خوراکی ‌ها

چگونه نان درست کنیم ؟

چگونه نان درست کنیم ؟ نان انواع مدل های نان قندی، نان تست، نان ساندویچ، نان بربری، نان پیتزا، نان لواش و بسیاری مدل های دیگر دارد که همه اینها را میتوانید در خانه تهیه کنید و بپزید.

نان تست سبوس سه نان مقدار 530 گرم

وزن بسته‌بندی
530 گرم
شماره پروانه بهداشت
56/20103
همراه با
سبوس
مواد تشکیل‌دهنده
گندم
ویژگی نان
تست سیاه
سایر توضیحات
ارزش غذایی در هر سهم نان تست سبوس:
- انرژی: 81.3 کیلوکالری
- قند: 1 گرم
- چربی: 0.6 گرم
- نمک: 0.23 گرم
- اسیدهای چرب ترانس: 0.03 گرم
- ترکیبات:
- آرد گندم سبوس‌دار، آب، نمک، خمیر مایه، کره گیاهی
- این نان از آرد گندم و سبوس تهیه می گردد. در نان سبوس دار به طور میانگین، دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.
مواد فیبری در نان سبوس دار راهی برای رفع مشکلات روده و یبوست است.

دلتان می خواهد عطر پخت نان در خانه بپیچد

اگر از ان دسته ادم ها هستید که تا به حال سراغ پخت نان نرفته اید و فکر می کنید ، درست کردن خمیر  کار بسیار دشواری است و برای نان پختن باید تنور مخصوص داشته باشید ، باید به شما بگویم همه این تصورات را دور بیاندازید و در این روزهای قرنطینه یا وقت هایی که وقت نانوایی رفتن ندارید یا دیر هنگام یادتان امده در خانه نان ندارید ، خودتان دست به کار درست کردن خمیر و پخت نان شوید .‌

مقاله پیشنهادی: فروش لباس هندی ارزان

پخت نان خوشبختانه به مواد زیادی نیاز ندارد و حتی اگر شما فر یا مایکروفر هم نداشته باشید باز می توانید در یک تابه یا قابلمه چدنی یا اهنی  نان را بپزید .

قابلمه مدل خمره 1 سایز 16

ساختار بدنه
آلومینیوم
کشور مبدا برند
ایران
تعداد پارچه
دو پارچه

قابلمه های چدنی و اهنی مستحکم هستند و اتش را یکنواخت به سطح خمیر می رسانند ، از طرفی می توان ان ها را با خود به گردش برد و روی  اتش گذاشت و نان پخت . حتی می توانید برای نان هایی مثل لواش نیز ساج تهیه کرد و ان را روس اتش یا اجاق گاز گذاشت و جاگیر و سنگین نیست و فقط کافی است داغ شود و خمیر را روی ان پهن کنید .

مقاله پیشنهادی:تبلت ایسوس

استند و ساج سفری مدل پایه میلگردی

سایر توضیحات
1. سه پایه میلگردی با وزن 1.5 کیلوگرم
2. اتصالات دقیق و باکیفیت
ابعاد
60x60x90 سانتی‌متر
نوع
سفری
وزن
2600 گرم
جنس
فلز

با پخت نان خانگی خیالتان از بهداشت و مواد نان راحت است و خودتان می توانید هر نوع نانی را که هوس کنید بپزید .

در این مطلب ما کوشیده ام طرز تهیه چند  نان معروف و سنتی ایرانی یعنی سنگک ،بربری ، تافتون و… را برای شما شرح دهیم .

مقاله پیشنهادی:بهترین برند سالاد الویه

طرز تهیه نان تافتون خانگی

نان نافتون از نان هایی خوش طعمی است  که ببشتر افراد به خاطر نازکی و نرمی ان را دوست دارند و ماندگاری ان هکم به نسبت سایر نان ها زیاد است .‌

مواد لازم برای نان تافتون

مقاله پیشنهادی:واکس مو رنگی 

۱ لیوان شیر گرم؛

شیر پر چرب میهن – 1 لیتر

حجم
1
شماره پروانه بهداشت
22/13178
نوع بسته‌بندی
پاکتی
موارد استفاده
خانواده
میزان چربی
پرچرب
نوع شیر
گاوی
فرآیند حرارتی
استرلیزه (فرادما)
سایر توضیحات
- ترکیبات: شیر تازه گاو با چربی 3 درصد
ارزش غذایی در 240 میلی‌لیتر:
- انرژی: 141 کیلوکالری
- قند: 11.5 گرم
- چربی: 7.2 گرم
- نمک: 0.29 گرم
- اسیدهای چرب ترانس: 0.12 گرم

