خرید پرینترهای سه بعدی، ارزان، راحت و با کیفیت، اجسام سه بعدی بسازید
پرینترهای سه بعدی با قیمت ارزان و کیفیت مناسب در ایران به صورت خانگی یا صنعتی به خصوص در طلاسازی بسیار مورد توجه است. قبل از خرید پرینترهای سه بعدی به بررسی نظرات خریداران می پردازیم:
1-پرینتر سه بعدی جهان 3D مدل JP4
مشخصات کلی
-
ابعاد600*500*500 میلیمتر
-
وزن70 کیلوگرم
مشخصات فنی
-
تکنولوژی چاپFDM
-
سرعت پرینت400 میلیمتر بر ثانیه
-
ابعاد پرینت60*50*50 سانتیمتر
-
ضخامت لایه40 میکرون
مقاله پیشنهادی: دماسنج و رطوبت سنج
من واسه بچه دو سالهم گرفتم باهاش اسباب بازی پرینت میکنه بازی میکنه خبلی عالیه راضیام ازش.
2-کیت پرینتر سه بعدی پروسا مدل Anet a8
مشخصات کلی
-
ابعاد410*400*515 میلیمتر
-
وزن8.5 کیلوگرم
مشخصات فنی
-
تکنولوژی چاپFDM
-
سرعت پرینت100 میلیمتر بر ثانیه
-
ابعاد پرینت220*220*240 سانتیمتر
-
دقت پرینت100 میکرون
اگر برای یک کار حرفه ای پرینتر سه بعدی نیاز دارید این مدل رو تهیه نکنید
معمولا دستگاه های DIY مقاومت کمی دارند و در برابر تغییر و توسعه از کیفیت و کاراییشون کاسته میشه
در این قیمت اصلا ارزش خرید ندارد چرا که با کمی بیشتر هزینه کردن میتوان مدل ها و برند های بهتری تهیه کرد
برای خرید این کیت تردید نکنید!
من دانشجوی دکتری مهندسی مواد دانشگاه شریف هستم و مدت زیادی هست که به صورت تخصصی در مورد این موضوع مطالعه و تحقیق می کنم. بعد از مطالعه نظرات دوستان به نظرم رسید بهتره چند نکته رو خدمتتون عرض کنم:
مقاله پیشنهادی : قیمت آرکوپال ایرانی ارزان
1- برای نمونه سازی سریع متریال های پلیمری روش ها و تکنولوژی های مختلفی وجود دارند مثل FDM، SLA، SLS و … که هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشون رو دارند. هر کدوم از روش ها دقت های خاص خودشون رو دارند و نباید بیشتر از اونها انتظار داشت.
2- اساس کار در پرینترهای سه بعدی FDM ذوب کردن یک فیلامنت پلیمری است، بنابراین نمونه از طریق یک نازل که مواد مذاب را روی هم می ریزد ساخته می شود. این ماده مذاب بعد از ریختن روی لایه زیرین به آرامی سرد شده و منجمد می شود. در نتیجه انجماد و سرد شدن، نمونه دچار انقباض می شود (جمع می شود) این انقباض هم جنبه موضعی دارد و هم جنبه کلی. علاوه بر این میزان و شدت انقباض به ابعاد و ضخامت پوسته ها و دیواره ها، دمای صفحه داغ، ارتفاع نمونه، نوع پلیمر مصرفی، شدت دمش و نحوه دمش هوای فن، دمای اکسترودر، دمای محیط و … بستگی دارد. بنابراین دقت پرینت هم به صورت موضعی تغییر می کند.
3- قطر نازل: چاپ قطعه را در پرینترهای FDM می توان با نازل های مختلفی انجام داد. در بازار می توان نازل هایی با قطرهای 0.1 میلی متر (100 میکرون) تا 2 میلی متر پیدا کرد. دقت پرینت ارتباط مستقیمی با قطر نازل مصرفی دارد. متاسفانه اشتباهی که حتی تولید کننده های مطرح در زمینه بیان دقت پرینتر هایشان دارند همین مساله است، آنها دقت پرینت را با دقت حرکت نازل یکی می گیرند که به هیچ وجه این طور نیست. وقتی شما مذابی به قطر 0.4 میلی متر را از اکسترودر خارج می کنید حرف زدن از دقت 100 میکرون خنده دار است چون قطر نازل 0.4 است و وقتی مذاب روی لایه زیرین با ارتفاع لایه 0.1 می ریزد این قطر حدود 0.6 تا 0.8 میلی متر می شود و همین قطر هم تحت تاثیر حرکت اکسترودر است یعنی مثلا در گوشه ها با بقیه جاها فرق دارد. به طور کلی دقت پرینت حدود نصف قطر نازل است، البته به شرطی که پرینتر از لحاظ حرکتی دقت قابل قبول را داشته باشد.
مقاله پیشنهادی : غلاف چاقو
4- مهارت های اپراتوری: نکته بسیار مهمی که حتما باید به آن اشاره کنم این است که کیفیت چاپ یک قطعه بیش از آن که به کیفیت دستگاه ارتباط داشته باشد به مهارت و دانش و تجربه اپراتور دستگاه بستگی دارد. همانطور که می دانید نرم افزار های مختلفی برای آماده سازی فایل برای پرینتر سه بعدی وجود دارند. تمام این نرم افزار ها تنظیمات خیلی زیادی دارند که یک اپراتور خوب باید کاملا به آنها مسلط باشد. چون که هر قطعه شکل خاص و تنظیمات خاصی را می طلبد. بنابراین صرف اینکه فلان دوست ما نتوانسته با پرینترش قطعات خوبی را چاپ کند دلیل بی کیفیت بودن آن پرینتر نیست. پس اگر شما هم می خواهید پرینتر سه بعدی بخرید برای یاد گرفتن تنظیمات آن صبر و حوصله کافی داشته باشید، همچنین هرگز از مطالعه و تحقیق غافل نشوید. پیشنهاد می کنم با کلید واژه 3D PRINTER CALIBRATION در اینترنت جستجو کنید. حتما مقاله ها و ویدئوهای خیلی مفیدی پیدا می کنید و خواهید دید که با پرینترهایی مثل ANET A8 چه قطعات پیچیده و حیرت انگیزی ساخته شده اند.
6- معمولا کسانی که به سمت تکنولوژی پرینت سه بعدی می روند روحیه ای متفاوت با بقیه دارن. لازمه خرید این دستگاه و کار کردن با اون کمی جسارت و شجاعته. اکثر این افراد خلاق هستن و از ساختن و چالش های مرتبط با اون نمی ترسند. من به دوستانی که این روحیه رو دارند قویا پیشنهاد می کنم که پرینترشون رو خودشون بسازند و هر گز هرگز هرگز این لذت رو از دست ندن. این رو به تجربه خدمتتون عرض می کنم، هر چقدر شما به مکانیزم کار دستگاهتون مسلط تر باشید، اپراتور بهتری خواهید بود و نتیجه بهتری خواهید گرفت. سعی کنید سازنده و تعمیرکار و اپراتور دستگاهتون، خودتون باشید.
7- تجربه کارگاه مدل سازی: من مشاور یک شرکت ریخته گری هستم که در واحد مدل سازی دو نوع پرینتر سه بعدی دارند، یک مدل با قیمت بسیار بالا ( حدود 45 میلیون تومان) و یکی هم از همین پرینتر های پروسا ( مثل همین ANET A8). در پرینتر گرانقیمت بجای تسمه تایمینگ در سه محور از بال اسکرو استفاده شده و به جای بلبرینگ خطی و شفت استیل از ریل و واگن های مربعی. از طرفی دستگاه یک شاسی تمام فلزی بسیار مستحکم داره. دوستانی که فنی هستند می دونن که اینها که گفتم یعنی چی. یعنی بالاترین دقت حرکتی ممکن! من نمونه های مختلفی رو با هر دو دستگاه ساختم، نمونه هایی که باید در نهایت دقت ساخته می شدند تا در ریخته گری مشکلی بوجود نیاد. با قطعیت به شما دوستان می گم کیفیت نمونه هایی که با دستگاه anet ساخته می شدند به هیچ وجه از نمونه های دستگاه دیگر کمتر نبود. بنابراین اگر ما به گذشته بر می گشتیم هرگز 45 میلیون تومان پول برای دستگاه گران تر نمی دادیم.
