چگونه هل بکاریم؟
چگونه هل بکاریم؟هل یکی از بهترین و خوش عطر ترین چاشنی ها برای غذاهاست. از این عصاره خوشمزه و مفید برای پخت انواع ککی ها، شعله زرد، حلوا، شیرینی و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده میشود. هل سبز را میتوانید با استفاده از بذر در خانه در گلدان یا باغچه بکارید.
هل سبز ممتاز شاد- 10گرم
هل
حتما تا کنون عطر و طعم هل را در انواع چای ها، شیرینی ها، حلواها و… احساس نموده اید. هل میوه ی گیاهی از تیره ی زنجبیل هاست.
مقاله پیشنهادی: کفش اکو
این میوه ابعاد کوچکی داشته و دارای یک پوست است که حاوی دانه های خوش بویی می باشد.هل ادویه ی بومی هند، نپال و بوتان است و بعد از زعفران و وانیل جزو گران ترین ادویه ها محسوب می شود.
هل سبز امپراطوری اکبر – 250 گرم
بیش ترین مصرف کنندگان این گیاه هندی ها، پاکستانی ها و افراد ساکن در جنوب بلوچستان ایران می باشند. این میوه دارای انواع سیاه، سفید و سبز می باشد که دارای تفاوت هایی با هم می باشند.
مقاله پیشنهادی: اتو فوما
انواع هل
همان طور که ذکر شد هل ها دارای سه نوع سبز، سیاه و سفید می باشند. در ادامه ی مطلب به توضیح در مورد هر یک از انواع آن ها پرداخته می شود
مقاله پیشنهادی: کرم آبرسان چه مارکی خوبه
هل سبز
هل باد دیمه -50 گرم
می توان گفت هل سبز از بهترین و محبوب ترین انواع هل ها می باشد. این نوع هل، بومی مناطق جنوب هند و سریلانکا است اما اکنون در کشورهایی مانند تایلند، نپال و آمریکای مرکزی نیز کشت می شود.
مقاله پیشنهادی: طرز بستن چادر مسافرتی بچه گانه
محصول هل سبز معمولاً با دست برداشت می شود و بعد از زعفران و وانیل جزو گران ترین ادویه های دنیا محسوب می شود. هل سبز نیز دارای دو نوع مختلف می باشد که از لحاظ اندازه و رایحه تفاوت کمی باهم دارند.
هل سبز ممتاز به آفرین – 4.608 گرم بسته 20 عددی
هل سیاه
ابعاد هل سیاه حدودا 2 تا 5 سانتی متر است که خواستگاه آن نپال، ویتنام، چین و هیمالیای شرقی می باشد.
مقاله پیشنهادی: مداد رنگی پلی کروم ارزان
در طب سنتی چین، هل سیاه را برای درمان اختلالات گوارشی از درد معده یا نفخ شکم گرفته تا سوء هاضمه و حالت تهوع به کار می برند. این به عنوان ادویه در غذاهای چینی و برای تهیه انواع خوراک و خورشت استفاده می شود. در ویتنام نیز از این ادویه از آن برای تهیه آب گوشت رشته فرنگی استفاده می شود.
به طور کلی هل سیاه دارای غلاف های بزرگتری نسبت به دیگر انواع هل بوده و رنگی متمایل به قهوه ای تیره دارد. این ماده دارای عنصر دودی است که باعث می شود غذاهای شما عطر و طعمی خاص داشته باشند.
مقاله پیشنهادی: کرم ضد افتاب اون بژ روشن
هل سفید
هل سفید خود به دو نوع تقسیم می گردد. نوع اول همان غلاف های هل سبز اند که بعد از مدتی سفید می شوند و نوع دوم هل سیام نام دارد.
گلدان سفالی طرح بند انگشتی کد m بسته 5 عددی
عطر و طعم هل سفید سیام شبیه هل سبز می باشد و معمولا در آشپزی هند و اندونزی استفاده می شود، در حالی که هل سیام عمدتا در تایلند و کامبوج به کار می رود. مزیت هل سبز نسبت به سفید این است که با وجود دریافت عطر و طعم هل سبز از طریق هل سفید، شاهد تغییر رنگ غذاها توسط ان نخواهیم بود. این ویژگی معمولا برای تهیه ی انواع سس ها و یا سایر غذاهایی که رنگ سفید داشته و علاوه بر عدم نیاز به تغییر رنگ نیاز به عطر و بوی هل سبز نیز دارند.
خواص هل
هل گیاهی پر از خاصیت می باشد که معمولا می توان ان را به صورت اسیاب شده و به عنوان ادویه به انواع غذاها، شیرینی جات ها، مرباها، شربت ها، چای ها و… استفاده نمود. از جمله خواص هل ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
پیش گیری از انواع سرطان ها به ویژه سرطان کولون و راست روده
گلدان سفالی طرح نقشینه کروی کد DB
کنترل ضربانات قلب
کنترل فشار خون
کنترل میزان فشار خون
کنترل میزان چربی ها و کلسترول
ضد افسردگی
کنترل اختلالات دستگاه گوارش
ضد عفونی کننده و درمان مسمومیت
ضد اسپاسم و درد غضلات
بیلچه باغبانی مدل 010
ضد التهاب
مقابله با مشکلات دندان ها
ضد آسم
بهبود جریان گردش خون
درمان استفراغ و حالت تهوع
درمان گلو درد
تقویت کننده ی قوای جنسی
درمان عفونت ها و اختلالات ادراری
موثر در درمان سکسکه
خاک پیت ماس سورین خاک مدل PM03 حجم 10 لیتری
خوش بو کننده ی دهان
درمان سوء هاضمه
درمان نفخ
موثر در شادابی پوست
خاک پیت ماس گلفام مدل GP12 حجم 12 لیتر
درمان بی حالی
پیش گیری از تشکیل خلط در گلو
تقویت اشتها
و…
خاک پیت ماس گرامافلور مدل GP10 حجم 10 لیتر
مضرات هل
معمولا مصرف هر خوراکی بیش از حد مجاز موجب ایجاد اختلالات و مشکلاتی در بدن می گردد که مصرف هل نیز از این دسته مستثنی نیست. مصرف زیاد هل به دلیل داشتن طبیعتی گرم برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. هم چنین افرادی که دارای بیماری هایی نظیر یبوست، فشار خون، زخم معده، تپش قلب، مشکلات روده ای و ریوی و ورم پروستات می باشند مضر است.
کوکوپیت و پیت ماس رویش 3 کیلوگرمی
هم چنین بانوان حامله نیز در صورت داشتن بیماری هایی از جمله سوزاک و سیفیلیس و عفونت های ادراری باید از مصرف هل خود داری نمایند. مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است و مصلح آن کتیرا می باشد که لازم است هم زمان با ان مصرف شود تا احتمال آسیب به روده را به حداقل رساند. میزان مصرف هل باید کم تر از یک مثقال باشد تا موجب بروز مشکل نشود.
کود آلی کد 01 وزن 2 کیلوگرم
ارزش غذایی هل
انرژی هر ۱۰۰ گرم هل معادل با ۳۰۰ کیلو کالری انرژی می باشد. هم چنین دارای ۶۸ گرم کربوهیدرات، ۱۱ گرم پروتئین و ۲۸ گرم فیبر غذایی می باشد. این گیاه دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری می باشد که از جمله ی آن ها می توان به نیاسین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین، A ویتامینC ، سدیم ، پتاسیم ، کلسیم ، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی اشاره نمود.
کود مایع آلی زعیم مدل نوبل حجم 1 لیتر
هل در طب سنتی
هل در طب سنتی ایران به نامهای قاقله صغار و کبار، هیل و هال نیز خوانده می شود. معمولاً برای این که عطر هل حفظ شود به صورت میوه و یا کپسول آن نگهداری میشود و در مواقع مصرف کپسول را شکسته و دانه ها را خارج میسازند، پوست کپسول آن نیز دارای اسانس است.
کود آلی گاردن فرتي لايزر مدل سبوسیب وزن 1 كيلوگرم
از دیدگاه طب سنتی هل دارای طبع گرم و خشکی می باشد. البته درجه ی گرمی آن خیلی قوی نیست اما در هر صورت مصرف زیاد آن برای افراد گرم مزاج ممکن است موجب بروز مشکلاتی گردد. مصرف هل مخصوصاً در فصلهای سرد برای افرادی که دچار دردهایی در ناحیه زیر دنده چپ میشوند، بسیار خوب است؛ در قدیم اگر جایی از بدن دمل (تودههای حاوی مواد زائد) ایجاد میشد، از هل ضمادی درست میکردند و روی آن قرار میدادند تا اصطلاحاً برسد و سر باز کند و با این کار، این تودهها از بین میروند
کود کامل آلی مدل 5-5-5 وزن 25 کیلوگرم
موارد مصرف هل
هل یکی از اصلی ترین ادویه های گرم است به همین دلیل می توان آن را به همراه غذاها و یا نوشیدنی هایی که دارای طبع سرد می باشند مصرف نمود.
هل را می توان به نوشیدنی هایی از جمله چای و قهوه افزود و از عطر بی نظیر آن بهره برد. از دانه ها و یا غلاف هل می توان به منظور ایجاد عطر و بو، طعم دار کردن و یا به منظور بهره بردن از خواص آن در انواع غذا ها، مربا ها، شیرینی ها و دسرها، نوشیدنی ها، نان ها، سالاد ها، سس ها و… استفاده نمود.
نحوه کاشتن هل
مناسب ترین فصل برای کاشت هل اواخر تابستان و اوایل پاییز می باشد. برای کاشت هل لازم است در مرحله ی اول کپسول های بذر را مدتی داخل آب قرار دهید تا با کمی فشار بتوان کپسول را باز نمود. در این مرحله باید دانه ها را از کپسول خارج کرد و پوشش چسبناک دور دانه ها را با آب شست. در مرحله ی بعد باید دانه ها را به مدت دو روز در آب قرار داده و سپس داخل دستمال نگهداری نمود تا زمانی که جوانه بزند. بعد از جوانه زدن نوبت به کاشت دانه ها می رسد. می توان دانه ها را داخل گلدان و یا درون زمین کاشت. بهترین خاک برای کاشت دانه ها خاک پیت ماس و یا کوکوپیس می باشد. در صورتی که قصد کاشت هل را داخل گلدان دارید باید گلدانی را تهیه نمایید که حداقل ارتفاع ۲۰ سانتی متر را دارا می باشد. سفالی بودن جنس گلدان موجب می شود تا ریشه ی گیاه نپوسد. قبل از کاشت دانه های هل باید سطح خاک را با آب پاش مرطوب نمایید سپس با یک بیلچه ی باغچه بانی سطح خاک را صاف نموده و بذرها را روی آن ریخته و سپس آن را با یک لایه خاک بپوشانید.
شرایط آب و هوایی لازم برای کاشت گیاه هل
برای رشد هر گیاه شرایط آب و هوایی مختلف از جمله نور، دما، آب، کود،هوا و… لازم است که میزان و نوع هریک بسته به نوع گیاهی تواند متفاوت باشد. در ادامه ی مطلب به بررسی شرایط مورد نیاز برای کاشت هل پرداخته می شود:
نور
گیاه هل برای رشد خود به جایی روشن و پر از نور نیاز دارد اما باید دقت نمایید که آفتاب مستقیم به آن نخورد.
آب
گیاه هل نیاز به خاکی دارد که همواره مرطوب باشد. زمانی که حس کردید رطوبت خاک گیاه رو به اتمام است اقدام به آب دادن به آن نمایید. البته دقت داشته باشید که آب دادن بیش از حد نیز ممکن است موجب سیاه شدن گیاه و پوسیدگی آن شود.
دما
حداقل درجه حرارت مورد نیاز برای این گیاه در زمستان ۱۵ درجه و در تابستان ۲۴ درجه است.
کود
گیاه هل نیاز به مواد معدنی و عناصر غذایی دارد به همین دلیل استفاده از کودهای شیمیایی و کودهای آلی پیشنهاد می گردد.