خرید لنز دوربین ارزان قیمت + 12 مدل با کیفیت
لنز دوربین موبایل و عکاسی در مدلهای کانن،نیکون،مدار بسته،سونی،شکاری،سامسونگ به فروش می رسد.قبل از خرید لنز دوربین به بررسی 12 مدل از نظر خریداران می پردازیم:
برخی مواقع ممکن است احساس کنید که لنز دوربین تان خراب شده ولی مطمئن نباشید و برایتان سوال شود از کجا بفهمیم لنز دوربین خراب شده؟
سپس اگر مطمئن شدید و نیاز دارید که یک لنز دوربین بخرید و یا مبتدی هستید و نمیدانید چه لنزی مناسب دوربین تان است باید راهنمای خرید لنز دوربین را مطالعه کنید.
در ابتدا با توجه به نوع دوربینی که دارید ممکن مثلا برایتان سوال پیش بیاید که ایا لنز فول فریم روی دوربین کراپ فریم به خوبی عمل میکند؟
اگر دوربین شما نیز یک لنز کراپ فریم است از بین انواع متنوع لنز های مخصوص دوربین های فول فریم لنز مورد نیازتان را میتوانید تهیه کنید. ولی اگر دوربین تان فول فریم است نمیتوانید از سایر لنز ها استفاده کنید و تنها لنز های فول فریم مناسب دوربین شما هستند.
شما ممکن است برای دستگاه های مختلفی مثل گوشی موبایل ، دوربین عکاسی ، دوربین مدار بسته و … نیاز به خرید لنز دوربین داشته باشید و این مورد فقط مختص دوربین های عکاسی حرفه ای نیست.
مقاله پیشنهادی: سرم لیفتینگ نهال
برند های متنوعی در زمینه تولید لنز دوربین مشغول هستند که از معروف ترین آنها میتوان به Canon, Nikon, Sony ، Sigma, Tamron, Zeiss و … اشاره کرد. ( به فارسی : کانون/کنون ، نیکون ، سونی ، سیگما ، تامارون ، زیس و … ).
لنز ها انواع بسیار مختلف و متنوعی دارند مثل : لنز های عادی ، لنز های زاویه باز یا واید ، لنز های استاندارد ، تله فوتو ، ماکرو ، فیش آی و… .
مقاله پیشنهادی: دفترچه قشنگ
در ادامه این مقاله به طور مفصل درباره انواع لنز ها و کاربرد هایشان صحبت خواهیم کرد.
1-لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد39.3 × 69.2 میلی متر
-
وزن160 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی50 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی24 تا 50 میلی متر
-
ماونت لنزEF
-
بیشینه نسبت کانونی1.8 /F
مهم ترین ویژگی دوربین های DSLR داشتن قابلیت تعویض لنز آن ها است که میتوانید از لنز های متنوع موجود در بازار یکی را تهیه کرده و تاثیر فوق العاده آن را در عکاسی ها ببینید.
مقاله پیشنهادی: بهترین برند پخش خودرو
اگر عکاس مبتدی هستید و به تازگی شروع به کار کرده اید ممکن است وقتی به لیست مشخصات و انواع مختلف لنز ها نگاه کنید دچار سردرگمی شوید و ندانید کدام مناسب شماست.
پس چاره چیست ؟ چگونه میتوانیم لنز مناسب نیازمان تهیه کنیم؟
اکثر دوربین های دیجیتالی یک نوع لنز ساده کیت زوم کنار خودشان دارند ، ولی لنز های کیت توانایی بهره بردن از همه ی قابلیت های دوربین تان را ندارند. داشتن یک لنز قوی به قدری مهم است که اغلب عکاسان خبره معتقدند بهتر است جای بدنه دوربین هزینه بیشتری را صرف داشتن لنز بهتر بکنید.
مقاله پیشنهادی: بهترین نرم کننده مو
نکته اول و مهم این است که دقت کنید کدام لنز ها از لحاظ فیزیکی مناسب و سازگار با دوربین شما هستند .
اغلب دوربین های DSLR که بدون اینه نیز به آنها گفته میشود برای سطح های مبتدی و متوسط مناسب هستند و حسگر کراپ فریم دارند و اگر دوربین شما نیز یک لنز کراپ فریم یا APS-C دارد میتوانید از بین انواع متنوع لنز های مخصوص دوربین های فول فریم و APS-C لنز مورد نیازتان را تهیه کنید.
مقاله پیشنهادی: چجوری سوشی درست کنیم
لنز های APS-C یا کراپ فریم نسبت به لنز های فول فریم قیمت مناسب تری دارند و اندازه شان نیز کوچک تر و وزن شان نیز سبک تر است. از جمله این دوربین ها میتوان به نیکون DX و کانن EF-S اشاره کرد.
