چگونه شکلات را آب کنیم؟
چگونه شکلات را آب کنیم؟شکلات یکی از فراورده های بسیار محبوب کاکائوست که در انواع مختلفی تولید میشود و در دسرهای زیادی نیز شکلات استفاده میشود ، شکلات در دسرها به راه های مختلفی استفاده میشود ، ولی برای کیک ، تزیین میوه ها ، دسر میوه و شکلات و … شکلات را باید به صورت اب شدن استفاده کرد .
شکلات تلخ 75 درصد سایرو – 128 گرم
اب کردن شکلات کار راحت و اسانی نیست و برای درست کردن فراورده های شکلاتی باید ان را به شیوه درست انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید .
مقاله پیشنهادی: ضد آفتاب ارزان و خوب
اب کردن شکلات با روش های مختلفی امکان پذیر است ولی بهترین روش ان بن ماری است ، که با رعایت نکات و انجام درست ، این روش بسیار کاربردی است .
روش بن ماری چیست و از کجا آمده؟
بن ماری در واقع همان لغت انگلیسی Bain marie است که در قرن ۲۵ میلادی ، شیمی دانی به اسم ماری از این روش استفاده می کرده است.
تافی کره ای با مغزی شکلات تلخ رورو شیرین عسل – 500 گرم
این روش کاربردهای بسیاری داشت و از ان برای اب کردن شکلات نیز استفاده می کردند . در این شیوه به دو ظرف که داخل یکی از انها اب است و روی حرارت قرار دارد ، ظرف دیگری که شکلات درون ان قرار دارد و داخل ظرف اب گذاشته میشود ، شکلات را اب می کنند .
با استفاده از بن ماری چه نوع شکلات هایی را می توان آب کرد؟
شکلات ها از لحاظ ، طعم ، کیفیت ، ترکیبات ، شکل دارای انواع زیادی هستند .
مقاله پیشنهادی: جوز هندی را از کجا تهیه کنیم
در یک دسته بندی کلی دو گونه شکلات ریل Real و کامپاند وجود دارد . علت این تقسیم بندی نیز به دلیل کره کاکائو درون شکلات است . اگر داخل یک شکلات از کره کاکائو استفاده شده باشد به ان ریل و اگر حاوی روغن های دیگر باشد به ان کامپاند گفته میشود .
شکلات ها از لحاظ ظاهری نیز به دو نوع شکلات سکه ای و تخته ای دسته بندی میشوند .
شکلات سکه ای
شکلات شیری سکه ای شیرین عسل – 520 گرم
شکلات سکه ای ازشکلات های رایجی است که توسط سازندگان مشهور تولید میشود . این شکلات ها به دلیل کوچکی نسبت به شکلات تخته ای اسانتر ذوب میشوند .
در کل هر چه سایز شکلاتی که قصد اب کردن ان را داریم کوچکتر باشد ، ذوب کردن اش آسانتر است .
مقاله پیشنهادی: موزن بینی ارزان
شکلات تخته ای پرتقالی آی سودا – 220 گرم
شکلات تخته ای
شکلات تخته ای هم دو مدل ریل و کامپاند دارد که کیفیت ان به برند ان بستگی دارد . در درست کردن شکلات تخته ای ، ترکیبات ان را به شکل مایع و ذوب شده درون قالب های تخته ای ریخته و فرصت می دهند ،درون همان قالب ها سرد شود تا شکل قالب را بگیرند . شکلات های تخته ای در طعم های مختلف کاکائو ، موز ، شیری ، توت فرنگی و…. تولید میشوند .
در اب کردن شکلات تخته ای باید یک مورد را در نظر بگیرید و این است که ان را به میزان لازم تکه تکه کنید و سپس اب کنید .
مقاله پیشنهادی: نظر کاربران کولر سلولزی
حتی اگر به همه شکلات نیاز دارید باز باید به قطعات کوچکتری ان را تقسیم کنید . در کل هر چه شکلات بزرگتر باشد ، حرارت و دما به مرکز ان کمتر و دیرتر می رسد و فرایند اب شدن ان طول می کشد ، از طرف دیگر اگر شکلات زیاد از حد کافی گرما ببیند ، ملوکول های اش از دست می رود به این اتفاق در اصطلاح سوزانده شدن شکلات می گویند .
شکلات تابلت تخت بلوبری آی سودا – 220 گرم
پس ذوب کردن شکلات را سر سری نگیرید .
انواع روش های آب کردن شکلات :
شکلات را به شیوه های مختلفی بر اساس تجهیزات در دسترس مان می توان ذوب کرد . شکلات ها گونه های مختلفی دارند و دمای مورد نیاز برای اب کردن انها فرق دارد .ولی این دماها زیاد با هم اختلاف ندارد .
مقاله پیشنهادی: هسته گیر آلبالو دستی
هر شکلاتی را نمی توان ذوب مرد و شکلات های مناسب برای این کار شکلات های تخته ای و سمه ای هستن د فراموش نکنید که شکلات تخته ای را به قطعات کوچکتری تقسیم کنید تا یکنواخت و زودتر اب شود .
روش اول : استفاده از مایکروفر
مایکروویو سامسونگ مدل 3513
در این شیوه شکلات را در ظرف مخصوص مایکروفر بگذارید ، ان را برای ۳۰ ثانیه گرما دهید . بعد از این زمان ان را بیرون بیاورید و شکلات را مدام هم بزنید و باید تا جایی هم بزنید که همه ذرات شکلات اب شود .
نکات :
اگر شکلات ها با هم زدن همچنان تکه های جامد دارند . ان را دوباره برای ۵ ثانیه درون مایکروفر حرارت دهید . این عمل را باید تا مادامی که شکلات ها ذوب شوند انجام دهید .
مقاله پیشنهادی: قیمت جاروبرقی فیلیپس 2800 وات
اگر بیشتر از حد کافی به شکلات ها دما دهید ، سبب سوختن و سفت شدن شکلات ها میشود . پس این مسیله را از یاد نبرید .
روش دوم : استفاده از روش بن ماری
یکی از روش های سنتی و متداول اب کردن شکلات روش بن ماری است . گونه های مختلف شکلات را می توان با این شیوه اب کرد . در روش بن ماری به دو ظرف نیاز دارید .
یک ظرف دارای اب که روی حرارت مستقیم گذاشته میشودو یک ظرف کوچکتر درون این ظرف قرار بگیرد و شکلات ها درون ان برای اب شدن ، قرار میگیرند . ابتدا ظرف حاوی اب را روی شعله گذاشته و شعله ان زیاد باشد تا به جوش بیاید ، سپس حرارت را کم کنید .
آموزش آب کردن شکلات به روش بن ماری به صورت مرحله به مرحله :
مرحله ۱ : تهیه آب جوش در ظرف بزرگتر :
ابتدا یک ظرف که در مقابل شعله مقاوم باشد ، را انتخاب کنید ، سپس یک چهارم از ظرف را پر از آب کنید . ان را روی حرارت زیاد بگذارید تا اب زودتر به جوش بیاید.
شکلات شیری گالاردو فرمند مقدار 330 گرم
پس از جوش امدن اب ، حرارت ان کم کنید
مرحله ۲ : تکه تکه کردن شکلات تخته ای
برای اینکه شکلات های تخته ای بهتر و زودتر اب شوند ، انها را به قطعات کوچک از روی خط هایش به راحتی قطعه قطعه کنید و انها را داخل ظرف کوچکتر بریزید .
اگر شکلات ها سکه ای است به این مرحله نیازی نیست .
نکات :
ظرف کوچکتر که شکلات را درون ان قرار می دهید ، باید خشک باشد و حتی ا قطره اب و رطوبت نداشته باشد .
