خرید شیر پاستوریزه ارزان قیمت و با کیفیت
شیر پاستوریزه در مدلهای پاک،عمده،نایلونی،بادام کاله،کیسه ای به فروش می رسد.قبل از خرید شیر پاستوریزه به بررسی نکات خرید آن می پردازیم:
شیر پاستوریزه موارد مصرف گوناگونی، از جمله نوشیدن معمولی، مصرف نوزادان، تهیه سرلاک، پخت انواع غذا ها مانند فرنی و سوپ، تهیه ماست و پنیر و… دارد. علاوه بر این باید توجه داشت که لبنیات منبع اصلی کلسیم می باشند و کلسیم ساختمان اصلی دندان ها و استخوان هاست. پس می توان گفت وجود لبنیات مخصوصا شیردر رژیم غذایی روزانه ضروری است. با توجه به این ضرورت رعایت یک سری از نکات هنگام خرید شیر پاستوریزه حائز اهمیت است. شاید شما نیز از آن دسته از افرادی باشید که خرید شیر محلی را به پاستوریزه ترجیح می دهید.
مقاله پیشنهادی: قیمت سفره متری
در این رابطه باید بدانید که شیر محلی دارای انواع باکتری های بیماری زا می باشد. علاوه بر این به دلیل عدم داشتن بسته بندی مناسب، فروشنده می تواند مواد دیگری را به شیر اضافه کند. در کارخانه ها با پاستوریزه و استریلیزه کردن شیرها موجب نابودی انواع باکتری های بیماری زا و حتی غیر بیماری زا می شوند. البته جوشاندن شیرهای محلی نیز ممکن است موجب از بین رفتن باکتری ها شود اما به دلیل رسوب کلسیم در لای های چربی و یا کاهش ویتامین های شیر، موجب کاهش ارزش غذایی آن می گردد.
مقاله پیشنهادی: بهترین قالپاق پراید
در صورتی که شیرهای پاستوریزه و استریلیزه نیازی به جوشیدن قبل از مصرف ندارند. البته باید توجه داشته باشید که در صورت گذشت 48 ساعت بعد از خرید شیر پاستوریزه بهتر است جهت اطمینان قبل از مصرف جوشانده شود. در هنگام خرید شیر پاستوریزه نیز باید به نکاتی مانند چربی ، تاریخ مصرف، برند، سالم بودن بسته بندی و… توجه داشته باشید. همان طور که ذکر شد توجه به برند شیر از جمله راه هایی است که می توان از کیفیت شیر اطمینان حاصل کرد. برند هایی مانند پگاه، دامداران، رامک، میهن و… از جمله برند های معروف لبنیات می باشند.
مقاله پیشنهادی: قیمت تینر معمولی
بعد از خرید شیر ولبنیات باید بر اساس دستورالعمل هایی(دمای مناسب نگهداری، جوشاندن قبل از مصرف و…) که معمولا روی بسته بندی آن ها یادداشت شده است عمل نمایید. هم چنین شما می توانید خرید لبنیات مورد نیاز خود را به صورت آنلاین و از طریق سایت هایی مانند دیجی کالا خریداری کنید.
1_شیر نیم چرب ارگانیک کوهپناه مقدار 940 میلی لیتر
مشخصات
شاید باورش برایتان سخت باشد اما خرید شیر پاستوریزه هم آداب و رسومی دارد! اتفاقا برای خرید مواد غذایی باید دقت بیش تری به خرج داد زیرا این مواد به طور مستقیم با بدن سر و کار دارند و سلامتی افراد را تحت شعاع خود قرار می دهند.
مقاله پیشنهادی: لنسر ماهیگیری
شیر پاستوریزه در انواع پاکتهای مقوایی یا بطریهای پلاستیکی مات و یا شیشه ای عرضه می شود.در بطریهای شیشهای و شفاف به دلیل این که که برخی از ویتامینهای موجود در شیر در معرض نور خورشید تجزیه میشوند برای نگهداری شیرمناسب نمی باشند. اما این مشکل با وجود بسته بندی های مات تا حدودی حل شده است.
مقاله پیشنهادی: باربیکیو جهان گاز
از آن جایی که تاریخ انقضاء شیر بسیار کوتاه است، بهتر است آن را به صورت روزانه تهیه و مصرف کنید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که در رابطه با خرید شیر می توان مرتکب شد، خرید زیاد آن به امید نگهداری طولانی مدت است. حتی مصرف شیر هایی که دارای تاریخ مصرف طولانی می باشند نیز به دلیل وجود نگهدارنده ها، مناسب نیست. مصرف شیرهای تاریخ مصرف گذشته باعث بروز انواع بیماری ها می گردد.
- طعم: ساده
- مناسب برای: یک نفر
فرایند پاستوریزه وهموژنیزه کردن
در فرایند پاستوریزه و هموژنیزه کردن که بعد از تولید شیر در کارخانه صورت می گیرد، هدف نابودی باکتری های خطرناکی چون اشریشیاکلیوسالمونلا می باشد. در طی این فرآیندها، ابتدا دمای شیر رابالا می برند تا باکتری هایی که در دمای بالا از بین می روند نابود شوند و سپس دمای شیر را پایین می آورند. در طول این بالا رفتن دما مولکول های چربی تجزیه شده و شیر صاف و یکدست می شود. به همین دلیل است که اگر شیرهای پاستوریزه نشده را با شیرهای پاستوریزه شده مقایسه کنیم متوجه لایه لایه بودن شیرهای پاستوریزه نشده می شویم که به دلیل وجود لایه های چربی روی آن می باشد.
مقاله پیشنهادی: خرید دارچین سیلان
علاوه بر پاستوریزه و هموژنیزه شدن، فرایند دیگری به نام فراپاستوریزه شدن نیز وجود دارد. شیرهای فراپاستوریزه ماندگاری بیش تری به نسبت شیرهای پاستوریزه دارند، زیرا دمایی که در آن قرار می گیرند بالاتر از دمایی است که شیرها برای پاستوریزه شدن در آن قرار می گیرند.
شاید شما نیز از آن دسته از افرادی باشید که هنگام خرید شیر به میزان چربی آن توجه می کنید. چربی شیر تنها منبع انرژی نمی باشد بلکه شیر، به جز چربی دارای پروتئین و کربوهیدرات نیز می باشد که هر کدام به نوبه ی خود برای بدن مفید می باشند و با برداشته شدن قسمت چربی میزان پروتئین و کربوهیدرات افزایش پیدا می کند.این که به چه مقدار چربی در شیر نیاز است، بستگی به شخص مصرف کننده دارد. برای مثال کودکان به چربی بیش تری نیاز دارند اما با افزایش سن این میزان نیاز به چربی کاهش میابد و حتی برای برخی سنین چربی نه تنها مفید نبوده، بلکه بسیار مضر نیز می باشد. زیرا مصرف چربی زیاد علاوه بر چاقی، با رسوب در رگ ها می تواند موجب بیماری های قلبی گردد. به طور معمول انژی موجود در 100 میلی لیتر شیر نباید بیش از 250 کیلوژول باشد.
شیر بدون لاکتوز
شاید هنگام خرید با این تیترهایی از قبیل بدون لاکتوز مواجه شده اید. لاکتوز یکی از مواد تشکیل دهنده ی شیر می باشد اما برخی از افراد به این ماده حساسیت دارند و به دلیل این حساسیت نمی توانند شیر مصرف کنند و به تبع از استفاده از پروتئین ها و مواد مفید شیر محروم اند. برای حل این مشکل در کارخانه ها لاکتوز شیر را جدا می کنند و آن را تحت عنوان شیر بدون لاکتوز به افراد دارای حساسیت عرضه می کنند.
ارزش غذایی در 240 میلیلیتر:
– انرژی: 141 کیلوکالری
– قند: 11.5 گرم
– چربی: 7.2 گرم
– نمک: 0.29 گرم
– اسیدهای چرب ترانس: 0.12 گرم
شیرکاکائو
با طعم دارکردن شیرها، مخصوصا تولید شیرکاکائو، مقدار بسیار زیادی شکر به آن اضافه می کنند. این مقدار شکر ضررهای زیادی برای بدن دارد و مصرف روزانه ی آن خطرناک میباشد. پس اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که علاقه ی زیادی به شیرکاکائو دارید، اولا بهتر است از مصرف روزانه ی آن خود داری کرده و مصرف آن را به یکبار در ماه کاهش دهید. ثانیا هنگام خرید شیرکاکائو ها به میزان شکر و مواد افزودنی که روی بسته بندی آن درج شده است دقت کنید و سالم ترین آن را برگزینید. هم چنین می توانید شیر ساده را خریداری کنید و با افزودن مقدار کمی شکر و یا افزودنی های دیگر در خانه، شیرهای طعم دار سالم تری درست و استفاده کنید.
