چگونه تخمه را بو بدهیم؟
چگونه تخمه را بو بدهیم؟ تخمه یکی از خوراکی های خوشمزه و مغذی ای است که بسیاری از افراد به آن علاقه مند هستند. تخمه در انواع تخمه کدو، تخمه هندوانه، تخمه آفتابگردان، تخمه خربزه، سرکه ای، نمکی، آویشنی، گلپر، آبلیمویی وجود دارد.
تخمه آفتابگردان نمکی گلستان مقدار 100 گرم
روش هایی برای بو دادن تخمه در خانه
تخمه یکی از مواد مغذی و خوش طعم است که در ابتدا به صورت خام وجود دارد اما میتوانید با حرارت دادن آن را بو بدهید . روش های مختلف برای بو دادن تخمه ها وجود دارد و هر نوع از تخمه ها به یک روش بو داده میشوند .یکی از تخمه هایی که می توانید آن را به راحتی در خانه بوده اید تخمه آفتابگردان است .
مقاله پیشنهادی: سوهان برقی نیل دریل بهتره یا نیل مستر
تخمه آفتابگردان گلپر گلستان مقدار 100 گرم
برای بو دادن تخمه آفتابگردان باید بعضی نکات را رعایت کنید تا یک تخمه با کیفیت به دست بیاورید .در واقع بو دادن تخمه یعنی حرارت دادن به آن و در بو دادن تخمه آفتابگردان این حرارت را می توانید با استفاده از گاز و حرارت مستقیم یا با استفاده از مایکروویو انجام دهید .
مقاله پیشنهادی: فلاکس کوچک
البته بو دادن تخمه روی کاغذ کمی زمان بر است اما با مایکروویو میتوانید آنرا را سریعتر آماده کنید .در ابتدای کار به مقدار دلخواه تخمه آفتابگردان ، حدود یک قاشق نشاسته و دو قاشق آبلیمو و مقداری نمک نیاز دارید .ابتدا باید نمک را در آب حل کنید سپس آب لیمو را به آب نمک اضافه کنید .
تخمه آفتابگردان لیمویی گلستان مقدار 100 گرم
نشاسته را نیز با مقدار کمی آب خنک مخلوط کنید و آن را به آب نمک اضافه کنید .حالا تخمه های آفتابگردان را در یک ظرف مناسب که بهتر است سینی مایکروویو باشد پخش کنید و موادی که تهیه کردهاید را روی آنها بریزید تا تخمه ها کاملاً با آنها آغشته شوند .تخمه ها را کمی زیر و رو کنید و در آخر دوباره مقداری نمک روی آنها بپاشید .سینی را درون ماکروویو قرار دهید و حرارت آن را تنظیم کنید .
مقاله پیشنهادی: شابلون ابرو
پودر نشاسته ذرت زر – 500 گرم
پس از یک یا دو دقیقه سینی را بیرون بیاورید و تخمه ها را زیر و رو کنید .این مجموعه حدود ۶ الی ۱۰ دقیقه زمان برای بو خوردن تخمه ها درون ماکروویو کافیست .پس از این زمان سینی را از مایکروویو بیرون بیاورید و یکی دو عدد از تخمه ها را امتحان کنید .
مقاله پیشنهادی: محافظ تخت کودک ارزان
اگر تخمه ها کامل پخته نشده بودند می توانید دوباره مقداری محلول آبلیمو و نمک روی آنها بپاشید و مدت دیگری در مایکروفر قرار دهید اما توجه داشته باشید که دما و حرارتی که به تخمه ها می دهید سبب سوختن آنها نشود زیرا در این صورت زحمات شما کاملاً از بین خواهد رفت .
نشاسته ذرت زر فروکتوز – 500 گرم
روش دوم بو دادن تخمه های آفتابگردان با استفاده از تابه و قابلمه است .
مقاله پیشنهادی: بهترین بوق برای پراید
در این روش تخمه ها را با آب سرد کاملاً بشویید و سپس آنها را روی یک ظرف مانند سینی پخش کنید و به آنها نمک اضافه کنید و هم بزنید و اجازه دهید تا خشک شوند .در این مرحله که لازم است تخمه ها کمی خشک شوند می توانید نمک اضافه نکنید اما اضافه کردن نمک باعث بهتر شدن طعم تخمه ها خواهد شد .
نشاسته ذرت ضامن – 250 گرم
پس از اینکه آب تخمه ها کاملا از بین رفته و خشک شدند حالا باید آنها را در یک تابه مناسب بریزید و روی گاز قرار دهید .
مقاله پیشنهادی: ناگت مرغ آماده
دقت کنید حرارت نباید زیاد باشد و هر چقدر کمتر باشد بهتر است و تخمه ها بهتر بومی خورند .به محض ریختن تخمه ها درتابه و قرار دادن آنها روی حرارت باید مدام آنها را هم بزنید .این کار را تا زمانی انجام دهید که تخمه ها صدا میدهند .پس از این زمان رنگ تخمه ها کم کم تغییر می کند و زمانی که رنگ آنها کمی قهوه ای میشود یعنی تقریباً آماده هستند .
آبلیمو ندا مقدار 1.5 لیتر
در این مرحله یکی از تخمه ها را امتحان کنید تا بدانید مغز آنها پخته است یا هنوز خام است .اگر مغز تخمه پخته بود می توانید آنها را از روی حرارت بردارید .اگر در ابتدای کار که قرار بود تخمه ها را پس از شستن خشک کنید به تخمه ها نمک اضافه کرده بودید دیگر کار در این مرحله به پایان رسیده اما اگر به تخمه آن نمک اضافه نکرده بودید مقداری آب نمک تهیه کنید و به تخمه ها اضافه کنید و تا زمانی که آب نمک کاملا به خورد تخمه ها می رود آن را هم بزنید .
آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر
در این مرحله می توانید مقداری آب لیمو هم به مواد اضافه کنید تا تخمه ها طعم ترش بگیرند .البته جدا از این روش ها دستگاهی به نام دستگاه بو دادن تخمه وجود دارد ، که میتوانید تخمه ها را به راحتی با آن بو بدهید و مسلماً طعم تخمه ها خیلی بهتر خواهد شد .تخمه هایی مثل تخمه طالبی و خربزه دارای پوشش های لزجی هستند .برای اینکه این قسمتهای لحظه هنگام بو دادن تخمه ها شما را اذیت نکند می توانید از روش هایی برای جدا کردن آنها استفاده کنید .
آبلیمو مهرام – 500 میلی لیتر
می توانید با ریختن تخمه ها در یک آبکش و شستن آنها این تکه ها را به راحتی از تخمه ها جدا کنید .همچنین دقت داشته باشید که تخمه های طالبی و خربزه نسبت به تخمه آفتابگردان پوست نازک تری دارند پس باید حرارت و شعله زیر آنها کمتر باشد و مدت کمتری روی حرارت بمانند و بو بخورند .این روشها برای تهیه تخمه های بوداده ساده است اما شما می توانید تخمه های تان را طعم دار کنید .
آبلیمو ناجی – 850 میلی لیتر
شما میتوانید در مرحلهای که میخواهید محلول آب نمک را به تخمه اضافه کنید مقداری سرکه یا آبلیمو یا گلپر به محلول اضافه کنید و سپس آن را روی تخمه ها بریزید و بو بدهید تا تخمه هایی با این طعم ها تولید شود .در واقع بو دادن تخمه باعث تغییرعطر و طعم تخمه ها می شود و از جمله روش هایی است که با استفاده از آن میتوانید به مدت بیشتری این مواد غذایی را نگهداری کنید .در ضمن شما می توانید تخمه ها را به روش خشک یا مرطوب بو بدهید .
نمک تصفیه یددار طلوع وزن 1000 گرم بسته 3 عددی
در روش مرطوب مقداری آب به مواد اضافه می کنیم و سپس آنها را بو می دهید ولی در روش خشک ابتدا آنها را به صورت خشک روی حرارت خیلی کم ، کمی بو می دهید و سپس موادی را برای طعم دار کردن آنها اضافه میکنید .تخمه هندوانه یکی دیگر از تخمه های مقوی است که وقتی آن را به او میدهید یک طعم لذیذ و عالی میگیرد .همچنین اگر این تخمه را به صورت خام مصرف کنید فوایدی دارد اما نوع بو داده آن خیلی لذیذتر است. برای بو دادن تخمه های هندوانه به مقدار لازم تخمه هندوانه تهیه کنید و مقداری آب و نمک نیز در اختیار داشته باشید .
نمک هاتی کارا – 400 گرم
ابتدا تخمه های هندوانه را کاملاً شستشو دهید و سعی کنید با سابیدن آنها به یکدیگر پوشش های نازکی که روی بعضی از آنها وجود دارد را از بین ببرید .حالا این تخمه ها را در یک تابه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید .پس از این مرحله مقداری آب و نمک را با هم مخلوط کنید و به تخمه ها اضافه کنید .سپس باز هم خوب هم بزنید تا زمانی که مقداری از آب خشک شود .زمانی که تخمه ها هنوز حالت مرطوب دارند آنها را روی یک پارچه پهن کنید و اجازه دهید تا خنک شوند و تا حدودی در دمای محیط خشک شوند .
گلپر گلستان – 50 گرم
حالا تخمه های هندوانه آماده است .
البته شما می توانید هنگام که می خواهید آب نمک را به تخمه ها اضافه کنید مقداری گلپر و زردچوبه یا زعفران نیز به تخمه ها اضافه کنید تا خوش رنگ تر و خوش طعم تر شوند .در ضمن بو دادن تخمه های هندوانه با استفاده از مایکروویو نیز ممکن است .اما به دلیل اینکه تخمه های هندوانه پوسته ضخیم تری دارند باید مدت بیشتری در مایکروویو قرار بگیرند .
پودر گلپر ضامن – 100 گرم
در یک روش دیگر می توانید تخمه های هندوانه را به مدت یک شبانه روز یا ۱۰ ساعت در آب و نمک غلیظ خیس کنید و سپس آنها را در آبکش بریزید و روی یک سینی پهن کنید و جزو دهید کمی خشک شوند سپس تخمه ها را در یک تابه بریزید و آنها را کمی تفت دهید و در آخر کمی گلپر و آبلیمو به آن اضافه کنید .سعی کنید تخمه های هندوانه را خیلی خوشمون کنید زیرا مرطوب بودن آنها باعث می شود بتوانید راحت تر آنها را مصرف کنید .
زرد چوبه سحرخیز – 500 گرم
در یک روش دیگر برای بو دادن تخمه های هندوانه می توانید ابتدا تخمه های هندوانه را کمی بپزید .در این روش مغز تخمه ها کاملا پخته میشود و در مرحله بو دادن نیازی نیست که تخمه ها مدت زمان زیادی روی حرارت بماند .برای پختن تخمه های هندوانه ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و مقداری آب ، آب لیمو ، نمک ، زردچوبه و آویشن به آن اضافه کنید و اجازه دهید تخمها حدوداً نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه در قابلمه بپزند و نرم شود .
زرد چوبه گلستان – 300 گرم
مقدار آبی که به تخمه ها اضافه می کنیم باید به حدی باشد که تخمه ها در آن غوطه ور شوند .سپس تخمه ها را در یک آبکش بریزید و آنها را صاف کنید و اجازه دهید آب اضافی آنها برود .سپس آنها را در یک تابه مناسب بریزید و تفت دهید .در این مرحله می توانید باز هم مقداری نمک و آبلیمو به تخمه ها اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرند .
زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم
این روشها برای تخمه های مختلف با هم متفاوت است و باید با توجه به نازک و ضخیم بودن پوست تخمه ها و مقدار حرارتی که برای مغزپخت شدن نیاز دارند آنها را به او بدهید .همچنین پس از اینکه تخمه ها را بو دادید برای نگهداری ، آنها را در یک ظرف شیشهای یا تاپر پلاستیکی دربسته بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا کیفیت تخمه ها برای مصارف بعدی حفظ شود .
زعفران درجه یک تلقی مصطفوی مقدار 4.608 گرم
پودر آویشن ممتاز سرمد – 150 گرم
پودر آویشن شاهسوند مقدار 60 گرم