خرید دوربین عکاسی حرفه ای ارزان قیمت + 4 مدل محبوب
دوربین عکاسی حرفه ای چی بخرم؟ ار محبوب ترین برندها می توان به نیکون،کنون و سونی نام برد. قبل از خرید دوربین عکاسی حرفه ای به بررسی 4 مدل پرفروش در بازار می پردازیم:
دوربین ها معمولا در دو نوع حرفه ای و ساده دسته بندی میشوند شما باید بسته به مواردی که میخواهید از دوربین استفاده کنید دوربین حرفه ای یا ساده را برای استفاده خود انتخاب کنید. پس از پیشرفت دوربین های تلفن های همراه و از رده خارج شده دوربین های کامپکت خانگی و دوربین های آنالوگ به ترتیب دوربین های کامپکت پیشرفته، سوپرزوم کامپکت، SLR، DSLR، و در حال حاظر جدیدترین آنها یعنی دوربین های بدون آینده روی کار آمدند.
از بین شرکت های کانن، نیکون، المپوس، پنتاکس و سونی بیشترین سهم تولید دوربین در دست شرکت های کانن و نیکون است و این دوربین ها بهترین کیفیت را دارند. دوربین ها بسته به امکاناتی که دارند قیمت های متفاوتی نیز دارند و رنج قیمتی بسیار وسیعی آنها را احاطه کرده است. در دوربین های عکاسی اندازه حسگر، گستره زوم، رزولوشن حسگر، قابلیت تعویض لنز و… از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به معرفی دوربین ها برندها میپردازیم.
در دنیای فناوری که امروزه با آن مواجه هستیم صنعت دوربین های عکاسی و فیلم برداری عمر بسیار زیادی دارد همین امر موجب شده است تا محصولاتی که با آن مواجه هستیم بسیار گسترده و بازه قیمتی بسیار وسیعی داشته باشند به همین دلیل بسیاری از خریداران دوربین را دچار سردرگمی و کلافگی میکند.
مقاله پیشنهادی:کفش بسکتبال ارزان
اگر قصد خرید یک دوربین عکاسی را دارید باید به نیاز خود از دوربین و مواردی که میخواهید ار آن استفاده کنید اشراف کامل داشته باشید در این صورت مثل بسیاری از استفاده کنندگان از دوربین دچار دردسر نمیشوید. متاسفانه باور عموم مردم بر این است که اگر یک دوربین گران تر باشد و رزولوشن حسگر بالایی داشته باشد بهتر و مناسب تر است
مقاله پیشنهادی:میز تلفن دست دوم
بنابراین دست به خرید دوربین های حرفه ای میزنند که در ادامه با چالش های بسیاری مواجه میشوند. این موضوع را میتوان به خرید یک چرخ خیاطی فوق حرفه ای کارگاهی به منظور استفاده در خانه و دوخت و دوز های بسیار ساده تشبیه کرد.
مقاله پیشنهادی:بادبزن دستی دخترانه
ما در این مقاله به معرفی انواع دوربین های عکاسی و مشخصات فنی آنها و همچنین دوربین مناسب برای هر ژانر عکاسی پرداخیتم
مقاله پیشنهادی:راهنمای خرید پنل خورشیدی برای خانه
تا در انتهای مقاله بتوانید به خوبی نیاز خود را از عکاسی تشخیص داده و مناسب ترین نوع دوربین را برای نیاز خودتان انتخاب کنید.
1-دوربین عکاسی چاپ سریع فوجی فیلم مدل Instax Mini 9
مشخصات کلی
-
ابعاد118.3×68.2×116 میلی متر
-
وزن307 گرم
-
ضد آبخیر
-
جنس بدنهپلاستیک مقاوم
انواع دوربین:
یکی از مهم ترین مراحل در خرید هر وسیله ای شناخت انواع آن و کاربرد های آنها است تا بتوانید با توجه به نیاز خودتان مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید. در ادامه به تشریح انواع دوربین های عکاسی پرداختیم:
مقاله پیشنهادی:قیمت کیسه بوکس ارزان
کامپکت خانگی:
اگر موارد نیاز شما به دوربین فقط این است که دوربین را به سمت سوژه گرفته و با تنظیم موقعیت مناسب به راحتی عکس را ثبت کنید این گزینه برای شما بهترین گزینه است. این دوربین جز ارزان ترین و همچنین ساده ترین نوع از دوربین های موجود دربازار است.
مقاله پیشنهادی:جارو شارژی چه مارکی خوبه
مهم ترین ویژگی آن کوچک بودن و راحتی حمل آن و از همه مهم تر قیمت کم آن است. در این دوربین ها از حسگرهای کوچک 2.3/1 اینچی استفاده میشود و قابلیت تعویض لنز ندارند.
