کلم کیل از کجا بخریم
شاید با خود فکر کنید کلم کیل چیست ؟ کلم برگ یا همان کلم کیل یک گونه از گیاه کلم بوده که غنی از ویتامین آ است. گیاه کلم کیل قادر است در دمای کمتر از ۱۵ درجه زنده باشد و در هوای سرد زمستان رشد کند. کلم کیل را می توان جزئی از اعضای خانواده کلم ها به شمار آورد و مصرف کلم کیل برای مبارزه و مقابله با پوکی استخوان، سم زدایی و لاغری مفید بوده همچنین طبع کلم کیل خشک و گرم است. می توانید با سرچ در گوگل عکس کلم کیل را مشاهده کنید. در سراسر جهان در آب و هوایی مختلف می توان آن ها را کشت کرد. همانطور که اشاره کردیم برگ های این گیاه به خوبی در برابر یخ زدگی مقاوم هستند و تحمل آن ها بالا است. بنابراین اگر برگ های کلم کیل یخ بزند برخلاف سایر محصولات دیگر طعم آن شیرین تر می شود.
تاریخچه کلم کیل
سبزی کلم کیل را می توان جزئی از اعضای باستانی خانواده براسیکا دانست که شامل انواع سبزیجات چلیپایی می باشد که می توان به جوانه بروکسل، گل کلم و کلم بروکلی یا کلم اشاره کرد.این گیاه مغذی یکی از پر مصرف ترین کلم ها در دوران قرون وسطی بوده و منشأ آن به 2000 سال قبل باز می گردد.
در دوران قرون وسطی این سبزیجات در رژیم غذایی افراد بوده و به دلیل آسان بودن کاشت کلم کیل و فواید کلم کیل و مقاومت آن در برابر سرما جز محبوب ترین سبزیجات به شمار می رفته است. می توانید با خرید بذر کلم کیل این گیاه مغذی را بکارید و نگرانی بابت خراب شدن آن در سرمای زمستان نداشته باشید.
امروزه به دلیل منبع تغذیه بسیار زیاد کلم کیل، این محصول همراه با سایر سبزیجات مانند اسفناج و لوبیا ها و سایر گیاهان دیگر استفاده می شود. قیمت کلم کیل کاملا مناسب بوده و شما می توانید این گیاه را از فروشگاه های اینترنتی مانند دیجی کالا و… خریداری کنید. مقدار کلسیم یک فنجان کلم کیل با یک فنجان شیر برابری می کند. همچنین یک فنجان کلم کیل خرد شده می تواند به اندازه ۶۸۴ درصد نیاز بدن را به ویتامین کا و نیاز بدن را به اندازه ۲۰۶ درصد به ویتامین آ تامین کند.
در کلم کیل می توانید انواع مواد مغذی مهم مانند فسفر، آهن، منگنز، پتاسیم و مس را بیابید که برای بدن شما مفید و مغذی است. البته این نکته را هم بیان کنیم که این گیاه مغذی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. همچنین در آن فیبر های پایین آورنده کلسترول وجود دارد. فلاوونوئید های ضد سرطان و کاروتنوئیدها هم در این نوع گیاه منحصر به فرد وجود دارد.
کاشت کلم کیل در جنگ جهانی دوم به دلیل کشت آسان، انجام می گرفت، همچنین کلم کیل سرشار از مکمل های غذایی بود که نیاز بدن افراد را تامین می کرد. البته این را هم بگویم بعد از جنگ میزان کشت کلم کیل پایین آمد، چرا که سهمیه بندی های زمان جنگ را به خاطره افراد جنگ زده می آورد و از طعم و مزه و بافت کلم کیل خوششان نمی آمد. این موضوع به این معنا نیست که کلم کیل بی مزه و طعم بدی دارد، بلکه کلم کیل انواع مختلفی دارد که بعضی از گونه های آن طعم و مزه بهتری دارند.
شما باید کلمی را خریداری کنید که رنگ برگ های آن سبز تیره یا ارغوانی بوده و بافت برگ های آن سفت باشد. زمان نگهداری این گیاه منحصر به فرد تا ۵ روز در یخچال است اما به شرطی که در کیسه های پلاستیکی زیپ دار آن ها را نگهداری کنید. کلم کیل نوعی از گیاه بروکلی بوده که دارای برگ های پیچ در پیچ و ضخیم و پهن می باشد. برگ های کلم کیل به رنگ سبز تیره هستند و در قسمت انتهای و پایانی کلم کیل چین خورده اند. پیشنهاد می شود کلم کیل را خریداری کنید و در برنامه روزانه خود قرار دهید. لذا در بلندمدت با طعم کلم کیل عادت می کنید و می توانید از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.
خواص کلم کیل
خواص کلم کیل بسیار زیاد است به طوری که یک فنجان کلم کیل خام حاوی ویتامین کا، ویتامین ب ۶، ویتامین c، منگنز، مس، کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، آهن، فسفر، همچنین پروتئین و کربوهیدرات می باشد. افرادی که تمایل به کاهش وزن و رسیدن به اندام دلخواه خود را دارند باید کلم کیل را در وعده غذای خود قرار دهند، چرا که کلم کیل با گرسنگی مقابله می کند و می تواند شما را سیر نگه دارد. این نوع کلم ضمن تامین مواد مغذی به بدن می تواند سموم انباشته بدن را از بین ببرد یا به اصطلاح سم زدایی کند.
همچنین کلم کیل سرشار از ضدالتهاب های قوی است که خواص ضد سرطانی دارد و یک گیاه سالم به شمار می آید. از آنجایی که کلم کیل غنی از کلسیم است می تواند بافت های استخوانی بدن را تقویت کند، به همین دلیل برای افرادی که از پوکی استخوان رنج می برند مفید می باشد. ویتامین هایی که این گیاه مغذی وجود دارد از پوکی استخوان و ضعف استخوان و شکستگی جلوگیری می کند. لوتئین یک آنتی اکسیدان قوی است که در این گیاه مغزی وجود دارد که سبب شده قوه بینایی افرادی در برنامه غذایی خود از این گیاه استفاده می کنند تقویت شود. آنتی اکسیدان لوتئین تا حد زیادی از ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولای چشم پیشگیری می کند. چربی این گیاه مفید بسیار کم بوده اما اسیدهای چرب امگا ۳ یا آلفا لینولنیک اسید در بخش زیادی از چربی این گیاه وجود دارد.
غذا با کلم کیل
بسیاری از افراد می پرسند با کلم کیل می توان چه غذایی تهیه کرد. در حقیقت می توانید کلم کیل را درون سوپ اضافه کنید یا در کنار بشقاب تخم مرغ و انواع سالاد سرو کنید. همچنین می توانید بر روی پیتزا هم از این گیاه خوش طعم استفاده کنید. همراه با سرکه بالزامیک و گردو کلم کیل له شده را تفت دهید یا می توانید این گیاه مغذی را با دانه های کاج روغن زیتون تفت دهید. البته در پاستا هم می توانید از این گیاه مغذی استفاده کنید. برای تولید چیپس کلم کیل باید کلم کیل را در اندازه های کوچک برش دهید و در روغن زیتون و نمک بخوابانید. سپس پس ۱۰ دقیقه مخلوط کلم کیل و نمک و روغن زیتون را بر روی اجاق قرار دهید تا پخته شود.
انواع کلم کیل
این گیاه محبوب تنها یک گونه نداشته بلکه انواع مختلفی از این سبزیجات در سراسر جهان کشت می شود. کلم کیل فرفری، کلم کیل قرمز روسی، کلم کیل برتر، کلم کیل ترونچودا، کلم کیل ردبور، کلم کیل چینی، کلم کیل عصایی، کلم کیل کودک، کلم کیل سیبری، کلم کیل لاسیناتو از محبوب ترین انواع کلم کیل در سراسر جهان می باشند. یکی از قابل تشخیص ترین انواع این گیاه را می توان کلم کیل فرفری دانست، چرا که به راحتی می توانید از برگ های آن، این نوع کلم کیل را تشخیص دهید. طعم کلم کیل فرفری تند و تیزی فلفلی است و به دلیل داشتن برگ های سبز کمرنگ تا سبز پررنگ و ساقه های بلند و برگ های بزرگ مشهور می باشد.
برگ های این نوع کلم به هم پیچیده هستند به همین دلیل ممکن است خرد کردن آن ها کمی دشوار باشد. امروزه از این نوع کلم برای تهیه چیپس استفاده می شود، چرا که لب های فرفری این نوع کلم در برابر حرارت کاملاً ترد شده و طعم تند و عطری ملایم تند دارد. البته به دلیل داشتن طعمی فلفلی در بسیاری از سالاد ها کاربرد داشته و می توانید آن را در بسیاری از رستوران ها پیدا کنید. اوایل هانوفر یا همان کلم کیل برتر یک نوعی جدید از این گیاه بوده که برگ های صاف و سبز رنگ دارد. این نوع کلم کیل طعم خوشمزه ای داشته و در تهیه ساندویچ های سرد و سالاد استفاده می شود.
البته این نوع کلم کیل به صورت خام هم سرو می شود، چرا که طعم آن زیاد تند نیست. یکی از انواع کلم کیل که بیشتر از دو متر قد می کشد، کلم کیل عصایی است با این وجود به راحتی می توانید این نوع کلم را با سایر کلم های دیگر تشخیص دهید. البته ساقه های این نوع کلم کاملا محکم و بلند هستند. کلم کیل بنفش یا همان کلم کیل قرمز روسی نام دیگری هم دارد که با نام کلم کیل سرخ شناخته می شود. شباهت کلم کیل قرمز روسی با کلم کیل فرفری زیاد است اما دارای برگ های سبز روشن و صاف می باشد. همانطور که از نام گیاه مشخص است اغلب برگ های این گیاه قرمز بوده و ساقه آن به بنفش مایل به قرمز نزدیک است.
این نوع گیاه به دلیل داشتن طعم شیرین و فلفلی و عطری خوش محبوب است و بیشتر در سالاد ها به صورت خام سرو می شود. همچنین به دلیل داشتن رنگی زیبا می تواند بشقاب سالاد را زیبا و متفاوت کند. کلم کیل سیبری از مقاوم ترین سبزیجات در برابر سرما بوده و در برابر آفات هم مقاوم می باشد. برگ های سبز و خاکستری ساقه های نازک و بلند از مشخصات این کلم کیل بوده و نسبت به سایر کلم های دیگر طعم ملایمی دارد. اما به دلیل داشتن بافتی لاستیکی و برگ های سفت به صورت خام سرو نمی شود و بیشتر به صورت تفت داده شده و پخته استفاده می شود.
مضرات کلم کیل
کلم کیل یک گیاه مفیدی است که خواص داروی قوی دارد و برای سلامتی بدن مفید می باشد، اما در مصرف آن باید حد تعادل را رعایت کنید. اگر بیش از حد از این گیاه مغذی استفاده کنید عوارضی مانند دل درد و یبوست را برای شما به همراه می آورد. البته حساسیت به این گیاه در بین افراد کم است و مانند سایر اعضای خانواده خود می تواند مانع از جذب ید شود.