چگونه زرشک پلو درست کنیم
چگونه زرشک پلو درست کنیم ؟ زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای رسمی ایرانی است که برای بیشتر مهمانی های رسمی و مهم از آن استفاده میشود. در تهیه این غذای خوشمزه بر حسب سلیقه از هویج، فلفل دلمه ای، نخود فرنگی و… نیز استفاده میشود.
مواد لازم برای درست کردن زرشک پلو با مرغ:
- برنج
- مرغ
- زرشک
سایر مواد مورد نیاز نیز در ادامه ذکر شده اند.
زرشک مصطفوی مقدار 100 گرم
مشخصات
-
وزن100 گرم
-
وزن بستهبندی119 گرم
-
ابعاد بستهبندی14.5 × 4 × 12 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت50/20044
برنج طارم ممتاز گلستان – 10 کیلوگرم
مشخصات
-
رنگ برنجسفید
-
نوع برنجساده
-
عنوان برنجطارمی
-
اندازه دانهدانه کامل
-
وزن10 کیلوگرم
-
بازهی وزن5 تا 10 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت34/18824
-
سایر توضیحاتمعطر
-
دست چینی از بهترین شالیزارهای ایران
اکثر ما ایرانی ها غذا های اصیل و ایرانی را بیش تر از غذاهای فست فود و غذاهای خارجی دوست داریم.
مقاله پیشنهادی:بشر ازمایشگاه
غذاهای سنتی ایران غذاهای سالم تری هستند، نسبت به غذاهای فست فودی.
یکی از این غذاها زرشک پلو با مرغ است.
مقاله پیشنهادی:نخودچی و لاغری
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً می توان گفت همه ی افراد زرشک پلو با مرغ را دوست دارند.
زرشک پلو با مرغ غذای مقوی است و برای سلامتی بدن شما هم مفید است.
مقاله پیشنهادی:اره برقی
شما می توانید زرشک پلو با مرغ را به روش های مختلفی درست کنید.
با ما همراه باشید تا به شما یکی از بهترین روش های درست کردن زرشک پلو با مرغ را آموزش بدهیم و نکاتی را که در درست کردن آن مهم است، به شما بگوییم.
مقاله پیشنهادی:قیمت زعفران مصطفوی یک مثقالی
اگر شما بخواهید برای ۴ نفر زرشک پلو با مرغ درست کنید، به مواد زیر برای درست کردن آن نیاز دارید:
مقاله پیشنهادی:خرید جرثقیل اسباب بازی
۴ تکه ران مرغ،۴ پیمانه برنج،۴ عدد گوجه فرنگی،رب گوجه فرنگی،نمک و فلفل به مقدار لازم،آبلیمو،بک لیوان آب پرتقال،یک لیوان زرشک،زعفران دم کرده،پیاز و خلال بادام و پسته به مقدار نیاز
مقاله پیشنهادی:قیمت رم گوشی 2 گیگ

مشخصات اصلی
-
وزن0.900 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی0.910 کیلوگرم
-
طعمساده
-
شماره پروانه بهداشت914000201608896
-
شاملمغز ران
-
پوستندارد
برنج طارم ممتاز گلستان – 10 کیلوگرم
مشخصات
-
رنگ برنجسفید
-
نوع برنجساده
-
عنوان برنجطارمی
-
اندازه دانهدانه کامل
-
وزن10 کیلوگرم
-
بازهی وزن5 تا 10 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت34/18824
-
سایر توضیحاتمعطر
-
دست چینی از بهترین شالیزارهای ایران
زعفران درجه یک مصطفوی – 4.608 گرم
مشخصات
-
وزن4.608 گرم
-
وزن بستهبندی– گرم
-
ابعاد بستهبندی11 × 12 سانتیمتر
-
شکل زعفرانسرگل
-
شماره پروانه بهداشت50/1221
-
سایر توضیحاتوزن معادل یک مثقال
-
زعفران رشته ای درجه یک
آب لیمو ترش برتر مقدار 1.5 لیتر
مشخصات
-
حجم1.5 میلیلیتر
-
وزن بستهبندی1350 گرم
-
ابعاد بستهبندی32 × 7 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت44/ظ/1013
گوجه زیتونی Fresh مقدار 350 گرم

-