۱ لیوان آب؛

نصف لیوان روغن گیاهی؛

روغن مایع مخلوط گیاهی داتیس – 1.8 لیتر

شماره پروانه بهداشت
35/13171
حجم
1.8
نوع بسته‌بندی
بطری
حالت روغن
مایع
موارد استفاده
سالاد و پخت و پز
نوع روغن
ذرت , آفتابگردان
سایر توضیحات
روغن مخلوط ذرت ، کانولا و آفتابگردان
- ارزش غذایی محصول در هر 14 گرم:
- انرژی: 126 کیلو کالری
- قند: 0 گرم
- چربی: 14 گرم
- نمک: 0 گرم
- اسید های چرب ترانس: 0.03 گرم

مقاله پیشنهادی: صندلی اپن

مایه خمیر؛

مایه خمیر گل مایه – 500 گرم

وزن
500 گرم
ابعاد بسته‌بندی
15x12x10 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
21/14043
ارگانیک
بله

۱ قاشق غذاخوری شکر؛

شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم

وزن
2.7 گرم
ابعاد بسته‌بندی
25x20x6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/19169
نوع بسته‌بندی
فله
نوع شکر
سفید

مقاله پیشنهادی: ساندویچ ساز دسینی خوبه

نمک؛

نمک تصفیه یددار طلوع وزن 1000 گرم بسته 3 عددی

وزن
1000 گرم
ابعاد بسته‌بندی
3x12x24 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/12160
شکل ماده غذایی
پودر

نصف قاشق غذاخوری بیکینگ‌پودر.

بیکینگ پودر گلها – 80 گرم

وزن
80 گرم
ابعاد بسته‌بندی
13x3x8 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
22/11226

نکته : میزان ارد در همه دستورها نسلی است و باید ان را کم کن اضافه کرد ‌ تا زمانی که خمیر چسبنده نباشد و به دست و ظرف نچسبد کافی است .

در کل برای هر کیلو ارد ، نیم لیتر اب لازم است .

 

دستورالعمل تهیه نان تافتون خانگی

همه  موادی که در بالا ذکر شد، را  با هم ترکیب کنید و حدود  ۱۰ دقیقه زمان دهید  و به ان کتر نداشته باشید .  پس  از طی  ۱۰ دقیقه، آرد گندم را کم کم به ترکیب فوق اضافه کرده  و هم‌زمان هم بزنید. بعد دست های خمیری تان را تمیز کنید و خمیر را ورز دهید ، میزان ورز دهی باید درحدی باشد که خمیر دیگر به دست و سطح کار نچسبد .

سرویس پخت و پز 9 پارچه فیسلر مدل Paris

ساختار بدنه
استیل
جنس روکش
استیل
کشور مبدا برند
آلمان
تعداد پارچه
نه پارچه
سایر توضیحات
قابلمه در سایزهای 16 و 20 و 24 سانت
تابه درب دار 20 سانت
شیرجوش سایز 16 سانت کف چدنی
استیل ضد زنگ 18.10
سرویس قابلمه شامل 5 تکه و با درب ها مجموعا 9 پارچه میباشد

سپس خمیر را در یک ظرف عمیق ترجیحا پلاستیکی گذارید ظرف باید دو برابر خمیر بزرگ باشد زیرا خمیر حجیم میشود . روی خمیر سلفون بکشید یا پارچه تمیزی بگذارید بین یک تا دو ساعت به ان استراحت بدهید . زمانی که روی خمیر را برداشتید و حجیم و متخلخل شده بود پس خمیر اماده است . سپس پف خمیر را بگیرید و ان را به چانه های تفریبا ۸۰ گرمی تبدیل کنید و هر چانه را با وردنه  صاف و نازک کنید ، روی ساج داغ یا کف تابه بگذارید تا بپزد و عطر خوب نان در خانه بپیچد .

