خرید روغن جلا ارزان قیمت + 2 مدل مدل با کیفیت
روغن جلا و کیلر برای چوب و سنگ در مدلهای اسپری،یک کیلویی به فروش می رسد.قبل از خرید روغن جلا به بررسی نکات زیر می پردازیم:
در صنعت چوب و شغل هایی که با چوب و رنگ آمیزی آن سر و کار دارند، روغن جلا جزو شناخته شده ترین ابزارهای کار محسوب میشود، روغن جلا همچنین جزو ساده ترین و ارزان ترین رنگ پوششی تجهیزات بشمار میرود. رکن اساسی برای رنگ آمیزی و بهبود ظاهر چوب رنگ جلا میباشد.
البته باید یاد آور شویم که علاوه بر چوب ، برای براق کردن سطوح: چرمی (مثل کیف و کفش و مبل و..)، سفالها، سنگ ،سرامیک، کاشی، پارکت، آجر و پلاستیک هم از روغن جلای مخصوص استفاده میشود و یا از مدلهای آجر نما و سنگ نما بهره میگیرند. روغن جلا بصورت اسپری هم عرضه میشود که توصیه میشود از آن بیشتر برای کارهای کوچک و فوری استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی :شورت آموزشی از کجا بخریم
اغلب جلاها آلکیدی و روغنی هستند اما جلاهایی برپایه ی روغن آکریلیکی هم وجود دارند که بدون بو هستند و سریع خشک میشوند، رنگ ابتدایی آنها سفید است که پس از خشک شدن شفاف و بی رنگ میشوند و البته به نسبت جلادهنده های روغنی و آلکیدی استحکام ندارند.
برای نقاشی و کارهای تزئینی روی چوب معمولا از ورق طلا استفاده میکنند که برای بهبود کارایی و جلوه به روغن جلا نیاز است. همچنین برای استفاده از سایر ابزار تزئینی و نقاشی چوب مثل انواع اکلیل ها، پودرهای طلایی و نقره ای و غیره بهتر است از روغن جلا برای بهبود نما و براق شدن کار استفاده کرد.
مقاله پیشنهادی :روغن کرچک از کجا بخریم
سوال اصلی این است که روغن جلا با چه موادی رقیق میشود؟بایذ گفت که بهترین حلال های روغن جلا بنزین و تینر هستند که دسترسی آسان به آنها و همچنین قیمت به صرفه ی روغن جلا، این پوشش را بین مصرف کنندگان محبوب کرده است.
روغنهای جلا تنها مخصوص پوشش درب چوبی نیستند بلکه هر وسیله چوبی ای نظیر مبلمان، میز و صندلی، تنه ی قلیان، گیتار، شومینه و … نیز بکار میرود. از سایر سطوحی که زنگ جلا در آنها کاربردی است انواع فلزات مثل صنایع خودرو سازی و ساخت درب های ضد سرقت خودرو، جلای ماشین لباسشویی، سطوح شیشه ای، سنگهای آنتیک و تراورتن، گرافیتی، مرمر هم کاربرد دارد.
مقاله پیشنهادی :کش پول از کجا بخرم
طرز استفاده از روغن جلا بدین گونه است که ابتدا سطح مورد نظر را خشک و تمیز کرده، محتویات قوطی روغن جلا را مخلوط و سپس با حلال مناسب ترکیب میکنیم و بوسیله ابزارهایی نظیر قلمو، پیستوله و غلتک آن را روی سطح چوب میمالیم.
یکی از تفاوت های روغن جلا و کیلر که جز وارنیش ها هستند رنگ آنهاست:کیلر رنگی شفاف اما روغن جلا رنگی قهوه ای مایل به قرمز دارد که به رنگ گوزنی معروف است. کیلر بسیار سریعتر از روغن جلا خشک میشود.
مقاله پیشنهادی :رنگ ویترای از کجا بخرم؟
برخلاف روغن جلا که لایه ی اول آن کاملا جذب بافت چوب میشود، کیلر بعد از آنکه روی سطح چوب خشک شد، یک لایه ی ضد آب تشکیل میدهد.
