ساخت خمیر تکسچر در خانه – طرز تهیه خمیر تکسچر با پودر بچه – چگونه خمیر تکسچر درست کنیم
چگونه خمیر تکسچر درست کنیم؟ خمیر تکسچر، خمیر مورد استفاده در نقاشی ساختمان و بتونه کاری است پس اگر قصد دارید خانه را خوتان نقاشی دارید باید خرید تکسچر بخرید یا بسازید. خمیر تکسچر خانگی معمولا با موادی مثل پودر بچه یا مل ساخته میشود.
خمیر تکسچر در نقاشی ساختمان. تابلو سازی ، پتینه کاری و …. به کار کی رود . این خمیر حجم دهی خوبی دارد و تنوع رنگی بالای دارد .
خمیر تکسچر رستا کد 125 حجم 1.5 لیتر
خمیر تکسچر چسبندگی زیادی دارد بسیار منعطف است . در مقابل قارچ، جلبک و خزه مقاوم است و با توجه به میزان به کار رفته این خمیر دوام بالایی دارد .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک نخ خیاطی
این ویژگی های کلی خمیر تکسچر بود . اما برای اشنایی بیشتر با این خمیر این مطلب را تا آخر مطالعه کنید .
خمیر تکسچر چیست؟!
خمیر تکسچر رپین مدل A300 حجم 1 لیتر
همانطور که در بالا ذکر کردیم خمیر تکسچر منعطف است و چسبندگی زیادی دارد از این رو در نقاشی ساختمان بسیار کاربرد دارد . مقاومت زیاد و دوام بالا نیز سبب پر استفاده بودن این خمیر شده است .
مقاله پیشنهادی: خاک گربه پتوپیا
خمیر تکسچر گونه های مختلفی از قبیل تکسچر کراکیل، تکسچر بسکت، تکسچر سنداستون و تکسچر کاهگلی دارد . این گونه های مختلف ضد اب کی باشند ، چسبندگی زیادی دارند . دو نوع سنداستون و کاهگلی در تابلوهای نقاشی و چیدمان منزل به کار می روند .
خمیر تکسچر اوزد مدل بسکت حجم 650 میلی لیتر
استفاده در کارهای تزئینی
این خمیر به دلیل انعطاف پذیری و دوام زیاد در جنبه های مختلفی استفاده میشود . یکی از کاربردهای ان در کارهای هنری و تزیینی است . برای خلق یک اثر هنری و تزیینی به قلم مو و کاردک احتیاج است و با کمک این ابزار طرح ها و شکل های بسیار زیبایی را می توان پدید اورد .
مقاله پیشنهادی: چه مارک قابلمه گرانیتی خوبه
قلم مو کرونا مدل 2402 بسته شش عددی
کاردک ورتکس کد 001
انواع تکسجرها
به غیر از گونه های مختلف خمیر تکسچر که هر یک خاصیت های مختلفی دارند . در کل خمیر های تکسچر به دو گروه تکسچر نرم و سخت دسته بندی میشوند .
مقاله پیشنهادی: بهترین ترجمه کتاب شدن میشل اوباما
همانگونه که از نام تکسچرهای نرم بر می اید برای بافت های نرم به کار می رود و تکسچر های سخت نیز در بافت های ضخیم کاربرد دارند .
خمیر تکسچر سوداکو مدل 1K حجم 1لیتر
اگر دلتان می خواهد که در تزیین منزلتان از این خمیر استفاده کنید نوع مرغوب ان را انتخاب کنید . این خمیر ها در نقاط مختلف جهان هواداران زیادی دارد .
مقاله پیشنهادی: قیمت تنبک ساده
ویژگی بارز خمیر تکسچر
این خمیر ها علاوه بر ویژگی های بیان شده و گونه های مختلف تنوع رنگ زیادی دارند و یک پوشاننده حاوی بافت هستند که می توان ان را شکل و فرم داد و شکل های گوناگونی درست کرد .
خمیر تکسچر فلورانس مدل TB1 حجم 1000 میلی لیتر
این خمیر ها در ظروفی مثل دبه ، گاتن و کوارت در بازار به فروش می رسند . این خمیر ها در اب به اسانی حل میشوند و با اب می توان سطح ان را صاف نمود .
پس از اینکه خشک شد بسیار مستحکم میشود و می توان ان را رنگ آمیزی کرد . این خمیر به دلیل ویژگی حجم دهندگی در پتینه کاری نیز به کار گرفته میشود .
مقاله پیشنهادی: ضد آفتاب بیزانس
از دیگر استفاده های خمیر تکسچر در گچ کاری یا بتن کاری کاربرد ان برای ترمیم کنندگی می باشد. این خمیر به دلیل اینکه زود خشک نمی شود می توان با دست ان را به هر گونه دوست دارید فرم و شکل دهید و شکل مطلوب تان را بسازید .
خمیر تکسچر سرامیک رپین کد 1960 حجم 1 لیتر
دوست دار محیط زیست
یکی از ویژگی های مهم این خمیر این است که مواد شیمیایی درون ان برای طبیعت بی ضرر است . .می توانید ان را بدون نگرانی از آسیب رسیدن به محیط زیست استفاده کنید .
خمیر تکسچر نوع کراکل
یکی ازگونه های پر کاربرد خمیر تکسچر خمیر تکسچر کراکل می باشد. از قابلیت های این گونه خمیر تکسچر می توان از «دوام و ماندگاری زیاد ، مقاومت مکانیکی زیاد، چسبندگی و انعطاف پذیری زیاد، آسانی فرم پذیری و اجرا و کاربردی بودن بر روی سطوح چوب و گچ و سیمان » نام برد.
خمیر تکسچر دانکار مدل کراکل حجم 900 میلی لیتر
آیا ماده ی دیگری می تواند جای خمیر تکسچر را بگیرد؟
یکی از قابلیت های مهم خمیر تکسچر این است که فورا خشک نمیشود و نیاز به زمان زیادی برای خشک شدن دارد که همین قابلیت ان را به یک ماده مهم برای پتینه کاری پ کرده است. پرسشی کبرای افراد زیادی پیش می اید این است که نی توان یک ماده دیگر را به جای خمیر پتینه به کار برد ؟
در پاسخ باید گفت بله . نقاشان در گذشته از یک نوع بتونه مخصوص روغنی در نقاشی ساختمان بهره می گرفتند . بتونه روغنی بع نسبت سایر خمیرها به مراتب با کیفیت تر بهتر بود.
رزین خاصی که در بتونه روغنی به کار می رفت ان را با کیفیت می کرد . بتونه روغنی به نسبت دیگر مواد مشابه قیمت کمتری داشت . همینطور استفاده از آن صرفه جویی در وقت است.
چرا بتونه روغنی نتوانست جای خمیر تکسچر را بگیرد؟
خمیر تکسچر کاهگل رپین کد 012 حجم 1 لیتر
علت اینکه بتونه روغنی جای خود را له خمیر تکسچر داد و نتوانست در صنعت رنگ و نقاشی پایدار باشد این تست که بتونه روغنی را هر شخصی نمی توانست درست کند و باید مهارت و تجربه زیادی در این کار داشته باشید . به همین دلیل افرادی که به این ماده نیاز دارند ترجیح می دهند قیمت بالاتری برای خمیر تکسچر بپردازند ولی از مزیت سهولت استفاده ان بهره مند گردند .
البته گاهی مشتری راضی به پرداخت هزینه زیاد نیست و برای کاهش هزینه نقاشان از بتونه روغنی استفاده می کنند .
خمیر تکسچر کیش مدل KWB حجم 1500 میلی لیتر
چگونه خمیر تکسچر درست کنیم
در مطالب بالا با کلیت خمیر تکسچر و مزایا و ویژگی های ان اشنا شدید ، حال به سراغ شیوه درست کردن خانگی ان برویم .
مواد لازم :
پودر مل: یک پیمانه
سریش: نصف پیمانه
سریش کد Q14 وزن 100 گرم
چسب چوب: یک پیمانه
چسب چوب شمال مدل 600 وزن 750 گرم
پودر سینکا: یکهشتم پیمانه
پودر سنگ: یکهشتم پیمانه
برای درست کردن خمیر تکسچر، نخست باید همه پودرها را که شامل پودر سینکا، پودر مل و پودر سنگ است را بهخوبی باهم مخلوط کنید تا یک ماده یک رنگ و یکنواخت حاصل شود و این مواد باید باهم خوب مخلوط شوند.
پس از اینکه از عدم ذرات درشت در مواد اطمینان حاصل کردید ، نوبت اضافه کردن سریش است . دوباره این ترکیب را هم بزنید و مخلوط کنید تا مواد به خورد هم رفته و یکدست شوند .
چسب سریش مدل 001 وزن 75 گرم
سپس باید مواد را استراحت بدهید . پس از ۱۵ دقیقه چسب چوب را هم به این مواد بیافزایید .
این گونه خمیر تکسچر به علت وجود سریش در ترکیبات اش اصلا ترک برنمیدارد و غلظت متناسبی دارد.
این خمیر را می توان با قیف و کاردک به اسانی استفاده کرد .
قیف کد DNZ268 مجموعه دو عددی
کاردک نانو تولز مدل 802009
این نکته را لازم است بدانید که این خمیر به علت رطوبت کمی که دارد زودتر از خمیرهای کارخانه ای خشک میشود.
نکته
این خمیر برای درست کردن انواع مجسمهها نیز کار امد میباشد.
نکته
این نکته را از یاد نبرید حین کار با این خمیر از ماسک استفاده کنید و تمام موارد احتیاط را در نظر بگیرید و رعایت کنید .