راهنمای خرید اینترنتی بهترین مارک دیگچه مسی ارزان قیمت
دیگچه مسی چیست؟ دیگچه مسی را از کجا بخریم؟ دیگچه مسی در انواع مدل های قدیمی، پنج نفره، دکوری، بزرگ، دو نفره، دسته دار، کیلویی، کوچک در زنجان، کرمان، ورامین، تهران به فروش میرسد. قبل از خرید اینترنتی بهترین مارک دیگچه مسی به بررسی نکات خرید آن میپردازیم:
تاکنون در دیگچه های مسی آشپزی کرده اید؟ نظرتان در مورد غذای پخته شده در آن چیست؟ اگر خودتان از این ظروف استفاده نمی کنید به نظر شما دیگران به چه دلیل از آن استفاده می کنند؟ زیبایی حاصل از مس های گران قیمت و سرخ یا خواص آن؟ آیا می دانید بهترین ظروف مسی مربوط به کدام شهر است؟ قیمت دیگچه های مسی زیاد است یا کم؟ فواید و مضرات دیگچه های مسی چیست؟
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک خازن برای سیستم
دیگچه های مسی انواع مختلفی دارند و بهترین دیگچه ها و ظروف مسی متعلق به شهر زنجان است. اما اگر رفتن به آنجا برایتان مقدور نیست می توانید دیگچه های مسی دست دوم را از شیپور یا دیوار و یا فروشگاه های معتبر به صورت نو خریداری نمایید. علت استفاده از این دیگچه ها نیز مزایای بسیار مس است که در ادامه بررسی می کنیم .
استفاده کردن از ظروف مسی در ایرانیان بسیار رواج داشته و است، طوری که در قدیم بیشتر ظروف از جنس مس بوده و در هر خانه ای یافت می شد، امروزه نیز به دلیل مزایای فراوان مس، استفاده از این ظروف گسترش یافته است وکمابیش در هر خانه ای پیدا می شود. یکی از این ظروف مسی دیگچه های آن است که مخصوص آش و آبگوشت بار کردن، خورشت و برنج گذاشتن است که علاوه بر خواص فراوانی که دارد باعث لذیذ شدن طعم غذا نیز می شود .البته توجه شود که لایه داخلی ظروف مسی لایه ای پوشاننده است که از ورود بیش از حد مس به غذا جلوگیری کند زیرا مقدار بیش از حد آن می تواند مشکلاتی را ایجاد کند .
مقاله پیشنهادی: خرید درب کیسه آب گرم
دیگچه های مسی شامل انواع سوزنی و چکشی و ساده می باشند که در ظاهر با یکدیگر تفاوت دارند . فلز مس موجود در آن ها به دلیل اینکه می تواند زود گرم شود و حرارت را به طور یک نواخت در همه قسمت های دیگچه پخش کند، همچنین گرما را مدت زمان بیشتری در خود نگه دارد باعث می شود هم غذا زودتر پخته شود و هم خوب جا بیوفتد و خوش طعم شود.
یکی از مهم ترین ویژگی های آشپزی در این دیگچه ها رفع کم خونی است. فلز مس بر جذب فلز آهن موثر است، فلز آهن نیز در تولید سلول های خونی موثر است بنابرین با استفاده از دیگچه های مسی و جذب مس به طور غیر مستقیم در بهبود کم خونی مفید است. در گذشته وقتی در دیگچه های مسی آشپزی می کردند یک کف گیر آهنی به نام حسوم در طول آشپزی نیز داخل آن می گذاشتند که به این گونه آهن و مس باهم جذب بدن شوند ، عده ای نیز تکه ای آهن داخل دیگچه های مسی می اندازند تا هنگام پختن خورشت ها مخصوصا فسنجان، هم باعث خوش رنگ شدن و هم آزاد شدن آهن شود، به طور کلی آزاد شدن آهن و جذب آن به کمک مس از بیماری های خونی و سرطان خون جلوگیری می کند .
مقاله پیشنهادی: دماسنج دقیق
کمبود مس در بدن باعث حالت کسالت ،خواب آلودگی و کرختی و درد مفاصل می شود که آشپزی در دیگچه های مسی یکی از راه حل های برطرف کردن این حالات است. همچنین وجود مس باعث رشد مناسب بدن به ویژه بافت هایی مانند پوست و مو می شود که از پیری زودرس جلوگیری می کند و باعث طول مفید و سلامت جنسی بانوان می شود. از دیگر فواید مس، تنظیم ضربان قلب، کاهش کلسترول و درمان زخم است.
این عنصر مهم در اثر کمبود در بدن علائمی ایجاد می کند مانند: ناکارامدی استخوان و درد مفاصل، کم خونی، متابولیسم غیر طبیعی کلسترول، وجود لکه های سفید در ناخن، ریتم نا منظم قلبم و شایع ترین بیماری های ناشی از کمبود مس عبارت اند از: بیکاری های کلیه ای، بیماری های تغذیه ای، بیماری های سلیاک ( نوعی بیماری خود ایمنی که در آن پرز های روده باریک از بین می روند و غذا نمی تواند جذب بدن شود).
مقاله پیشنهادی: سطل رو کابینتی
بهترین و بیشترین ظروف مسی اصل مربوط به شهر زنجان است که مس های سرخ رنگ و شفافی دارد اما عده ای افراد سود جو و دغل کار مس های تقلبی را به جا مس های اصل در بازار به مردم می فروشند که البته قیمت کمتری هم دارند. برای تشخیص مس های تقلبی به رنگ آن حتما دقت کنید، مس های تقلبی غالبا دارای رنگ زرد مات هستند که در آن ها به جای مس خالص از مس ناخالص و یا مس در ترکیب با فلز دیگر استفاده می کنند .
اما پس از خریدن مس توجه کنید که غذاهای خیلی شور، تلخ، شیرین و ترش و روغنی و گوشت را نباید به مدت طولانی در این ظروف نگهداری کرد، یا بهتر است برای جلوگیری از ورود بیش از اندازه مس یا از بین رفتن لایه داخلی آن، از پختن غذاهای اسیدی و ترش در دیگچه های مسی خودداری شود.
مقاله پیشنهادی: ماساژور سر
برای پاک کردن لکه های آن نیز پیازهای حلقه حلقه شده را به آن بمالید، زدن آب پیاز به ظروف مسی نیز از زنگ زدن آن ها جلو گیری می کند و برای تمیز و براق کردن ظروف مسی از یک عدد لیمو آغشته به نمک استفاده کنید.
سعی کنید هنگام شست و شوی دیگچه های مسی از اسکاچ های نرم و لطیف و شوینده های ملایم استفاده کنید، اسکاچ های سیمی باعث از بین رفتن لایه داخلی دیگچه ها می شوند .
مقاله پیشنهادی: ماشین حساب مهندسی
توجه کنید اگر لایه داخلی آن از بین رفته در آن پخت و پز نکنید زیرا مس اضافی در کبد ذخیره و باعث از کار افتادن آن می شود و علاوه بر این باعث مسمومیت با مس می شود که علائمی چون حالت تهوع و اسهال دارد . برای درست کردن آن به فروشگاه های لوازم خانگی مراجعه کنید تا دوباره آن را پوشش دهند . مس اضافی در بدن نیز مشکلاتی ایجاد می کند مانند : عفونت های میکروبی و ویروسی، پرکاری شدید تیروئید، لوسمی مزمن ( نوعی بیماری خون که باعث افزایش بیش از حد گلبول های سفید می شود)، بعضی از سرطان ها، هموکروماتوزیس( زیادی جذب آهن از روده)، سیروز( التهاب کبدی)، تب حاد روماتیسمی، انفارکتوس قلبی( سکته)، لوپوس ارتیماتو (نوعی بیماری بافت های همبند).
از طرف دیگر بعضی فلزات پوشاننده لایه داخل دیگچه های مسی آلیاژ هایی مانند قلع، نیکل و استیل می باشند اما باعث ورود فلزات سنگین به بدن می شوند .
از دیگر معایب دیگچه ها و دیگر ظروف مسی، زود اکسید شدن آن است که هم باعث می شود تغییر رنگ دهد و هم لایه داخلی آن از بین رود و با مواد غذایی واکنش دهد .