تفاوت دیگر روغن جلا و کیلر در نتیجه نهایی است چراکه بعد از کار با جلا روی چوب، بسته به نوع چوب رنگ آن چند درجه تیره تر میشود درحالی که کیلر کاملا بی رنگ و شفاف است و تقریبا هیچ تاثیری روی رنگ محصول ندارد.
بعنوان جایگزین مناسب روغن جلا میتوان به لاک الکل، روغن بزرک، انواع وارنیش ها و شلاک اشاره کرد.شاپان یا قیر تصفیه شده نیز برای محافظت نیاز به یک لایه از روغن جلا دارد.
مقاله پیشنهادی: ملحفه یکبار مصرف
1-روغن جلا شفاف چوب داخلی همل مدل Home Aqua حجم 250 میلی لیتر
توضیحات:
- ابعاد 7x7x7 سانتیمتر
- وزن 0.25 کیلوگرم
- حجم 0.25 لیتر
روغن جلا را در قوطی های یک لیتری و چهار لیتری از رنگ فروشی ها میتوانید تهیه کنید و با از سایت دیجی کالا و نی نی سایت بصورت آنلاین خرید کنید و برای اطلاعات تخصصی تر در مورد این رنگ پوششی از سایت ویکی پدیا کمک بگیرید.
در صنعت رنگ سازی برندهای مختلفی عرضه کننده روغن جلا دهنده هستند که موارد زیر نمونه هایی از آنها هستند:
سحر، فینیش،الوان، وستا و ونیزور
مقاله پیشنهادی :قیمت هود جنرال
الکید ماده ی شیمیایی از خانواده پلی استرها است که با افزودن اسید چربها و یک سری ترکیبات دیگر بهبود می یابد.با توجه به اسم ابتدایی آن که آلسید (alcid) است میتوان دریافت که از اسیدهای طبیعی یا ارگانیک و الکلها گرفته میشود.
روغنی که به جلادهنده چوب معروف است در واقع خود روغن جلای آلکیدی هست که بر اساس آلکید رزین ایجاد میشود. به طور کلی رنگهایی که پایه ی روغنی دارند را آلکیدی مینامند. کاربرد رایج روغن های جلا برای پوشش دهی تمام سطوح چوبی ساختمانی است.
روغن جلا دهنده ی چوب با توجه به خصوصیات کاربردی اش جزو کالاهای پرفروش و پرتقاضا هست.
از جمله این ویژگی ها:قیمت به صرفه، سازگاری با حلال هایی مانند بنزین و تینر روغنی، سادگی در استفاده ،حفاظت و پوشش دهی به سطوح چوبی و… .
معمولا کسانی که در صنعت رنگ آمیزی چوب فعالیت دارند علاقه زیادی به روغن جلا دارند، زیرا روغن جلا ظاهر و زیبایی چوب را دوچندان میکند.
به بیان ساده تر اگر وسیله ی چوبی ای دارید که در اثر فرسایش، گذشت زمان، رطوبت،ضربه و غیره شکل اولیه ی خود را از دست داده است برای بهبود ظاهر وسیله تان تنها نیازمند یک برس یا قلمو و مقداری روغن جلا هستید، و خبر خوب اینکه استفاده از روغن جلا هیچ پیچدگی ندارد و همه براحتی میتوانند از آن استفاده کنند.
2-روغن جلا دهنده چوب ایکیا مدل SKYDD حجم 500 میلی لیتر
توضیحات:
- ابعاد 9x5x18 سانتیمتر
- وزن0.55 کیلوگرم
- حجم 0.500 لیتر
چه موادی حلال روغن جلا هستند؟
پیش از این نیز اشاره کردیم که برای بکار گیری روغن جلا لازم است که آن را در تینر روغنی یا بنزین حل کنید.برای اطلاع از نسبت مقادیر روغن جلا و حلال مورد نظرتان بهتر است توضیحات و شرایط درج شده روی بسته بندی روغن جلا را به دقت مطالعه کنید چرا که این نسبت ها برای هر نوع روغن جلایی متغیر است و ممکن است نسبتی که یک شرکت برای حلال و روغن جلا زده یک به یک باشد اما در شرکتهای دیگر مقادیر کاملا متفاوتی را توصیه کرده باشند.