وزن0.3 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
-
سایر توضیحاتگوجه زیتونی درجه یک
-
بدون بستهبندی
آب پرتقال پالپ دار کاریز مقدار 750 میلی لیتر
مشخصات
-
ابعاد بستهبندی13 × 26.5 × 7 سانتیمتر
-
حجم750 میلیلیتر
-
وزن بستهبندی760 گرم
-
نوع بستهبندیخانواده
-
نوع آبمیوهپرتقال
-
پالپدارد
-
شماره پروانه بهداشت30/10822
-
سایر توضیحاتترکیبات: آب، کنسانتره طبیعی پرتقال، پالپ پرتقال
-
ارزش غذایی در 240 میلی لیتر:
-
انرژی: 133 کیلوکالری
-
چربی: 0 گرم
-
قند: 24.96 گرم
-
نمک: 0 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم
زرشک مصطفوی مقدار 100 گرم
مشخصات
-
وزن100 گرم
-
وزن بستهبندی119 گرم
-
ابعاد بستهبندی14.5 × 4 × 12 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت50/20044

مشخصات
-
وزن500 گرم
-
ابعاد بستهبندی6×6×16 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت23/12208
فلفل پاپریکا گلستان مقدار 80 گرم
مشخصات
-
وزن80 گرم
-
ابعاد بستهبندی13.5 × 4.5 × 4.5 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت22/12185
-
سایر توضیحات100 درصد پودر فلفل پاپریکا
-
شکلپودر
پیاز قرمز Fresh مقدار 1 کیلوگرم
مشخصات اصلی
-
وزن1 کیلوگرم
-
نوع صیفیپیاز
-
ارگانیکخیر
خلال بادام ممتاز به آفرین – 10 گرم
مشخصات
-
وزن10 گرم
-
وزن بستهبندی15 گرم
-
ابعاد بستهبندی10x9x1 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت34/1007
خلال پسته خشکپاک مقدار 40 گرم
مشخصات
-
وزن40 گرم
-
وزن بستهبندی40 گرم
-
ابعاد بستهبندی17.5 × 12 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت21/11287
-
سایر توضیحاتارزش غذایی 100 گرم پسته:
-
چربی: 55.4 گرم
-
پروتئین: 17.9 گرم
-
کربوهیدرات: 8.2 گرم
-
سدیم: 529 میلیگرم
-
کلسیم: 110 میلیگرم
برای درست کردن مرغِ زرشک پلو، شما باید یک پیاز را به صورت خلالی برش بدهید.
سپس آن را با کمی روغن تفت بدهید و هنگامی که پیازها طلایی شد، مقداری رب گوجهفرنگی و همچنین زردچوبه را به آن اضافه کنید و با روغن تفت بدهید.
روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم
مشخصات
-
حجم1.5 لیتر
-
وزن1.350 کیلوگرم
-
نوع روغنآفتابگردان
-
حالت روغنمایع
-
مخصوصسالاد و پخت و پز
-
پالمندارد
-
تراریختهخیر
-
نوع بستهبندیبطری
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت22/13209
-
سایر توضیحاتغنیشده با ویتامین دی و ای
-
حاوی امگا 6 و 9
-
هر قاشق غذاخوری روغن (14گرم):
-
126 کیلوکالری انرژی
-
14 گرم چربی
-
0.14 گرم اسیدهای چرب ترانس
-
ویتامیندارد
-
نوع ویتامینویتامین E , ویتامین D
-
شناسه کالا2220059561813
رب گوجه فرنگی چین چین مقدار 800 گرم
مشخصات
-
وزن800 گرم
-
محدوده وزنبیشتر از 500 گرم
-
وزن بستهبندی860 گرم
-
ابعاد بستهبندی11 × 10 × 10 سانتیمتر
-
در آسان باز شودارد
-
شماره پروانه بهداشت50/10027
-
سایر توضیحاتارزش غذایی در هر سهم:
-
انرژی: 29.4 کیلوکالری
-
قند: 1.37 گرم
-
چربی: 0.14 گرم
-
نمک: 0.45 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم
سپس مرغ هایی که از قبل آنها را تمیز کرده اید و شسته اید، روی آن بگذارید و اجازه دهید که کمی سرخ شود و دو طرف مرغ را به خوبی سرخ کنید.
هنگامی که مرغ ها به خوبی سرخ شد،۴ عدد گوجهفرنگی را خرد کنید و با دستگاه غذا ساز آن را پوره کنید.
گوجه فرنگی های پوره شده را به روی مرغ ها بریزید و کمی آب هم به آن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید.
هنگامی که شروع به جوشیدن کرد، ادویه های خود را به آن اضافه کنید.
شما می توانید متناسب با ذائقه های که دارید، ادویه های مختلفی برای درست کردن زرشک پلو با مرغ استفاده کنید.
زردچوبه برای خوشرنگ تر شدن و خوش طعم تر شدن مرغ شما بسیار خوب است و شما میتوانید یک قاشق چایخوری زردچوبه به مرغ خود اضافه کنید.
زرد چوبه سحرخیز – 500 گرم
مشخصات
-
وزن500 گرم
-
ابعاد بستهبندی19 × 7 × 5 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت1089/ظ/32
اگر شما غذاهای تند دوست دارید، می توانید مقدار بیشتری فلفل به غذای خود اضافه کنید. ولی اگر دوست ندارید غذای شما تند شود، میتوانید خیلی کم از فلفل استفاده کنید یا اصلاً در غذای خود فلفل نریزید.
در ادامه شما باید به مرغ مقدار کافی نمک اضافه کنید و به این نکته توجه داشته باشید که اضافه کردن زیاد نمک به غذا باعث می شود که سلامتی شما به خطر بیفتد و بیماری فشارخون بگیرید.
پس برای اینکه مرغ شما طعم خوبی به خود بگیرد، برای طعم دار کردن آن می توانید از ادویه های دیگر و آبلیمو استفاده کنید و یک قاشق قاشق غذاخوری آب لیمو به مرغ خود اضافه کنید و مقدار کمتری نمک به آن بزنید.
برای خوش طعم تر شدن مرغ، می توانید یک سیر تازه را رنده کنید و به مواد خود اضافه کنید یا اینکه یک قاشق چای خوری پودر سیر به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود که طعم و بوی سیر در مرغ شما ایجاد شود.
سیر خشک Fresh مقدار 500 گرم
مشخصات اصلی
-
ابعاد بستهبندی13 × 10 × 6 سانتیمتر
-
وزن0.5 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی0.512 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
در ادامه میتوانید یک قاشق چایخوری پودر پاپریکا نیز به مرغ اضافه کنید که باعث تندتر شدن و خوشمزه تر شدن مرغ شما می شود.
پودر پاپریکا آیزادفود – 100 گرم
مشخصات
-
وزن100 گرم
-
ابعاد بستهبندی15x6x20 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت30/11228
-
سایر توضیحاتپودر پاپریکا 100 گرمی آيزادفود، پودر پاپریکا 100 گرمی آیزادفود مناسب برای استفاده در انواع املت،سوپ ،خوراک مرغ و خوراک گوشت.
-
در محل خشک و خنک نگهداری شود.
-
شکلپودر
یک ادویه ای وجود دارد به اسم گراماسالا و این ادویه باعث از بین رفتن بوی بد مرغ و بوی زهم آن می شود و شما می توانید یک قاشق چای خوری پودر گراماسالا را به مرغ خود اضافه کنید.
