چگونه هات چاکلت درست کنیم؟
چگونه هات چاکلت درست کنیم؟هات چاکلت از نوشیدنی های مورد علاقه دسته خاصی از افراد است که خورد آن در فصل های سرما بسیار دلچسب است. هات چاکلت با انواع روش های با شیر، با آب جوش، با اسپرسو ساز، با قهوه ساز، با پودر کاکائو، با خامه، حرفه ای، اکشن و غلیظ تهیه میشود.
هات چاکلت مولتی کوکو – 24 ساشه 27 گرمی
هات چاکلت چیست؟
احتمالا تا کنون بارها هات چاکلت را در کافی شاپ ها و یا به صورت بسته بندی در فروشگاه ها تهیه و مصرف نموده اید. هات چاکلت یک واژه ای انگلیسی به معنی شکلات داغ می باشد.
مقاله پیشنهادی:روش حلقه زدن
شکلات داغ یک نوشیدنی گرم بر پایه ی شکلات است که معمولا مواد دیگری چون شیر، شکر، خامه، مارشمالو و… نیز به آن اضافه می شود.
مقاله پیشنهادی:هواگیری پمپ آب چاه
شاید جالب باشد بدانید که این نوشیدنی خوش طعم و بو تاریخچه ای طولانی دارد. طبق نظر باستان شناسان اولین نوشیدنی های شکلاتی به حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش باز می گردد. اولین بار قوم مایاها در آمریکای جنوبی دست به تولید این نوشیدنی های شکلاتی کردند. رواج این نوشیدنی از مکزیک شروع شد و کم کم ابتدا در اروپا و سپس در کل جهان انتشار یافت. مصرف این نوشیدنی در اسپانیا به همراه کروسان رواج زیادی دارد.
هات چاکلت تیمز بسته 20 عددی
فواید نوشیدن هات چاکلت
همان طور که ذکر شد پایه ی این نوشیدنی از شکلات (کاکائو) می باشد و فواید بسیار مصرف شکلات نیز بر کسی پوشیده نیست. اما در کل می توان موارد زیر را از جمله فواید هات چاکلت به شمار آورد:
مقاله پیشنهادی:ساخت یخ خشک بدون کپسول اتش نشانی
شیر کم چرب میهن -950 میلی لیتر
جلوگیری از سکته ی مغزی
افزایش جریان خون در مغز و به تبع افزایش حافظه
جلوگیری از آلزایمر و زوال عقل
مقاله پیشنهادی:نخ انداز برقی
پیش گیری از سرطان
اسپرسو ساز مدل BCO420 غیر اصل
بالا بردن فشار خون در افرادی که فشار خون پایینی دارند.
کاهش اشتها
افزایش متابولیسم و چربی سوزی
کاهش خطر ابتلا به دیابت
نشاط آور
مقاله پیشنهادی:میز ارزان
درمان سندروم های قاعدگی
درمان افسردگی، استرس و ناراحتی
درمان سرفه و گلو درد
تقویت سیستم ایمنی بدن
شادابی و نشاط پوست
مقاله پیشنهادی:تلخی گردو را چگونه بگیریم
عمل کردن به عنوان ضد آفتاب
پیش گیری از سکته و بیماری های قلبی
کاهش درد ماهیچه ها بعد از تمرین های ورزشی
جلوگیری از زرد شدن و از بین رفتن مینای دندان
و…
مضرات نوشیدن هات چاکلت
با وجود فواید فراوانی که شکلات داغ دارد مصرف بیش از حد ان ممکن است موجب بروز مشکلاتی نیز بشود. گاهی ممکن است افراد به شکلات، شیر، خامه و یا مواد دیگر موجود در شکلات داغ حساسیت داشته باشند و مصرف این مواد موجب بروز مشکلات جدی در آنها شود گاهی نیز مصرف بیش از حد هات چاکلت می تواند موجب بروز سردرد و یبوست شود
همچنین در صورت مصرف بیش از حد شکر و یا خامه در این نوشیدنی می توان انتظار افزایش وزن و یا افزایش قند خون را داشت. ایجاد مشکلات گوارشی مانند رفلاکس، اعتیاد به شکلات، پوسیدگی دندان، افزایش ضربان قلب، بی خوابی، زایمان زودرس، افزایش فشار خون و… نیز از جمله دیگر مضرات مصرف بیش از حد هات چاکلت محسوب می شوند.
ارزش غذایی هات چاکلت
در صورتی که از میزان ۲ فنجان شیر، ۲ قاشق غذا خوری شکر و ۱۰۰ گرم شکلات تخته ای استفاده نمایید به طور حدودی هات چاکلتی با ۴۶۰ کالری خواهید داشت. البته میزان کالری هات چاکلت ممکن است با وجود تفاوت در شکر، شیر، خامه، مارشمالو و درصد شیرین بودن شکلات متفاوت باشد به همین دلیل کسانی که دارای اضافه وزن، قند بالا، چربی بالا و… می باشند بهتر است از مصرف خامه و مارشمالو در کنار هات چاکلت خودداری نموده و هم چنین میزان شکر را در آن به حداقل رسانده و یا به جای شکر سفید از شکر قهوه ای و یا سایر شیرین کننده های رژیمی استفاده نمایند.
نحوه ی درست کردن هات چاکلت در خانه
هات چاکلت بیشتر در بسته بندی ها و به صورت پودر عرضه می شود و شما می توانید آن را در آب جوش حل کرده و مصرف کنید همچنین شما می توانید در اکثر کافی شاپ ها نیز این نوشیدنی خوش طعم آن را سفارش دهید البته در بیشتر کافی شاپ ها نیز از پودر آماده هات چاکلت استفاده میشود به همین دلیل در اکثر مواقع نمیتوانید طعم دلخواه خود را از هات چاکلت ها دریافت کنید گاهی نیز به دلیل حساسیت هایی که به برخی مواد افزودنی که به هات چاکلت ها اضافه می کنند
دارید نمی توانید از هات چاکلت های آماده استفاده کنید در تمام این موارد می توانید به عنوان راهکار هات چاکلت را در خانه تهیه کرده و علاوه بر اطمینان از بهداشت و سالم بودن آن طعم مطبوع خود را نیز دریافت کنید.
برای تهیه هات چاکلت به پودر کاکائو و یا شکلات تخته ای نیازمند می باشید البته باید توجه داشته باشید که در صورت استفاده از شکلات تخته ای به دلیل وجود کره و همچنین سایر مواد افزودنی طعم دلپذیر تری را دریافت خواهید کرد
همچنین در صورت استفاده از پودر کاکائو بافت نرمی که نوشیدنی باید داشته باشد را دریافت نخواهید کرد به همین دلیل بهتر است از شکلات تخته ای برای درست کردن هات چاکلت استفاده نمایید در قدم بعدی شیر را روی حرارت قرار دهید می توانید در صورت دلخواه و به میزان لازم شکر به آن اضافه نمایید البته به جای شکر سفید می توانید از شکر قهوه ای و یا شیرین کننده های رژیم نیز استفاده کنید
بعد از حل کردن شکر داخل شیر اجازه دهید تا دمای شیر به ۸۲ درجه سانتی گراد برسد در این مرحله باید خیلی دقت کنید که شیر به نقطه جوش خود نزدیک باشد اما به جوش نرسد زیرا اگر به جوش بیاید موجب دلمه بستن هات چاکلت شما می گردد می توانید در این مرحله برای راحتی کار از یک دماسنج بهره بگیرید. قبل از رسیدن شیر به دمای ۸۲ درجه شکلات تخته ای خود را توسط چاقو و یا وسایلی مانند غذا ساز و مخلوط کن خرد نمایید و به مدت ۳۰ ثانیه درون مایکروویو قرار دهید و سپس خارج کرده و هم بزنید
و دوباره به مدت ۳۰ ثانیه آن را درون مایکروویو گذاشته و خارج کنید و هم بزنید. این کار را تا جایی تکرار نمایید که شکلات کاملا ذوب شود سپس آن را درون شیر ۸۲ درجه ی سانتی گرادی که از روی حرارت برداشته شده است اضافه نمایید و هم بزنید. در صورت دل خواه می توانید به هات چاکلت خود وانیل، خامه ی هم زده، مارشمالو و... اضافه نمایید. هم چنین می توانید هات چاکلت خود را با پودر کاکائو و یا تکه های خرد شده یا رنده شده ی شکلات تخته ای تزیین نمایید.
نکات مهم در تهیه و نگهداری هات چاکلت
- اگر از شکلات شیرین برای تهیه ی هات چاکلت استفاده می کنید بهتر است شکر کم تری به شیر اضافه نمایید و بالعکس در صورت استفاده از شکلات تلخ لازم است شکر بیش تری به آن بیفزایید. اما به طور کل میزان شیرینی آن بستگی به سلیقه ی شما خواهد داشت.
- مراقب باشید دمای شیر به بیش از ۸۲ درجه ی سانتی گراد نرسد تا موجب دلمه بستن هات چاکلت نگردد. به منظور همین امر لازم است برای حرارت دادن به شیر از اجاق گاز به جای مایکروویو استفاده نمایید چون کنترل شعله و دما در آن راحت تر می باشد. اسفاده از دما سنج برای کنترل دما نیز مناسب است. هم چنین دقت داشته باشید که بعد از درست کردن هات چاکلت نیز می توانید آن را با حرارت گرم کنید اما دقت داشته باشید که هم چنان دمای آن از ۸۲ درجه سانتی گراد بیش تر نشود.
- یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه نمایید نحوه ی نگهداری باقیمانده ی هات چاکلت است. اگر هات چاکلتی که تهیه نموده اید بیش از مصرف شما می باشد می توانید اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود و سپس در یخچال قرار دهید. به این صورت تا سه روز زمان دارید تا آن را مصرف نمایید. در صورتی که قصد مصرف آن را داشتید نیز آن را از یخچال خارج نموده و به روش گفته شده گرم نمایید.
- در صورتی که دارای حساسیت به لبنیات و یا شیر می باشید می توانید از شیر بادام و یا شیر سویا به جای شیر در هات چاکلت خود استفاده نمایید.
- تفاوت هات چاکلت یا شکلات داغ با کاکائو داغ در شکلات آن می باشد. در کاکائو داغ تنها از پودر کاکائو استفاده می شود در صورتی که هات چاکلت یا شکلات داغ از شکلات تخته ای ذوب شده و در صورت دل خواه کمی پودر کاکائو درست می شود. به همین دلیل شکلات داغ دارای بافت لطیف تری به نسبت کاکائو داغ می باشد.