2-لنز کانن EF-S 18-135mm F/3.5-5.6 STM IS
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد96×76.6 میلی متر
-
وزن480 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی18-135 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی8 تا 24 میلی متر
-
ماونت لنزEF-S
-
کمینه نسبت کانونیf/2.0-f/3.5
ولی اگر دوربین تان فول فریم است نمیتوانید از سایر لنز ها استفاده کنید و تنها لنز های فول فریم مناسب دوربین شما هستند و کارایی بهتری خواهند داشت.
مقاله پیشنهادی: تی تاپ شکلاتی
اگر از لنز های قدیمی یا انالوگ دارید احتمال دارد بتوانید از آن لنز های قدیمی در دوربین های دیجیتالی بهره ببرید به عنوان مثال لنز های Canon که در اواخر دهه 80 میلادی تولید شده اند کاملا با دوربین های DSLR امروزی سازگارند و کارایی خوبی دارند.
لنز های Nikon ی که در50 سال اخیر تولید شده اند تقریبا میتوان گفت با دوربین های امروزی سازگاری خوبی دارند و به دلیل اینکه در بیشتر مواقع عمر لنز از عمر دوربین بیشتر است بنابراین تولید لنز هایی که با انواع مختلف دوربین ها جدید و قدیمی سازگار باشند استراتژی خوبی برای کاهش هزینه ها است.
و دقت داشته باشید که اگر چند لنز مناسب برای خودتان داشته باشید میتوانید باقی هزینه ها را صرف داشتن بدنه ی بهتر برای دوربین تان بکنید.
لنز های دوربین ها هم در شرکت های تولید کننده خود دوربین ها مانند Canon, Nikon, Sony و… تولید میشوند هم در شرکت های شخص ثالثی که تنها در تولید لنز برای دوربین های شرکت ها مشغول هستند که از جمله آنها میتوان به Sigma, Tamron, Zeiss و … اشاره کرد که لنز هارا طوری تولید میکنند که با اغلب دوربین های جدید سازگاری داشته باشند.
فاصله کانونی چیست؟
فاصله کانونی(به انگلیسی Focal length ) تعیین کننده زاویه دید لنز یا سایز فریم تصویر دوربین شما است. اگر تصویر گستره میخواهید فاصله کانونی کوتاه مثلا 16mm این امکان را دارد و اگر میخواهید از موارد خیلی دور عکس بگیرید برای اینکار فاصله کانونی بلند مثلا 135mm مناسب است.
3-لنز نیکون 50mm f/1.8G AF-S
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد53×71 میلی متر
-
وزن230 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی50 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی24 تا 50 میلی متر
-
ماونت لنزFX
-
کمینه نسبت کانونیf/1.2 تا f/2.0
فاصله کانونی طولانی تر به شما کمک میکند که بتوانید بیشتر زوم کنید. اغلب دوربین های سطح متوسط و مبتدی DSLR همراه خود یک لنز کیت 55 الی 18 mm دارند که یک لنز با فاصله کانونی معمولی است . برای زوم بیشتر و قوی تر شما باید یک لنز تله فوتو داشته باشید که اصولا از 55 تا 300 mm است.
همچنین توجه داشته باشیید که دوربین های کراپ فریم زاویه دید محدود تری را نشان میدهند مثلا اگر لنزی با فاصله کانونی 50mm بخرید و روی دوربین کراپ فریم بگذارید فاصله کانونی 80mm را به وجود میاورد.
دیافراگم (به انگلیسی f-stop) قابلیت تنظیم تاری صحنه است و هر لنزی دارای دیافراگم مشخصی است که به آن عدد f نیز میگویند. در اصل هرچه عدد دیافراگم کمتر باشد بخش کوچک تری از صفحه را در محدوده ی فوکوس خواهید داشت.
به طور دقیق تر میتوان گفت اگر شما یک سوژه را مثلا در فاصله ده متری از بک گراند تان قرار دهید و دیافراگم را روی f/32 بگذارید آنگاه خواهید داد که بک گراند شما کاملا واضح در تصویر دیده میشود.
ولی اگر دیافراگم را روی عددی مثل f/1.8 بگذارید بک گراند تان به طور کامل محو میشود و این مدل تصاویر را قطعا در تصاویر پرتره عکاسان حرفه ای دیده اید همچنین دقت داشته باشید که کوچک تر شدن عدد دیافراگم سبب میشود بوکه هایی داخل تصویر نیز بزگتر شوند.
از دیگر موارد درباره دیافراگم تاثیر آن به نوردهی دوربین است که هرچه عدد دیافراگم کوچکتر باشد نوردهی بیشتر میشود و هرچه بزگتر باشد نور کمتری از لنز عبور کرده و به سنسور تصویر میرسد.
لنز ها انواع مختلفی دارند که هر یک کاربرد به خصوص خود را دارند و شما قبل از خرید باید توجه داشته باشید که از آن لنز های برای ثبت چه نوع تصاویری استفاده خواهید کرد. برای مثال یک مدل لنز ها مخصوص عکاسی پرتره هستند و یک مدل دیگر مخصوص تصویر برداری از سوژه های کوچک هستند.
4-لنز کانن مدل EF 50mm f-1.4 USM
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد73.8X50.5 میلی متر
-
وزن290 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی50 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی50 تا 100 میلی متر
-
ماونت لنزEF
-
کمینه نسبت کانونیf/1.2 تا f/2.0
اغلب دوربین های DSLR همراه خود یک کیت لنز دارند که در اکثر مواقع از این لنز ها مدل زوم هستند که انعطاف پذیری بالایی دارند که موجب شده است پرطرفدار شوند چرا که امکان ثبت تصاویر از فاصله نزیدک و دور را بدون نیاز به جا به جا شدن شما فراهم میکنند.
در مقابل لنز های پرایم دامنه دیافراگم بزرگتری دارند و عکس های واضح و با جزئیات بهتری نسبت به لنز های زوم میگیرند ولی در یک فاصله کانونی ثابت میمانند و جا به جایی که لنز های زوم دارند را ندارند.
لنز های زوم فاصله های کانونی زیادی را میتوانند ایجاد کنند و شما میتوانید بدون جا به جا شدن از سوژه های مختلف در فاصله های متفاوت از خودتان تصویر برداری کنید و مناسب ترین لنز برای عکاسان چند منظوره یا عکاسی از سفر است چون که سبب میشوند نیازی به حمل لنز های مختلف همراهتان نداشته باشید.
اغلب مواقع افراد لنز های زوم را با لنز های تله فوتو اشتباه میگیرند ولی باید بدانید که اینها دو مدل لنز جدا از هم هستند که برخی آنهارا از یک خانواده میشمارند.
خب حال سوال پیش می آید که لنز زوم چیست؟
هر لنزی که زوم فاصله های کانونی زیادی را بتواند ارائه دهد برای مثال از 10 الی 18 میلی متر ، 18 الی 55 میلی متر ، 70 الی 200 میلی متر.
لنز های 10 الی 18 میلی متری را واید زوم نامیده و لنز های 70 الی 200 میلی متری را تله فوتو زوم میگویند.
قابلیت های لنز های پرایم چیست؟
لنز های مدل پرایم فاصله کانونی ثابتی را ارئه میدهند که سبب میوشد امکان زوم نداشته باشید ولی از طرفی سایز کوچک تری دارند و جای کمتری میگیرند و همچنین قیمتشان نسبت به لنز های زوم مقرون به صرفه تر است و کیفیت بهتری دارند.
5-لنز نیکون مدل 50mm F/1.8 AF D
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد39×64 میلی متر
-
وزن156 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی50 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی50 تا 100 میلی متر
-
ماونت لنزFX
-
کمینه نسبت کانونیf/1.2 تا f/2.0
-
بیشینه نسبت کانونی22 /F /F
تصاویر ثبت شده توسط لنز های پرایم Sharpness ( وضوح تصویر ) بهتر و نور مناسب تری دارند. این مدل لنز ها اغلب دیافراگم وسیع تری دارند که سبب کنترل نوردهی میشود ولی از طرفی داشتن فاصله کانونی ثابت سبب میشود که برای ثبت تصاویر بهتر و کادر بندی مناسب تر خودتان مجبور به جا به جایی شوید.
از پرطرفدار ترین و مقرون به صرفه ترین لنز های پرایم لنز های 50 میلی متری با دیافراگم F/1.8 است که تمامی شرکت های تولید کننده لنزو دوربین تولید میکنند و از واجبات هر عکاس مبتدی است.
انواع دیگر لنز ها :
به جز نوع زوم وپرایم لنز ها را میتوان با روش های مختلف دیگری هم دسته بندی کرد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
لنز های عادی
- لنز های زاویه باز یا واید (به انگلیسی Wide):
این مدل لنز ها قابلیت پوشش دهی منظره های وسیع هستند و بسیار مناسب اند جهت تصویر برداری از طبیعت و منظره های بزرگ . همچنین توجه داشته باشید که تاکید این مدل زوم ها بک گراند است که سبب میشود بک گراند تصویر دور از حالت عادی دیده شود.
