چگونه ترشی سیر درست کنیم؟
چگونه ترشی سیر درست کنیم؟ ترشی سیر یکی از خوشمزه ترین ترشی هاست که با انواغ غذاها به خصوص غذاهای شمالی و جنوبی سرو می شود. اما همین ترشی سیر خوش طعم برای آماده شدن نیاز به روش های به خصوصی است. همان فوت کوزه گری که بهترین آشپزها به آن واقفند.
ترشی سیر گل شابهار – 2500 گرم
روش های تهیه ترشی سیر خانگی
ترشی سیر یکی از ترشی های خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد .
مقاله پیشنهادی:قیمت الکل سنج
این ترشی را می توانید به صورت آماده از فروشگاه ها و سوپرمارکت ها در ابعاد مختلف تهیه کنید اما می توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید و یک ترشی سیر خانگی مرغوب و با کیفیت داشته باشید .
ترشی سیر قهوه ای کامبیز مقدار 700 گرم
ترشی سیر هنگامی که کیفیت بالایی دارد که کاملاً جا افتاده و رسیده باشد .
برای اینکه یک ترشی جا افتاده داشته باشید روش ها و ترفندهای وجود دارد .
مقاله پیشنهادی:نظرات در مورد عطر بلک افغان
در ادامه مطلب به این روش ها اشاره می کنیم پس با ما همراه باشید .
برای تهیه ترشی سیر نیاز به سیر خشک دارید و مقدار آن را با توجه به حجم ترشی که می خواهید تهیه کنید در نظر بگیرید .
سیر خشک گلستان مقدار 80 گرم
همچنین نیاز به سرکه سیب یا سرکه خرما دارید که با توجه به ذائقه شما می تواند متفاوت باشد .
کمی نمک هم برای بهتر شدن طعم ترشی سیر لازم است که به آن در آخر اضافه می کنید .
مقاله پیشنهادی: پوستر کوچک
در اولین مرحله باید پوست ضخیم روی سیر ها را جدا کنید و توجه کنید که حبه ها جدا نشوند .
قسمت چوبی بالای سیر در طعم ترشی تاثیری ندارد و جدا کردن یا نکردن آن به خود شما بستگی دارد .
سیر خشک Fresh مقدار 500 گرم
توجه کنید که از سیر هایی برای تهیه سیر ترشی استفاده کنید که کپک زده و خراب نباشند و کاملاً سالم باشند .
شیشه های مناسبی برای تهیه ترشی در نظر بگیرید و آنها را خوب شسته و خشک کنید .
مقاله پیشنهادی: لباس السا
سپس به آرامی سیر ها را در شیشه ها بچینید و سعی کنید همه فضای داخل شیشه را با سیر ها پر کنید .
به اندازه یک بند انگشت از ابتدای در شیشه را خالی بگذارید که بتوانید روی آن سرکه بریزید .
سرکه سیب و سرکه خرما سرکه قزوین مجموعه 2 عددی
ابتدا مقداری نمک روی سیرها بپاشید و سرکه را کم کم اضافه کنید و تا جایی سرکه بریزید که سیر ها کاملاً پوشانده شوند .
بعضی از افراد پس از ریختن سرکه روی سیر ها در بطری ها را تا چند روز نیمه باز میگذارند و سپس کمی سرکه به بطری شیشه ها اضافه می کنند و در ظرف ها را میبندد اما بعضی از افراد از همان ابتدا در بطریها را بسته و آنها را آماده می کنند .
مقاله پیشنهادی: چه چرخ خیاطی بخرم
پس از اینکه در ظرف ها را بستید آنها را در یک جای گرم و خشک قرار دهید که خوب جا بیفتند .
بهترین جا برای قرار دادن شیشه های ترشی در زیر زمین است .
سیر ترشی را می توانید شش ماه پس از تهیه آن ها مصرف کنید و نمی توانید زودتر از این زمان به سراغ آنها بروید .
سرکه خرما سرکه قزوین – 500 میلی لیتر
و بیشترین زمان برای رسیدن سیر ترشی هفت سال یا حداقل ۵ سال است که این سیر ترشی کاملاً با کیفیت و خوش طعم است .
ترشی سیر هر چقدر بیشتر بماند جا افتاده تر و رسیده تر می شود .
برای تهیه ترشی سیر می توانید از سرکه سفید هم استفاده کنید .
مقاله پیشنهادی: قیمت پد هالوکس والگوس
در ضمن شیره انگور و شیره خرما نیز دو نوع دیگر از چاشنی های طعم دهنده به ترشی سیر هستند که هر کدام یک طعم بو خاص به ترشی های سیر میدهند .
در تهیه ترشی های سیر می توانید از ادویه ها هم استفاده کنید .
سرکه خرما وردا مقدار 0.5 لیتر
ادویه های مختلفی به ترشیسیر اضافه میشود که رایجترین آنها فلفل سیاه و آویشن هستند .
در نظر داشته باشید که میتوانید سیر ها را به صورت حبه ای هم در ترشی بریزید و تفاوتی ندارد .
در روش استفاده از سیر های حقیقی در ترشی باید پس از گرفتن پوست سیر ها آنها را شسته و روی یک پارچه پهن کنید و اجازه دهید تا خشک شوند زیرا اگر به صورت خیس آنها را در ترشی بریزید باعث ایجاد کپک در ترشی خواهد شد .
گفتیم که برای تهیه ترشی به بطریهای شیشهای نیاز دارید که باید کاملاً تمیز و بهداشتی باشند .
سرکه سفید سرکه قزوین – 500 میلی لیتر
اگر شیشه از قبل تمیز بوده و می توانید با آب و مایع شوینده آن را شسته و خشک کنید ولی اگر فکر میکنید که بطری کمی آلوده است ، می توانید آن را در آب بجوشانید یا اینکه آنها را در فر قرار دهید و دمای فر را روی ۹۰ یا ۱۰۰ درجه بگذارید تا ظرف ها کاملاً استریلیزه شوند .
سرکه ای که روی ترشی سیر می ریزید را می توانید به صورت خام یعنی حرارت ندیده روی سیر ها بریزید اما اگر سرکه را حرارت دهید باعث میشود که ترشی سریعتر جا بیفتد .
برای حرارت دادن سر که آن را در یک ظرف مناسب بریزید و نمک و ادویه هایی مثل فلفل و آویشن را به آن بیفزایید و ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید .
پس از به جوش آمدن سرکه آن را با همان دمای بالا و به صورت داغ روی سیر ها بریزید و درب بطری ها را ببندید
شیره انگور ممتاز کارمیسن – 800 گرم
می توانید پس از بستن درب بطری یک پارچه را روی بطری ها یا دور آنها قرار دهید .
این کار باعث می شود که در ساعات ابتدایی تشکیل ترشی بهتر جا بیفتد .
محلی که برای این ترشی سیر انتخاب میکنید بهتر است خنک و تاریک باشد .
این ترشی نیازی به ماندن زیاد ندارد و پس از دو هفته یا ده روز می توانید درب بطری را باز کنید و ترشی ها را استفاده کنید .
به همین دلیل استفاده از سرکه جوشانده در تهیه ترشی سیر باعث می شود که خیلی سریعتر ترشی تان را تحویل بگیرید .
شیره خرما دمباز – 930 گرم
به همین راحتی می توانید ترشی های سیر را در خانه تهیه کنید و دیگر نیازی به تهیه این ترشی ها از فروشگاه ها و سوپرمارکت ها ندارید .
در واقع ترشی های آماده که به صورت کارخانهای تهیه میشوند برای سلامتی مضر هستند زیرا در تهیه آنها از این مقادیر زیادی از رنگ های شیمیایی و نگهدارنده ها استفاده می شود .
همچنین ترشی های سیر که به صورت غیر صنعتی تولید میشوند هم قابل اعتماد نیستند زیرا ممکن است به قارچ های مختلف آلوده شده باشند .
پس اگر این ترشی بی نظیر را خیلی دوست دارید و تمایل دارید که آن را با انواع غذاها مصرف کنید بهترین روش تهیه آن در منزل است .
شیره خرما دمباز – 930 گرم
زیرا هنگامی که این ترشی را در منزل تهیه میکنید از مواد اولیه با کیفیت و تازه در تهیه آن استفاده می کنید پس در نتیجه این ترشی کاملاً قابل اعتماد و سالم است .
در تهیه ترشی سیر علاوه بر آویشن پودر شده می توانید از شاخه های آویشن و همچنین ترخون خشک شده هم استفاده کنید .
در تهیه سیر ترشی استفاده از سرکه بالزامیک و سس سویا هم خیلی رایج است که باعث میشود رنگ ترشی سیر تیره شود و از لحاظ طعم و بو هم در آن تفاوتهایی ایجاد شود .
شیره خرما دمباز – 930 گرم
همچنین بعضی از افراد از شکر قهوه ای و سرکه معمولی استفاده می کنند تا رنگ سیرترشی را سیاه کنند .
این کار را میتوانید برای سیر ترشی هایی که در خانه تهیه میکنید انجام دهید اما این نکته را در نظر داشته باشید که بعضی از افراد برای اینکه سود بیشتری از این کار داشته باشند شکر قهوهای و سرکه را با سیرها می جوشانند تا رنگ ترشی تغییر کرده و سیر ها نرم شوند تا آنها را به اسم ترشی سیر چند ساله به فروش برسانند .
در ادامه بعضی از نکات را برای درست کردن ترشی سیر متذکر می شویم که بهتر است به آنها توجه کنید .
گاهی اوقات سیر هایی که برای ترشی تهیه میکنید در داخل سرکه سبز میشوند و این موضوع اصلا نگران کننده و مضر نیست و با گذر زمان رنگ سبزی آنها تغییر کرده و درست میشود .
در تهیه ترشی سیر همانطور که گفتیم سرکه سفید و سرکه بالزامیک هم مورد استفاده قرار میگیرند اما به دلیل این که قیمت بالایی دارند و از لحاظ طعم هم کم شیرین هستند ، صرفه اقتصادی ندارند و باعث شیرین شدن ترشی سیر می شوند پس تا حد امکان از سرکه سیب طبیعی یا کارخانهای استفاده کنید .
سبزی خشک ترخون برگ ملیکانو – 30 گرم
ترشی سیر را میتوانید در خارج از یخچال نگهداری کنید زیرا ساختار سرکه به گونهای است که امکان رشد باکتری و قارچ را به ترشی نمیدهد پس نگهداری آن در محیط های خارج از یخچال که دور از تابش نور خورشید باشد هیچ اشکالی ندارد .
فقط باید از قاشق ها و ظرف های پاکیزه و استریلیزه استفاده کنید زیرا اگر قاشق یا ظرف آلودهای در ترشی سیر قرار دهید باعث خرابی و فساد ترشی میشود .
ماندگاری ترشی سیر خیلی زیاد است و به دلیل وجود سرکه فراوان به زودی فاسد و خراب نمی شود .
ترشی های سیر را به هیچ وجه در ظروف فلزی نگهداری نکنید .
بعضی از فروشگاه ها که ترشی سیر را به صورت کیلویی به فروش می رساند از ظرف های آلومینیومی و استیل برای نگهداری این ترشیها استفاده میکنند که این کار اصلاً توصیه نمیشود و روش سالمی نیست .
همچنین ظروف پلاستیکی هم برای نگهداری ترشی سیر مناسب نیست و بهترین ظروف برای نگهداری این ترشی ها ظروف پلاستیکی می باشد .
سرکه بالزامیک سی سام – 500 میلی لیتر
در تهیه ترشی سیر در شهرهای مختلف به ویژه شهرهای شمالی از شیره انگور هم استفاده می شود و این کار باعث می شود ماندگاری و جا افتادگی ترشی سیر چندین برابر افزایش یابد .
با توجه به ذائقه افراد بعضی از افراد نیز از شکر در تهیه ترشی سیر استفاده می کنند که این کار باعث می شود که کمی طعم شیرین به ترشی داده شود که برای بعضی از افراد خیلی خوشایند است .
سرکه بالزامیک وردا مقدار 0.5 لیتر
اگر ترشی سیر را با استفاده از سرکه به تنهایی تهیه کنید ترشی سیر شما به رنگ سفید درست خواهد شد .
اما در روش های دیگر مثل اضافه کردن سرکه سیب یا سرکه خرما یا شیره انگور و شکر قهوهای ترشی سیری که تهیه می شود به رنگ قهوهای یا قرمز میشود .
یکی دیگر از روش های تهیه ترشی سیر به صورت فوری استفاده از رب انار در تهیه آن است که در این روش هم فقط از مقدار رب انار در تهیه ترشی استفاده می کنید و مراحل تهیه در این روش هم مانند سایر روش های دیگر است .
سس سویا کاستا – 150 میلی لیتر
ترشی سیر خواص فوقالعادهای دارد و اگر آنرا در خانه تهیه کنید این خاص به دلیل سالم بودن و مرغوب بودن سیر ترشی خیلی بیشتر می شود .
ترشی سیرعلاوه بر اینکه سنگ کیسه صفرا و سم های کبد را دفع می کند یک شست و شو دهنده برای مجاری صفراوی محسوب می شود .
همچنین ترشیسیر خونساز و اشتهاآور است و مصرف آن با غذاهای سنگین باعث میشود هضم این غذاها را آسانتر و سریعتر کند .
سس سویا سلکتا – 150 میلی لیتر
به دلیل خواص سیر و سرکه در ترشی سیر ضدعفونی کننده معده و دستگاه گوارش هم میباشد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند .
همچنین مصرف ترشی سیر برای کودکان و زنان باردار هم توصیه میشود .
این ترشی خوش طعم و پرخاصیت را با روش های خانگی تهیه کنید و از خواص و طعم بی نظیر آن لذت ببرید .