خوراکی ‌ها

چگونه شکلات را آب کنیم؟

چگونه شکلات را آب کنیم؟شکلات یکی از  فراورده های بسیار محبوب کاکائوست که در انواع مختلفی تولید میشود و در دسرهای زیادی نیز شکلات استفاده میشود ، شکلات در دسرها به راه های مختلفی استفاده میشود ، ولی برای کیک ، تزیین میوه ها ، دسر میوه و شکلات و … شکلات را باید به صورت اب شدن استفاده کرد .

شکلات تلخ 75 درصد سایرو – 128 گرم

وزن
128 گرم
وزن بسته‌بندی
150 گرم
شماره پروانه بهداشت
32/124141
طعم
شکلات تلخ

اب کردن شکلات کار راحت و اسانی نیست و برای درست کردن فراورده های شکلاتی باید ان را به شیوه درست انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید .

اب کردن شکلات با روش های مختلفی امکان پذیر است ولی بهترین  روش ان بن ماری است ، که با رعایت نکات و انجام درست ، این روش بسیار کاربردی است .‌

روش بن ماری چیست و از کجا آمده؟

بن ماری در واقع همان لغت انگلیسی Bain marie است که در قرن ۲۵ میلادی ، شیمی دانی به اسم ماری از این روش استفاده می کرده است.

تافی کره ای با مغزی شکلات تلخ رورو شیرین عسل – 500 گرم

وزن
500 گرم
وزن بسته‌بندی
505 گرم
ابعاد بسته‌بندی
10×10×5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
21/14303
طعم
شکلات تلخ
ویژگی شکلات، تافی و آبنبات
مغزدار

این روش کاربردهای بسیاری داشت و از ان برای اب کردن شکلات نیز استفاده می کردند . در این شیوه به دو ظرف که داخل یکی از انها اب است و روی حرارت قرار دارد ، ظرف دیگری که شکلات درون ان قرار دارد و داخل ظرف اب گذاشته میشود ، شکلات را اب می کنند .

با استفاده از بن ماری چه نوع شکلات هایی را می توان آب کرد؟

شکلات ها از لحاظ ، طعم ، کیفیت ، ترکیبات ، شکل دارای انواع زیادی هستند .

در یک دسته بندی کلی دو‌ گونه شکلات ریل Real و کامپاند وجود دارد . علت این تقسیم بندی نیز به دلیل کره کاکائو درون شکلات است . اگر داخل یک شکلات از کره کاکائو استفاده شده باشد به ان ریل  و اگر حاوی روغن های دیگر باشد به ان کامپاند گفته میشود .‌

شکلات ها از لحاظ ظاهری نیز به دو نوع شکلات سکه ای و تخته ای دسته بندی میشوند .

شکلات سکه ای

شکلات شیری سکه ای شیرین عسل – 520 گرم

وزن بسته‌بندی
520 گرم
ابعاد بسته‌بندی
20x10x5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
21/17900
طعم
شیری , شیرین

شکلات سکه ای ازشکلات های رایجی است که توسط سازندگان مشهور تولید میشود . این شکلات ها به دلیل کوچکی نسبت به شکلات تخته ای اسانتر ذوب میشوند .

در کل هر چه سایز شکلاتی که قصد اب کردن ان را داریم کوچکتر باشد ، ذوب کردن اش آسانتر است .

شکلات تخته ای

شکلات تخته ای پرتقالی آی سودا – 220 گرم

وزن
220 گرم
وزن بسته‌بندی
230 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14x11x2 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
21/18754
طعم
پرتقال
شکل ماده غذایی
تخته‌ای
سایر توضیحات
انرژی غذایی 131/7 کیلو کالری
قند 12/7 گرم
چربی 8/7 گرم
نمک 0/04 گرم
اسید چربی 0/3 گرم

شکلات تخته ای هم دو مدل ریل و کامپاند دارد که کیفیت ان به برند ان بستگی دارد . در درست کردن شکلات تخته ای ، ترکیبات ان را به شکل مایع و ذوب شده درون قالب های تخته ای ریخته و فرصت می دهند ،درون همان قالب ها سرد شود تا شکل قالب را بگیرند . شکلات های تخته ای در طعم های مختلف کاکائو ، موز ، شیری ، توت فرنگی و…. تولید میشوند .

در اب کردن شکلات تخته ای باید یک مورد را در نظر بگیرید و این است که ان را به میزان لازم تکه تکه کنید و سپس اب کنید .

حتی اگر به همه شکلات نیاز دارید باز باید به قطعات کوچکتری ان را تقسیم کنید . در کل  هر چه   شکلات بزرگتر باشد ، حرارت و دما به مرکز ان کمتر و دیرتر می رسد و فرایند اب شدن ان طول می کشد ، از طرف دیگر اگر شکلات زیاد از حد کافی گرما ببیند ، ملوکول های اش از دست می رود به این اتفاق در اصطلاح سوزانده شدن شکلات می گویند .‌‌

شکلات تابلت تخت بلوبری آی سودا – 220 گرم

وزن
220 گرم
وزن بسته‌بندی
230 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14x11x2 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
21/10339
طعم
میوه
شکل ماده غذایی
تخته‌ای
سایر توضیحات
طعم این محصول از میوه بلوبری گرفته شده است.

پس ذوب کردن شکلات را سر سری نگیرید .

 

انواع روش های آب کردن شکلات :

شکلات را به شیوه های مختلفی بر اساس تجهیزات در دسترس مان می توان ذوب کرد . شکلات ها گونه های مختلفی دارند و دمای مورد نیاز برای اب کردن انها فرق دارد .‌ولی این دماها زیاد با هم اختلاف ندارد ‌ .

هر شکلاتی را نمی توان ذوب مرد و شکلات های مناسب برای این کار شکلات های تخته ای و سمه ای هستن د ‌ فراموش نکنید که شکلات تخته ای را به  قطعات کوچکتری تقسیم کنید تا یکنواخت و زودتر اب شود .

روش اول : استفاده از مایکروفر

مایکروویو سامسونگ مدل 3513

وزن
12 گرم
ارتفاع
360 سانتی متر
عمق
390 سانتی‌متر
توضیحات صفحه نمایش
صحفه لمسی
شناسه
2800000127923
پهنا
480
توان مایکروویو
800
ظرفیت
23 لیتر
دستگاه نمایش وضعیت
صفحه نمایش
تنظیمات دستگاه
تنظیم زمان

در این شیوه شکلات را در ظرف مخصوص مایکروفر بگذارید‌ ، ان را برای ۳۰ ثانیه گرما دهید . بعد از این زمان ان را بیرون بیاورید و شکلات را مدام هم بزنید و باید تا جایی هم بزنید که همه ذرات شکلات اب شود .

نکات :

اگر شکلات ها با هم زدن همچنان تکه های جامد دارند . ان را دوباره برای ۵ ثانیه درون مایکروفر حرارت دهید . این عمل را باید تا مادامی که شکلات ها ذوب شوند انجام دهید .

اگر بیشتر از حد کافی به شکلات  ها دما دهید ، سبب سوختن و سفت شدن شکلات ها میشود . پس این مسیله را از یاد نبرید .‌‌

مایکروویو پاناسونیک مدل NN-CD997S

روش دوم : استفاده از روش بن ماری

یکی از روش های سنتی و متداول اب کردن شکلات روش بن ماری است . گونه های مختلف شکلات را می توان با این شیوه اب کرد . در روش بن ماری به دو ظرف نیاز دارید .

یک ظرف دارای اب که روی حرارت مستقیم گذاشته میشودو یک ظرف کوچکتر درون این ظرف قرار بگیرد و شکلات ها درون ان برای اب شدن ، قرار میگیرند .  ابتدا ظرف حاوی اب را روی شعله گذاشته و شعله ان زیاد باشد تا به جوش بیاید ، سپس حرارت را کم کنید .‌

آموزش آب کردن شکلات به روش بن ماری به صورت مرحله به مرحله :

مرحله ۱ : تهیه آب جوش در ظرف بزرگتر :

ابتدا یک ظرف که  در مقابل شعله مقاوم باشد ، را انتخاب کنید ، سپس یک چهارم از ظرف را پر از آب کنید . ان را روی حرارت زیاد بگذارید تا اب زودتر به  جوش بیاید.

شکلات شیری گالاردو فرمند مقدار 330 گرم

وزن
300 گرم
وزن بسته‌بندی
335 گرم
ابعاد بسته‌بندی
3 × 22 × 22 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
56/12050
طعم
شیری
سایر توضیحات
- ارزش غذایی محصول در هر 100 گرم:
- انرژی: 515.7 کیلو کالری
- پروتئین: 9.1 گرم
- چربی: 30.9 گرم
- کربوهدرات: 50.3 گرم

پس از جوش امدن اب ، حرارت ان کم کنید ‌

مرحله ۲ : تکه تکه کردن شکلات تخته ای

برای اینکه شکلات های تخته ای بهتر و زودتر اب شوند ، انها را به  قطعات کوچک از روی خط هایش به راحتی قطعه قطعه کنید و انها را داخل ظرف کوچکتر بریزید .