- لنز های استاندارد :
این مدل لنز ها نزدیک ترین تصاویر به چشم انسان را ثبت میکنند و تفاوت کمی با انچه دیده میشود دارند و در اصل با استفاده از این لنز ها همه جزئیات مثل پرسپکتیو را در مناسب ترین موقعیت و واقعی ترین حالت ثبت میکنید.
فاصله کانونی : محدوده استاندارد 35 الی 70 میلی متر است که برای داشتن تصویر واقعی تر 50 میلی متر .مناسب است وبرای دوربین های کراپ فریم 28 الی 35 میلی متر مناسب است.
مزایا : مناسب عکاسی روزمره با بهترین عملکرد و کیفیت
کاربرد : پرتره ، عکاسان مبتدی
6-لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM به همراه فیلتر لنز یو وی 49 کانن
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد39.3 × 69.2 میلی متر
-
وزن210 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی50 میلی متر
-
ماونت لنزEF
-
بیشینه نسبت کانونی1.8 /F
-
فوکوس خودکاردارد
- مدل تله فوتو :
این لنز ها با داشتن زاویه دید محدود امکان ثبت تصاویر واضح است دورترین سوژه ها را به وجود می آورند.
فاصله کانونی : تله متوسط از 85 الی 100 میلی متر
تله از 135 الی 300 میلی متر
سوپر تله از 400 الی 800 میلی متر
کاربرد : تصاویر پرتره ، مسابقات ورزشی ، حیات وحش ، طبیعت
- لنز های ماکرو:
این مدل از لنز ها دو نوع استفاده میشوند یکی برای ثبت کوچک ترین سوژه ها از فاصله خیلی نزدیک درحد 2 سانتی متر و دیگری برای استفاده به عنوان یک لنز با کیفیت بالا برای تصاویر معمولی.
مزایا : ثبت تصاویر با جزئیات بالا
کاربرد : تصاویر گل ها و گیاهان و حشرات ، تصاویر جواهرات ظریف و کلیه سوژه های کوچک با جزئیات دقیق
- لنز های فیش آی :
این لنز های از مدل های واید کمی زاویه باز بیشتری دارند و میتوانند یک عکس دایره مانند با زاویه دید تقریبا 180 درجه را بگیرند که لازم به ذکر است اعوجاج آنها بسیار بسیار زیاد است.
مزایا : ثبت تصویر پانوراما از تمام چیز های اطراف تان
کاربرد : عکاسی معماری داخلی ساختمان ، ثبت تصاویر طبیعت ، تصاویر هنری
7-لنز کانن EF-S 10-18mm F4.5-5.6 IS STM
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد72×74.6 میلی متر
-
وزن240 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی10-18 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی8 تا 24 میلی متر
-
ماونت لنزEF-S
-
کمینه نسبت کانونیf/4.5-f/5.6
8-لنز دوربین نیکون مدل 85mm F/1.8G AF-S
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد73×80 میلی متر
-
وزن350 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی85 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی50 تا 100 میلی متر
-
ماونت لنزFX
-
کمینه نسبت کانونیf/1.2 تا f/2.0
9-لنز مدل AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد68.6×81.3 میلی متر
-
وزن301 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی55-200 میلی متر
-
ماونت لنزDX
-
کمینه نسبت کانونیf/4.5-f/5.6
-
بیشینه نسبت کانونی4-5.6 /F
10-لنز دوربین کانن مدل EF-S 24mm f/2.8 STM for Canon Cameras
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد68.2x 22.8 میلی متر
-
وزن125 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی24 میلی متر
-
ماونت لنزEF-S
-
بیشینه نسبت کانونی2.8 /F
-
فوکوس خودکاردارد
11-لنز نیکون AF-S 18-140mm f/3.5-5.6G ED DX VR
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد97×78 میلی متر
-
وزن490 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی18-140 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی8 تا 24 میلی متر
-
ماونت لنزDX
-
کمینه نسبت کانونیf/2.0-f/3.5
-
بیشینه نسبت کانونی22-38 /F
12-لنز نیکون مدل 55-300mm AF-S DX f/4.5-5.6G ED VR
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد123×76.5 میلی متر
-
وزن530 گرم
مشخصات فنی
-
فاصله کانونی55-300 میلی متر
-
کمینه فاصله کانونی50 تا 100 میلی متر
-
ماونت لنزDX
-
کمینه نسبت کانونیf/4.5-f/5.6