امروزه با وجود گوشی های هوشمند و پیشرفت و عملکرد قابل توجه آنها در عکاسی استقبال از دوربین های کامپکت خانگی به حداقل خود رسیده است.
کامپکت پیشرفته:
همانطور که گفته شد پس از ظهور گوشی های هوشمند استقبال از دوربین های کامپکت خانگی بسیار بسیار کم شد یعنی با وجود گوشی های هوشمند خرید یک دوربین کامپکت خانگی هیچ توجیهی نداشت بنابراین شرکت های تولید کننده برای ادامه فروش خود راهی جز اضافه کردن قابلیت های جدید و تجهیز کردن دوربین ها با سخت افزار توانمند نداشتند این گونه بود که دوربین های رده بالا و پیشرفته تولید و وارد بازار شدند. بزرگترین تفاوت دو نوع دوربین یاد شده وجود حسگر های بزرگ و لنز های با کیفیت بالا در دوربین های کامپکت پیشرفته است.
عاملی که باعث پیشرفت چشمگیر کیفیت عکاسی این نوع از دوربین به ویژه در محیط های تاریک شده است وجود حسگر هایی با ابعاد 1 اینچی در کنار لنزهای ثابت با کیفیت بسیار بالا و گشودگی دیافراگم بالا است و این موضوع باعث شده است که با وجود پیشرفت روزانه، دوربین های گوشی همراه هنوز توانایی رقابت با این نوع از دوربین را نداشته باشند. اگر شما به دنبال دوربینی کوچک با قابلیت حمل راحت و همچنین توانمند برای استفاده های عادی خود هستید دوربین های رده بالا به خوبی نیاز شمارا پاسخ میدهند. باید به این نکته توجه کنید که این دوربین ها قیمتی بین 350 تا 1200 دلار دارند و در نمونه های گران، صرفه اقتصادی ندارند.
2-دوربین دیجیتال آکسون مدل AX6062
مشخصات کلی
-
ابعاد80x60x50 میلی متر
-
وزن56 گرم
-
ضد آبخیر
-
جنس بدنهپلاستیک
سوپرزوم کامپکت:
دوربین های کامپکت خانگی به دلیل وزن کم و ابعاد کوچکی که دارند برای کاربرانی که عموما در سفر هستند گزینه بسیار مناسبی است اما همواره این محدودیت را برای کاربرای ایجاد میکنند که نمیتوانند با این دوربین ها به زوم دلخواه خود برسند. برای مرتفع کردن این مشکل دوربین های سوپرزوم وارد عرصه عمل شدند که در آنها لنز هایی با قابلیت زوم بسیار بالا ( زوم 15 الی 30 برابری) تعبیه شده و از حسگر های کوچک 2.3/1 اینچی بهره میبرند که متاسفانه باعث میشود قابلیت خیلی بالایی در ثبت تصاویر در محیط های کم نور نداشته باشند اما در چند سال اخیر با پیشرفت بسیار زیاد دوربین گوشی های هوشمند شاهد تغییراتی در دوربین های سوپرزوم هستیم که در آنها از حسگر ها بزرگتر و با کیفیت تر استفاده میشود.
چند سالی میشود که سری جدید دوربین های سوپرزوم کامپکت با داشتن حسگر ها 1 اینچی مورد استفاده مردم قرار گرفته است که توانایی بسیار بالایی در ثبت تصاویر در مقایسه با مورد های ارزان تر دارد البته این دوربین ها قابلیت زوم بالا ندارند و به لنز هایی مجهز شده اند که میزان زوم اپتیکال میانگین آنها 15 برابر است.
پس از این اتفاقات شرکت های سازنده این دوربین ها با توجه به نوع کاربردی که این دوربین ها دارند (Point-and-Shoot) آنها را به توانایی بسیار بالا در عکاسی خودکار مجهز کردند تا کاربران بتوانند بدون نیاز به اعمال تنظیمات خاصی در کمترین زمان از تصاویر مدنظر خود عکس برداری کنند.
سوپرزوم شبه SLR:
دوربین های سوپرزوم یاد شده در مقایسه با نمونه های کامپکت و کوچک، ابعاد بزرگتری دارند. این دسته از دوربین ها با استفاده از بدنه ای شبیه به دوربین های حرفه ای تجهیز شده اند به همین دلیل شبه SLR یا Bridge نامیده میشوند. لقب Bridge به این دلیل به این دوربین ها داده شده است که بدنه ای بزرگ با کلید های کنترلی زیادی دارد و مناسب برای افرادی است که قصد دارند عکاسی حرفه ای را به وسیله اعمال تنظیمات دستی آموزش ببیند.