مقاله پیشنهادی : رخت آویز چه مارکی خوبه
8- پرینتر های سه بعدی مدام در حال بروز شدن هستند و هر چند ماه یکبار یک تکنولوژی جدید و یک قابلیت جدید به این پرینتر ها اضافه می شه، اگر شما سازنده پرینتر باشید و از مکانیزمش به خوبی مطلع باشید می تونید مدام پرینترتون رو بروز کنید و از این تکنولوژی عقب نمونید. مثلا یک روز اکسترودر دو رنگ میاد، یک روز قابلیت تنظیم خودکار ارتفاع سطح، یک روز قابلیت ادامه پرینت بعد از قطع برق، یک روز پرینت از طریق وای فای و هزار مورد دیگه. کسانی که فقط خریدار پرینتر سه بعدی هستند دو راه بیشتر ندارند، یا بیخیال تکنولوژی های جدید بشن یا اینکه پرینترشون رو کنار بگذارند و یکی جدید بخرند. اما کسانی که سازنده هستند چی؟ جواب واضحه. خودشون پرینترشون رو ارتقا می دن. پیشنهاد می کنم در اینترنت کلید واژه upgrade anet یا upgrade prusa رو جستجو کنید. خودتون متوجه منظور من می شید.
9- پرینتر سه بعدی به گفته خیلی از متخصصین انقلاب چهارم صنعتی خواهد بود، از قدم گذاشتن در این راه نترسید، واردش بشید، به بهترین شکل ممکن. سازنده پرینتر سه بعدی باشید.
10- موفق باشید.
نقاط قوت
- قیمت ارزان
- کیفیت چاپ خوب
- راهنمای ساخت بسیار کامل و مفصل
- مکانیزم ساده و قابل ارتقاء
- بهترین انتخاب برای شروع به کار با پرینتر سه بعدی
نقاط ضعف
- ندارد
مقاله پیشنهادی : بهترین مارک رنگ روغن برای خمیر چینی
سلام دوستان عزیز
یکی از دوستان نقدی را در مورد این پرینتر نوشته اند و آن را بسیار ضعیف معرفی کرده اند که لازم میدانم به عنوان یک علاقمند به چاپ سه بعدی که تجربه ساخت پرینتر و طراحی قطعات سه بعدی را دارد و ضمن احترام به نظر ایشان مطالب زیر را تقدیم نمایم:
1- پرینترهای سه بعدی فناوری جدیدی محسوب میشوند و به دلیل اینکه همانند پیرینترهای متعارف اداری-خانگی تولید انبوه نشده و کاربردهای صنعتی و علمی دارند، مسلما از قیمت بالاتری برخوردارند در همین سایت دیجی کالا محصولاتی با قیمت زیاد وجود دارد طبیعی است بسیاری از علاقمندان که توان پرداخت چنین هزینه های سنگینی را ندارند از طریق کیت های مشابه anet a8 نیاز خود را تامین میکنند
2- کیت های پرینتر فوق مبتنی بر پلتفرمهای سخت افزاری متن باز اردوینو و نرم افزارهای open source مانند cura میباشند که فرصت تجربه و استفاده از فناوریهای روز دنیا را بدون نیاز به سیستمهای انحصاری شرکتهای بزرگ که طبعا به دلیل انحصاری بودن قیمتهای به مراتب بالاتری دارند را مهیا میکنند بنابر این انحصاری نبودن فریم ور نه تنها یک ضعف نیست بلکه امتیاز بزرگی محسوب میشود.
3- مونتاژ این پرینتر و محصولات مشابه برای یک فرد فنی و علاقمند نه تنها سخت نیست بلکه بسیار لذت بخش و آموزنده است که این خود یک امتیاز است که تخصص لازم برای ساخت و تعمیر اینگونه پرینترها را که هر روز بیشتر مطرح میشوند موجب میگردد.
4- کیفیت چاپ این نوع پرینترها بسیار خوب است و با توجه به هزینه پرداخت شده راضی کننده است کافی است نگاهی به محصولات ساخته شده توسط علاقمندان در اینترنت داشته باشیم و گزارشهای ارائه شده را بخوانیم. در واقع تمام پرینترهای سه بعدی در حال حاضر صرف نظر از قیمت و برند سازنده از فناوری مشابه و استاندارد استفاده میکنند.
5- سرعت 100 میلیمتر عنوان شده کاملا درست است زیرا در استانداردهای چاپگر سه بعدی این سرعت به حرکت سریع نازل در هنگام بازگشت به نقطه شروع جدید اطلاق میگردد که anet a8 نیز از چنین سرعتی برخوردار است و یک استاندارد متعارف محسوب میگردد.
6- به هر حال و به عنوان پایان سخن باید بگویم ارائه محصولات DIY(Do IT Yourself) که معنی آن خودت انجامش بده است امروزه باعث شده است تا بعضی از کالاهای گرانقیمت مانند چاپگرهای سه بعدی با قیمت به مراتب کمتر و با امتیاز مهم افزایش دانش و مهارت فنی در اختیار علاقمندان قرار گیرد. در اینجا لازم میدانم مجددا از دیجی کالا برای کمک به در اختیار قرار گرفتن این نوع محصولات روز دنیا توسط علاقمندان ایرانی همزمان با سایر کشورها تشکر نمایم
نقاط قوت
- قیمت مناسب راحتی مونتاژ و سرهم بندی محدوده پرینت مناسب کیفیت چاپ خوب منابع اطلاعات فراوان در اینترنت
نقاط ضعف
- در این رنج قیمت ندارد
من یک کارگاه کوچک چاپ سه بعدی دارم که تصمیم گرفتم چند روز پیش این دستگاه رو خریداری کنم و پیش یکی از دوستانی رفتم که از دیجیکالا این محصول رو خریده بود.
غیر آماده بودن دستگاه در ابتدای کار و نیاز به اسمبل کردن که خیلی دشوار هستش، اولین مشکلی بود که در دستگاه دیدم.
امر مونتاژ کردن دستگاه توسط کاربر باعث میشه که عملکرد و کیفیت دستگاه بسیار پایین بیاد.
سرعت حرکت نازل که دیجیکالا بهش 100 میلیمتر بر ثانیه اشاره کرده خیلی اشتباهه ! این یعنی 10 سانتی متر بر ثانیه که بهترین پرینتر ها هم معمولا خیلی سخت از پسش بر میان چه برسد به این پرینتر که حتی از پرینتر های پایین رده هم سرعت پایین تری داره
ظاهر دستگاه و کیفیت ساختی که دیدم خیلی پایین بود ، در حدی که اصلا دوست ندارید اون رو به یکی از دوستان یا آشناهاتون نشون بدید.
فرمور دستگاه هم قدیمی و غیر اختصاصی هستش که پرینتر و واقعا غیر حرفه ای کرده ….
در کل بهتره بگیم این دستگاه یه کیت بسیار مبتدی هست که فقط برای آشنایی با نحوه کار کردن و شروع کار با پرینتر های سه بعدی مناسب هستش . با تشکر از دیجی کالا
نقاط قوت
- فقط قیمت
نقاط ضعف
- اسمبل کردن بسیار سخت
- کیفیت خیلی معمولی
- ظاهر نامناسب و به هم ریخته
- فریم ور قدیمی و غیر اختصاصی
من قبلا چند بار پرینتر سه بعدی ساختم، مجموعه ای که داخل این کیت هست واقعا عالیه. آموزش هایی که همراهش هم هست خیلی خوبه. حتی اگر کسی با برق و الکترونیک هم آشنایی نداشته باشه به راحتی می تونه اون رو بسازه. واقعا جای همچین چیزی تو دیجی کالا خالی بود.
نقاط قوت
- ساخت خیلی راحت و بدون مشکل و لذت بخش
- ظاهر زیبا
- قطعات با کیفیت
- کیفیت پرینت خوب
نقاط ضعف
- نداشتن وای فای