بلغور پلویی از کجا بخرم
بلغور پلویی از کجا بخرم
بلغور پلویی یکی از پرطرفدارترین و پرفروش ترین غلات است که در تهیه پلو استفاده می شود. این محصول در هنگام پخت پلو به برنج اضافه می شود. خواص بلغور پلویی سبب شده تا این محصول به عنوان یک ماده غذایی پرکاربرد شناخته شود. بلغور پلو با مرغ، بلغور پلو با رشته، بلغور پلو با گوشت، بلغور پلو با گوجه، بلغور پلو با عدس از انواع غذاهای خوشمزه ای است که با استفاده از بلغور پلویی تهیه می شوند. با آشنایی با این محصول این سوال در ذهنتان ایجاد می شود که بلغور پلویی از کجا بخرم؟
برای خرید بلغور پلویی می توانید به مراکز خرید حضوری مراجعه کنید اما اگر شرایط خرید حضوری ندارید می توانید این کار را به صورت اینترنتی انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات و قیمت بلغور پلویی می توانید به سایت دیجی کالا مراجعه کنید. با سرچ کلمه دیجی کالا بلغور پلویی در قسمت سرچ گوگل می توانید این محصول را خریداری کنید. در این مطلب در مورد خواص و ارزش غذایی بلغور پلویی بحث کرده و مشخصات این محصولات را بیان می کنیم.
بلغور یکی از مهمترین محصولات است که در تهیه غذای بلغور پلو استفاده می شود. این محصول بسیار مقوی بوده و قیمت ارزانی دارد. در واقع بلغور همان گندم کوبیده شده می باشد که خواص و مواد معدنی بسیار زیادی دارد. این محصول یک دانه کامل است و سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان و فیبر و مواد ریز مغذی است. این محصول چربی کمی داشته و سرشار از مواد معدنی نظیر آهن و منیزیم و منگنز است.
به علاوه در این محصول انواع پروتئین های گیاهی وجود دارد که برای سلامتی سیستم ایمنی بدن انسان تاثیر گذار هستند. همچنین باید به این اشاره کنیم که در بلغور مقادیر زیادی از فیبر وجود دارد که سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و برای سلامتی قلب مفید است. بلغور در رژیم غذایی بسیار مهم بوده و مصرف یک پیمانه از این محصول می تواند تا ۲۵ درصد نیاز بدن انسان به فیبر را تامین کند.
تحقیقات زیادی در زمینه خواص بلغور گندم در درمان بیماری های مختلف انجام شده است. این تحقیقات نشان دادند که بلغور گندم تاثیر زیادی در کاهش بروز بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی و ناراحتی دستگاه گوارش و سرطان و دیابت و چاقی در انسان ها دارد. بعضی از کارشناسان معتقد هستند که بلغور گندم می تواند در رژیم درمانگر نیز کاربرد داشته باشد. وجود ریزمغذی های گیاهی در این محصول سبب کاهش التهاب شده و رادیکال های آزاد را مهار می کنند.
همچنین بلغور گندم شامل ترکیباتی نظیر استانول های گیاهی و لیگنان ها، استرول های گیاهی و… هستند که در تنظیم هورمون های زنانه موثر می باشند. بلغور گندم در بعضی از کشورهای خاورمیانه نظیر ترکیه و ایران و… استفاده می شود. این محصولات به عنوان مواد اولیه در تهیه انواع غذا کاربرد دارند.
