خوراکی ‌ها

فوت و فن های خورشت فسنجان که تا حالا هیچ جا نشنیدید

گردو در مدلهای تویسرکان،تازه،از کشاورز،با پوست کاغذی و به صورت اینترنتی به فروش می رسد.قبل از خرید گردو به بررسی 9 مدل از نظر خریداران می پردازیم:

خرید محصول

باید بگوییم گردو برای کبد چرب مفید است از مواد غذایی هایی است که می توانید برای کبدتان از آن استفاده کنید گردو می باشد و بسیار به خوردن آن توصیه می شود.

درخت گردو، جوز یا گَوز[۱] (فارسی میانه: goz – تبری: آغوز) (نام علمی: Juglans) از خانوادهٔ راش‌سانان است. انواع این درخت در چین، ژاپن، فرانسه و آمریکا کشت می‌شود مهم‌ترین گردوهای موجود در دنیا معروف به گردوی ایرانی است، زیرا ابتدا از ایران به خاورمیانه و از آنجا به یونان و روم و سپس به انگلستان و بعد به آمریکا برده شده‌است. گردوی ایرانی تنها گونه‌ای از این خانواده است که مغز آن از نظر خوراکی مصرف اقتصادی دارد. گردوی معمولی درختی است یک پایه که بلندی آن از ۱۰ تا ۲۵ متر قابل تغییر است، گردو دارای برگ‌های مرکب شانه‌ای است و درختی یک پایه است که گل‌های نر و ماده روی یک درخت به صورت جدا گانه ظاهر می‌شوند. گامت‌های ماده گردو دگر گشن است گرده افشانی آن به وسیله باد انجام می‌شود و حشرات در آن نقشی ندارند.

مقاله پیشنهادی :چطور حلقه بزنیم

مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدر کمی اسانس، اگزالات آهک و ویتامین‌های A ,B ,C ,D ,E می‌باشد. همچنین مغز گردو دارای مقدار کمی آرسنیک است (۲٬۹۸ µg -میکروگرم- در ۱۰۰ گرم گردو). برگ درخت گردو دارای ۳ درصد اینوژیت، اسید الاژیک، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، تانن، مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، باریم و همچنین کاروتن است.

مقاله پیشنهادی :هواگیری پمپ آب کشاورزی

پوسته گوشت دار میوه سبز گردو دارای امولسیون قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفاتها و اگزالات کلسیم است. عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد.

بر اساس رویكرد وزارت جهاد كشاورزی، تویسركان به عنوان شهرستان آزمونه (پایلوت) در زمینه اصلاح باغ های گردو در كشور برگزیده شده و سه هزار هكتار از باغ های گردوی آن در یك بازه زمانی پنج ساله از مراحل سرشاخه كاری و پیوند زنی برخوردار می شوند.

مقاله پیشنهادی :چگونه یخ خشک درست کنیم بدون کپسول


1-مغز گردو هیرشا – 150گرم

مغز گردو هیرشا - 150گرم

مشخصات

  • وزن
    150 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    160 گرم
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد
  • شماره پروانه بهداشت
    34/1108-5

خرید محصول


زغال پوست گردو، در واقع نوع جدیدی از زغال ها هستند که از گرد زغال و خاک اره و پوست گردو ساخته می شود. به این زغال ها بریکت نیز می گویند. استفاده از آنها سبب حفظ محیط زیست می گردد. زیرا هیچ نیازی به قطع درختان ندارند. در اصل به جای اینکه از چوب های با ارزش و کاربردی استفاده کنند، ضایعات چوبی را به کار می برند.

مقاله پیشنهادی :نخ بند انداز برقی

گردو انواع و اقسامی دارد که پوست کاغذی مرغوب ترین آن می باشد و از انواع دیگر آن چند مورد را ذکر می کنیم؛ پاکوتاه، پدرو آمریکایی، اسرائیلی،ترکیه ای، چینی و…

گردو در خواب در حالت کلی نماد خوش شانسی است که به خرد، لذت،و بخش خوش دلالت دارد. ویتامین B موجود در گردو استرس را کاهش می‌دهد. روغن گردو رطوبت پوست را تامین می کند. برای چربی خون مفید است. گردو جزء 30 لیست از مواد غذایی است که هنگام سرماخوردگی خوردن آن حس بدی را به بدن القا می کند. بدن با تغییرات جزئی کاهش وزن ؛ با مشکل لاغری صورت مواجه میشود. از جمله مواد خوراکی که به جلوگیری از لاغری آن کمک می کند؛ مغز گردو است و ترکیباتی از قبیل ترکیب سیب و گردو، خرما و گردو و ….