3-دوربین دیجیتال کانن مدل EOS 4000D به همراه لنز 18-55 میلی متر DC III
مشخصات کلی
-
ابعاد129x102x77 میلی متر
-
وزن436 گرم
-
ضد آبخیر
یکی از مهم ترین و جذاب ترین مباحث در عکاسی تنظیم کادر تصاویر است. عکاسان حرفه ای با توجه به تجربه خود به راحتی میتوانند بهترین قاب را برای عکس های خود تشخیص داده و تنظیم کنند اما آیا آنها از ابتدا این اصل را بلد بودند یا مورد آموزش قرار گرفته اند؟ برای یادگیری این اصل در عکاسی دوربین های سوپرزوم بهترین گزینه اند چون به دلیل قابلیت زومی که دارد این امکان را فراهم میکنند که شما تمامی کادر ها را برای تصویر خود امتحان کرده و در نهایت بهترین کادر را انتخاب کنید.
بسیاری از دوربین ها در دو رده مختلف ساخته و به فروش میرسند. دوربین های سوپرزوم شبه SLR نیز از این قائده مستثنا نیستند. دسته اول دوربین هایی هستند که به حسگر کوچک مجهز شده و قابلیت زوم بسیار بالا (حداقل 30 برابر و حداکثر 100 برابر) دارند و امکان ثبت عکس از فاصله های زیاد را فراهم میکنند.
به تازگی خرید دوربین های سوپرزوم نیز با کمی افت مواجه شده بود که شرکت های سازنده با اعمال تغییراتی دراین دوربین ها از افت فروش آنها جلوگیری کردند. آنها به جای حسگر های کوچک 2.3/1 اینچی از حسگر های 1 اینچی استفاده کردند که البته این موضوع منجر به افزایش چشمگیر ابعاد و وزن دوربین ها شد و همچنین با تجهیز دوربین ها به لنز های بزرگ تر موانعی در مسیر استفاده از لنز های با زوم بالا ایجاد میشود که باعث کاهش بازه زوم اپتیکال میشود.
دوربین های سوپرزوم کلاسیک و ساده قیمتی بین 200 تا 500 دلار دارند اما اگر شما علاقمند به دوربین های حرفه ای تر، با کیفیت بهتر و حسگرهای بزرگتر هستید با قیمت هایی در بازه 600 تا 1300 دلار مواجه میشوید.
DSLR:
این نوع از دوربین که در سال 1991 توسط کداک معرفی شد به دلیل قابلیت تعویض لنز انتخاب اصلی عکاسان و کاربران حرفه ای میباشند. این دوربین ها در حقیقت نمونه مدرن و جدیدتر SLRهای قدیمی هستند که از قابلیت فیلم برای ثبت تصاویر استفاده میکنند. همان آینه های مکانیکی، منشور و منظره یاب نوری، فاز یاب برای فوکوس و سیستم لنز که در دوربین های SLR استفاده میشد در این دوربین ها نیز تعبیه شده است و تفاوت این دو سبک از دوربین در مدار های به کار رفته در حسگر دیجیتال و نمایشگر پشت دوربین است.
بنابراین فقط رسانه دوربین سنتی آنالوگ عوض شده است و به جای ثبت تصویر روی فیلم های مکانیکی از حسگر دیجیتالی استفاده میشود. آینه ای که دورن این دوربین ها وجود دارد باید به اندازه حسگر دیجیتال باشد و همینطور منشوری که شعاع نور را برای رسیدن به منظره یاب از عمودی به افقی تبدیل میکند هم باید به اندازه آینه باشد علاوه بر اینها باید فضای لازم بین اینها وجود داشته باشد تا به درستی کار کنند و همین امر سبب سنگین و حجیم بودن این نوع از دوربین ها شده که محدودیت هایی را به همراه دارد.
4-دوربین عکاسی چاپ سریع فوجی فیلم مدل Instax mini 90 Neo Classic
مشخصات کلی
-
ابعاد113.91×91.9×57.2 میلی متر
-
وزن296 گرم
-
ضد آبخیر
به علت اینکه در نمونه های گران این دوربین ها حسگر های فول فریم یا 35mm تعبیه شده است که نمایی مشابه با دوربین های مجهز به فیلم قدیمی در اختیار کاربران قرار میدهد اما همانطور که گفته شد به دلیل اینکه این نمونه ها گران قیمت هستند شرکت های سازنده برای کاهش ابعاد و قیمت بدون اینکه توانایی خود را در زمینه عکاسی از دست بدهند مدل هایی با حسگر های کوچک تر APS-C تولید و وارد بازار کردند.