فراموش نکنید که حتی این نسبت استفاده از روغن جلا و بنزین یا تینر به ابزار مورد استفاده هم ربط دارد و در هنگام استفاده از پیستوله، قلمو و غلتک تغییر میکند . برای مثال یک شرکت سازنده روی بسته بندی نسبت تیتر و روغن جلا را به این صورت درج نموده است:
*برای حلال از 20-25 درصد تینر روغنی برای کار با پیستوله، یا 10-15 درصد تینر روغنی هنگام کار با قلمو و غلتک بصورت رقیق استفاده شود.
جالب است بدانید که اگر از بنزین بعنوان حلال استفاده شود تا حد زیادی سریعتر رنگ و جلا خشک میشود. توصیه میشود که از تینر نوع روغنی برای حل نمودن روغن جلا بهره بگیرید.
درباره ی زمان بندی خشک شدن روغن جلا روی سطوح لازم است اشاره کنیم که روغن جلا در عرض چهار ساعت بصورت سطحی خشک میشود، برای خشک شدن کامل آن باید 16 ساعت منتظر ماند.
اگر میخواهید لایه ی دوم را روی لایه ی اول روغن جلا بیاورید حداقل باید 24 ساعت صبر کنید، هر چند توصیه میشود به منظور افزایش مقاومت رنگ تا 72 ساعت از کشیدن لایه دوم روغن جلا اجتناب کنید.
هزینه روغن جلا چقدر است؟
واضح است که رنگ نیز مانند دیگر محصولات با توجه به کیفیت، ماندگاری و برند سازنده قیمت های مختلفی دارد. هر قوطی حاوی روغن جلا از 9-20 هزار تومان به ازای یک لیتر متغیر است.
فروشندگان میتوانند برای شما در خرید درجه یک ترین نوع روغن جلا راهنمای خوبی باشند زیرا تجربه بالایی دارند و بازخوردهای مختلف مصرف کنندگان را شاهد بوده اند.
در هر صورت شما میتوانید روی کمک این فروشندگان حساب کنید و در نهایت با توجه به کیفیت درخواستی خودتان یک برند خاص از روغن جلا را انتخاب کنید.
برحسب تجربه میدانیم که برای تهیه ی یک کالا با کیفیت و مرغوبیت مطلوب پرداختن هزینه بیشتر کارآمدتر خواهد بود و تبعا رنگ مرغوب و ماندگارتری خواهیم داشت.
روغن جلا را چطور به چوب بزنیم؟
در وهله ی اول قبل از شروع به کار، قوطی روغن را بخوبی تکان داده یا رنگ را مخلوط کنید تا کاملا یکنواخت باشد. برای رقیق سازی از حلال یا تینرهایی که برای رنگها مناسب هستند استفاده کنید.
سطوح مورد نظر خود را از هر آلودگی مثل لکه ی چربی، گرد و خاک، گریس، نمکهای محلول تمیز و خشک کنید. اگر روی سطوح درز و شکافهایی وجود دارد آنها را با بتونه متناسب پر کرده و سطوح را صاف و یکدست کنید.
حالا با استفاده از هر کدام از ابزار قلمو،غلتک یا پیستوله میتوانید رنگ را بر روی سطح موردنظر خود بکشید.
توصیه میشود قبل از اینکه روغن جلا را مستقیما روی سطح چوب بزنید،زیر سازی را با سیلر انجام دهید یعنی چوب را به سیلر آغشته کنید،لایه ی سیلر از نفوذ روغن جلا به درون بافت چوب جلوگیری میکند.