مقاله پیشنهادی :میز ناهار خوری ارزان

 ازگردو غذاهای متنوع هم می توان درست کرد از جمله؛ آش گردو، شیرینی گردویی، فسنجان و…. که در فسنجان جر مواد اصلی آن حساب میشود. و طبع آن طبق آنچه در طب سنتی آمده است گرم می‌باشد.

گردوی پکان گونه ای گردوی گرمسیری است و بومی آمریکای شمالی است و با وجود آنتی اکسیدان از سرطان و التهابات و غیره جلوگیری می‌کند. گردو برای انواع بیماری ها از جمله: ام اس، دیابت،بواسیر، نقرس،کبد چرب، فشار خون مفید است و به نوعی باعث پیشگیری از آنها می شود. و باعث درمان و التیام بیماری هایی همچون زخم معده میشود. شکل ظاهری گردو شبیه مغز انسان است و در بارداری مصرف آن به رشد ضریب هوشی جنین کمک میکند.

مقاله پیشنهادی :فسنجان و کبد چرب

بهترین گردو در ایران که حاصل تجربه چندین ساله نهالستان برتر نهال با عنوان گردو ژنوتیپ برتر پالیز یا به اختصار گردو پالیز مشهور است و تجاری ترین گردوی ایران است.


2-مغز گردو آذر شهر عرشیا مقدار 250 گرم

مغز گردو آذر شهر عرشیا مقدار 250 گرم

مشخصات

  • وزن
    250 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    260 گرم
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد
  • شماره پروانه بهداشت
    34/1133

خرید محصول


در صورتی که آجیل حشره زده شود و سوراخ های در آن مشاهده شود آن را مصرف نکنید و برای جلوگیری از این عمل باید آن را کامل خشک کرد و در جای خنک نگهداری کرد.

در بین آجیل ها فندق، پسته ، بادام هندی و گردو قلیایی می‌باشند. و گردو جزو میوه ها محسوب می‌شود و هر عدد گردو ۳۰ کیلو کالری دارد میزان پیاده روی برای سوزاندن انرژی این میوه ۱۰ دقیقه و ۳۵ ثانیه می باشد. قیمت گردو در سالهای اخیر مثل هر جنس دیگر بالا رفته و نسبت به سال 97، و 98در سال 99و ۱۴۰۰ قیمت ها نجومی شده است. گردو از نوع خوراکی به انواع نصبی هم رسیده و ویندوز کامپیوتر با نام سیستم عامل گردو در ورژن های مختلف نامگذاری شده است.

گردوی ایران برای سوغاتی شهر تویسرکان است و کاربردی ترین کود برای آن که زود بازده شود نیتروژن می باشد و بعد از آن فسفر و پتاسیم.

این میوه در مقابل سرما مقاوم است و برای شکستن آن به جز نوع پوست کاغذی برای دیگر انواع آن از گردو شکن استفاده می شود که انواع مختلفی در بازار موجود است از جمله گردو شکن دستی ، برقی ،چوبی و غیره.

نهال گردو به دو دسته کلی تقسیم می شود : پایه بذری و پایه پیوندی . پایه پیوندی جزء پرفروش‌ترین‌ها هستند. و از طریق پیوند زدن، کاشت و رشد خود را آغاز می‌کنند و از چند طریق عمده و کاربردی مثل پیوند وصله ، شکمی ،امگا ، اسکنه شروع به رشد می کنند.

نهال پایه بذری به واسطه بذر کاشته می شود این نهال ها در ابتدا به حفظ رطوبت خود حساسند چرا که اگر مرطوب نباشند کیفیت بذر ها کاهش پیدا کرده و حتی قابلیت جوانه زدن نهال گردو از دست می‌رود.


3-مغز گردو توسرکان عرشیا 500 گرم

مغز گردو توسرکان عرشیا 500 گرم
 

خرید محصول


گردو درواقع نوعی میوه است که ما به عنوان عضوی از آجیل میشناسیم. ویکی از اعضای چهارمغز است. از خاصیت های فراوان گردو نمیتوان در حد یک جمله یا بند سخن گفت و خود خواصش در یک مقاله جدا گنجایش دارد. بسیار خوشمزه بوده و کمتر کسی را میتوان یافت که نسبت به این میوه سرشار از انتی اکسیدان نظر منفی داشته باشد.

گردو هم مانند سایر اجناس جنس داخلی و خارجی دارد، اما هیچ گردوی خارجی به پای گردوی ایرانی نمیرسد. بنابراین هنگام خرید دقت لازم را به کار گیرید تا گردوی داخلی خریداری کنید و تفاوت آنها علاوه بر قیمت، خصوصیات دیگری را نیز در برمیگیرد که در ادامه به آن میپردازیم.

در زمان خرید گردو بهتر است آنرا با پوست خریداری نمایید زیرا به جنس مرغوبی دست می یابید. اما وقتی مغز گردو را خریداری میکنید کار دشوارتر میشود زیرا مغز گردوی جنس خارجی نیز از نظر ظاهر ب مانند مغز گردوی ایرانی است در صورتی که میخواهید جنس مرغوب خریداری کنید ادامه مطالب ما را دنبال کنید.

گردو انواع ایرانی و خارجی دارد

اگر قصد خرید گردو دارید تهیه کنید نژاد آن را در نظر بگیرید. زیرا در هر خاکی که رشد کند نوع آن فرق می‌کند. در ایران انواع گوناگونی یافت می شود بنابراین ما انواع گردو های ایرانی را به شما معرفی می‌کنیم تا با آگاهی کامل اقدام به خرید مناسب نمایید.

یکی از بهترین و مرغوب ترین انواع گردو در ایران گردویی تویسرکان است. که هم گردوی نوع پوست کاغذی و هم نوع پوست سنگین و همینطور بهترین نوع مغز گردو را داراست.  و نسبت به گردو های دیگر مغز چرب تری دارد. قیمت آن نیز با توجه به کیفیتش ارزانتر و مناسب تر است.

از سایر انواع گردو های ایرانی، گردوی کرمان دومین رتبه را دارد. و در جایگاه بعد از آن؛ اسکو، آذرشهر،دماوند، خوانسار و سامان قرار دارند.

این میوه در سایر نقاط جهان نیز یافت می شود به عنوان نمونه در کانادا. و گردوی کانادایی از کیفیت بالا و ارزش غذایی و جنس کاغذی در مقایسه با گردوهای دیگر برخوردار است.در فرانسه نیز این میوه پرخاصیت وجود دارد که البته شکل و شمایل متفاوت تری دارد و به شکل بیضی است اما خاصیت و مغز آن کیفیت بالایی دارد.

در مقایسه گردوی ایرانی و خارجی میتوان گفت:  گردوی خارجی شکل ظاهری بهتری دارد اما طعم خیلی مطلوبی ندارد و مغز گردو چربی زیادی ندارد. اما نوع ایرانی آن برعکس هست و از طعم بسیار مطلوبی برخوردار است. 


4-مغز گردو هیرشا – 400 گرم

خرید محصول


چگونه گردوی خوب و بد را از هم تشخیص دهیم؟

چه قصد خرید مغز گردو و یا پوست گردو را داشته باشید، دقت به موارد زیر به شما در انتخاب نوع سالم آن کمک می‌کند:

نکته جالب توجه که شاید شما هم مثل من از شنیدن آن متعجب شوید ملاک سالم بودن گردو است که از بوی آن حاصل می شود و حتماً هنگام خرید آن را بو کنید که اگر بوی مطبوعی داشت و بوی ماندگی نداد یعنی سالم است.

این بوی مطبوع در واقع بوی طبیعی گردو است و بوهای مصنوعی اگر حس کردید قطعاً به آن مواد نگهدارنده اضافه کرده اند.

فاکتور بعدی در انتخاب گردوی مناسب اندازه آن است. گردوی طبیعی و ایرانی مثل میوه های دیگر اندازه یکسانی ندارد و متفاوت هستند. اما اگر همه گردو ها یکسان بودند؛ یا نوع خارجی اند یا محصول داخل از نوع تو چین یعنی جدا شده با قیمت بالا هستند.

عامل دیگر تشخیص گردوی سالم از ناسالم میزان چربی است که هنگام فشردن گردو به دست شما می رسد و در واقع هرچه چرب تر یعنی میزان خوشمزگی آن بیشتر است.

چه نوع گردویی گرانتر و کدام نوع ارزان تر است؟

موارد زیادی وجود دارد که به قیمت کالاها و علی الخصوص گردو تاثیر بگذارد:

همیشه و در هر حال جنس و کیفیت کالا از اولین فاکتور اثرگذار در قیمت آن بوده است در گردو نیز همچنین. گردوی داخل تویسرکان به جهت جنس مرغوب قیمت زیادی نسبت به نوع خارجی دارد.

قیمت گردوی با پوست و مغز شده دو برابر تفاوت دارد و البته کاملاً منطقی است چون مغز شده آن، خود، هزینه و وقت نسبتاً زیادی را می گذراند.در بعضی مواقع و سال ها تلفات و آفتهای که به باغ ها و محصولات زده می شود باعث گرانتر شدن محصول میشود.

از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت این محصول مسافت محل کشت شده است. که از آنجا به نقاط دیگر ارسال می شود و این مسئله هزینه را زیاد میکند. اما چون کشاورزان تولید زیادی دارند با قیمت کمتری هزینه ها برایشان تمام میشود به این دلیل گردوی وارد شده از خارج ارزان تر است.

مرغوبترین نوع گردو، پوست کاغذی آن میباشد. به این معنی که وقتی آن را با دو انگشت فشار دهید پوست آن به راحتی بشکند. اما این نوع گردو به دلیل پوسته نازک آن خوراک پرندگان می شود. و چیزی که باقی می ماند بسیار اندک است. و به همین دلیل نوع آن نادر است.


5-مغز گردو خورشتی عرشیا مقدار 1 کیلو گرم

مغز گردو خورشتی عرشیا مقدار 1 کیلو گرم

مشخصات

  • وزن
    1000 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    1012 گرم
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد

خرید محصول


در درجه دوم پس از پوست کاغذی، گردوهای مرغوب هستند که به آسانی با گردوشکن بشکنند و مغز گردو به راحتی خارج شود.

شهر تویسرکان قطب تولید گردوی ایران است. درختان آن قدمت زیادی دارند. و گردو تنها محصول خود شهر نیست؛ بلکه ۱۳۰ آبادی هم متعلق به آن جاست که گردوی مرغوب دارند اما سرانجام کار، گردوهای شان به تویسرکان ارسال و در آنجا جمع می شود و به نام تویسرکان تمام میشود.

دلیل معروفیت و محبوبیت گردو تویسرکان به خاطر آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز آن می باشد که منجر ب گردوی پرچرب میشود و البته قیمت گرانتری دارد.  بعد از تویسرکان، کرمان بهترین گردوهای چرب را داراست. معیار کاشت گردوی خوب برای مناطق دیگر از گردوهای تویسرکان گرفته می شود.

از آن جایی که بعضی از افراد قیمت جنس برای شان اولویت دارد باعث شده اند بسیاری از سودجویان اخیراً گردوهای خارجی را وارد کنند که از لحاظ ظاهر بسیار عالی تر از نوع داخلی است اما طعم خوشی ندارد.

گردو دارای دو پوست است یکی پوست سبز که خارج کردن آن دشوار است و بعد از جدا کردن آن را در معرض آفتاب شدید قرار می دهند تا خشک شود و سپس مغزش را جدا کنند . البته جدا کردن مغز آن هم دشوار است زیرا برآمدگی هایی داخل پوست قهوه ای وجود دارد که بعد از شکستن قابل مشاهده است و به این نوع گردو سوزنی یا بددرار می گویند.

گردو ایرانی و خارجی چه فرقی باهم دارند؟

از دیگر تفاوت های گردوی داخلی و خارجی رنگ گردو است که نوع خارجی رنگ قهوه ای روشن،مایل به زرد یا سفید دارد. اما ایرانی قهوه ای تیره رنگ است. همانگونه که قبلاً اشاره شد اندازه گردوهای خارجی مثل محصولی که خروجی آن از کارخانه باشد، یک دست است. اما گردوی ایرانی اندازه متفاوتی دارد.


6-مغز گردو خشکپاک مقدار 400 گرم

مغز گردو خشکپاک مقدار 400 گرم

مشخصات

  • وزن
    400 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    402 گرم
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد
  • شماره پروانه بهداشت
    21/19211
  • سایر توضیحات
    -سرشار از امگا 3
  •  
    -ارزش غذایی در 100 گرم:
  •  
    -18.3 گرم کربوهیدرات
 

خرید محصول


مغز گردوی داخل مزه گس دارد  وچرب است. اما خارجی هم نوع بی مزه و هم تلخ و هم شیرین آن را دارد.

آیا تعداد گردوهای یک کیلو را شمرده اید؟

تعدادشان متفاوت است زیرا وزن مغز و پوست گردو متفاوت است اما اگر میانگین را حساب کنیم هر کیلو چند عدد گردو دارد یعنی هر عدد ۱۰ تا ۱۲ گرم وزن دارد.

با وجود مطالب ذکر شده مغز بهتر است یا با پوست؟

توصیه ما به شما خرید با پوست است زیرا برخی فروشندگان هر دو نوع ایرانی و خارجی را باهم ترکیب میکنند و به اسم جنس ابرانی و مرغوب بفروش میرسانند.

خرید با پوست هم معایبی دارد از جمله اینکه ممکن است مغز خوبی نداشته باشد. بنابراین سعی کنید از افراد مورد اعتماد خریداری کنید وابتدا مقداری با پوست را خریداری و معیار مرِغوبیت کالا را بسنجید سپس تصمیم بگیرید که مغز میخواهید یا با پوست.


7-مغز گردو خشکپاک مقدار 360 گرم

مغز گردو خشکپاک مقدار 360 گرم

مشخصات

  • وزن
    360 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    366 گرم
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد
 

خرید محصول


غذاهای سنتی ایرانی از غذاهای محبوبی می باشند که پخت آن ها نیاز به دانستن فوت و فن و زمان زیادی دارد . ایرانی ها غذاهای متنوع زیادی دارند یکی از گونه های غذای آیاتی خورشت ها هستند .
ما در این مطلب به سراغ خورشت فسنجان رفته این که جز خورشت های لذیذ و پر طرفدار است . البته این خورشت دارای طعم های مختلف شیرین ، ترش، ملس بر اساس ذائقه افراد است و با گوشت مرغ ، بوقلمون و یا گوشت چرخ زده قلقلی درست میشود .
حتی بعضی این خورشت را با بادام زمینی اسباب شدت می پزند . سوال رایجی درمورد پخت فسنجان وجود دارد است که چطور رنگش سیاه میشود ، این عامل به رب انار و گردو شما بستگی دارد .

انواع روشهای پخت خورشت فسنجان :

طرز تهیه فسنجان با مرغ
مواد لازم برای پخت خورشت فسنجان با مرغ
مواد مورد نیاز میزان لازم
زعفران ساییده و دم کرده مقداری
پیاز رنده شده ۱ عدد
رب انار ۲ الی ۳ پیمانه
مغز گردو آسیاب شده نیم کیلو
مرغ ۱ کیلو
شکر ۲ الی ۳ قلشق غذاخوری
روغن ونمک به میزان لازم
نکته : سینه یا فیله مرغ را نیز می توان استفاده کرد .

نکته: مواد لازم ذکر برای ۶ الی ۷ نفر است.


8-مغز گردو چاپار وزن 400 گرم

مغز گردو چاپار وزن 400 گرم

مشخصات

  • وزن
    400 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    450 گرم
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد

خرید محصول


آموزش تهیه خورشت فسنجان با مرغ

نخست یک پیاز متوسط را با رنده درشت ، رنده کنید . کی توانید با غذا ساز یا خرد کن هم آن را ریز کنید . پیاز را سپس در قابلمه گذاشته و هم بزنید تا در اصطلاح سبک شود .

حالا گردو آسیاب شده را به پیاز اضافه کردن و آن هم بزنید تا وقتی که خامی اش گرفته شود و بوی آن بلند شود . گردو را بیشتر از حد تفت ندهید زیرا ممکن است تلخ شود .

مقدار مناسب گردو را اینگونه حساب کنید برای هر ۴ تا ۵ نفر ۲۵۰ گرم کفایت می کند . حتی کمتر از این مقدار هم می توان استفاده کرد و میان گردو تا حدی سلیقه ای است .
هنگامی که بوی گردو بلند شد یعنی دیگر هام نیست و حالا آب کاملا سرد را در قابلمه مخلوط پیاز و گردو بریزید . به این دلیل آب باید سرد باشد تا به گردو شوک وارد شود و به روغن پس دادن بیفتد .