یکی از راه های تقویت استخوان هااز زمان کودکی تا بزرگسالی، مصرف انواع لبنیات می باشد که سرشار از کلسیم اند. به همین دلیل وجود لبنیات در رژیم غذایی روزانه ضروری است. ماست، شیر، پنیر، کشک، دوغ و… را می توان در دسته ی لبنیات جای داد.
نکات خرید و نگهداری لبنیات
لبنیات سرشار از کلسیم می باشند. کلسیم موجب استحکام استخوان ها و همچنین دندان ها می باشد. پس مصرف آن برای بدن ضروری است. شیر، پنیر، ماست، کشک و… از جمله اصلی ترین منابع لبنیات به شمار می روند. نکته ای که در خرید این لبنیات حائز اهمیت است، تاریخ مصرف کوتاه آن هاست. به همین دلیل سرعت فساد در این مواد بسیار بالاست که باید به این نکته توجه گردد تا مصرف آن ها ایجاد بیماری و مسمومیت نکند.
از جمله نکاتی که باید هنگام خرید لبنیات ، مخصوصا شیر به آن اشاره کرد، خرید لبنیات پاستوریزه و بسته بندی می باشد. شیرهای غیر پاستوریزه علاوه بر داشتن باکتری های مضر، به دلیل عدم بسته بندی ممکن است دارای موادی چون جوش شیرین و … باشند که برای جلوگیری از دلمه بستن به آن ها اضافه می گردد. هم چنین دقت داشته باشید که بعد از خرید شیر پاستوریزه باید آن را در دمای 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری کنید. هم چنین اگر بیش از دو روز شیر در یخچال باقی ماند قبل از مصرف حتما بجوشانید.
در رابطه با پنیر این موضوع تقریبا برعکس است زیرا پنیر تازه دارای میکروب می باشد به همین دلیل باید دوماه قبل از مصرف داخل آب نمک نگهداری شود.
بهتر است کره ی پاستوریزه را در فریزر نگهداری کنید چون اگر در یخچال باشد، احتمال فساد آن بعد از یک هفته وجود دارد.
در رابطه با کشک نیز باید حتما توجه داشته باشید که قبل از مصرف حدود ده تا بیست دقیقه جوشانده شود.
توجه به میزان چربی شیر هنگام خرید از جمله نکات مهمی است که باید رعایت کنید. چربی زیاد شیر موجب بالارفتن چربی خون و چاقی بدن می گردد که همه ی این موارد دست به دست هم دادهتا باعث بروز بیماری های قلبی گردد. علاوه بر مصرف شیر پرچرب، مصرف کره، خامه و انواع ماست ها و پنیرهای پرچرب نیز همین عوارض را خواهند داشت. اما اگر قصد کنترل و یا کاهش وزن را دارید بهتر است سراغ لبنیات کم چرب بروید. این نوع لبنیات علاوه بر داشتن ویتامین D، پروتئین و کلسیم بیشتر، موجب احساس سیری طولانی مدت می گردند.
استریلیزه کردن شیر
استریلیزه کردن شیر موجب افزایش مدت زمان نگهداری شیر می گردد. این افزایش مدت زمان نگهداری به نفع فروشنده ها و مصرف کننده ها می باشد. زیرا با این وجود فرایند نگهداری در انبار، توزیع، حمل و نقل و … با شرایط راحت تری انجام می گردد. بر خلاف تصور عموم در فرایند استریلیزه کردن هیچ گونه مواد نگهدارنده به شیر اضافه نمی گردد بلکه بالا بردن دما و نابودی تمام باکتری ها موجب افزایش مدت زمان نگهداری شیر قبل از مصرف می گردد به دلیل همین قرار گرفتن در دمای بالا اصلاح فرادما و یا (UHT (Ultra High Temperature به آن می دهند. فرایند UHT علاوه بر شیر در بالا بردن مدت زمان مصرف انواع مواد غذایی و نوشیدنی های دیگر نیز کاربرد دارد. از دیگر مزایای استریلیزه کردن می توان به عدم نیاز به قرار گرفتن شیر و یا مواد غذایی دیگر در دمای خاص و یا یخچال اشاره کرد.
تفاوت استریلیزه و پاستوریزه
برای از بین بردن میکروب های شیر از راه های استریلیزه و پاستوریزه کردن می توان بهره گرفت. اما فرق اساسی که این دو روش دارند در میزان دمای آن هست. در کارخانه برای از بین بردن باکتری ها دمای شیر را بالا می برند. حال اگر شیر را به مدت 15 تا 20 ثانیه در دمای 72 تا 75 درجه سانتی گراد قرار دهند میکروب های بیماری زای آن نابود شده و خطر احتمال ایجاد بیماری هایی مانند سل توسط شیر، از بین می رود. بعد از بالا بردن دما نیز، نوبت به پایین آوردن آن تا دمای 5 درجه سانتی گراد یا کمتر می رسد. در استریلیزه کردن تنها باکتری های بیماری زا از بین نمی روند بلکه کلیه ی باکتری ها از بین رفته و در نتیجه موجب افزایش مدت زمان مصرف می گردد. نکته ی قابل توجه این که در این روش از هیچ گونه افزودنی و نگهدارنده برای طولانی شدن مدت زمان مصرف شیر استفاده نمی شود و تنها، از بین رفتن باکتری ها باعث این امر می گردد. در این روش با استفاده از حرارت مستقیم و یا غیر مستقیم( توسط بخار آب)، دمای شیر را ناگهان بالا برده و به مدت 2 تا 5 ثانیه در دمای 135 تا 150 درجه ی سانتی گراد قرار می دهند. و در مرحله ی بعدی دمای آن را تا حدود 20 درجه ی سانتی گراد خنک کرده و بسته بندی می کنند.
– انرژی:204کیلوکالری
– قند : 24 گرم
– چربی: 8.4 گرم
– نمک: 0.42گرم
– اسیدهای چرب ترانس:0.10 گرم
شاید شما نیز از آن دسته از افرادی باشید که ترجیح می دهید شیر را به صورت خام خریداری کرده و در خانه با جوشاندن باکتری های آن را از بین ببرید و تصور می کنید که در این صورت ارزش غذایی شیر بالاتر می باشد. باید بدانید که این تصور کاملا اشتباه می باشد زیرا با جوشاندن شیرویتامینهایآ،بسیاریازویتامینهایگروهبوهمچنینازمیزانکلسیمشیربهدلیلرسوبدرلایهزیرینچربیبهشدتکممیشود. این در حالی است که در روش پاستوریزه و استریلیزه این اتفاق نمی افتد و ارزش غذا کاملا حفظ می گردد.
ترکیبات: شیر بدون چربی، آنزیم بیولاکتاز
نکات قابل توجه در خرید و نگهداری و مصرف شیر
اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید روزانه حداقل یک لیوان شیر بنوشید.زیرا شیر سرشار از کلسیم است که در ساختمان استخوان و دندان به کار رفته است. البته باید توجه داشت که مصرف هرنوع شیری صحیح نیست و موجب سلامتی نمی گردد بلکه حتی می تواند موجب بروز بیماری نیز بشود. برای مثال هرگز از شیرهای غیر پاستوریزه و غیر استریلیزه استفاده نکنید و یا حداقل حتما قبل از مصرف آن ها را بجوشانید.
در صورت خرید شیرهای پاستوریزه نیز باید به نکاتی توجه کنید. به طور مثال هنگام خرید به برچسب محصول دقت کرده و بعد از اینکه از اعتبار برند شیر اطمینان حاصل کردید، به مواردی مانند تاریخ تولید و مصرف، میزان چربی، افزودنی ها، سالم بودن بسته بندی و… توجه کنید. بعد از خرید شیر نیز باید آن را در یخچال و یا جای خنک نگهداری کرده تا دمای اتاق موجب فساد آن نشود. هم چنین باید توجه داشت که از قرار دادن شیر در جلوی آفتاب مستقیم خودداری گردد. اگر شیر بیش از دو روز در یخچال ماند و تاریخ مصرفش هنوز تمام نشده بود، باید قبل از مصرف حتما جوشانده شود.