شرایط جوی که برای رنگ آمیزی با روغن جلا ضروری است دمای بین 5-30 درجه سانتیگراد است که باید سه درجه سانتیگراد از نقطه شبنم بیشتر باشد، بیشترین رطوبت نسبی ممکن هم نباید از 80 درصد تجاوز کند ،
برحسب این شرایط بهتر است حداقل بعد از 24 ساعت لایه ی بعدی از رنگ بکار رود.
روغن جلا در شکلهای اسپری هم عرضه میشوند، در این مدل، دقیقا همان ترکیب و محلول روغن جلادهنده درون یک قوطی فشرده شده و براحتی هر زمان که لازم بود میتوان به سطوح مختلف آن را اسپری نمود.
این اسپری ها مسلما بهترین گزینه برای جلا دادن سطح چوب نیستند اما در کارهای کوچک و جزیی برای شما کارساز خواهند بود.
بطور معمول استاد کاران و پیشکسوتان یک صنعت یا حرفه ترفند ها و تکنیک های جالبی در حوزه کار خود میدانند. در کار با روغن جلادهنده نیز همینطور است مثلا استادان برای پوشش حفاظتی و نهایی چوب از روغن جلای خودرویی استفاده میکنند.
استاد کاران و رنگ شناسان معتقدند که روغن جلای خودرویی کارایی و ماندگاری بسیار مفیدتری نسبت به روغن جلای مخصوص چوب دارد.
بنابراین اگر تقاضای کیفیت خیلی زیادی از کارتان دارید بهتر است از روغن جلای خودرویی بجای چوبی استفاده کنید.اگرچه روغن جلای خودرویی هزینه بالاتری نسبت به نوع چوبی دارد اما در عوض کیفیت و ماندگاری روکش شما روی سطح موردنظرتان تا مدتها خیال شما را راحت میکند.
*نکات مهم ایمنی که هنگام کار با روغن جلا باید رعایت کنید:
قوطی حاوی روغن جلا را در محیطی که تهویه خوبی دارد، طوری که نور مستقیم آفتاب به آن برخورد نکند، کاملا تمیز و بدون رطوبت با دمای پایین نگه دارید.
دقت کنید بعد از اتمام کار و مصرف درب قوطی را کامل و محکم ببندید.درصورتی که شرایط انبار داری بصورت دقیق رعایت شود مناسب ترین تاریخ انقضا تا ۴۸ ماه بعد از تاریخ تولید آنها است.
توصیه میشود که هنگام کار با روغن جلا از ماسک استفاده کنید، یک تهویه هوای مناسب داشته باشید و اگر امکان پذیر است در و پنجره های محیط را باز بگذارید. بعد از اتمام کار دستان خود را بشویید.
اگر ناگهان ماده به پوست شما تماس پیدا کرد، بلعیده شد یا به چشمانتان پاشید سریع با آب فراوان نقطه را شستشو دهید و بدون فوت وقت به درمانگاه مراجعه کنید.
فینیشینگ یا پرداخت چوب مرحله ای است که اغلب برای نجاران و کسانی که با چوب سروکار دارند مرحله ی طاقت فرسا و چالش برانگیزی هست و میتوان گفت جزو دشوارترین مراحل نجاری است، بطوریکه اغلب نجاران سازه های چوبی بسیار پیچیده با ریزه کاری های سخت و فراوان را با کمال میل به پرداخت کردن چوب ترجیح میدهند.
مناسب ترین ماده برای فیشینگ سازه های چوبی:
این سوال در بین فعالان کار با چوب رایج است و دانستن جواب مناسب درست این پرسش اهمیت زیادی دارد. فرآورده ها و مواد مرحله ی پرداخت و فیشینگ را با توجه به درجه حفاظتی و کیفیت بدین صورت دسته بندی میشوند:
واکس، روغن، شلاک، لاک ، وارنیش، جلادهنده هایی که پایه ی آبی دارند.باید گفت موارد نام برده شده مقادیر متفاوتی از جلوه و زیبایی،پایداری،مقاومت، قدرت محافطت، کارآیی و.. را دارا هستند.
یادآور میشویم که هیچ پوشش یا روکشی تمام ویژگی های فوق را بصورت یکجا به تنهایی ندارد، در نتیجه در انتخاب نوع پوشش باید توجه شود که به چه منظور و کاربردی آنرا لازم دارید.
برای اینکه خریدی مناسب برای کارتان از پوشش ها داشته باشید بهتر است به سوالات زیر در ذهن خود جواب دهید:
*مقدار حفاظتی که انتظار دارید پوشش از سطح کار شما داشته باشد چقدر است؟
*انجام پوشش دهی و ایجاد روکش به چقدر زمان و انرژی نیاز است و به چه میزان دشوار است؟
*بعد از آنکه روکش را ایجاد کردیم سطح کار چه ظاهری پیدا میکند؟
*پوشش یا روکش تا چه مدت پایداری و ماندگاری دارد؟
تمام موارد موجود در بازار را بر طبق عامل و مقدار خشک شدن به دو طبقه تقسیم میشوند:
پوشش های تبخیری مثل لاک الکل،پوشش های بر پایه آب، شلاک، این پوشش ها با تبخیر کردن مایع حلال خود خشک خواهند شد.
پوشش هایی که بر پایه ی آب هستند را میتوان پس از زمان طولانی که از خشک شدنشان میگذرد باز هم با حلالی که با آن رقیق میشدند دوباره حل کرد، در نتیجه در مقایسه با پوشش های انفعالی پایداری و دوام کمتری دارند.
پوشش های انفعالی مانند لاک الکل کاتالیز شده، وارنیش، روغن چوب چینی، روغن بذر کتان هم حلال بر پایه آب دارند اما فقط در صورتی خشک میشوند که با هوای خارج قوطی یا مواد شیمیایی داخل قوطی تماس پیدا کنند.
جالب است بدانید که این نوع پوشش ها در حین خشک شدن بر اثر واکنش های شیمیایی تغییراتی در آنها ایجاد میشود بطوری که پس از خشک شدن دیگر با ماده ی حلال اولین خود حل و پاک نخواهند شد.
تقریبا میتوان گفت بجز روغن های خالص، سایر پوشش های انفعالی پایداری و قدرت حفاظتی بیشتری در برابر تغییرات دمایی و مواد شیمایی دارند. در ادامه ی این نوشتار بصورت دقیق تری ویژگی های مواد مختلف را بررسی و مقایسه خواهیم کرد.
واکس چوب:
اغلب افراد معتقدند که موم یا واکس پوشش قابل اطمینانی برای سطوح چوبی نیست، از این مواد اغلب برای پولیش کردن مبلمان و یا روی پوششی دیگر بهره میبرند؛ به این صورت که بعد از آنکه با شلاک یا لاک الکلی، چوب را فیشینگ کردند یک لایه از واکس روی آن کشیده میشود، برای این کار بنظر میرسد واکس کارنوبا کارایی بهتری دارد.
روغن بزرک:
این نوع روغن دارای مدلهای گوناگونی است. به مدل تصفیه نشده و خالص آن روغن بزرک خام میگویند و چون با سرعت کمی خشک میشود در مواردی انگشت شمار از آن در پرداخت چوب استفاده میکنند.
پس از مدتی و کسب تجربه نجاران دریافتند که با پختن و حرارت دادن به روغن بزرگ این ماده غلیظ تر شده و زمان خشک شدن آن هم سریعتر خواهد شد.
هرچند روغن های بزرک حرارت دیده در بازار عرضه میشوند اما در حال حاضر روغن های بزرکی که ارائه میشوند روغنهایی اند که یک سری ترکیبات شیمیایی به آنها افزوده شده تا زمان خشک شدن را کمتر کنند. در نهایت باید گفت که روغن سازگار برای فیشینگ چوب، روغن بزرک حرارت دیده یا جوشیده شده است.