این ظرف باید از لحاظ اندازه به حدی باشد که روی دهانه طرف بزرگتر حاوی اب قرار بگیرد . در اصطلاح روی دهانه ان جا بیفتد نه اینکه درون ان فرو برود و شناور باشد یا اینکه مماس با ان باشد .
بسیار دقت کنید که بخار اب ، یا ا قطره اب به شکلات ها نفوذ نکند .
ظرف ها از هر جنسی مثل چدن ، تفلون ، استیل ، و… می تواند باطد ولی تزجیحا ظرف کوچکتر و حاوی شکلات پیرکس باشد ، این نوع ظرف در برابر گرما مقاومت بالایی دارد ، فاصله کف طرف تا اب را می توان مشاهده کرد . البته سایز ظروف را پیش از ریختن شکلات می توان ازمایش کرد که با اب تماس ندارند .
سرویس قابلمه 10 پارچه چدن گرانیت راسل ساخت ترکیه مدل اکوپن کد R-404
ظرف غذا پاک تفلون کد 800011
ظرف غذای نوین فرم مدل دو طبقه
مرحله ۳ : قرار دادن ظرف حاوی شکلات بر روی ظرف حاوی آب جوش
در این مرحله ظرف کوچکتر و حاوی شکلات را بر اساس مواردی که در بالا ذکر کردیم ، روی ظرف آب جوش بگذارید و مواظب دستتان باشید تا با بخار اب نسوزد.
دیگر کار زیادی ندارید ، فقط باید صبر کنید تا شکلات ها ذوب شود
زمان اب شدن شکلات ها ، بستگی به میزان و نوع شکلات استفاده شده دارد .
مرحله ۴ : هم زدن، راه رسیدن زودتر به شکلات های آب شده
قاشق آشپزی مدل چوبی کد gh
خب بعد از یکی دو دقیقه مشاهده خواهید کرد که شکلات ها در حال آب شدن هست. اما شاید براتون سوال پیش بیاد که چطوری میتونم کاری کنم شکلات ها زودتر آب بشن؟
پس از حدود ۲ دقیقه شاهد تدریجی اب شدن شکلات میشوید . ولی حتما به دنبال راهی هستید تا به زودتر اب شدن شکلات ها کمک کنید.
برای اینکه شکلات ها زودتر اب بشوند ، انها را هم بزنید ، تا دما و گرما در هکه شکلات ها به طور یکسان برسد ، حرارت شکلات ها به سایر شکلات ها نیز برسد و همه شکلات ها شروع به اب شدن کنند . در نظر کلی اب کردن شکلات بسیار ساده است ولی این مار نیاز به دانستن و به بکار بردن چند نکته است که در زیر برایتان بیان می کنیم .
نکات هم زدن شکلات :
برای هم زدن شکلات از قاشق فلزی ، لیسک ، قاشق چوبی می توان استفاده نمود .
قاشق مرباخوری صنایع استیل ایران مدل ورونا کد 1
لیسک مدل باله
قاشق چوبی آشپزی مدل لورا S2 بسته 2 عددی
قاشقی که با ان شکلات را هم می زنید باید کاملا خشک و عاری از هر گونه رطوبت و اب باشد .
پس از طی مراحل بالا ، می بینید شکلات ها با روش بن ماری بدون هیچ سختی با رعایت چند نکته اب شده اند .شکلات های اب شده اماده استفاده برای مصارف گوناگون هستند .
چطوری شکلات ها رو به مدت زیادی ذوب شده نگه داریم؟
شکلات ها در دمایی کمتر از دمای گرما دیده ، فورا سفت میشوند و می بندند و باید دوباره انها را بن ماری کنید تا ذوب شوند . البته برای اینکه دیرتر سفت شوند انها را در دمایی بین ۲۸ تا ۳۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنید . البته این دما برای انواع شکلات ها ، فرق دارد . با این کار شکلات به مدت طولانی تر مایع می ماند .
برای این کار هر چند ثانیه که خودتون تنظیم کردید ، ظرف شکلات را روی بخار اب بگذارید و هک بزنید تا برای استفاده مناسب باشد .