 

طرز تهیه نان بربری خانگی

بر اساس گفته های به جا مانده از تاریخ ، پیشینه نان بربری به دوره قاجار بر میگردد و اصلش نیز مربوط به قوم بربر  است  . حالا با هر ریشه و اصالتی این نان از نان های سنتی ایرانیان  و محبوب ایرانیان است . این نان از مابقی نان ها ضخامت بیشتری  و حدود ۲ سانتی متر ضخامت ان است و  طولی برابر با ۸۰ و پهنای ۳۰ سانتیمتر نیز دارد .

ساج سفری مدل DF020

امکان استفاده توسط
سه نفر
جنس
فلز
امکانات همراه
دستگیره
سایر توضیحات
ظرف گرانیتی مناسب برای آشپزی در طبیعت
مقاومت بالا در برابر حرارت
مجهز به دو دسته جهت جابجایی بهتر با اتصال به پایه
دارای 3 عدد پایه با قابلیت جدا شدن
شستشوی راحت
دارای کیف حمل با دو دسته
مجهز به جیب جانبی برای قرار دادن پایه ها
اقلام همراه
کیف

بربری های اصیل دارای بافت نرم و سطح بیرونی برشته هستند . حال دار اینجا قرار است طرز تهیه این نان خوشمزه را برایتان شرح بدهیم .

مواد لازم برای تهیه نان بربری برای ۴ قرص نان

حدود ۲ و یک‌چهارم قاشق چای‌خوری خمیرمایه خشک فعال؛

۱ قاشق چای‌خوری شکر؛

۲ و نیم قاشق چای‌خوری نمک؛

۴ پیمانه آرد نان و کمی بیشتر برای پاشیدن روی سطح آن؛

۲ قاشق چای‌خوری آرد همه‌کاره؛

اسپری روغن گیاهی؛

۱ قاشق چای‌خوری جوش شیرین؛

جوش شیرین کرالیچین مقدار 100 گرم

وزن
100 گرم
ابعاد بسته‌بندی
17 × 1 × 9 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
12/10651
سایر توضیحات
دارای بسته‌بندی زیپ کیپ

۱ قاشق چای‌خوری روغن گیاهی؛

۲ قاشق چای‌خوری کنجد سفید و سیاه.

کنجد ساده شیررضا – 200 گرم

وزن
200 گرم
وزن بسته‌بندی
200 گرم
ابعاد بسته‌بندی
13x7x7 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
35/12362

طرز  تهیه نان خانگی بربری

شکر، خمیرمایه و یک و سه‌چهارم پیمانه آب گرم را با هم مخلوط  کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه به این ترکیب فرصت  تا حالت پُف‌دار پیدا کند یا کف کند .

نمک و ۴ پیمانه آرد نان را به مخلوط اضافه کنید و با هم‌زن روی درجه کم هم بزنید ، تا مواد با هم ترکیب شوند .

سپس برای یکنواختی این مخلوط ، درجهٔ هم‌زن را روی متوسط گذاشته ودوباره مخلوط را هم بزنید تا خمیری یکدست و یکنواخت درست شود

شیر کم چرب میهن -950 میلی لیتر

حجم
0.95
شماره پروانه بهداشت
22/13176
نوع بسته‌بندی
بطری
میزان چربی
کم‌چرب
نوع شیر
گاوی
فرآیند حرارتی
پاستوریزه
سایر توضیحات
ارزش غذایی در 240 میلی‌لیتر (یک لیوان شیر کم‌چرب):
- انرژی: 101 کیلوکالری
- قند: 9.8 گرم
- چربی: 3.6 گرم
- نمک: 0 گرم

روی یک سطح یا ظرف ارد بپاشید  و خکیر را روی ان گذاشتع و ورز بدهید . حدپد ۴ دقیقه خمیر را ورز بدهید اگر حس کردید چسبنده است ، کمی غرد به ان بزنید ، خمیر باید حالت کشسانی داشته باشد و چسبنده نباشد

کاسه‌ای عمیق و دو برابر حجم خمیر را  با روغن  چرب کنید و خمیر را گرد کنید و پاخل این ظرف گذاشته ، پس از ان روی کاسه را سلفون  بکشید.