تانگ یا روغن چوب چینی چیست؟
این روغن ویژه را از دانه های درختی میگیرند که بصورت بومی در آسیا میروید اما در حال حاضر در تمام جهان پرورش داده میشوند.
روغن تانگ به دو صورت خالص یا تصفیه نشده و پلیمرایزشده یا گرما دیده عرضه میشود. حرارت دادن روغن تانگ علاوه بر آنکه پایداری آنرا بالا میبرد سرعت خشک شدن آن روی چوب را نیز افزایش میدهد و امکان ایجاد برفک(ظاهری سفید و مات مانند برفک پیدا کردن) روی آن هم کم خواهد شد.
روغن چوب چینی نسبت به روغن بزرک رنگ روشن تری دارد و پایداری رطوبتی بیشتری نیز دارد.
خوب است بدانید که روغن تانگ و روغن بزرک هر دو قدرت نفوذ زیادی دارند و به سرعت داخل بافتهای چوب جذب شده و خشک میشوند.
کار با این روغنها کاملا ساده است:
فقط باید کمی از روغن را روی چوب آغشته کرده و زمان دهیم تا کاملا به درون بافت چوب جذب شود، بعد اضافه های روغن را با دستمال پارچه ای از روی سطح چوبی پاک خواهیم کرد.
وانیش ماده ای است که از رزین های سنتتیک پایدار و محکمی ساخته شده که توسط روغنهای خشک شونده تغییر کرده اند.
برچسب نوشته ی درج شده روی بسته بندی وارنیش مواد تشکیل دهنده ی رزین اینگونه معرفی میکند:
الکید، فنول و اورتان،روغن های چوب چینی و بذر کتان، روغن های نیمه خشک شونده مثل روغن سویا و کاجیره یا همان روغن گلرنگ.
وارنیش نیز مانند روغنهای واقعی طی فرایند پلیمریزاسیون خشک میشود ولی رزینی که به آن اضافه میشود دوام و پایداری آنرا افزایش میدهد.
بطور کلی وارنیشی که بر پایه ی روغن است بهترین ماده برای پرداخت چوب است که نجاران و کسانی که با چوب کار میکنند میتوانند بدون دردسر از آنها استفاده کنند. گفتنی است که وارنیش نسبت به دیگر روکشها پایداری و استحکام بیشتری در مقابل آب و رطوبت ومواد شیمیایی و حلال ها دارد.
وارنیش ها از لحاظ میزان روغن موجود سه دسته هستند، وارنیش پر روغن، میان روغن و کم روغن. وارنیش های پر روغن یا Long Oil که مقدار روغن زیادی دارند نسبت به وارنیش های کم و میان روغن لطافت وانعطاف بیشتری دارند.
از آنها در سطوح خارجی و بعضی از سطوح داخلی استفاده میشود. در حال حاضر بیشتر وارنیشی که در بازار عرضه میشود از وارنیش میان روغن Medium oil هستند.
وارنیش کم روغن یا لعاب پخته اغلب در مصارف صنعتی کاربرد دارد زیرا برای خشک شدن باید تحت دمای زیادی باشند.
جالب است بدانید که نوع رزینی که به وارنیش ها افزوده میشود خصوصیات و ظاهر پایانی آنها را مشخص میکند.وارنیش آلکیدی استاندارد است و برای تمام مصارف داخلی کاربردی است و قدرت حفاظتی قابل قبولی دارد.
وارنیش فنولیک که از روغن چوب چینی تهیه میشود اغلب برای مصارف و سطوح خارجی خوب است. وارنیش اورتانی نیز که اغلب پلی اورتان خوانده میشود مقابل حرارت، فرسایش و سایر حلال ها پایداری و مقاومت بهتری دارد.
اکثر اوقات برای کار با وارنیش از قلمو استفاده میشود در حالیکه انواع ژلی و خیلی رقیق آن نیز موجود است که برای آغشته کردن آن به چوب تنها به یک دستمال نیاز است.