ادویه گراماسالا ابراهیم – 30گرم
مشخصات
-
وزن30 گرم
-
ابعاد بستهبندی4x4x12 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت15/13541
برای بهتر شدن طعم مرغ، می توانید یک قاشق چای خوری پودر پیاز نیز به آن اضافه کنید.
اگر دوست دارید مرغ شما خوش عطر بشود و بوی زهم آن گرفته شود، می تواند یک الی دو عدد برگ بو نیز به آن اضافه کنید.
و هم چنین برای از بین رفتن بوی بد مرغ و خوش عطر شدن آن، می تواند یک یا دو عدد چوب دارچین نیز به آن اضافه کنید.
توجه داشته باشید که هنگامی که میخواهید مرغ خود را سرو کنید، حتما باید چوب دارچین و برگ بو را از داخل آن در بیاورید.
یک نکتهای که بسیار مهم است و باید به آن توجه کنید، این است که هیچ وقت از پودر دارچین برای درست کردن مرغ استفاده نکنید، زیرا پودر دارچین باعث تیره تر شدن رنگ مو می شود و رنگ آن را کدر نشان می دهد و بهتر است برای خوش طعم شدن مرغ از چوب دارچین استفاده کنید، زیرا چوب دارچین باعث تیره شدن رنگ مرغ نمی شود.
چوب دارچین ضامن – 100 گرم
مشخصات
-
وزن100 گرم
-
ابعاد بستهبندی17×14×4 سانتیمتر
-
ارگانیکخیر
-
شماره پروانه بهداشت50/10331
-
سایر توضیحاتبا کیفیت و درجه یک
-
تهیه شده از بهترین مواد اولیه
-
مناسب جهت تهیه انواع دمنوش ، غذاهای ایرانی و فرنگی
هنگامی که تمام ادویه ها را به مرغ خود اضافه کردید، آن ها را با هم مخلوط کنید و زیر حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که یک الی یک ساعت و نیم به خوبی در حرارت کم بپزد.
در این زمان به سراغ درست کردن زرشک پلو بروید.
شما باید ۴ پیمانه برنج را از شب قبل خوب بشویید و آن را خیس کنید.
سپس آب کافی داخل برنج بریزید و چهار پیمانه نمک اضافه کنید و آن را روی حرارت زیاد بگذارید.
هنگامی که آب برنج به جوش آمد و شروع به جوشیدن کرد، چند تا از برنج ها را تست کنید و اگر نرم شده است، زمان آن رسیده است که آن را آبکش کنید.
برنج را داخل آبکش بریزید و سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کف آن را روغن بریزید و شما میتوانید برای ته دیگ از انواع مواد استفاده کنید.
مثلا شما می توانید یک سیب زمینی را حلقه حلقه کنید و آن را ته قابلمه قرار دهید و یا اینکه یک نون لواش را ته قابلمه برای ته دیگ قرار بدهید و یا اینکه می توانید مقداری کنجد کف قابلمه بپاشید و ته دیگ برنج و کنجد بسیار خوشمزه است.
سیب زمینی Fresh مقدار 1 کیلوگرم
مشخصات اصلی
-
وزن1 کیلوگرم
-
وزن بستهبندی1.001 کیلوگرم
-
ارگانیکخیر
-
سایر توضیحاتسیب زمینی درجه یک بدون بستهبندی
شما می توانید پیاز را به صورت حلقه حلقه ببرید و از آن به عنوان ته دیگ استفاده کنید یا اینکه ته دیگ کاهو درست کنید.
هنگامی که ته دیگ خود را کف قابلمه قرار دادید، برنج ها را روی آن بریزید و اجازه دهید که ۵ الی ۱۰ دقیقه حرارت زیاد باشد تا هم ته دیگ به خوبی برشته شود و هم بخار از قابلمه خارج شود و سپس زیر آن را کم کنید و در قابلمه را بگذارید.
