کننده و درمان مسمومیت
ضد اسپاسم و درد غضلات
ضد التهاب
مقابله با مشکلات دندان ها
ضد آسم
بهبود جریان گردش خون
هل سبز امپراطوری اکبر – 250 گرم
درمان استفراغ و حالت تهوع
درمان گلو درد
تقویت کننده ی قوای جنسی
درمان عفونت ها و اختلالات ادراری
موثر در درمان سکسکه
خوش بو کننده ی دهان
درمان سوء هاضمه
درمان نفخ
موثر در شادابی پوست
درمان بی حالی
پیش گیری از تشکیل خلط در گلو
تقویت اشتها
و…
مضرات هل
معمولا مصرف هر خوراکی بیش از حد مجاز موجب ایجاد اختلالات و مشکلاتی در بدن می گردد که مصرف هل نیز از این دسته مستثنی نیست. مصرف زیاد هل به دلیل داشتن طبیعتی گرم برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. هم چنین افرادی که دارای بیماری هایی نظیر یبوست، فشار خون، زخم معده، تپش قلب، مشکلات روده ای و ریوی و ورم پروستات می باشند مضر است. هم چنین بانوان حامله نیز در صورت داشتن بیماری هایی از جمله سوزاک و سیفیلیس و عفونت های ادراری باید از مصرف هل خود داری نمایند. مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است و مصلح آن کتیرا می باشد که لازم است هم زمان با ان مصرف شود تا احتمال آسیب به روده را به حداقل رساند. میزان مصرف هل باید کم تر از یک مثقال باشد تا موجب بروز مشکل نشود.
ارزش غذایی هل
انرژی هر ۱۰۰ گرم هل معادل با ۳۰۰ کیلو کالری انرژی می باشد. هم چنین دارای ۶۸ گرم کربوهیدرات، ۱۱ گرم پروتئین و ۲۸ گرم فیبر غذایی می باشد. این گیاه دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری می باشد که از جمله ی آن ها می توان به نیاسین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین، A ویتامینC ، سدیم ، پتاسیم ، کلسیم ، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی اشاره نمود.
هل در طب سنتی
هل در طب سنتی ایران به نامهای قاقله صغار و کبار، هیل و هال نیز خوانده می شود. معمولاً برای این که عطر هل
حفظ شود به صورت میوه و یا کپسول آن نگهداری میشود و در مواقع مصرف کپسول را شکسته و دانه ها را خارج میسازند، پوست کپسول آن نیز دارای اسانس است. از دیدگاه طب سنتی هل دارای طبع گرم و خشکی می باشد. البته درجه ی گرمی آن خیلی قوی نیست اما در هر صورت مصرف زیاد آن برای افراد گرم مزاج ممکن است موجب بروز مشکلاتی گردد. مصرف هل مخصوصاً در فصلهای سرد برای افرادی که دچار دردهایی در ناحیه زیر دنده چپ میشوند، بسیار خوب است؛ در قدیم اگر جایی از بدن دمل (تودههای حاوی مواد زائد) ایجاد میشد، از هل ضمادی درست میکردند و روی آن قرار میدادند تا اصطلاحاً برسد و سر باز کند و با این کار، این تودهها از بین میروند
موارد مصرف هل
هل یکی از اصلی ترین ادویه های گرم است به همین دلیل می توان آن را به همراه غذاها و یا نوشیدنی هایی که دارای طبع سرد می باشند مصرف نمود.
هل را می توان به نوشیدنی هایی از جمله چای و قهوه افزود و از عطر بی نظیر آن بهره برد. از دانه ها و یا غلاف هل می توان به منظور ایجاد عطر و بو، طعم دار کردن و یا به منظور بهره بردن از خواص آن در انواع غذا ها، مربا ها، شیرینی ها و دسرها، نوشیدنی ها، نان ها، سالاد ها، سس ها و… استفاده نمود.
نحوه ی پودر کردن هل
در اکثر موارد هل به صورت پودری و آسیاب شده مصرف می گردد. شما می توانید پودر هل را به صورت آماده تهیه نمایید اما در صورتی که تمایل دارید عطر و طعم هل تازه را دریافت نمایید و یا این که به بهداشت پودر هل اطمینان ندارید می توانید با روش های بسیار ساده هل را در منزل به پودر تبدیل نمایید. هل به روش های متفاوتی به پودر تبدیل می شود اما به طور کلی می توان روش های آسیاب کردن را به دو دسته ی برقی و دستی تقسیم نمود:
آسیاب قهوه بوش مدل TSM6A011W
در روش برقی می توانید دانه های هل را پس از جدا کردن از پوسته ی آن ها درون آسیاب قهوه و یا به همراه کمی شکر آسیاب نشده در دستگاه آسیاب ریخته و اجازه دهید تا کاملا پودر شود.
در روش دستی می توانید توسط یک هاونگ دانه های هل را کامِلا آسیاب نمایید هم چنین می توانید دانه های هل را درون سطحی قرار داده و با وسیله ای مانند وردنه آن ها را پودر نمایید.
نحوه ی نگهداری پودر هل
نکته ی مهمی که در نگهداری پودر هل مورد توجه می باشد از دست نرفتن عطر و طعم اولیه ی هل در طول زمان و هم چنین توانایی نگهداری طولانی مدت پودر هل بدون خراب شدن آن است. برای تداعی این نکات لازم است پودر هل را در ظرفی شیشه ای با دربی محکم نگهداری نمایید تا از ورود هرگونه هوا به داخل آن جلوگیری کرده باشید. هم چنین لازم است شیشه ی محتوی پودر هل را در معرض مستقیم آفتاب قرار ندهید تا از خرابی و فساد زود هنگام آن جلوگیری نمایید.