امروزه سهم عمده بازار DSLR را 5 شرکت ژاپنی با نام های کانن، نیکون، المپوس، پنتاکس و سونی تشکیل میدهند که از میان آنها دو شرکت کانن و نیکون همیشه حرف اول را میزدند به طوری که در سال 2007 مجموع سهم این دو شرکت از بازار 81 درصد بوده است و تنها 19 درصد از سهم بازار در اختیار سه شرکت دیگر بوده است. در حال حاظر نیز دو شرکت کانن و نیکون به ترتیب 60 و 35 درصد از بازار را در اختیار خود دارند و تنها 5 درصد از بازار در دست رقبایشان است. دوربین های DSLR بسته به قابیلت هایی که دارند قیمتی بین 500 تا 6000 دلار دارند.
کاهش قیمت دوربین های DSLR و افزایش قیمت نمونه های خانگی سبب شد تا افرادی به این ذهنیت دست یابند که کیفیت برتر نزد دوربین های حرفه ای است و خرید این دسته از دوربین هارا برای استفاده عادی خود مناسب تر بدانند که ذهنیت کاملا اشتباهی است در ادامه قصد داریم مراحل انتخاب بهترین دوربین با توجه به نیازتان را به شما آموزش دهیم:
بدون آینه:
جدیدترین فناوری دوربین های عکاسی امروزه حذف کردن آینه از درون خود و قرار گیری مستقم حسگر در پس لنز است. پیش از این فناوری در دوربین های خانگی و کامپکت نیز استفاده شده بود و بسیار موفق بود و سبب کاهش وزن و ابعاد دوربین هم شده بود اما دوربین های جدید امروزی با اضافه کردن قابلیت تعویض مقاومت بیشتری در برابر این تغییر از خود نشان داده اند. لنز و لوازم جانبی DLSRها انواع بسیار متفاوتی دارد به همین دلیل بسیاری از شرکت های مطرح دنیا در زمینه عکاسی تمایلی برای تغییر سیستم دوربین های حرفه ای خود نشان ندادند که این موضوع در سال های اخیر عوض شد و بسیاری از این شرکت ها تجهیزات خود را بروز کردند.
تحقیقات انجام شده نشان داده است که پس از آنکه در سال 2008 پاناسونیک دوربین بدون آینه خود یعنی DMC-G1 را وارد بازار کرد هرساله تعداد علاقه مندان به دوربین های بدون آینه افزایش یافت تا حدی که کارشناسان این حوزه هرسال در انتظار تولید دوربینی بدون آینه هستند که بتواند در مقابل DSLRها بایستد علاوه بر این موضوع تحقیقات نشان داده است که هرسال تعداد افرادی که دوربین های سنگین مجهز به آینه خود را کنار گذاشته و به سمت نمونه ها بدون آینه میروند مقدار محسوسی افزایش پیدا میکند.
مدیوم فرمت و لارج فرمت:
این نوع از دوربین ها به دلیل کاربرد خاصی که دارند در دسته جداگانه ای قرار میگیرند. آن دسته از دوربین ها که به حسگر هایی بزرگتر از ابعاد 35 میلی متر و کوچکتر از 6 در 9 سانتی متر مجهز شده اند را مدیوم فرمت می نامند و در مقابل دوربین هایی با حسگر بزرگتر از 6 در 9 سانتی متر را دوربین های لارج فرمت میگویند که در متداول ترین حالت به فیلم هایی با ابعاد 4 در 5 اینچ مجهز هستند البته باید به این نکته هم توجه داشت که بخاطر ابعاد بسیار بزرگ دوربین های لارج فرمت ساخت حسگر برای آنها بسیار سخت و محدود است به همین دلیل تعداد کمی از این نوع دوربین در بازار جهانی وجود دارد.
حسگر:
حسگر ها وظیفه تبدیل پرتو های نوری را به سیگنال های دیجیتالی دارند که این تکنولوژی جایگزین فیلم های قدیمی شده است به دلیل این مسئولیت مهم حسگر ها حکم قلب را برای دوربین های عکاسی دارند. حسگر ها محل تجمع پیکسل ها هستند به همین دلیل اگر شما حسگر هایی با یک ابعاد اما تراکم پیکسلی متفاوت در اختیار داشته باشید با امتحان کردن آنها خواهید دید که نتیحه کاملا متفاوت خواهد بود این بخش از دوربین میزان توانایی دوربین در رزولوشن عکس، عملکرد دوربین در شرایط کم نور، عمق میدان، گستره دینامیکی، ابعاد فیزیکی دوربین و لنز را مشخص میکند.