حالا به سراغ درست کردن مواد زرشک پلو بروید.
داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید که داغ شود و سپس زرشک های خود را بشویید و داخل روغن بریزید.
اگر دوست دارید که طعم زرشک پلوی شما کمی شیرین باشد، می توانید مقداری شیره ی انگور یا شکر به آن اضافه کنید و آن ها را با هم تفت دهید.
توجه داشته باشید که شما نباید مدت زیادی زرشک را روی حرارت قرار دهید، زیرا به زودی میسوزد و سیاه می شود.
بعد از اینکه ۵ الی ۱۰ دقیقه زرشک ها را روی حرارت کم تفت دادید، آن ها را از روی حرارت بردارید و درون ظرفی بریزید و سپس خلال های پسته و بادام را داخل ماهیتابه بریزید و آنها را هم ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت بدهید.
وقتی که خامی خلال پسته و بادام گرفته شد، میتوانید زرشک ها را به آن اضافه کنید و با هم کمی تفت بدهید و مقداری نمک نیز میتوانید در این مرحله به آن ها اضافه کنید.
شما باید زعفران را به وسیله آب جوش و یخ دم کنید و سپس زعفران دم کرده را روی خلال ها و زرشک بریزید.
کالا زیر حرارت را خاموش کنید و این مواد را کنار بگذارید.
حالا به سراغ مرغ بروید و یک لیوان آب پرتقال طبیعی را که گرفتهاید، به آن اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید که ۱۵ دقیقه دیگر بپزد.
برنج شما برای پخته شدن به یک ساعت زمان نیاز دارد و پس از یک ساعت شما میتوانید به سراغ برنج بروید و چند قاشق از برنج را بردارید و آن را به زرشک و خلال ها اضافه کنید و مقدار دیگری زعفران دم کرده به آن ها اضافه کنید و به خوبی آنها را با هم مخلوط کنید.
شما می توانید کل پلوی خود را نیز زعفرانی کنید و مقداری زعفران دم کرده را روی برنج خود نیز بریزید.
و در مرحله ی آخر مقدار دیگری زعفران دم کرده به روی مرغ ها بریزید و اجازه دهید که ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
آب پرتقال باعث خوش طعم تر شدن مرغ شما می شود و زعفران دم کرده، مرغ شما را خوش عطر و خوش طعم تر و خوش رنگ تر می کند.
و حالا زرشک پلو با مرغ شما آماده است.
برنج را داخل ظرفی که برای سرو آماده کرده اید، بریزید و سپس روی آن موادی که از قبل آن ها را آماده کرده اید، بریزید و روی برنج را تزیین کنید و سپس مرغ هایی راکه آن ها را پخته اید، از قابلمه خارج کنید و در کنار برنج قرار بدهید.
شما می توانید مرغ را همراه با سسی که دارد در ظرف دیگری در کنار برنج قرار دهید، یا اینکه میتوانید خود مرغ ها را روی برنج قرار دهید و سپس سس و آب مرغ را در کاسه ای کنار آن بگذارید.
به دلیل اینکه برای درست کردن این مرغ، از ادویه های گوناگونی استفاده کردهایم، سس آن بسیار خوشمزه است و شما می توانید آن را بر روی مرغ و برنج خود بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.
و در نهایت زرشک پلوبامرغ شما آماده سرو است و شما می توانید آن را بخورید و از خوردن آن لذت ببرید.
همان طور که گفتیم، روش های زیادی برای درست کردن زرشک پلو با مرغ وجود دارد که ما یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین روش ها را به شما آموزش دادیم.
درست کردن زرشک پلو با مرغ کار خیلی سختی نیست و اگر به نکاتی که در بالا برای شما توضیح دادیم، توجه کنید و در درست کردن آن دقت کافی داشته باشید، می توانید زرشک پلو با مرغ خوشمزه ای درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.