چگونه گوشت ناپز را بپزیم ؟
چگونه گوشت ناپز را بپزیم ؟ زمان پخت گوشت قرمز با نوع گوشت یعنی گوساله یا گوسفندی، و میزان تازگی گوشت ارتباط مستقیم دارد یعنی هرچه گوشت تازه تر باشد پختن آن راحت تر و سریع تر انجام میشود.
فلفل سیاه هدیه طلا مقدار 80 گرم

با این راهکارها گوشت ناپز را فورا بپزید
گوشت یکی از اصلی ترین ، لذیذ ترین مواد غذایی است که شیوه های طبخ فراونی از کباب گرفته تا ابپز کردن و در خورشت گذاشتن دارد . بهترین گوشت گوشت نرمی است که به راحتی جویده میشود و طعم مطلوبی دارد .
مقاله پیشنهادی: ابزار شعبده بازی
گوشت ها گاهی اوقات به دلایل گوناگونی ناپز یا دیرپز از اب در می آیند که دلایل گوناگونی مثل کهنه بودن ،پیر بودن دام و …. دارد . اگر با چنین مشکلی روبرو شدید چه لتغید کرد ؟ در این مطلب ما شیوه پخت و نرم کردن گوشت های ناپز را به شما اموزش می دهیم .
پودر فلفل سیاه گلستان مقدار 400 گرم

انواع گوشت :
پیش از اینکه با نحوه نرم کردن گوشت ناپز اشنا شوید بهتر است انواع و اقسام گوشت ها را بشناسید .
مقاله پیشنهادی: خرید فلش کارت خام
گوشت گوساله:
این گوشت رنگ قرمز روشنی دارد ، چربی آن بسیار کم است . از ان می توان در خورشت ، گوشت چرخ زدن و استیک استفاده کرد .این گوشت از دیدگاه طب سنتی طبع سرد دارد .
سیر خشک بلوط – 500 گرم

گوشت گوسفند : گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله قرمزی کم رنگ تری دارد .این گوشت با استخوان و چربی است . با این گوشت کی توان کباب ، خورشت ، ابگوشت درست کرد . گوشت گوسفند بسیار لذیذ ، سالم و خوشمزه است . از دیدگاه طب سنتی طبع گرم و تری دارد .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک زنون در ایران
گوشت بز : این گوشت در مقایسه با گوشت گوسفند رنگ تیره تری دارد و گاهی ان را به جای گوسفند می فروشند . بز بافت سفت و دیر پز دارد . این گوشت برای ابگوشت و خورشت به کار می رود . از لحاظ طب سنتی طبعی سرد دارد .
سیر خشک گلستان مقدار 80 گرم

گوشت شتر: گوشت شتر به رنگ قرمز تیره است، همانند گوشت گوساله کم چربی است ولی مزیت ان بر گوساله طبع گرم ان است . گوشت شتر برای خورشت و چرخ کردن استفاده میشود.
مقاله پیشنهادی: ابر متری از کجا بخریم
نکته : هیچ وقت گوشت شتر و گاو را نباید ترکیب کرد ، زیرا از لحاظ ساختاری با هم فرق دارند ، مدت پخت انها متفاوت است و این ترکیب برای بدن مضر است .
نکته: گوشت را در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد باید در فریزر نگهداری کرد و باید کاملا یخ زده باشد .
نحوه تشخیص مرغ و ماهی تازه:
یکی از دلایل ناپز و دیر پز بودن گوشت ،کهنه بودن ان است .
مرغ تازه پوست صاف و یکنواخت و عاری از چروک دارد . بدن مرغ هم باید فاقد کبودی ، لکه خاکستری و تیره و خون مردگی باشد .
مقاله پیشنهادی: خرید کوبلن
ماهی تازه نیز اب شش های قرمز رنگ بدون مایع لزج در نزدیک ابشش است همینطور عضلات ماهی تازه سفت است و با فشار دست فرو نمی رود . تیغه های ستون فقرات با گوشت در هم تنیده است . پولک های ان انبوه و براق و به تن ماهی متصل هستند .
برگ بو گلها -10 گرم

طبع شناسی انواع گوشت و رابطه آن به گوشت دیرپز:
گوشت های پر مصرف به همراه طبع شان در زیر بیان شده است :
گوشت شتر: طبع گرم دارد و برای خورش ها و گوشت چرخ زده استفاده میشود .
مقاله پیشنهادی: کنف
گوشت بز: طبع ان سرد است و برای پخت آبگوشت بیشتر استفاده میشود .
گوشت گوسفند: طبع گرمی دارد و برای خورش و آبگوشت ، کباب ، استیک و … استفاده می شود.
زعفران سحرخیز – 4.608 گرم

گوشت گوساله: این گوشت طبع دارد و به صورت چرخ کرده و در خورش ها نیز استفاده می گردد.
گوشت ماهی: این گوشت طبع سرد دارد و سرخ شده ،کبابی بیشتر درست میشود .
گوشت مرغ: گوشت مرغ سفید است و طبع آن گرم می باشد.در خورشت و کباب استفاده میشود .
از موارد مهم در حین پخت گوشت این است که هیچ وقت گوشت های گوناگون را با هم مخلوط نکنید زیرا زمان پخت مختلفی دارند و همین مسیله روی ناپز بودن ان تاثیر می گذارد .
زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم

نحوه پخت و از بین بردن بوی زهم گوشت و گوشت دیرپز:
یکی از شیوه های رفع بوی زهم گوشت ، اضافه کردن مقداری فلفل سیاه در حین تفت دادن است . بخصوص اگر گوشت دیر پز است ان را حتما با فلفل تفت دهید . راه دیگر خواباندن سیر و سرکه است . گوشت را در مخلوط سیر ، برگ بو ، سرکه و زعفران برای یک ساعت بگذارید . پیاز و فلفل دلمه ای نیز بوی زهم گوشت را می گیرند .
کيوي لوکوما – 1 کيلوگرم

نحوه نرم و لطیف شدن گوشت دیرپز:
اگر گوشت به هر علتی مثل تازه نبودن ناپز بود ، در حین پخت ان موارد زیر را رعایت کنید :
برای پیشگیری از سفت شدن گوشت ، هیچوقت در ابتدای پخت به آن نمک نزنید .
گوشت یخی و منجمد را سریع برای غذا تفت ندهید ، اجازه دهید یخش باز شود یا از چند ساعت قبل بیرون بگذارید .
همینطور در ابتدای پخت به ان رب گوجه اضافه نکنید .
کیوی بلوط – 1 کیلوگرم

اگر اب خورشت کم بود هیچ گاه اب سرد به ان اضافه نکنید زیرا باعث شوک وارد شدن به گوشت و سفت شدن ان میشود و از اب جوش استفاده کنید.
به گوشت دیر پزدر حین پخت یا قبل از پخت کیوی بزنید تا نرم شود و زود بپزد .
به خورشت در حال پخت می توان سرکه البته به مقدار کم استفاده کرد .
علت دیر پزشدن گوشت :
سن حیوان در هنگام ذبح ، نوع خوراک دام ،محل زندگی و … همه در ناپز شدن گوشت دام تاثیر دارند . همینطور گوشت چهار پایان ماده هم دیر پز است .
لیمو عمانی همدل – 150 گرم

نحوه انتخاب گوشت مرغوب و خوب
مهمترین اصل آشپزی که منجر به غذاهای لذیذ و خوشمزه میشود استفاده از مواد غذایی تازه است و گوشت نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای خرید گوشت تازه ویژگی های ان را باید بشناسید .گوشت تازه رنگ قرمز شفاف و بافت سفتی دارد ولی گوشت کهنه قرمز تیره دارد ، بوی ان خوشایند نیست و ممکن است لبه هایش خشک باشد و بافت لزج و نرمی دارد . البته قرمزی گوشت در گوشت های مختلف فرق دارد مثلا قرمزی گوسفند و گوساله را نباید با هم مقایسه کرد .
در حین خرید حتما این عوامل را در نظر داشته باشید .
لیمو عمانی همدل – 150 گرم

نباید های آشپزی در طبخ گوشت
همراه با مواردی که برای پخت سریع گوشت به کار کی برید ، یک سری موارد را نیز زمان پخت گوشت نباید به کار ببرید .
گوشت های یخ زده دیر پز هستند ، سرما و یخ به بافت گوشت می رود و ان را دیر پز می کند . پس قبل از پخت اول ان را در دمای محیط بگذارید تا کاملا یخش اب شود و ان را اگر می خواهید مرینت کنید و یا تفت بدهید تا همه جای گوشت یکنواخت و زود بپزد .
پودر انبه بانوجان – ۲۵۰ گرم

موضوع دیگر زمان اضافه کردن رب گوجه و نمک است ، رب گوجه و نمک را هیچ گاه اوایل پخت به ان اضافه نکنید زیرا سبب سفت شدن بافت گوشت و دیر پز شدن ان میشوند . هنگامی که اواخر پخت خورشت است و حداکثر ۴۰ دقیقه دیگر می خواهید ان را خاموش کنید ، به رب گوجه اضافه کنید و نمک را در ده دقیقه اخر به خورشت بریزید .
لیمو عمانی را نیز در ساعت اخر پخت خورشت به عنوان چاشنی به ان اضافه کنید و اگر از اول اضافه کنید سبب دیر پز شدن گوشت خواهد شد .
پودر انبه – 100 گرم

راهکارهای طلایی برای پخت سریع تر گوشت دیرپز
1-کیوی و خاصیت نرم شدن گوشت
کیوی از میوه های ترش مزه است که خاصیت نرم گردن و ترد کردن بافت گوشت را دارد . کیوی دارای انزیمی به اسم اکتینیدین است که روی بافت گوشت اثر می گذارد و با حل کردن پروتئین ان سبب نازکی گوشت خواهد شد .
زودپز هافمن مدل 0045 گنجایش 6 لیتر

شیوه استفاده از کیوی به این گونه است که ان را بشویید و چند تکه کنید. و روی گوشت بگذارید و کاری به ان نداشته باشید تا گوشت اب کیوی را به خود جذب کنید ، سپس تکه های کیوی را روی سطح گوشت بکشید . تا عصاره و آب اش را جذب کند و در این ترکیب یکساعت استراحت کند و نتیجه کار گوشت ابدار و لذیذ است که دیگر دیر پز نیست .
اگر به کیوی حساسیت دارد و به استفاده از آن مایل نیستید ، با چکش مخصوص بیفتک گوشت را ترد و نرم کنید و به ان نمک ، اب لیمو ، سرکه و پودر انبه بزنید .
زودپز تفال مدل MF10 گنجایش 7 لیتر

2-زودپز ترفندی قدیمی و کارآمد
زود پز از وسایلی است که زمان پخت را جلو می اندازد و سریعتر می کند و اگر گوشت دیر پز است و زمان کافی برای پخت خورشت ندارید ، بهترین راه حل استفاده از زود پز است ، فقط بالاتر از سطح گوشت و در حد ظرفیت زودپز داخل ان اب بریزید. و اب جوش حتما روی گوشت بریزید و پس از ۴۵ دقیقه گوشت نرم و اماده است .
زرد چوبه گلستان – 300 گرم

3-چای خشک مساوی با گوشتی نرم و ترد
حتما تا به حال خواص گوناگون چای را به جز نرم کردن گوشت را شنیده اسد ، ولی عجیب نیست چای واقعا این خاصیت را دارید و اگر گوشت نا پز است ، چای خشک را داخل یک توری با دستمال پارچه اس تمیز بگذارید و اجازه دهید سی دقیقه در خورشت باشد سپس ان را بیرون بیاورید .
4-مزه دار کردن گوشت دیرپز
مرینیت کردن یا همان طعم دار کردن گوشت به ترد شدن و زود پختن گوشت بسیار کمک می کند . ادویه هایی مثل فلفل سیاه ، زرد چوبه ، اب پیاز ، سیررنده شده ، اب لیمو ترش هم باعث لذیذ و خوش طعم شدن گوشت میشود و هم ان را ترد و نرم می کند . برای اینکار باید گوشت ها دست کم ۱۲ ساعت در مواد طعم دهنده خوابانده شوند .
زرد چوبه کرالیچین – 175 گرم

5-سرکه را فراموش نکنید
سرکه را اگر به خورشت اضافه کنید گوشت ناپز شما سریع می پزد . گوشت را هنگامی که با پیاز و ادویه و روغن تفت دادید مقداری سرکه درون ان بریزد تا کمی همراه ان بپزد ، اسید سرکه به مغز گوشت رخنه می کند و سبب تردی و نرمی ان خواهد شد . اگر وقتتان کم است سرکه گزینه بسیار خوبی برای سریع پختن گوشت است .
6-شعله گاز را زیاد نکنید!
این یک تصور اشتباه است که هر چه شعله زیادتر باشد پس گرمای بیشتری به گوشت می رسد و زود می پزد ، برعکس شعله زیاد سبب سفت شدن گوشت خواهد شد . اگر وقتتان برای پخت گوشت کم است یکی از ترفندهای بالا را انجام دهید .
انجیر خشک گلستان – 100 گرم

7-میوه انجیر، خوش مزه ای کارآمد برای گوشت دیرپز
تا به حال به چاشنی بودن انجیر برای ترد کردن گوشت فکر کرده اید ، حتما با خود می گویید این خوشمزه شیرین چه ارتباطی با گوشت دارد . اما باید بدانید انجیر اگر روی گوشت برای مزه دار کردن ، انجیر بزنید ، ان را بسیار ترد خواهد کرد به خصوص اگر نرسیده باشد . برای ترد و نرم کردن تکه های گوشت کبابی روی ان هر مرینیتی مثل زعفران ، فلفل دلمه ، پیاز ، فلفل سیاه ، نمک و زدید حتما دو تا انجیر هم رنده کنید و به این ترکیب اضافه کنید . فقط مدت زمان استراحت گوشت در انجیر بیش از یکساعت نباشد .
انجیر خشک خشکپاک مقدار 450 گرم