_________________
خواص بلغور چیست؟
1_ خواص بلغور در محافظت از قلب:
با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است نتیجه این شد که بلغور تاثیر زیادی در سلامت قلب و عروق داشته و کمک کننده افراد در کاهش وزن می باشد. به علاوه بلغور تاثیر زیادی در افزایش میانگین عمر انسان ها دارد. وجود مقادیر زیاد ترکیبات موثر در بلغور پلویی به عنوان یک محصول عالی برای محافظت از قلب به شمار رود. وجود فیبر در بلغور سبب شده تا از تجمع کلسترول در آب جلوگیری کند. علاوه بر فیبر در بلغور مقادیر قابل توجهی از پتاسیم وجود دارد. وجود پتاسیم در این محصول سبب شده تا تاثیر زیادی در کاهش فشار خون داشته باشد. افرادی که در خطر این بیماری هستند بهتر است برای کنترل فشار خون خود از بلغور گندم در رژیم غذایی خود استفاده کنند. البته قبل از مصرف بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
2_ خواص بلغور در بهبود گوارش:
همانطور که اشاره کردیم بلغور سرشار از ترکیبی بی نظیر به نام فیبر است که در تنظیم حرکات روده تاثیر گذار بوده و به عنوان یک سم زدا در بدن عمل می کند. بنابراین در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیر گذار بوده و سبب هضم بهتر غذا می شود.
3_ خواص بلغور در دیابت:
این محصول دارای شاخص گلیسمی پایینی است و از آنجایی که سرشار از فیبر می باشد در کاهش ترشح قند خون در رگ تاثیر گذار است.
4_ خواص بلغور در کاهش وزن:
این محصول برخلاف کربوهیدرات های فرآوری شده حاوی فیبر سیرکننده بسیار بیشتری است. همچنین علاوه بر فیبر دارای مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. این موضوع سبب شد تا تاثیر زیادی در کاهش وزن داشته باشد. فیبر جذب بدن نمی شود به همین دلیل سبب سیری زودرس در انسان ها شده و از پرخوری جلوگیری می کند.
5_ خواص بلغور در متعادل کردن سطح PH بدن :
بلغور علاوه بر متعادل کردن پی اچ بدن از اسیدی شدن زیاد بدن به خاطر مصرف غذاهایی مانند غلات فرآوری شده و قند جلوگیری می کند.
6 _ خواص بلغور گندم برای مو:
بلغور تاثیر مثبتی در سلامت مو دارد. از آنجایی که این محصول سرشار از مواد معدنی نظیر پتاسیم و آهن و منیزیم و روی نیاسین مس فسفر منگنز پروتئین و فیبر است سبب رشد و استحکام مو می شود. به طور کلی مصرف این محصول سبب می شود تا تمام مواد مورد نیاز برای استحکام و رشد مو تامین شود.
خواص بلغور گندم در طب سنتی
در طب سنتی در مورد بلغور گندم نیز بحث زیادی شده و این محصول به عنوان یک مواد غذایی پرخاصیت شناخته می شود.
بلغور گندم برای داشتن یک بدن سالم بسیار مفید است. در طب سنتی اشاره شده است که بلغور گندم سبب بهبود هضم غذا شده و فرایند هضم غذا را تسریع می بخشد. همچنین بلغور گندم کم چربی و کالری است به همین دلیل جلوی پرخوری را گرفته و چربی های بدن را کاهش می دهد. وجود مقادیر زیادی از آهن در بلغور گندم سبب شده تا این محصول میزان گردش خون در بدن را افزایش دهد. به علاوه این ماده غذایی می تواند مقادیر زیادی از نیاز روزانه بدن انسان به آهن را تامین کند. بلغور پلویی سبب تقویت و استحکام استخوان های بدن شده و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می کند. وجود میزان قابل توجهی از منیزیم در این ماده غذایی سبب شده تا به بهبود خواب کمک کند. منیزیوم تاثیر زیادی در پیام رسان های عصبی آرام بخش مغز داشته و سیستم عصبی و ذهن را آرام می کند. لذا افرادی که از بی خوابی رنج می برند بهتر است به مدت چند هفته از این ماده غذایی مصرف کنند تا تاثیر فوق العاده آن را در از بین بردن بی خوابی مشاهده کنند. در این ماده غذایی اسید آمینه های ضروری بدن وجود دارد به همین دلیل بلغور گندم در رشد تاثیر گذار است. وجود منبع پروتئین در این ماده غذایی در رشد سلول ها و بافت ها و رگ های خونی تاثیر گذار است. این ماده غذایی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است به همین دلیل سبب از بین بردن التهاب شده و از بروز بیماری های مزمن ناشی از سرطان جلوگیری می کند. به طور کلی بلغور گندم طیف وسیعی از انواع مواد معدنی و ویتامین ها را پوشش داده است و به همین دلیل تامین کننده انواع ویتامین و مواد معدنی بدن انسان است و تاثیر مثبتی بر روی سیستم ایمنی بدن انسان دارد. بلغور گندم در بهبود استحکام استخوان اهمیت زیادی دارد. همانطور که می دانیم با افزایش سن تراکم مواد معدنی استخوان به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند به همین دلیل افراد مسن در این دوران نیاز به مصرف مقادیر زیادی از فسفر و منگنز و آهن دارند. چنین مواد معدنی با غلظت بالا در بلغور گندم وجود دارد به همین دلیل این ماده غذایی یک تقلید کننده عالی به شمار می رود.