اگر شکلات ها سکه ای است به این مرحله نیازی نیست .

نکات :

ظرف کوچکتر که شکلات را درون ان قرار می دهید ، باید خشک باشد و حتی ا قطره اب و رطوبت نداشته باشد .

این ظرف باید از لحاظ اندازه به حدی باشد که روی دهانه طرف بزرگتر حاوی اب قرار بگیرد . در اصطلاح روی دهانه ان جا بیفتد نه اینکه درون ان فرو برود و شناور باشد یا اینکه مماس با ان باشد ‌ .

بسیار دقت کنید که بخار اب ، یا ا قطره اب به شکلات ها نفوذ نکند .‌

ظرف ها از هر جنسی مثل چدن ، تفلون ، استیل ، و… می تواند باطد ولی تزجیحا ظرف کوچکتر و حاوی شکلات پیرکس باشد ، این نوع ظرف در برابر گرما مقاومت بالایی دارد ، فاصله کف طرف تا اب را می توان مشاهده کرد . البته سایز ظروف را پیش از ریختن شکلات می توان ازمایش کرد که با اب تماس ندارند .

سرویس قابلمه 10 پارچه چدن گرانیت راسل ساخت ترکیه مدل اکوپن کد R-404

جنس روکش
گرانیت
کشور مبدا برند
ترکیه
تعداد پارچه
10 پارچه
سایر توضیحات
بدنه گرانتیت ویت فورت ایتالیا
درب پیرکس
پوشش داخلی و خارجی هر کدام 4 لایه گرانتیت نچسب
دارای تابه دو طرفه رژیمی
قفل مغناطیسی درب دسته ها
مجهز به مخزن چکه گیر روغن
طراحی ارگونومیک و ایمن
مجهز به درب سوپاپ دار
دارای سیلیکون اضافه برای پوشش دستگیره ها
سایز قابلمه ها: 20، 24، 28
سایز تابه: 26

ظرف غذا پاک تفلون کد 800011

ابعاد
13x13x6 سانتی‌متر
وزن
210 گرم
قابلیت استفاده در
فر , مایکروویو , یخچال , فریزر
قابلیت شست‌وشو
با دست , با ماشین ظرف‌شویی
تعداد
دو عدد
ابعاد بسته‌بندی
11x15x15 سانتی‌متر
وزن بسته‌بندی
300 گرم
سایر توضیحات
ظرف غذای پاک تفلون فوق به دلیل دارا بودن دو چفت در طرفین درب و همچنین وجود واشر داخل درب جهت حمل غذا مناسب می باشد.
جنس آلومینیوم مصرفی از خلوص بالا و ضخیم می باشد.
قطر ظرف:13سانتیمتر
ارتفاع ظرف با درب:10سانتیمتر
ارتفاع ظرف بدون درب:6سانتیمتر
وزن خالص ظرف:210گرم

ظرف غذای نوین فرم مدل دو طبقه

ابعاد
8 × 15 سانتی‌متر
وزن
325 گرم
قابلیت استفاده در
فر
قابلیت شست‌وشو
با دست
تعداد
دو عدد
سایر توضیحات
- ساخته شده از استیل ضدزنگ با مقاومت بالا
- قابل استفاده روی حرارت مستقیم یا داخل فر
- دارای واشر ضدنشت و نسوز در
- قابل استفاده در مسافرت، پیک نیک، محل کار و مدرسه
- دارای ظرف داخلی اضافه و استفاده بصورت ظرف غذای دو طبقه

مرحله ۳ : قرار دادن ظرف حاوی شکلات بر روی ظرف حاوی آب جوش

در این مرحله ظرف کوچکتر و حاوی شکلات را بر اساس مواردی که در بالا ذکر کردیم ، روی ظرف آب جوش بگذارید و مواظب دستتان باشید تا با بخار اب نسوزد.‌

دیگر  کار زیادی ندارید ، فقط باید صبر کنید تا شکلات ها ذوب شود

زمان اب شدن شکلات ها ، بستگی به میزان و نوع شکلات استفاده شده دارد .

مرحله ۴ : هم زدن، راه رسیدن زودتر به شکلات های آب شده

قاشق آشپزی مدل چوبی کد gh

ابعاد
23x7x0.5 سانتی‌متر
وزن
36 گرم
جنس دسته
چوب
جنس بدنه
چوب
کشور مبدا برند
چین

خب بعد از یکی دو دقیقه مشاهده خواهید کرد که شکلات ها در حال آب شدن هست. اما شاید براتون سوال پیش بیاد که چطوری میتونم کاری کنم شکلات ها زودتر آب بشن؟

پس از حدود ۲ دقیقه شاهد تدریجی اب شدن شکلات میشوید . ولی حتما به دنبال راهی هستید تا به  زودتر اب شدن شکلات ها کمک کنید.

برای اینکه شکلات ها زودتر اب بشوند ، انها را هم بزنید ، تا دما و گرما در هکه شکلات ها به طور یکسان برسد ، حرارت شکلات ها به سایر شکلات ها نیز برسد و همه شکلات ها شروع به اب شدن کنند . در نظر کلی اب کردن  شکلات بسیار ساده است ولی این مار نیاز به دانستن و به بکار بردن  چند نکته است که در زیر برایتان بیان می کنیم .

نکات هم زدن شکلات :

برای هم زدن شکلات از قاشق فلزی ، لیسک ، قاشق چوبی می توان استفاده  نمود .

قاشق مرباخوری صنایع استیل ایران مدل ورونا کد 1

قابل شستشو
با دست , با ماشین ظرف‌شویی
شامل
قاشق دسر و مربا خوری
تعداد پارچه
شش پارچه
جنس
استیل
سایر توضیحات
- قاشق مرباخوری بزرگ به طول 13.5 سانتی‌متر

لیسک مدل باله

ابعاد
24 × 5 × 0.5 سانتی‌متر
وزن
25 گرم
سایر توضیحات ابعاد
طول : 24 سانتی متر
عرض : 5 سانتی متر
ضخامت : 0.5 سانتی متر
جنس دسته
کریستال
جنس بدنه
سیلیکون
سایر توضیحات
دسته از جنس پلاستیک کریستال و شفاف
سری سیلیکونی
دارای محل برای آویز

قاشق چوبی آشپزی مدل لورا S2 بسته 2 عددی

ابعاد
24×5×1 سانتی‌متر
وزن
100 گرم
جنس دسته
چوب
جنس بدنه
چوب
کشور مبدا برند
ایران

قاشقی که با ان شکلات را هم می زنید باید کاملا خشک و عاری از هر گونه رطوبت و اب باشد .

پس از طی مراحل بالا ، می بینید شکلات ها با روش بن ماری بدون هیچ سختی با رعایت چند نکته اب شده اند .شکلات های اب شده اماده استفاده برای مصارف گوناگون هستند .

چطوری شکلات ها رو به مدت زیادی ذوب شده نگه داریم؟

شکلات ها در دمایی کمتر از دمای گرما دیده ، فورا سفت میشوند و می بندند و باید دوباره انها را بن ماری کنید تا ذوب شوند . البته برای اینکه دیرتر سفت شوند انها را در دمایی بین ۲۸ تا ۳۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنید . البته این دما برای انواع  شکلات ها ، فرق دارد . با این کار شکلات به مدت طولانی تر مایع می ماند .‌

برای این کار هر چند ثانیه که خودتون تنظیم کردید ، ظرف شکلات را روی بخار اب بگذارید و هک بزنید  تا برای استفاده مناسب باشد .

قاشق مرباخوری مدل mhdn بسته 6 عددی

قابل شستشو
با دست , با ماشین ظرف‌شویی
شامل
قاشق دسر و مربا خوری
تعداد پارچه
شش پارچه
جنس
استیل

لیسک و قلمو کد AM 01

ابعاد
25x5x2 سانتی‌متر
وزن
50 گرم
سایر توضیحات ابعاد
لیسک و قلمو سایز بزرگ
ابعاد لیسک طول 25 عرض5 سانتی متر
ابعاد قلمو طول 22 عرض 5 سانتی متر
جنس دسته
پلاستیک
جنس بدنه
سیلیکون
سایر توضیحات
بسیار باکیفیت و مرغوب

شکلات تخته ای موزی آی سودا – 220 گرم

وزن
220 گرم
وزن بسته‌بندی
230 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14x11x2 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
33921/10
طعم
موز
سایر توضیحات
انرژی غذایی 131/7 کیلو کالری
قند 12/7 گرم
چربی 8/7 گرم
نمک 0/04 گرم
اسید چربی 0/3 گرم

لیسک مدل قلب کد 01

ابعاد
28x7x1 سانتی‌متر
وزن
50 گرم
جنس دسته
چوب
جنس بدنه
سیلیکون
کشور مبدا برند
ترکیه

شکلات شیری مغزدار دریم اسمارت شیرین عسل – 9 گرم بسته 50 عددی

وزن
9 گرم
وزن بسته‌بندی
500 گرم
ابعاد بسته‌بندی
20×10×5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
21/10841
طعم
شیری
ویژگی شکلات، تافی و آبنبات
مغزدار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن