چه کدو حلوایی بخریم – کدام کدو حلوایی بهتر است – راهنمای خرید انواع کدو تنبل خوب
کدو حلوایی یا همان کندو تنبل کوچک با کیفیت خوب به فروش می رسد. قبل از خرید کدو حلوایی به بررسی 2 مدل از نظر خریداران می پردازیم:
آیا تابحال به کدوهای نارنجی و سبزرنگ بزرگی که معمولا در یک گوشه در بالاترین سبد میوه فروشی ها قرار گرفته است توجه کرده اید؟ کدوهایی که از کوچکی آن را با نام کدو تنبل و قصه معرف ودوست داشتنی اش می شناختیم. و حتما این را هم می دانید که این کدوها صرفا جنبه تزیینی ندارند. خاصیت غذایی این میوه بسیار زیاد است و فقط کافیست ریسک کنید ویکی از جوانترین و صاف ترین و خوشرنگ ترین آن را انتخاب کنید.
مقاله پیشنهادی: کلاه حصیری
از کدو حلوایی در پخت کیک و دسر، پای و غذاهای زیادی میتوان استفاده کرد. حتی بخارپز کردن ساده و با عسل میل کردن آن نیز خیلی خوشمزه است.براحتی می شود برش های کدو را در پلاستیک قرار داد و آن را فریز کرد که فاسد نشود.از خاصیت های تن هم میتوان به تنظیم فشار خون، مناسب برای لاغری و.. اشاره کرد. کدو در رنگ های نارنجی و سبز و گاها هم رنگ خاکی با لکه های سبز وجود دارد که بهترین نوع آن همان نارنجی رنگ ها هستند.کدو حلواییی کالری پایینی دارد پس نگران این نباشید که چاق کننده است.
1-کدو حلوایی بلوط – 2.5 کیلوگرم
مشخصات اصلی
-
وزن2.5 کیلوگرم
کدو حلوایی از آن نوع میوه هایی ایست که در رنگ و شکل ظاهری به قدری متفاوت است که گاهی نمی توان آن ها را از یکدیگر تشخیص داد. انواع سایز و شکل های مختلف با رنگ های نارنجی تیره، یا کرم رنگ با لکه های سبزو…. حتما برای شما هم پیش آمده که یک نمونه آن را خرید ه اید اما با هیچ طعم و مزه خاصی روبرو نشدید. با ما همراه باشد تا با شناخت انواع کدوحلوایی و خاصیت های زیاد آن آشنا شوید.
مقاله پیشنهادی: بهترین اینورتر 12 به 220
کدو حلوایی ارزش غذایی زیادی دارد. برای کسانی که قصد دارند وزن کم کنند یک ماده غذایی با کالری پایین و فیبر بالاست که تا ساعت ها باعث افزایش سیری و کمبود اشتها می شود. همچنین کدوحلوایی در کاهش چربی خون و درمان پروستات نیز مفید است. به همین دلیل سعی کردیم راهنمایی جامع برای نحوه خرید و نگهداری آن در اختیار کدبانوهای عزیز تهیه کنیم.
بهترین روش برای خرید کدو حلوایی
برای خرید توجه کنید کدوهایی را انتخاب کنید که پوست صاف و سفت بدون چروک دارند. کدوهایی با لکه های کمتر و با بدون لکه بهتر هستند. درست است که کدوهای کوچکتر تردتر و آبدارتر هستند اما وقتی وزن بیشتری داشته باشند مواد درون آن پرتر است.
مقاله پیشنهادی: چسب موش از کجا بخریم
کدوهای رسیده پوستی صاف به رنگی تافی دارند در واقع بنظرمی آید کمی گردو خاکی هستند. اما کدوهای نارس پوست براقی دارند. به ساقه کدو نگاه کنید اگر له شده است یعنی کدو در حال خراب شدن است و متاسب نیست.
روش مناسب تمیز کردن کلوحلوایی
ابتدا قسمت بالای کدو را ببرید و در دو طرف آن برشی عمیق ایجاد کید به طوری که کدو نصف شود.
برای خارج کرن تخم های کدو از قاشق استفاده کنید . سپس آن را به چندین قسمت دیگر تقسیم کنید.( تخمه کدو خاصیت زیادی دارد آن ها را تمیز کنید و برای بو دادن استفاده کنید).
مقاله پیشنهادی: هیزم شومینه
بهترین روش نگهداری از کدو حلوایی
تا قبل از استفاده از کدو، می توان آن را تاسه ماه در جای خنک نگهدار کرد زیرا پوست ضخیم کدو مانند یک لایه عایق از خود میوه محافظت می کند. اما در صورت برش دادن باید ان را در کیسه پلاستیکی در یخچال نگه داری کنید.
2-کدو حلوایی بلوط – 1.5 کیلوگرم
مشخصات اصلی
-
ابعاد بستهبندی6 × 24 × 30 سانتیمتر
-
وزن1.5 کیلوگرم
-
نوع صیفیکدو
نحوه تشخیص کدو حلوایی شیرین در هنگام خرید
توجه به رنگ کدوها در طعم آن ها موثر است. بطور کلی کدوهایی که برای سفره آرایی استفاده می شوند از نوع سبز آن هستند زیرا هیچ طعم ومزه ی خاصی ندارد. نوع خمره ای شکل یا گرد آن معمولا خوشمزه تر است که محصول شمال است و به رنگ نارنجی.
کدوهای نرم و لهیده طعم خوب ندارند و کدوهایی با پوست سفت و صاف شیرین تر هستند.
کدوهای بدون لک و یا آن هایی که لک کمتری دارند خوش طعم ترهستند.
مقاله پیشنهادی: چوب بستنی از کجا بخریم
اگر در محل زندگی شما کدو حلوایی کاشت می شود بهتر است از همان ها استفاده کنید، تازه تر هستند.
ارزش غذایی کدو حلوایی
همانطور که اشاره کردیم کدو به دلیل وجود کالری کم کم و فیبر بالا بسیار مناسب برای افرادیست که قصد دارند لاغربشوند زیرا آن ها را تا مدت بسیاری سیر نگه می دارد. کدو سرشار از پتاسیم است، برای افرادی که به فشارخون مبتلا هستند نیز مناسب است، اما به بیمارانی که ناراحتی کیه دارند توصیه نمی شود.
مقاله پیشنهادی: راهنمای خرید خمیر سیلیکون
رنگ نارنجی کدو به دلیل بتاکارون های بیشماریست که در آن وجود دارد. مطلع هستید که بتاکارون یکی از آنتی اکسیدان های مهم دربدن و همچینن ماده پیش ساز ویتاکین آ در بدن است. کاروتن خطر ابتلابه سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد و همچنین برای جلوگیری از پیری مناسب است.
فیبر زیاد آن نه تنها برای اضافه وزن که در یبوست، فشار خون بالا و دیابت موثر است.
طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، روزانه هر فرد به طور متوسط به 30 گرم فیبر نیاز دارد. این قمدار فیبر را انواع سبزیجات حبوبات نان های خشک و سبوس دار و انواع کدو میتوان تامین کرد.
با روش های پخت کدو حلوایی آشنا شویم:
برای تهیه کدو حلوایی از چند روش می توان استفاده کرد: به صورت آب پز، یا بخارپز، و کبابی. و در تهیه انواع دسر و پای .
برای نگهداری بهتر و از دست نرفتن ارزش غذای آن، مقدار اضافی مصرف را بخارپز کرده و فری کنید. تامدت زمان بیشتری بتوانید از آن استفاده کنید.
از کدو در روز شکرگزاری در کشورهای آمریکا وکانادا به عنوان یک غذای سنتی استفاده میشود. کدوهای کال مانند دیگر سبزیجات در تهیه انواع خوراک سبزیجات و یا پوره و سوپ استفاده می شود.
کدو حلوایی پخته شده با شیر یا عسل به عنوان دسر استفاده می شود. در تهیه کیک ها استفاده از کدو حلوایی بافت کیف را بسیار لطیف و خوشمزه می کند.
حلوا یافتین یکی از شیرینی های کشورهای خاورمیانه است که در آن از کدواستفاده می شود. پخت دسری به نام کدو کاحلوا، یعنی کدو با شکر و کره و ادویه مخصوص کشورهای آسیای جنوبی مانند هند است.کدو حلوا کبابی همراه با سبزیجات غذای مردم استرالیا است. در ژاپن نوعی غذای پرطرفدار به نام تمپورا پخت می شود که در تهیه آن از کدو استفاده می شود.سرو کدوی کوچک پخارپز شده در کنار کاسترود دسر مورد علاقه مردم تایلند است. در کشور خودمان نیز شمالی ها به روش های مختلفی از کدودر غذاهای متنوعی استفاده می کنند.غذاهایی مانند، کاکای گیلانی و دسر کدو حلوایی که همدانی ها به آن سقز می گویند و در تهیه کیک،تاس کباب ،سوپ و خورش.
تخم کدو چه خاصیت هایی دارد:
- روغن تخم کدو حاوی امگا 6 و امگا 9 است. که باعث افزایش کلسترول مفید در بدن شده و احتمال رسوب های چربی در رگ ها و خطر سکته قلبی را کاهش می دهد.
از این روغن به همراه روغن زیتون و عسل در تهیه سالاد استفاده می شود. بهتر این است که برای حفظ اسیدهای چرب مفید در آن از سرخ کردن آن خودداری کنید. روغن دانه کدو به رنگ های سبز روشن، قرمز تیره و قهوه ای در کشورهای اتریش کرواسی و مجارستان تولید می شود.
- تخم کدو فیبر بسیاری دارد و سرشار از املاح و ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین A، Eو D است.
- حاوی منبع بالایی از آهن، اسیدهای چرب ضروری مانند پتاسیم و منیزیم است. تخم کدو جاوی پروتئین است که اسید آمینه تریپتوفان موجود دریک گرم پروتئین آن به اندازه یک لیوان شیر است.
- مصرف تخمک کدو با ماست از رسوب چربی در رگ ها و مسدودشدن عروق جلوگیری می کند.تخم کدو را درنان ها تیره برای جلوگیری از التهاب در پروستات مردان و عفونت های مثانه د ر زنان استفاده می شود.
- به تازگی مواد شیمیایی نیز در تخم کدو یافت شده به نام مهارکننده های پروتئاز تریپسین که در تشکیل موارد سرطان زا در روده جلوگیری می کند.
کدو حلوایی علاوه بر ارزش غذایی خاصیت درمانی نیز دارد:
- برای درمان بیماری های روده مثل کرم انگل و..
- به عنوان مسهل در بیماری های بواسیر و یبوست
- در درمان عفونت ای مثانه ای
- استفاده از کدوی پخته برای رفع دمل و التهابات پوستی استفاده می شود.
- مخلوط پوست کدو حلوایی با روغن زیتون جهت تسکین و درمان سوختگی نیز استفادهم یوشد که البته ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود .
- کدوی پخته برای خنک کردن بن به دلیل داشتن طبع سرد موثر است.
جالبیات کدویی، از کدو حلوایی در مصارف جالب تر نیز استفاده می شود:
- فانوس های کدویی که در جشن های هالووین برگزار می شود.
- به زنانی که جذابیت کمتری دارند در ژاپن و کره pumpkin(کدو حلوایی) می گویند.