مضرات بلغور گندم
این ماده غذایی در کنار داشتن فواید بی شمار دارای مضراتی نیز است. این موضوع سبب شده تا مصرف این ماده غذایی برای برخی از افراد مناسب نباشد. به عنوان مثال افرادی که مبتلا به سرطان دستگاه گوارش و فشار خون بالا هستند بهتر است از مصرف این محصول صرف نظر کنند. به علاوه افرادی که به ورم معده و زخم معده مبتلا هستند از این محصول مصرف نکنند. بیمارانی که مشکل انسداد عروق دارند نیز از این محصولات استفاده نکنند. مصرف بیش از اندازه و غیر استاندارد از بلغور گندم سبب ایجاد بیماری ها و حساسیت های مختلف می شود. به عنوان مثال مصرف بیش از حد از این ماده غذایی مشکلاتی نظیر نفخ و اگزما، درد مفاصل و سردرد دردهای شکمی و اسهال را به دنبال دارد.
به طور کلی بلغور گندم تاثیر مثبت در تقویت قوه بدنی و سلامتی انسان ها دارد. این ماده غذایی بی نظیر برای مصارف گوناگون استفاده می شود و سلامتی بدن را تامین می کند. مصرف به اندازه و منظم از این محصولات سبب افزایش سلامتی بدن انسان می شود. بلغور گندم حالت ریز ریز و درشت متوسط داشته و از خورد کردن گندم به دست می آید. در حالت طبیعی مصرف این محصول هیچ ضرری برای بدن ندارد اما مصرف بی رویه و بیش از حد آن می تواند سبب ایجاد مشکلات و حساسیت های گوناگون شود. همانطور که اشاره کردیم افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی و بیماری هستند از مصرف این محصول صرف نظر کنند.
از این محصول می توانید در تهیه انواع سوپ و پلو و حلیم و فرنی استفاده کنید. بلغور گندم با گندم شکسته تفاوت های اندکی دارد به عنوان مثال گندم شکسته جوشانده نمی شود اما بلغور گندم جوشانده شده و یک دانه کامل به شمار می رود. اما ارزش غذایی گندم شکسته شده و بلغور تقریباً یکی است.
این ماده غذایی دارای ترکیباتی نظیر اگزالات است. به طور کلی میزان کم اگزالات برای افراد سالم مشکل ایجاد نمی کند اما در افزایش میزان کلیسمی تاثیر گذار است. این موضوع سبب بدتر شدن شرایط بیماری های کلیوی و سنگ کلیه می شود. لذا همانطور که اشاره شد اگر از شرایط جسمی خاصیت رنج می برید بهتر است این محصول را در رژیم غذایی خود قرار ندهید. اما بلغور حاوی گلوتن نیست. به طور کلی در انواع محصولات گندم این ترکیب دیده می شود و می تواند سبب ایجاد انواع مشکلات گوارشی مخصوصا برای افرادی که دارای روده ی ضعیف هستند شود. همانطور که اشاره کردیم بلغور پلویی سبب گردش خون شده و از بروز بیماری های مزمن جلوگیری می کند.