نکته : گردو را را بید درست اسباب کنید آنقدر آسیاب نشود تا نرم و خمیری شود و روغن بیاندازد در واقع باید گردو پس از اسیاب کمی زبر باشد .
نکته : آنچه که خورشت فسنجان را یک خورشت خوشمزه و جذاب میکند زمان پخت زیاد است . این خورشت باید به مدت طولانی و با حرارت کم پخته شود تا جا بیفتد . می توان گفت برای پخت فسنجان به ده ساعت وقت نیاز دارید . هنگامی که آن را برای هر وعده ای آماده می کنید به ساعتی که تا آن وعده مانده هم فکر کنید .‌


9-مغز گردو برتر وزن 150 گرم

مغز گردو برتر وزن 150 گرم

مشخصات

  • وزن
    150 گرم
  • وزن بسته‌بندی
    155 گرم
  • پوست
    ندارد
  • چاشنی
    ندارد

خرید محصول


سپس پس از افزودن آب ، به تدریج رنگ ‌خورشت عوض میشود ، گردو نیزروغن بیشتری پس می دهد و رنگ خورشت سیاه تر میشود .

البته رنگ تیره خورشت فقط به گردو بستگی ندارد و به رب انار آن هم بستگی دارد . چاشنی و طعم دهنده اصلی این خورشت رب انار است . بعضی تصور می کنند که با گذاشتن زیاد رب انار رنگ خورشت آنها تیره و خوش رنک میشود که این رنگ فقط در ترکیب رب انار و گردو و با زمان زیاد پخت به دست می آید . با افزودن رب فقط خورشت را ترش تر یا شیرین تر می کنید .

نکته : هر وقت که به خورشت آب ما افزایی باید کاملا سرد باشد تا به گردو شوک وارد شود و روغن بیاندازد . خورشت تان جا افتاده تر و خوش آب تر میشود .‌

پس از اینکه چندین بار و پس از گذشت چند ساعت از پخت خورشت درون آن آب افزودید ، نوبت اضافه شدن رب انار می رسد .‌
بر اساس ترشی و شیرینی رب باید شکر را به خورشت فسنجان اضافه کنید . پس از اینکه رب انار را به افزودید ، حالا باید کامل در خورشت بپزد و مزه اش را پس بدهد و زمانی که کاملا در خورشت جا افتاد آن را بوسید و در صورت نیاز به آن شکر اضافه کنید .

حالا مرغ سرخ شده را به خورشت اضافه کنید .
نکته : مرغ را همیشه در حرارت بالا سرخ کنید ، زیرا حرارت زیاد سبب بستن رویه مرغ میشود . آب درون بافتهای آن از میان نمی رود و مرغ آبدار است و خشک نمیشود.

حالا باید مرغ و خورشت هم با هم یک ساعت بپزند و پس از این زمان خورشت شما دیگر جا افتاده و آماده است .‌
طرز تهیه خورش فسنجان با کوفته ققلقی
مواد مورد نیاز به میزان لازم
گوشت چرخ کرده ۶۰۰ گرم
گردوی چرخ کرده ۵۰۰ گرم
رب انار ۲ پیمانه
نمک و زرچوبه به مقدار کافی
زعفران و دارچین به مقدار کافی
پیاز ۱ عدد
شکر در صورت تمایل
نکته : مواد ذکر شده برای ۶ نفر کافی است.

مراحل تهیه خورشت فسنجان با کوفته قلقلی
ابتدا گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک ، زردچوبه ، پیاز و فلفل خوب با هم مخلوط کنید . آنها را بر اساس میل تان به شکل کوفته های ریز یا درشت در آورید . سپس آنها را در روغن سرخ کنید پس از سرخ شدن کامل گوشت ها آنها را از روغن بیرون آورده و تا وقتی که به کارتان بیاید کنار بگذارید .

گردوی آسیاب شده را با روغن تفت دهید در حدی که رنگش عوض شود . بعد روی آن یک پیمانه آب سرد اضافه کنید و فرصت دهید تا گردو بپزد و روغن بی اندازد .
سپس رب انار را به آن اضافه کنید . ۴۰ دقیقه پس از اضافه کردن رب انار و پخت گردو و رب انار ، گوشت های قلقلی را درون خورشت بریزید . اجازه دهید تا بپزند .

ده دقیقه پس از اضافه نمودن گوشت آن را تست کنید و بر اساس ذایقه تان اگر به شکر داشت شکر را به آن اضافه کنید .
پس از اینکه خورشت پخت ، به آن کمی دارچین و زعفران اضافه کنید ، دوباره اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم باشد تا جا افتاده و آماده شود .

نکته : اغلب خورش فسنجان با پلوی ساده یا زعفرانی خورده می شود . حواستان باشد که پروستات چرب نباشد زیرا فسنجان خود یک خورشت چرب است .

نکات مهم در پخت خورش فسنجان
اگر رب انار خیلی غلیظ است پس از آن مقدار گفته شده در دستور کمتر درون خورشت بریزید .
اگر گردوی شما پوست دار است ، برای اینکه راحت از پوست جدا شود و خرد نشود ، یک شب قبل از مغز کردن آن را در آب و نمک بگذارید تا خیس شود .‌

پس از تفت دادن گردو روی آن حتما آب خیلی سرد بریزد . زیرا آب سرد باعث شوکه شدن گردو و در نتیجه روغن پس دادن میشود .
برای پخت فسنجان سعی کنید کن روغن بریزید زیرا گردو خودش به روغن می افتند و روغن گردو برای خورش کافی است .
یک راز خوشمزه تر شدن فسنجان هم این است که همراه پودر گردو ، کمی پودر پسته هم اضافه کنید . مزه خورشت فسنجان را فوق العاده خوشمزه تر می کند وپودر پسته یک سوم پودر گردو می باشد .
نکات مهم در رابطه با گردو خورشت فسنجان

مهمترین ماده فسنجان گردو آن است ، برای پخت فسنجان حتما از گردو پر چرب ایرانی استفاده کنید و به جای اسباب کردن ترجیحا آن را با هاون بکوبید . پر چربی گردو را اینگونه متوجه شوید زمانی که مغز ان را بین دو انگشت می گذارید ، روغن از آن بیرون بیاید . اگر گردو شما چرب باشد ، خورشت فسنجان شما نیز ظاهر و طعم بهتری دارد .

پیش از اضافه نمودن گردو آسیاب شده ، اول آن را کمی تفت دهید و بعد به غذا اضافه نمایید . زیرا ختمی گردو گرفته میشود ، لعاب خورشت و طعم آن نیز بهتر میشود . گردو را هیچ وقت با روغن تفت ندهید . آن را بدون روغن داخل یک تابع روی حرارت کم بگذارید و آنقدر هم بزنید تا بوی آن بلند شود و گرم شود .‌

گردو را با هر روشی که پودر میکنید باید ، دانه های آن مثل پودر سوخاری باشد . نه زیاد درشت و نه خیلی ریز و به هم چسبیده باشند .
ادویه‌های مناسب و نکات مهم برای خورشت فسنجان

یکی از رازهای خوشمزگی فسنجان ک کمتر به آن می پردازند ادویه هایی است که به خورشت اضافه می‌کند. . یکی از ادویه های سنتی و خوش عطر و رنگ که روی طعم فسنجان اثر خوبی دارد زعفران است .
همچنین مخلوط زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل نیز یک طعم بینظر به خورشت فسنجان می دهد .


راز‌های خورش فسنجان خوشمزه برای غلیظ شدن آن

فسنجان خوب ، غلیظ و جا افتادن است و یکی از رازهای غلظت فسنجان ، میان گردو است . اگر گردو خورشت زیاد نباشد ، حالت شل و آبکی دارد.‌ میزان گردو نصف وزن مرغ یا گوشت استفاده شده در خورشت است .

اگر پس افزودن گردو باز هم خورشت تان آبکی بود . برای غلیظ شدن آن یک سیب درختی را پوست گرفته و رنده بزنید و درون خورشت بریزید ، باعث غلیظ شدن و لعاب دار شدن آن خواهد شد .
اگر ۳ یا ۴ عدد آلو بخارا به خورشت اضافه کنید ، سبب لعاب دار شدن و غلیظ شدن خورشت فسنجان خواهد شد . روی طعم آن هم تاثیر ندارد .‌

برخی نیز برای لعاب دار کردن خورشت فسنجان ، به آن سیب زمینی که ریز رنده شده استفاده می کنند . که ما توصیه نمی کنیم .
برای پخت فسنجان مجلسی ترجیحا پیاز را ریز رنده کنید تا ظاهر خورشت زیباتر شود و بافت آن یک سطح باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن