شیرین کننده استویا از کجا بخرم
با شنیدن نام استویا این سوال در ذهنتان شکل می گیرد که شیرین کننده استویا چیست؟ در ادامه ی مطلب این محصول را کاملا معرفی می کنیم.
استویا یا شیرین برگ یک نوع گیاه است که از تیره کاسنیان است. حداکثر عمر این گیاه پنج سال بوده و در امریکای جنوبی کشت می شود. این گیاه هیچ گونه مقاومت در برابر سرما ندارد و یک جایگزین بسیار عالی برای شکر به شمار می رود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این گیاه هیچ کالری به غذا اضافه نکرده و به عنوان یک طعم دهنده در دارو و چای استفاده می شود.
این گیاه به طور وحشی در سرزمین های مختلف نظیر مناطق مرزی پاراگوئه و برزیل رویش می کند. نام اصلی این گیاه در آمریکای جنوبی honey leaf است. این گیاه از نظر اقتصادی ارزش بسیار زیادی دارد چرا که دارای خاصیت درمانی و شیرین کنندگی است. اولین کشوری که از این گیاه به عنوان یک شیرین کننده در صنایع غذایی استفاده کرد کشور ژاپن بود علاوه بر این از این دارو در صنعت داروسازی استفاده کرد. بعد از شناخت ارزش اقتصادی این گیاه، گیاه استویا در کشورهای نظیر کره جنوبی و تایوان و تایلند سنگاپور و چین و… کاشته شد.
هم اکنون این گیاه در آمریکا و اروپا کشت می شود. این گیاه هم اکنون به صورت کشت گلخانه ای در جنوب ایران به زیر کشت می رود. شیرینی حاصل از این گیاه تا چندین برابر از گیاهان قند آوری مانند چغندر و نیشکر بیشتر است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این گیاه هم اکنون در استان اصفهان نیز کاشته می شود و در صنعت گز سازی از آن استفاده می کنند. این گیاه به عنوان یک جایگزین عالی برای شیرین کننده های مصنوعی استفاده می شود علاوه بر این به کاهش قندخون و فشارخون کمک می کند. از مهمترین کشورهای تولید کننده این گیاه می توانیم به کشورهای کره جنوبی و تایوان چین و مالزی و پاراگوئه و… اشاره کنیم.
این گیاه در خاک کم شور رشد می کند و از عصاره آن در صنایع
خوراکی مانند صنایع شیرینی سازی استفاده می شود. علاوه بر این از این گیاه در صنایع پزشکی استفاده می کنند چرا که خواص بسیار زیادی دارد. در واقع این گیاه نقش یک شیرین کننده را دارد و در تولید انواع خوراکی ها مانند نوشابه های پروتئینی و سوهان و آبنبات ها استفاده می شود. در کشورهای شرق آسیا از این گیاه تا چندین سال به عنوان یک منبع شیرین کننده یاد می شد. البته باید بگویم که استفاده از این گیاه در بسیاری از کشورها به دلیل عوارض جانبی ممنوع است.
این شیرین کننده دارای ترکیبات مختلفی است اما کالری این گیاه صفر است و به همین دلیل به عنوان یک منبع عالی برای رژیم غذایی سالم به شمار می رود. این گیاه کاملا بر خلاف شکر است. این گیاه هیچ گونه واکنشی نسبت به انسولین نشان نمی دهد. بیماران دیابتی می توانند بدون دغدغه از این شیرین کننده استفاده کنند. وجود برخی گلیکوزید ها در عصاره این گیاه سبب دفع سدیم می شود. اما توجه داشته باشید که این شیرین کننده باید به صورت متعادل مصرف شود و استفاده بیش از حد از این گیاه می تواند عوارض جانبی به دنبال داشته باشد.
با شناخت این محصول این سوال در ذهن شما ایجاد می شود که شیرین کننده استویا از کجا بخرم؟ در واقع این محصولات در کشور ما نیز تولید می شود به همین دلیل همه ی افراد می توانند این شیرین کننده را در داخل کشور تهیه کنند. خرید شیرین کننده استویا به صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می گیرد. این محصولات به صورت خرده و عمده فروخته می شوند. پودر شیرین کننده استویا داری قیمت های مختلفی است.
ساشه شیرین کننده استویا را می توانید به صورت اینترنتی و حضوری خریداری کنید. خرید اینترنتی شیرین کننده استویا برای آن دسته از متقاضیانی که شرایط خرید حضوری ندارند بسیار مفید است. انواع شیرین کننده استویا در بسته بندی های مختلف در مراکز فروش فروخته می شوند. برای خرید این محصولات و کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت می توانید جملات شیرین کننده استویا دیجیکالا، شیرین کننده استویا نی نی سایت، شیرین کننده استویا قیمت، شیرین کننده های طبیعی استویا و… را در موتور های جست و جوگر گوگل وارد کنید.
____________________________
این گیاه نوعی ماده ارگانیک است که دارای انواع مختلف وجود دارد. به طور کلی این گیاه بومی کشورهای آمریکای جنوبی و شمالی است اما امروزه به دلیل داشتن ارزش اقتصادی در کشورهای گوناگون در سراسر جهان کشت و تولید می شود. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این گیاه تا به صورت خانگی پرورش داده می شود.
فواید استویا چیست؟
۱- فاقد کالری
این شرکت کننده هیچگونه کالری ندارد به همین دلیل به عنوان یک ماده عالی در رژیم غذایی استفاده می شود. شیرین کننده علاوه بر اینکه باعث چاقی نمی شود بلکه به عنوان یک منبع عالی در کاهش وزن شناخته می شود.
2_احساس سیری با مصرف این شیرین کننده
با مصرف این شیرین کننده احساس سیری می کنید به همین دلیل از اشتهای شما کاسته شده و در کاهش وزن اصولی به شما کمک شایانی می کند.
3_ کاهش اشتها
همانطور که اشاره کردیم این گیاه سبب کاهش اشتها می شود به همین دلیل افراد احساس سیری می کنند.
۴- کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی
مصرف این محصول میزان چربی مفید خون یا HDL را افزایش داده و سبب کاهش تری گلیسیرید می شود. به همین دلیل به عنوان یک منبع عالی برای یک کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروق شناخته شده است. وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان در این محصول سبب جلوگیری از بروز حملات قلبی شده است.
۵- کنترل قند خون
این شیرین کننده طبیعی سبب کنترل قند خون شده و یک جایگزین عالی برای قند های مصنوعی و قند های طبیعی نظیر قند و شکر می باشد. لذا مبتلایان به دیابت می توانند از این محصول به عنوان یک جایگزین عالی برای آن و شکر استفاده کند. وجود ترکیبات استویویایدی در این گیاه سبب شده تا قند خون در بدن انسان کاهش پیدا کند. همچنین مصرف این شیرین کننده طبیعی سبب کاهش قند خون می شود. استفاده از این مصنوعی مقاومت به انسولین را در بیماران دیابتی بهبود می بخشد.
۶- کمک به ترک سیگار
در این محصول مقادیر زیادی از ویتامین c وجود دارد. همچنین این گیاه دارای خاصیت سم زدایی است و به همین دلیل میزان نیکوتین را در بدن انسان دفع می کند. افراد معتاد می توانند برای ترک اعتیاد از این گیاه استفاده کنند.
۷- بهبود انواع سرطان
همانطور که اشاره کردیم در این گیاه مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان وجود دارد و وجود این آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و بیماری های سرطانی در بدن انسان مفید است.
۸- درمان فشار خون
وجود ماده استویوساید در این گیاه سبب بهبود عملکرد رگ های خونی شده و به درمان فشار خون کمک می کند. مصرف این گیاه سبب افزایش ادرار و دفع سدیم بدن می شود و طی این متابولیسم فشار خون در بدن بیمار کاهش پیدا می کند.
۹- درمان بیماریهای کبدی
این شیرین کننده شبیه به دیورتیک طبیعی عمل کرده و سبب سم زدایی کبد می شود. مصرف این شیرین کننده سبب پاکسازی کبد شده و سبب درمان بیماری های کبدی مانند کبد چرب می شود.
۱۰- افزایش سلامت دهان و دندان
عملکرد این گیاه شبیه به آنتی بیوتیک است لذا باکتری های موجود در دهان را از بین برده و پوسیدگی دندان را رفع می کند.
از این شیرین کننده به عنوان یک افزودنی برای تولید انواع دهانشویه و خمیر دندان استفاده می کنند.
۱۱- بهبود بیماری پوکی استخوان
این گیاه سبب افزایش تراکم استخوان کمک کرده و به درمان بیماری پوکی استخوان در بیماران کمک می کند. همچنین باید اشاره کنیم که این گیاه به عنوان یک منبع عالی برای جوانسازی و شادابی پوست شناخته می شود و در تولید ماسک های خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساخت ماسک خانگی با استفاده از این گیاه ابتدا مقداری از آن را بر روی بازوی خود بمالید و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید. اگر پوست شما تغییر رنگ نداد و خارش پوستی نگرفتید یا به عبارت دیگر حساسیت پوستی نداشتید می توانید از این گیاه برای شادابی پوست خود استفاده کنید.
۱- جوانسازی و شادابی پوست
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم این محصول سرشار از آنتی اکسیدان است. وجود آنتی اکسیدان و ویتامین c در این محصول سبب شده که یک منبع عالی برای درمان چین و چروک های پوست به شمار رود.
۲- درمان اگزمای پوستی
این محصول علاوه بر درمان چین و چروک و مشکلات پوستی سبب درمان بیماری های پوستی نظیر اگزما می شود. برای درمان مشکلات پوستی می توانید این محصول را به صورت موضعی روی اگزما قرار دهید. عملکرد این گیاه مانند استروئید است و سبب کاهش التهاب و سوزش می شود.
خطرات و عوارض جانبی مصرف استویا
همه افراد باید از این محصول به اندازه مجاز مصرف کنند زیرا همانطور که گفتیم استفاده بیش از حد از این محصول می تواند عوارض جانبی خاصی برای افراد داشته باشد. از جمله عوارض و خطرات احتمالی استفاده از این محصول می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
1- آسیبهای کلیوی
در بخش قبل در مورد این محصول اشاره کردیم که مانند یک دیورتیک طبیعی عمل می کند و سبب خارج شدن آب و الکترولیت ها به سرعت از بدن انسان می شود لذا طبق مطالعات انجام گرفته مصرف طولانی مدت این محصول می تواند آسیب جدی به کلیه وارد کند. همچنین در این موضوع مطالعات دیگری انجام گرفته است که این احتمالا دادند که این گیاه می تواند از تخریب کلیه جلوگیری کند. به طور کلی در مورد این گیاه نظرات ضد و نقیضی وجود دارد. چندین سال پیش در مورد این یا تحقیقاتی انجام شد و نتیجه آن تحقیق این بود که این گیاه می تواند مانع از رشد کیست در سلول های کلیوی شود.
3_ بروز هیپوگلایسمی یا افت شدید قند خون
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم این محصول سبب کنترل قند خون می شود اما طبق تحقیقات انجام گرفته برخی محققان عقیده دارند مصرف طولانی مدت این محصول می تواند سبب افت شدید خون شود.
4_ افت فشار خون
این محصول در کاهش فشار خون به بدن کمک می کند به همین دلیل استفاده بیش از اندازه این گیاه می تواند سبب افت فشار خون شود. لذا افرادی که دارای فشار خون پایین هستند بهتر است در مورد مصرف این محصول با پزشک مشورت کنند.
5_ اختلال در غدد درونریز
این محصول می تواند سبب ایجاد اختلال در غدد درون ریز شود.
6_ آسیب به باکتریهای مفید معده
این شیرین کننده یک محصول فرا تصفیه است به همین دلیل می تواند به باکتری های مفید معده آسیب وارد کند.
7_ شیرینکننده تهاجمی
محققان این عقیده را دارند که این محصولات سبب افزایش میل انسان ها به مصرف بیشتر شیرینی می شوند.