چگونه سوشی درست کنیم؟
چگونه سوشی درست کنیم؟سوشی از غذاهای معروف ژاپنی است که جزو غذاهای داغ و مفید است و در انواع کشور ها طرفدار دارد. سوشی در انواع مدل های سالمون، بدون جلبک، با کاهو، میگو، ماهی، گیاهی، مرغ پخته میشود.
سوشی فیلادلفیا مزبار – رول 8 عددی
سوشی از غذاهای معروف و در اصطلاح فینگر فودی مردم ژاپن است . پایه اصلی این غذا برنج است و به سبک خاصی ان را طبخ می کنند و گاهی با این تصور که همه سوشی ها ماهی خام دارند از تست کردن ان صرف نظر میکنیم ولی همه سوشی ها ماهی خام ندارند و زه شیوه غ مختلفی طبخ میشود .
مقاله پیشنهادی : قیمت پارچ و لیوان فرانسوی
ابن غذای خاص در جشن ها و مراسمات خاص سرو میشود .
سوشی همانند اسپاگتی منحصر به ژاپن نشده است و در همه جای دنیا هوادارانی پیدا کرده و در هر کشور با عادات غذایی ان منطقه ادغام شده و سبک جدیدی از ان به وجود امده است .
در کل می توان سوشی را اینگونه تعریف کرد : سوشی گونه ای از غذاها با ترکیب های متفاوت است که به سبک ژاپنی طبخ میشود . در واقع پخت برنج به شیوه ژاپنی ایت و همراه آن نیز اغلب خوراک های دریایی مثل ماهی ، میگو ، جلبک و … وجود دارد .
برنج هاشمی گلستان – 10 کیلوگرم
مقاله پیشنهادی : دال احمر
انواع سوشی
ساشیمی(sashimi):
ساشیمی گونه ای ماهی است که ان را به شکل فیله های نازکی برش می دهند و سرو جالبی دارد . حدود ۳ تا ۵ قطعه از ان را به شکل خام ، ترش شده یا پخته شده با برگ شیسو، رنده ترب دایکون و واسابی و زنجبیل ترکیب و سرو میشود .
مقاله پیشنهادی : چگونه جعبه لایتنر بسازیم
نِگیری (nigiri):
در این نوع از سوشی تکه های ماهی روی دو گلوله برنجی است و گاهی نیز با جلبک دریایی سرو میشود . روی ان ادویه های مخصوص می زنند و ظاهر بسیار جذابی دارد .
گوانگ نگری (gunkan nigiri):
مقاله پیشنهادی : بهترین مارک ابمیوه
گونه ای دیگر از سوشی نجری ، سوشی گونکن نگری است که مفهوم گوانگ قایق است و علت این نام گذاری نیز شکل قایقی سوشی است . در کل سوشی کوانگ نگری دارای سه گروه توبیکو ، ایکورا و یونی است . هر پرس ان دو تکه است .
برنج طارم هاشمی ممتاز طبیعت – 10 کیلوگرم
مقاله پیشنهادی : قیمت سنسور اثر انگشت
هوسوکامی (hosomaki):
این سوشی ها نازک هستند و برنج کم دارند و دارای جلبک دریایی است که از بیرون ان را رول می کنند . هر پرس تن ۶ تکه سوشی است .
فوتوماکی (futomaki):
مقاله پیشنهادی : انواع تسمه دینام چرخ خیاطی
این سوشی نیز به شکل رول های نازکی است و پر مایه است . تکه های ان بزرگ است . این نوع سوشی خود گونه های زیادی دارد . جلبک نوری یا داخل آن یا بیرون ان رول میشود . هر پرس ان حدود ۴ تا ۱۰ تکه سوشی است .
اوراماکی (uramaki):
این سوشی ، سوشی محبوب آمریکایی هاست و دلیل هواداران زیاد ان هم به خاطر شکل ان است . این سوشی از بیرون رول میشود و جلبک ان قابل دیدن نیست و همین خیلی ها را برای خوردن ان راغب می کند . کسانی که اهل غذای دریایی و سوشی نیستند این گونه را نسبت به سایر گونه ها بیشتر می پسندند .
مقاله پیشنهادی :
هر پرس این سوشی ۶ یا ۸ قطعه است .
تماکی (temaki):
این سوشی قیفی شکل است و پر ماین است و خوردن ان با دست راحت است . مثل یک قیف بستنی به شما تحویل داده میشود .
برنج طارم ممتاز گلستان – 10 کیلوگرم
چیراشی (chirashi):
چیراشی گونه ای از ماهی است که داخل کاسه با برنج میل می شود .
انتخاب بهترین سوشی
برای سفارش سوشی گزینه های زیادی پیش رویتان است . اگر اهل غذاهای رژیمی هستید . سوشی با برنج قهوه ای را ترجیحا سفارش دهید . برنج قهوه ای سرشار از فیبر است ، سریع هضم میشود . همینطور سوشی ساشیمی نیز که فیله های نازک ماهی است و بدون برنج است با برنج کمی دارد . این نوع سوشی کالری کم ولی پروتیین زیادی دارد .
اگر سوشی را به خاطر برنج اش دوست دارید ، سوشی هایی که برنج کم تری دارند را انتخاب کنید . کنار سوشی می توانید سوپ با سبزیجات سفارش دهید که هم مملو از فیبر و ویتامین هستند و سرو ان با سوشی لذت ان را چندین برابر می کند.
قبل از سفارش سوشی به اسم ان فقط توجه نکنید و مواد میانی و نحوه طبخ ان را حتما سوال کنید .
برنج طارم ممتاز گلستان مقدار 1 کیلوگرم
آشنایی مواد اصلی سوشی
جلبک نوری :
نوری گونه ای گیاه دریایی یا جلبک دریا است که برگ های سرخ شده ان در اکثر فروشگاه های اسیای شرقی و حتی سوپر مارکت های بزرگ کشورمان وجود دارد . جلبک دریایی نوری بسیار کم کالری و حاوی املاح معدنی و ویتامین های مختلف است . اگر تا به حال سوشی درست کرده حتما می دانید که به اسانی رول نمیشوند . بهتر است اگر تازه کارید ، برگه ها را با قیچی نصف کنید و با اندازه کوچک ان ، رول کردن را اغاز کنید . هر چه برگه ها کوچکتر باشند پس بهتر می توانید ان را رول کنید . اگر به همه برگهای درون بسته بندی نیاز ندارید انها. ا در کیسه های زیپ لاکی درون یخچال نگهدارید . درون این کیسه ها نیز یک قاشق برنج بریزید تا رطوبت شان را به خود بگیرند . هر گاه به انها نیاز داشته باشید ترد و تازه هستند .
برنج سوشی
طبخ برنج سوشی با سبک پختن برنج ما بسیار فرق دارد و شاید به مواد ان دسترسی نداشته باشید پ مجبور به خرید برنج اماده سوشی شوید . برنج اماده سوشی را اینگونه می پزند : برای هر پیمانه برنج ، دو قاشق غذاخوری سرکه شیرین شدع نیاز است . سرکه حتما باید شیرین شده باشد و از سرکه تند و ترش استفاده نکنید . برنج سوشی کمی مزه شیرین دارد . سرکه سوشی سرکه برنج است که شیرین است و اگر در فروشگاه ها ان را پیدا نمی کنید می توانید ان را برنج سفید ،شکر سفید، آب، مایه خمیر، سفیده تخم مرغ در خانه درست کنید .
مایه خمیر ساف لوور – 125 گرم
شکر سفید فامینولی – 1.8 کیلوگرم
فيله ماهي قزل آلا سالمون بي استخوان منجمد مهيا پروتئين – 500 گرم
سرکه برنج معمولی با سرکه برنج سوشی فرق دارد اگر مجبور به استفاده از سرکه برنج معمولی شدید برای هر نصف پیمانه فتجان ، بک قاشق سوپ هوری شکر اضافه کنید .
مواد داخل سوشی
سوشی را با مواد مختلفی می توان پر مرد اکثرا از ماهی خام مثل ماهی سالمون یا تن ، خرچنگ ، کنسروهای ژاپنی که ترکیب سبزیجات سرخ شده و میگو و ماهی است ، انبه ، اووکادو ، خیار ، هویج و …. استفاده کنید . هر ماده ای که انتخاب می کنید، باید بسیار ریز شوند .
بهترین ماهی برای سوشی سالمون است . ماهی حتما باید تازه باشد و با فشردن انگشت روی بدن ماهی تازگی ان را تست کنید . بدین نحو اگر ماهی با فشار دادن به شکل اولیه اش فوری برگشت تازه است وگرنه کهنه می باشد اگر بدن ان یکدست نیست و فرو رفتگی دارد قطعا تازه نیست ولی قابل مصرف است .
قزل سالمون دودی شارین – 200 گرم
طرز تهیه سوشی :
ابتدا برگه Nori را روی سطح کارتان باز کنید.این موضوع را بهتر است بدانید که این برگهها یک سطح زبر و یک سطح صاف دارند. برگه را دست بزنید و آن را جوری روی سطح کار پهن کنید که سطح زبر آن به سطح خارج باشد .
برنجتان را بر روی برگه پخش کنید.
با دقت و کمک انگشتانتان برنج را به خوبی روی برگ صاف کنید . برنج باید به نحوی روی ان پهن شود که دانه های ان اندکی فاصله با هم داشته باشند و به هم نچسبند و. پس از رول کردن سوشی ، برگ های سبز جلبک با لابلای برنجها باید مشخص باشد .
برای اینکه برنج به انگشت تان نچسبد ان را کمی خیس کنید ، پس یک کاسه اب کنار دستتان بگذارید و مدام دستتان را مرطوب کنید تا برنج به انگشتتان نچسبد و بهتر پهن شود .
سفیده تخم مرغ مایع تلاونگ مقدار 350 گرم
افزودن سایر مواد اولیه
به صورت فرضی برگه سوشی را در ذهن تان به چهار بخش تقسیم کنید و مایه میانی را در اخرین خانه و در پایین ان بگذارید ،مواد را قسمت بالای ان نگذارید ، زیرا نمی توانید ان را به راحتی رول کنید .
کمی سوشیتان را رول کنید.
سپس انتهای سوشی که برنج و مایه میانی است را به داخل تا بزنید و رول کنید در نهایت شبیه رولت های شیرینی میشود.
برای متراکم شدن مواد، به اهستگی کمی رولتان را فشار بدهید.
حالا تخته کارتان را به اهستگی از زیر سوشی بیرون بکشید و بقیه سوشی را رول کنید.
با کمک انگشتانتان ، سوشی را رول کردن کنید .
مایه خمیر کنتون – 30 گرم بسته 3 عددی
پس غز به پایان رسیدن رول کردن، دوباره سوشی را روی تخته کار قرار دهید و زیر ان کاغذ روغنی بگذارید یا تخته کار بهار است بامبو باشد ، سپس کاغذ روغنی یا تخته بامبو را به دور آن بپیچانید تا رول شود و از روی تخته یا کاغذ روغنی کمی به آن فشار بیاورید .
حالا سوشی را روی تخته گوشت بگذارید . و با چاقوی تیز ان را به اندازه های مساوی برش بزنید . پس از هر برش لبه های چاقو را پاک کنید تا مواد سوشی به ان نچسبد . اگر این مواد به لبه چاقو بچسبد برش هایتان منظم و یکدست نیست .
سوشی دیگر اماده سرو است و می توانید ان را در یک بشقاب پهن بامبو ، چینی زیبا یچینید یا همراه ان سبزیجاتی مثل پیازچه و جعفری گذاشته و میل کنید .