ظرف  را حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم در مکانی گرم بگذارید  تا پف کند و حجیم شود . پس از طی این زمان

خمیر را به دو قسمت  تقسیم و دو چونه خمیر با آنها درست کنید. روی چانه ها کمی  آرد بپاشید که چسبنده نشوند مجددا حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به چانه ها فرصت دهید تا پف و استراحت کنند .

روغن مایع گیاهی داتیس – 900 میلی لیتر

شماره پروانه بهداشت
35/13171
حجم
0.9
موارد استفاده
سالاد و پخت و پز
نوع روغن
ذرت , آفتابگردان
سایر توضیحات
روغن مخلوط ذرت ، کانولا و آفتابگردان
- ارزش غذایی محصول در هر 14 گرم:
- انرژی: 126 کیلو کالری
- قند: 0 گرم
- چربی: 14 گرم
- نمک: 0 گرم
- اسید های چرب ترانس: 0.03 گرم

در زمان استراحت چانه ها ، ارد چندکاره ،جوش شیرین و یک قاشق چایخوری روغن را با دو سوم اب در یک قابلمه روی حرارت متوسط بگذارید ، ان را مدام هم بزنید تا غلیظ شود و تقریبا سه دقیقه وقت میگیرد و سپس مهلت دهید تا در دمای محیط خنک شود .

اگر فر دارید مرحله پخت بسیار اسان است ، سینی فر را در طبقه پایین با درجه ۲۴۰ درجه سانتیگراد بگذارید و ۲۰ دقیقه وقت بدهید تا سینی و فر برشته شوند . این کار موجب برشته شدن نان خواهد شد .

سپس چانه را روی سینی مورد نظر پهن کنید ، روی ان ارد بپاشید ، نمک و کنجد را در یک ظرف مخلوط کنید . دستتان را در یک کاسه خیس کنید و با انگشت روی خمیر شیارهایی مانند برش های نان بربری درست کنید ، سپس برس  را آغشته به رومالی که مخلوط ارد و روغن و اب بود و روی گاز پختید کرده و تمام سطح خمیر را رومال بمالید و نصف ترکیب کنجد و نمک را روی ان پخش کنید .‌‌‌‌

مایه خمیر ساف لوور – 125 گرم

وزن
125 گرم
ابعاد بسته‌بندی
5×5×10 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
25/12678
شکل ماده غذایی
گرانول

سپس خمیر را حدود پانزده تا بیست دقیقه در فر گذاشته تا بپزد و برشته شود و نان را در یک سینی بگذارید و روی ان را تا داغ است نپوشانید تا نرم و در اصطلاح خمیری نشود .

اگر اون تستر ، فر ، مایکروفر و … ندارید . برای پخت نان  قابلمه‌ای چدنی را روی شعله متوسط  دهید و کف  قابلمه باید نچسب باشد. اجازه دهید قابلمه خالی  حدود ۵ دقیقه روی شعله باشد تا کف و بدنه اش داغ شود. قابلمه را کمی چرب کنید و سپس  خمیر را با وردنه یا هر شی لوله ای  نسوز کف ظرف باز  کنید. سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خمیر شروع به پخته‌شدن کند و روی آن حباب بزند .

پس از پختن یک سمت ، نان ، ان را برگردانید تا سمت دیگرش بپزد .

شیر نیم چرب رامک مقدار 1 لیتر

حجم
1
شماره پروانه بهداشت
36/15166
موارد استفاده
خانواده
میزان چربی
نیم‌چرب
نوع شیر
گاوی
ماندگاری پس از باز شدن
شش روز
فرآیند حرارتی
پاستوریزه , هموژنیزه

طرز تهیه نان سنگک خانگی

نان سنگک از نان های مقوی و خوشمزه سمتی ایرانیان است که برخی ان را به دوره صفوی و برخی به شیخ بهایی نسبت می دهند. در هر حال این نان چنان در میان سفره ما ایرانیان  جا گرفته که تصور ابگوشت ، نان پنیر سبزی  بدون سنگک را نمی توان کرد .

از این رو در زیر طرز تهیه این نان خوشمزه و سنتی را برای تان بیان می کنیم .‌

مواد لازم برای تهیه نان سنگگ

۲ پیمانه و نیم آب گرم؛

۴ پیمانه آرد کامل؛

۱ قاشق غذاخوری مایه خمیر خشک؛

مایه خمیر کنتون – 30 گرم بسته 3 عددی

وزن
30 گرم
ابعاد بسته‌بندی
5x3x5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
5215468498
سایر توضیحات
مخمر خشک فوری مایا Maya مناسب برای پخت انواع شیرینی و نان
فاقد گلوتن
عمل آوری فوق العاده
مناسب برای 500 گرم تا یک کیلوگرم خمیر
وزن: 10 گرم
محصول کشور ترکیه

۴ قاشق غذاخوری کنجد؛

۲ قاشق غذاخوری نمک؛

روغن پخت‌وپز به مقدار لازم.

طرز تهیه نان خانگی سنگک

 

برای درست کردن نان سنگک همانطور که نامش بیان می کند به سنگ ریزه تمیز هم احتیاج دارید ، تا نان تان بیشتر شبیه سنگک های اصیل شود . سنگ در شکل ان تاثیر دارد و در بافت و طعم نان اثری ندارد و می توان ان را حذف کرد .

ابتدا درون ظرفی یک چهارم اب و مایه خمیر را مخلوط کنید و حدود ۵ دقیقه به ان زمان دهید و کاری به ان نداشته باشید تا مایه خمیر عمل بیاید . سپس نمک و یک و نیم پیمانه اب را به ان بیافزایید و دوباره ده دقیقه دیگر هم اجازه دهید که بماند . کم کم ارد و مابقی ارد را به ان بیافزایید .مواد را ترکیب کنید و با قاشق  زیر و رو کنید و هم بزنید تا خمیر یکنواخت شود.

جوش شیرین کرالیچین – 380 گرم

وزن
380 گرم
ابعاد بسته‌بندی
5 × 13 × 12 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
12/1065

کاسه ای بزرگتر از حجم خمیر و عمیق را چرب کرده ، خمیر را داخل ان قرار دهید و رویش را با دستمال نمناک بپوشانید . خمیر باید   یک شب استراحت کند تا حجیم و پف دار شود . خمیر باید در جای تاریک و گرم باشد .

اگر در خانه فر دارید ان را روی بیشترین دما گذاشته و در صورت داشتن  سنگ ان را در سینی بگذارید و داخل فر گذاشته تا داغ شوند . در این فاصله دست های تان  را چرب کرده و حدود بیست دقیقه خمیر را ورز دهید. برای کم کردن چسبندگی خمیر ، سطح یا ظرفی که خمیر را داخل  ان میگذارید نیز چرب کنید . از خمیر حدود ۶ چانه بگیرید .

 

هر چانه را تا حدود دو سانتیمتر با وردنه با دست پهن کنید و سنگک را لازم نیست به یک اندازه نازک و یکدست کنید و اگر خمیر ان جاهایی نازک و جاهایی ضخیم باشد ، شکل بهتری دارد و شبیه نان های بازاری میشود . دانه های کنجد را روی ان پخش کنید .

نان پیتزا پمینا – 500 گرم

وزن
500 گرم
ابعاد بسته‌بندی
24.5 × 24.5 × 29 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
22/13464
مواد تشکیل‌دهنده
آرد گندم
ویژگی خمیر
ساده
سایر توضیحات
-پخته شده سنگی
ارزش غذایی در هر نان پیتزا (100 گرم):
انرژی : 226 کیلوکالری
قند : 5.74 گرم
چربی : 1.5 گرم
نمک : 0.12 گرم
اسیدهای چرب ترانس : 0 گرم

نان را حدود یک دقیقه در فر بگذارید تا بپزد و سپس ان را برگردانید تا سه دقیقه دیگر هم بپزد و دوباره سطح قبلی را برگردانده تا دو دقیقه بپزد و پس از این کارها نان تان اماده است و سنگ هایش را از ان جدا کنید .

اگر در خانه فر ندارید ، می توانید همانند انچه در پخت نان بربری گفته شد نان  را در ظرف نچسب چدنی بپزید . فقط خمیر سنگک باید مدام پشت و رو شود .

همانجور که با روش سه نان سنتی ایرانی آشنا شدید ، پخت این نان ها در خانه اصلا سخت نیست و شما فقط با گذاشتن دو تا سه ساعت تایم می توانید  نان خوشمزه و سالم را برای خود و اعضای خانواده تان فراهم کنید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن